2 Mart 2014 Pazar

Kılıçdaroğlu: 'Siyasetçiler topluma örnek olmalı'


Partisinin Eskişehir Sıhhiye Meydanı’nda düzenlediği mitingte hitap eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında yolsuzlukların, yoksulluğun hesabının sorulacağını belirterek, “Herkese sözümdür. Boğazından aşağı haram lokma inenden hesabını soracağım. Bütün yurttaşlarımın şunu çok iyi bilmesini isterim. Sağlıklı çalışan bir demokraside siyasetçilerin topluma örnek olması lazım. İyi çalışan bir demokraside siyasetçilerin halka hesap vermesi lazım. Hırsız siyasetçi olmaz. Hele hele yalan söyleyen siyasetçi o da olmaz. O zaman yapacağımız bir şey var. Demokrasiye inanıyorsak, güzel Türkiye’mizde ahlaklı kişilerin ülkeyi yönetmesini istiyorsak hepimize görev düşüyor. 30 Mart’ta sandığa gideceğiz haram yiyenlerden hesap soracağız” dedi.



Kılıçdaroğlu, “Çiftçi kardeşim CHP bizle ilgili ne düşünüyor diye soruyorsunuz. Şunu düşünüyor, senin alın terinin karşılığını sana vereceğiz diyor. Sen ekerdin, biçerdin, sabahın köründe tarlaya giderdin, ürününü satardın, alın terinin karşılığını alırdın, mutluydun sen. 11 yıldır ne haldesin bak kendine. Hala AK Parti diyorsun. Herkes sadece kendisini değil, ülkeyi ve çocuklarını da düşünmek zorunda. O nedenle anneler size bir şey söyleyeceğim dedim. Anneler ülkenize, çocuklarınıza sahip çıktığınız gibi çıktığınızı biliyorum. Size güvenim tam. Annenin çocuk sevgisi her insanın yurt sevgisi, ülke sevgisi gibidir. Annelere sesleniyorum. Van’da bir baba oğlunun cenazesini sırtında torbayla taşıyor. Bütün yurttaşlarıma söylüyorum. Bunu düşünün” dedi.



“PORSUK ÇAYI NE KADAR GERÇEKSE BU SESLERDE O KADAR GERÇEKTİR”



Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:



“17 Aralık 2013 TBMM önünde gencecik bir adam ben açım diye kendisini yaktı ve 10 gün sonra da öldü. AKP’ye oy verenlere sesleniyorum. Siz oy verdiniz yolsuzlukları önleyeceklerdi. Yasakları önleyeceklerdi. Ama ne oldu? Yolsuzluk bunların kitabı oldu. Böyle bir şey olabilir mi? Hepimize görev düşüyor. Bir başbakan düşünün ülkeyi yönetiyor. Oğluna telefon ediyor 17 Aralık sabahı, diyor ya montajdır. Porsuk Çayı ne kadar gerçekse bu sesler de o kadar gerçektir. Sabah 8’i 2 geçe oğlum diyor, ’Şunların şunların evlerinde arama yapılıyor. Eee.. Bilal oğlan yeni uyanmış sabahın körü. Baba bir daha tekrar eder misin diyor. Tamam oğlum bir daha tekrar edeyim diyor. Tekrar ediyor. Paraları sıfırlayın’ diyor. Şimdi AKP’ye oy veren saygı değer yurttaşlarıma sesleniyorum. Hangi ülkenin başbakanı sabahın köründe oğluna telefon edip, ’Oğlum evdeki paraları sıfırlayın, sadece sıfırlamayın. Sıfırlarken kardeşini çağır, teyzeni çağır, amcanın çağır, anneni çağır şunu çağır bunu çağır’ diyor. Bu olmaz. AKP’ye oy verenlere sesleniyorum. Sizin vicdanınız bunu kabul ediyor mu? Sadece Eskişehirliler sadece bizim ülkemizde değil, emin olun vicdan sahibi olan dünyada hiç kimse böyle bir tabloyu kabul etmiyor. Ertesi gün yine telefon ediyor, ’Oğlum ne yaptın sıfırladın mı tamamını? Babacım biraz kaldı diyor. Ne kadar evladım. 30 milyon Euro kaldı’ diyor. AKP’ye oy verenlere sesleniyorum. Hala bu ülkeyi yöneten hırsızlara oy vermeye devam edecek misiniz? Böyle bir tablo dünyada, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmedi. İlk kez bizim ülkemizde görülüyor. O yüzden hep beraber çalışacağız. Ben anlatacağım sizler de anlatacaksınız. Kahvelerde anlatacağız, hanımlar günde anlatacak. Caddede anlatacağız. Öğrenciler üniversitede anlatacak. Tarlada anlatacağız. İşçi fabrikada anlatacak. Hırsızlardan bıktık diyeceğiz. Yeter artık. Türkiye Cumhuriyeti’ni hırsılar yönetemez. Nokta. İşin noktası budur.”



SANATÇI ONUR AKIN CHP İÇİN YAZDIĞI YENİ ŞARKIYI SESLENDİRDİ



Konuşmasında CHP’li Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in kente kazandırdıklarından bahseden Kılıçdaroğlu, “Yılmaz Hoca Eskişehir’i önemli bir merkez yaptı. Sanatın, kültürün, üniversitenin, turizmin merkezi yaptı. Eskişehir’i Eskişehir yaptı. Ankara, Eskişehir’in gölgesinde kaldı. Bursa, Eskişehir’in gölgesinde kaldı. O nedenle Yılmaz hocayla ne kadar övünürseniz o kadar azdır. Onu sadece Eskişehir, Türkiye, tanımıyor. Eskişehir’i ve başbakanını bütün dünya tanıyor. Eskişehir aynı zamanda sanayi ve tarım kenti. Çifti kardeşlerime sesleniyorum. Biz seçimlerde size bir söz verdik. Dedik ki bizi iktidara getirin kullandığınız mazotun fiyatını 1,5 liraya düşüreceğiz. Bir sözümüz vardı. Ama sizler dediniz ki bunun kaynağını nereden bulacaksınız. CHP acaba doğruyu söylüyor mu? Ben yine söylüyorum. CHP iktidar olduğunda çiftçinin kullandığı mazotun fiyatı 1,5 lira olacak. Bu söz Kemal Kılıçdaroğlu sözüdür. Herkes bunu çok iyi bilsin. Çifti kesinlikle ürettiği ürünün, alın terinin karşılığını alacak. Ben size bir örnek vereyim. Buğday fiyatı nereden nereye geldi. 2002’de buğday fiyatı 30 kuruştu, mazot 1 lira. 3,5 kilo buğday satıyordunuz 1 litre mazot alıyordunuz. 2014 buğday fiyatı 70 kuruş, mazot 5 lira. 7 kilo buğday satacaksınız ki 1 litre mazot alacaksınız. Bakın bir şey daha söyleyeyim. Çiftçi ekmiyor. Neden? Çiftçi ürünün karşılığını alamadığı için ekmiyor. Çiftçi ekmekten vazgeçti. 11 yılda 34 milyon dönüm arazi ekilmiyor. Çiftçi ekmekten vazgeçti. 2 Trakya büyüklüğünde. Sebebi? Ekiyor, alın terinin karşılığını alamıyor. Mazot pahalı, gübre pahalı, su pahalı, ilaç pahalı. Üretmiyoruz, saman, canlı hayvan, et ithal ediyoruz. Çiftçi kardeşim kendine sor neden ithal ediyoruz? Hırsızlar kazansın diye, cepleri para dolsun diye, kursaklarından aşağıya haram lokmalar insin diye. Çiftçi kardeşim; hala oyunu veriyorsan benim iki elim senin yakanda olacak. O zaman sen bu ülkeyi sevmiyorsun demektir” dedi.



Öte yandan mitinge katılan sanatçı Onur Akın da, CHP için özel olarak bestelediği ’Geliyor CHP’ adlı şarkıyı ilk olarak Eskişehir’de partililer için seslendirdi.



KILIÇDAROĞLU:“VATAN EVLATLARININ BULUŞTUĞU MEKAN CHP’DİR”



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatan evlatlarının buluştuğu mekanın CHP olduğunu söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve oğlu arasında geçtiği öne sürülen ses kayıtlarına ilişkin ortaya atılan ‘montaj’dı söylemelerini eleştirerek, “Şimdi diyor ki bunlar montaj. İnanıyor musunuz? Hemen yandaş medyadan bir haberler efendim, ‘Amerikalılarla konuştuk montaj’ dediler. Amerikalar dedi ki, ‘Ne konuştuk ne de montajdır.’ Sandılar ki biz burada Türkiye’de söyleriz onlar duymazlar”.



Partisinin Eskişehir Sıhıye Meydanı’nda düzenlediği mitingte hitap eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, operasyon ve sonrasından yaşananların üstünün örtülemeyeceğini dile getirerek, “Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren saygı değer yurttaşlarıma bir kez daha sesleniyorum. Bütün bu gerçeklerin üstü örtülemez. Bu kadar büyük bir yolsuzluğun üstü örtülemez. Herkesten yardım istiyorum. Herkese şunu söylüyorum. Temiz siyaset mi istiyorsunuz, düzgün siyaset mi istiyorsunuz, halka hesap veren siyaset mi istiyorsunuz. O zaman geleceksiniz bir adresiniz var. Kul hakkı yemeyen bir adresiniz var. Halka hesap vermeyi namuslu gören, kabul eden bir adresiniz var. Orası da Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Gezi eylemlerinde gencecik çocuklarımız, kızlarımız eylem yaptı. 6 genç çocuğumuz hayatını kaybetti” dedi.



Konuşmasında, Kabataş iskelesi meselesinde de değinen Kılıçdaroğlu, “Bir şey daha yalanı bununla ibaret değil. Kabataş iskelesinde sözde başı örtülü bir kadın, ‘6 aylık çocuğu, bebek arabasında. Orada gövdesinin üst tarafı çıplak, ellerinde deri eldiven olan 80-100 kişi kadına saldırmışlar, kadını dövmüşler, kadını bayıltmışlar, üstüne idrarını yapmışlar, çocuğun ne olduğu belli değil’, kalkıp bunu söylüyor. Yahu binlerce kişinin geçtiği iskelede bu olur mu? Bazı televizyon kanalları görüntüleri yayınladı. Hiç öyle saldırı vesaire falan hiç olmamış. Yahu Allah’tan korkmuyor musun sen kardeşim? İnsanları birbirine düşürmek istedi. İnsanlar kavga etsin diye söyledi. Herkes elini vicdanına koyacak. Ayın 30’unda sandığa gidecek. Yalan söyleyeni cezalandıracak. Hırsızlık yapanı cezalandıracak. Şu sorunun yanıtını hep beraber merak edeceğiz. Vatan evlatlarına mı oy vereceksiniz? Şaibeli bakan evlatlarına mı oy vereceksiniz? Vatan evlatlarına oy veriyorsanız, bu ülkeyi sevenleri için oy vereceksiniz, bu insanlar gelsin bu ülkeyi yönetsin diye oy verecekseniz adresiniz belli. Vatan evlatlarının buluştuğu mekan CHP’dir” diye konuştu.



“GENCECİK ÇOCUKLARIMIZ GEZİ EYLEMLERİNDE POLİSLE KARŞI KARŞIYA KALDIKLARINDA ARADA DURAN CUMHURİYET HALK PARTİSİ MİLLETVEKİLLERİYDİ”



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi olaylarında genç çocukların polisle karşı karşıya kaldığında ara duranların CHP milletvekili olduklarını söyledi.



Partisinin Eskişehir Sıhıye Meydanı’nda düzenlediği mitingte kalabalığa hitap eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, esnafa seslenerek, “Esnaf kardeşlerime de şunu söyleyeyim. Sen sabahın köründe dükkanını açıyorsun, önünü temizliyorsun, gelen müşteriye güler yüzle bakıyorsun. Şimdi kendine bir sor bakalım; 10 yıl önce mi durumun daha iyiydi, şimdi mi durumun daha iyi? Birileri malı götürüyor, faturayı sana ödetiyor. Hala uyanmadın mı esnaf kardeşim sen” diye konuştu.



“ÜLKENİZE VE CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NE SAHİP ÇIKIN”

Konuşmasında gençlere ayrı bir yer ayıran Kılıçdaroğlu, “İşsiz kardeşlerim. İş arıyorsunuz, bulamıyorsunuz. Hangi bakanın çocuğu işsiz? Hangi yandaşın çocuğu işsiz? Bir elleri yağda bir elleri balda. İşsizlik almış başını gidiyor. Bütün gençlere sesleniyorum. Ülkenize sahip çıkın, Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkın. Gençler bizim umudumuzdur. Ülkenin geleceği, ülkenin teminatıdır gençler. O çocuklara sahip çıkmak da Cumhuriyet Halk Partililerin boynunun borcudur. Herkes böyle bilsin. O gencecik çocuklarımız Gezi eylemlerinde polisle karşı karşıya kaldıklarında arada duran Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleriydi. Onlar biber gazını yediler. Onlar hastanelik oldular. Ama gençlere bir fiske dokunmasını istemediler. Bunun mücadelesini verdiler. Çünkü o gençler bizim gençlerimiz. Onlar bizim onurumuz, onlar bizim geleceğimiz. Gençler hiç meraklanmasın yeni bir ekonomi politikası uygulayacağız. Üreten Türkiye. Herkes üretecek. Herkes çalışacak. Bizim anlayışımız şudur. Halk zenginleşecek. Halkın cebi para görecek” şeklinde konuştu.



“YILMAZ HOCANIN YETİŞTİRDİĞİ GENÇLERDEN BİRİSİ DE BENİM”

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in öğrencisi olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, “Eskişehir en güzel kentlerimizden birisi. Burayı böyle yapan da hocamız. Yılmaz Hoca Eskişehir’i Eskişehir yaptı. Sadece Türkiye’ye değil, bütün dünyaya Eskişehir’i hatırlattı. Her yer Eskişehir’i biliyor artık. Onun bir özelliği daha var. Kendisine oy versin vermesin bütün Eskişehir’e hizmet sundu. Ayrımcılık yapmadı, bütün Eskişehir’i kucakladı. Çünkü o bir hocaydı. Bütün hayatını eğitime verdi. Gençler yetiştirdi. Sadece Eskişehir içi değil, bütün Türkiye için gençler yetiştirdi. Onun yetiştirdiği gençlerden birisi de benim. O nedenle onunla gurur duyuyorum. Bir şey daha o Eskişehir’e hizmet verdi, Eskişehir’i tanıttı. Eskişehir’in bir özelliği daha var Eskişehirspor. O da ilk kez Anadolu’da sporun sesini, futbolun sesini yükseltti. Ona da sahip çıkıyor hocamız. Eskişehir’i dünyaya tanıtan, markalaştıran olgulardan birisi de Eskişehirspor’dur. O sporcuları da kutluyorum, hepsinin alnından öpüyorum” ifadelerini kullandı.



“ALİ İSMAİL KORKMAZ OLAYINDA BÜTÜN TÜRKİYE’NİN VİCDANI KANADI”

Kılıçdaroğlu, Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz olayına da değinerek, şunları kaydetti:



“Eskişehir’de bir acı daha yaşandı. Ali İsmail Korkmaz. Sopalarla dövüldü, sokak ortasında öldürüldü. Bütün Türkiye’nin vicdanı kanadı. Ne söyledi Eskişehir Valisi; ‘Efendim arkadaşları vurmuştur, öldürmüştür’ diye. Yürekli bir savcı çıktı. Bütün olayları açığa çıkardı. O nedenle biliyoruz. Bunların neler yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Biz ülkemizi seviyoruz. Önce bu iktidarın bir istifa etmesi lazım”.



AYDIN SARIOĞLU – GÜLÇİN ÖZDEN – KADİR ÇETİN



Kılıçdaroğlu: 'Siyasetçiler topluma örnek olmalı'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder