2 Haziran 2014 Pazartesi

İskeleden düşen baba ile oğlu son yolculuğuna uğurlandı


İstanbul Kartal’da inşaat iskelesinin çökmesi sonucu hayatını kaybeden 3 işçiden baba Hasan Doğan (53) ile oğlu Sinan Doğan’ın (22) cenazeleri memleketi Tokat’a getirildi. Hastane morgundan alınarak Altıyüzevler Mahallesi’ndeki evine getiren baba ve oğlu için helallik alındı. Daha sonra Altıyüzevler Mahallesi Camisi’ne getiren baba ve oğlunun cenazeleri yan yana konuldu. Öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Hasan Doğan ile oğlu Sinan Doğan’ın cenazeleri Ağbayır Mezarlığı’nda toprağa verildi.



Tokat’ta uzun yıllar inşaatta usta olarak çalışan Hasan Doğan’ın kredi borcu için oğlu ile birlikte yaklaşık 2 aydır İstanbul’da çalıştığı öğrenildi. Annesi yaklaşık 2 yıl önce hayatını kaybeden Sinan Doğan’ın babası ile askerden geldikten sonra İstanbul’da çalışmaya gittiğini ifade eden Doğan’ın kayınbiraderi Zeki Seyhan, “Allah kimsenin başına vermesin. Ekmek kavgası için memleketini bırakıp sılaya gidiyor. Geçim sıkıntısı tabi kolay değil. İnşaatçılık zor iş. Neticede ihmal mi, dikkatsizlik mi, hata mı kusur mu var bilemiyorum. ‘İskele çökmüş’ diyorlar. Bunu yetkililer savcılar bilir” dedi.



Olay, Kartal Hürriyet Mahallesi Erler Sokak’ta bulunan özel bir inşaat şirketinin şantiyesinde 16. katta kurulan iskelenin üzerine çalışan Hasan Doğan ile oğlu Sinan Doğan ve Salih Karayalı isimli işçiler iskelenin çökmesiyle birlikte aşağı düşmesi sonucu meydana gelmiş, 3 işçi olay yerinde hayatını kaybetmişti.





NURHAN İÇMEZ




İskeleden düşen baba ile oğlu son yolculuğuna uğurlandı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder