30 Haziran 2014 Pazartesi

İzinsiz avlanmaya ağır ceza


Necmettin Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, yaban hayatının korunması ve geliştirilmesi amacıyla yaban hayvanlarının doğadan izinsiz olarak yakalanmaları ve bulundurulmalarının 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu Hükümlerine ve Merkez Av Komisyonu Kararlarına göre yasak olup, aksine hareket edenlerin kanunda belirtilen para cezasıyla cezalandırılacağını söyledi. Yılmaz, “Hem av ve yaban hayatının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğini sağlamak hem de vatandaşların ağır para cezalarıyla karşılaşmasını önlemek amacıyla Doğa Korum ve Mili Parklar Genel Müdürlüğümüzce gerekli uyarılar yapılmıştır” dedi.



FEYZULLAH TAŞ



İzinsiz avlanmaya ağır ceza

Tavuklar otobana böyle saçıldı


Tayvan’da dondurulmuş tavuk yüklü bir kamyonet, otobanda duran bir TIR’a arkadan çarptı. Feci kaza başka bir aracın güvenlik kamerasına yansırken, çarpışmanın şiddetiyle birlikte kamyonetteki yüzlerce tavuk da otobana saçıldı. Dondurulmuş tavuklarla yüklü kamyonetin şoförü, otobanın sağ şeridinde ilerlediği esnada aynı yöndeki trafik sıkışıklığını fark edemedi. Kamyonet sürücüsü, yoldaki duran TIR’a çarpmamak için bir hamle yaparak kazayı önlemeye çalışsa da başarılı olamadı. Otoyolda süratle ilerleyen kamyonet, TIR’a arkadan çarparak devrildi. Çarpışmanın etkisiyle kamyonetin kasası parçalanırken, kasada dondurulmuş halde bulunan yüzlerce tavuk da otobana saçıldı.



Tavuklar otobana böyle saçıldı

Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu üyelerine iftar verdi


Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakanlık Yeni Bina’dan ayrılarak Resmi Konuta geçti. Erdoğan, burada, bakanlara ve eşlerine iftar verdi. Basına kapalı gerçekleşen iftar yemeğine, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da katıldı.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan’ın verdiği iftara katılmak üzere Resmi Konuta gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, iftar öncesi, konutun yan tarafında bulunan parkta gezintiye çıktı. Bir süre parkı turlayan iki bakan, daha sonra Resmi Konuta geçti.



MUSA ERDOĞAN



Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu üyelerine iftar verdi

Mısırcının ekmek teknesi yandı


Edinilen bilgiye göre, Kent Meydanı’nda mevkisinde bulunan seyyar mısır tezgahındaki mısırların kaynatıldığı kazan ve ocak bir anda alev aldı. Bafra Belediyesi tarafından Kent Meydanı’nda verilen iftara katılan vatandaşlar yangın nedeniyle kısa süreli panik yaşadı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucunda yangın söndürüldü.



Vatandaşlar, alev alan tezgahta bulunan tüpün patlamamasının muhtemel bir faciayı önlediğini ifade etti.



AHMET ŞÜKRÜ ULUÇAY



Mısırcının ekmek teknesi yandı

Kiliseden o saldırıya Fatih fermanı ile cevap


İstanbul’da geçtiğimiz günlerde Yeşilköy Katolik Kilisesi cemaatine bir grup genç tarafından gerçekleştirilen bıçaklı saldırıya, verilen iftar yemeğinde, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’a girmeden önce şehzadeler, vezirler ve vatandaşlara, gayrimüslimler ve kiliselere yönelik herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için yayımladığı fermanı ile yanıt verildi. İftar programında söz konusu saldırının köklü dostluklara asla zarar vermeyeceğinin, aksine bağları daha da kuvvetlendirdiğinin mesajı verildi.



Kilisede düzenlenen iftar davetine, Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Süryani Kilisesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Susin, Yeşilköy Dayanışma Platformu üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.



İftar öncesinde Yeşilköy Dayanışma Platformu tarafından yapılan basın açıklamasında, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’a girmeden önce şehzadeler, vezirler ve devlet vatandaşlarına karşı gayrimüslimler ve kiliselere yönelik herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için yayımladığı fermanına yer verildi. Platform adına basın açıklamasını okuyan Aref Cebeci, ‘Ne şehzadem ne vezirlerim veya vazifelilerim ne de hizmetçilerim veya devletimin vatandaşları onlara hakaret etmeyecek ve onları taciz etmeyecektir. Hiç kimsenin onları tecavüz üne, hakaret etmesine, canlarına kast etmesine, mallarına ve mülklerine veya kilisenin mal ve mülklerinin tehlikeye atılmamasına izin verilmeye.’ Fatih Sultan Mehmet böyle girmiştir İstanbul’a. Yeşilköy nadir semtlerinden biri çeşitli yaşam bizler biliyoruz ki bu ülkede birçok acılar yaşanmıştır. Yeşilköy bu kardeşlik coğrafyasının en güzel temsili arasında. Ne yazık ki geçen ay bu kardeşlik kültürüne birarada yaşama çabasına yapılan saldırı ile içimizi acıtmıştır. Bu saldırıyla gördük ki ötekileştirici nefret söylemi ile ötekileştirme ile daha birçok kez yüzleşeceğiz. Ne yazık ki geçen ay bu kardeşlik kültürüne, Latin Katolik Kilisesi’ne yapılan saldırıyla içimiz acımıştır. Bugüne kadar Müslümanlar, mahallelerinde yaşayan Hristiyan, Musevi komuşlarını nasıl iftar sofralarına misafir ettiyse, Yeşilköy Katolik Kilisesi de bu yıl Ramazan ayında komşularını kardeşlerini iftar sofrasında misafir etmek istedi. Bu sofraya farklı inançlardan insanlar, barış, Paylaştığımız bu sofraya farklı inançlardan insanlar barış içinde oturmuşlardır. Attığımız bu adım dileriz ki gelenekselleşir tüm hak dinlerinin kardeşçe yaşayabildiğinin tüm dünyaya göstergesi olur” dedi.



Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da, İslam dinin bir hoşgörü dini olduğuna dikkat çekerek Bakırköy’ün farklı etnik ve dini inanç yapısının bir zenginlik olduğunu söyledi. Başkan Kerimoğlu, “Böyle günlerde Bakırköy farklı inanç din ve etnik kökenlerin bir arada ama barış kardeşlik ve huzur duyguları ile yaşadığı bir yerdir. Farklılıklarımız bizim zenginliğimiz olabilir. Hep bir arada barışın huzurun kardeşin ve hoşgörün başkenti yapmak istiyoruz. Bakırköy küskünlüklerin kırgınlıkların yeri olamaz” dedi.



Süryani Kilisesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Susin, “Yaşanan olaya karşı duyarlılık hepimizi mutlu etti. Görev düşen tüm resmi kurumlar ve vatandaşlar aynı hassasiyeti e duyarlılığı gösterdiler. Bunu hepimiz desteklemeli ve bu amaç üzerinde çalışmalıyız. Verilen iftarla biraraya getirme övgüye değer bir harekettir. Bu bir ilk olsun ve sürekli bu güzelliği yaşayalım” temennisinde bulundu.



Kilise yönetimi tarafından iftar programında Türk mutfağının sevilen damak tadları ikram edildi.

15 Haziran’da gerçekleştirilen saldırıda, sekiz kişilik bir grup vaftiz töreni olduğu sırada kiliseden içeriye girmiş, iddiaya göre, törene katılan cemaat üyelerini rahatsız etmiş, daha sonra kilisenin bahçesine çıkarak kilise görevlilerine tehditler savurmuştu.



ALEV HAMİTOĞULLARI



Kiliseden o saldırıya Fatih fermanı ile cevap

Fransa bileti kaptı


Estadio Nacional de Brasilia’da oynanan maça iki takımda hızlı başladı. Karşılıklı ataklarla süren maçta takımlar gol bulmak için büyük çaba harcadı. İlerleyen dakikalarda Nijerya topu ağlara gönderse de gol kararı çıkmadı. 19. dakikada sol kanattan Musa’nın pasında ceza sahası içinde Fenerbahçeli oyuncu Emenike topu ağlar gönderdi ancak öncesinden ofsayt kararı verildi. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle geçildi.



İkinci yarıda Fransa gole çok yaklaştı. 70. dakikada Benzema’nın ceza sahası sol çaprazdan vuruşunda kaleciyi de geçen topu Moses çizgiden çıkardı. Ardından Fransa baskısını arttırdı ve pozisyonlar bulmaya devam etti. Kalan süre içinde birçok gol pozisyonu yakalan Fransa 79. dakikada öne geçmeyi başardı. Soldan kullanılan köşe vuruşunda kaleci Enyeama’nın elinden seken topu arka direkte bulunan Pogba boş kaleye gönderdi. (1-0) Fransa uzatmalarda farkı 2’ye çıkardı. 90+2’de Valbuena’nın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Griezmann, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. (2-0) Mücadele Fransa’nın 2-0′lık üstünlüğü ile sona erdi.



Fransa bileti kaptı

Tarım aracı devrildi: 9 yaralı


Kaza, akşam saatlerinde Alaplı ilçesine bağlı Sabırlı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yaşar Çetin’in (51) kullandığı ve halk arasında patpat diye tabir edilen tarım aracı Alaplı istikametine seyir halinde iken yoldan çıkarak devrildi. Kazada tarım aracını kullanan Yaşar Çetin’in yanı sıra araçta bulunan Filiz (22) Havanur (4) Beyzanur (3) ve 5 aylık Furkan Çetin ile Kevser Yılmaz (40) İsmail Yılmaz (50)Semiha Yılmaz (18) ve Sertaç Yılmaz (10) yaralandı. Kazayı gören köylüler 112’yi arayarak yardım istedi. Kazada yaralanan 9 kişi olay yerine gelen 3 ayrı ambulansa alınarak Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne getirildi. Kazada ciğerleri zarar gören Furkan bebeğin durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.



Yaralıların Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ndeki tedavileri devam ederken, jandarma kazayla ilgili olarak soruşturma başlattı.



VEDAT KILIÇ



Tarım aracı devrildi: 9 yaralı

Arınç: 'Türk vatandaşlarıyla ilgili yeni bir gelişme yok'




Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Arınç, Meclis’in tatile girme tarihinin, görüşülen tasarılar sebebiyle değişebileceğini söyledi.



Bakanlar Kurulu’nda Irak ve Suriye konularının ele alındığını belirten Arınç, Netenyahu’nun Kürt devleti ile ilgili sözlerini de değerlendirdi. Arınç, “İsrail çevresindeki devletler ne kadar küçük olursa İsrail o kadar rahat edecektir. Ancak bu İsrail’in tamamının görüşü değildir. Ayrıca onun böyle söylemiş olması bunun gerçekleşeceği anlamına gelmez. Irak’ta bir devlet var. Sadece Kerkük’te sıkıntı yok. Kerkük’te Türkmenlerle birlikte başka unsurlar da var. Biz Kerkük’ün aynı konumunun devamından yanayız” dedi.



Arınç, Selahattin Demirtaş’ın adaylığının beklendiğini kaydetti.



İşte Arınç’ın açıklamalarından satır başları;



Musul’da alıkoyulan yurttaşlarımızla ilgili olumlu bir gelişme yok, ümit ediyorumki Ramazan ayı içerisinde yurttaşlarımıza kavuşacağız.



Irak’taki gelişmeleri yakından takip ediyoruz, biz Irak’ta bölünme olmamasını temenni ediyoruz. Sıkıntılarımız sadece Kerkük’le ilgili değildir.



Netenyahu bu sözleri söylemiştir fakat onun söyledikleri sözler tüm İsrail’e mal edilemez.



HDP’nin adayının açıklanması beklenen bir şeydi, şu an cumhurbaşkanlığı için 2 aday vardır, bizde adayımızı yarın açıklayacağız



3 adaylı bir cumhurbaşkanlığı seçimine gideceğimizi düşünüyorum, ülkemiz için hayırlısı olsun



Çözüm süreci tasarısı Meclis’e sevk edildi, herkes düşüncesini söyledi. CHP açısından bir eleştiri olmamasını temenni ederim. Paket genel bir yol haritası çiziyor.



MHP’nin bu süreç için yeni bir eleştiri getirmediğini görüyorum, bu kanun Genel Kurul’dan büyük bir uzlaşıyla çıkmış olacaktır



Cumhurbaşkanı adaylığı için bütün görüşmeler yapılmıştır. Cumhurbaşkanı adayımız bütün dünyanın bildiği bir aday olacaktır.



Arınç: 'Türk vatandaşlarıyla ilgili yeni bir gelişme yok'

Berkin Elvan'ın faillerinin bulunamaması protesto edildi


Halk Cephesi üyesi bir grup, Gezi Parkı olayları sırasında Okmeydanı’nda başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle uzun süre komada kalan ve hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın faillerinin hala bulunamamış olmasını protesto etti. İsmet İnönü Parkı’nda Elvan için çeşitli sloganlar atan grup adına konuşan Ali Rıza Çelik, “Ne korkacağız ne de sineceğiz. 14 yaşındaki Berkin Elvan’ı komaya sokan, ondan yaşam hakkını elinden alan, ailesinden, sevdiklerinden, okulundan, arkadaşlarından ve yaşamından koparanlardan hesabını soracağız. Bunun tek yolu da adaletin yerini bulmasıdır. Aylardır Berkin’in sesi olduk. Haykırıyoruz. Adalet yerini bulana kadar bütün meydanlarda haykıracağız” diye konuştu.Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.



NURİ PİR



Berkin Elvan'ın faillerinin bulunamaması protesto edildi

Trabzonspor anlaşmaya vardı


Trabzonspor, Brezilyalı oyuncu Paulo Henrique’nin, Shanghai Greenland Football Club’a transferi konusunda anlaşma sağladı. Anlaşmaya göre Shanghai Club, Trabzonspor’a, sözleşme fesih bedeli olarak 4 milyon Euro ödeyecek.



Öte yandan Trabzonspor, Ferhat Yazgan’ın transferi konusunda, futbolcu ve kulübü VfL Wolfsburg ile görüşmelere başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.



Trabzonspor anlaşmaya vardı

Eski Bakanın acı günü


Cemal Unakıtan, 2 yıldır Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Cemal Unakıtan için Edirne Eski Cami’de cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Unakıtan, Acı Çeşme Mezarlığı’nda toprağa verildi.



Cenaze törenine, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Edirne Valisi Dursun Ali Şahin başta olmak üzere protokolün diğer isimleri ve çok sayıda siyasi parti, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılırken, Cemal Unakıtan’ı meslektaşları da son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Kardeşinin vefatı dolayısıyla büyük üzüntü yaşayan Kemal Unakıtan, cenaze namazında en önde saf tuttu.



Öğretmen emeklisi olan Unakıtan’ın, bir süredir Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde mide kanseri tedavisi gördüğü öğrenildi. Cemal Unakıtan evli ve bir kız çocuğu babası idi.



Eski Bakanın acı günü

DEDAŞ'ı basarak eşyaları tahrip ettiler


Şırnak’ın Silopi ilçesinde bir grup, elektrik kesintilerini bahane ederek Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’ni (DEDAŞ) basarak malzemeleri tahrip etti.



Elektrik kesintilerini bahane eden grup DEDAŞ İşletme Başmüdürlüğü binası önünde bir araya geldi. Burada yolu trafiğe kapatan grup, daha sonra DEDAŞ binasına taşlarla saldırdı. Camları kırarak DEDAŞ binasına giren vatandaşlar içeride bulunan eşyaları kırarak dışarı attı.



Olay yerine gelen polis ekipleri gruba, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Grup ara sokaklara kaçtı.



DEDAŞ'ı basarak eşyaları tahrip ettiler

Adana'da torba yasa protestosu


İsmet İnönü Parkı’nda toplanan grup, çeşitli sloganlar atarak yasa tasarısını protesto etti. Grup adına basın açıklamasını okuyan Büro Emekçileri Sendikası Adana Şube Başkanı Sabahat Mutluay, 3 işçi konfedarasyonunun, Başbakan’la yaptığı görüşmede, taşeronlaştırmayı çalışma yaşamının temel istihdam biçimi haline getirecek bazı maddelerin tasarıdan çıkarılacağı sözünün alınmış olduğunu ancak birinci maddenin tasarıdan çıkarılmasına rağmen bu kez Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başa dönüldüğünü ve iş güvencesini fiilen ortadan kaldırılacak bazı madde eklemeleri yapıldığını öne sürdü.



Torba yasaya eklenen 82. madde ile, idarenin, kesinleşmiş yargı kararlarını atama işlemlerinde 2 yıl uygulamama özgürlüğü kazandığını söyleyen Sabahat Mutluay, mevcut uygulamada öngörülen sürenin 30 gün olduğunu kaydetti. Greve katıldıkları için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde 14 kamu çalışanının işten atıldığını belirten Mutluay, “Bu uygulamanın iptali için sendikamız yargıya başvurmuştur. Bu tür davaların sonuçlanması bile birkaç yılı bulabilmektedir. Torba yasayla birlikte işten atılan ya da usülsüz atanan bir kamu emekçisi birkaç yıl mağdur olması yetmiyormuş gibi, davayı kazanmasına rağmen 2 yıl daha işsiz kalabilecektir. 82. maddede ‘Kamu görevlileri hakkında tesis edilen atama, görevden alma, göreve son verme, naklen veya vekaleten atama, yer değiştirme, görev ve unvan değişiklikleri işlemleri’ dendiğinden, iş güvencemiz tehdit altındadır. Tasarının yasalaşması halinde idare, yasanın tanıdığı sınırsız yetkiyi kullanmaktan çekinmeyecek, işten atmalarda hukuk ilkeleri kaygısı gütmeyecektir. Başta 82. madde olmak üzere, iş güvencemizi ortadan kaldıracak, emekçiler lehine olan kararlarını by pass edecek maddeler derhal düzenlemeden çıkarılmalı, taşeronlaşma yasaklanmalıdır” şeklinde konuştu.



NURİ PİR



Adana'da torba yasa protestosu

‘Kadın Olmayı Hatırlamak’ raflarda yerini aldı


Destek Yayınları’ndan çıkan Bülent Gardiyanoğlu’nun yeni kitabı ‘Kadın Olmayı Hatırlamak’ raflarda yerini aldı. Kadınların aile içi ve sosyal yaşantılarını konu alan yazar Gardiyanoğlu, okuyucularına, “Endişe etmekten, kontrolcü olmaktan, mükemmeliyetçilikten, kafaya takmaktan, dünyayı sırtımda taşımaktan, gözyaşlarımı içime atmaktan, gece başımı sevgi dolu bir omza dayamak yerine yastığa sıkıştırmaktan, insanlar ne der, diye düşünmekten, annemin babamın endişelerinden ve hayatıma karışmalarından, kendi yolumu bulamamaktan, kilo almaktan, erkekleri anlayamamaktan, hayatın zorluğundan ve en önemlisi de ‘kadın’ olmaktan yoruldum diyorsanız eğer, okuyacağınız kitabın hayatınızı değiştirmeye başlayacağına emin olabilirsiniz” diyor.



İSTANBUL



‘Kadın Olmayı Hatırlamak’ raflarda yerini aldı

Fındık sepetleri pazara indi


Fındık üreticileri bir yandan fındık hasadında çalıştıracağı mevsimlik işçi bulma telaşını yaşarken, bir yandan da fındık toplamak için gerekli olan malzemeleri temin etmeye çalışıyor. Fındık hasadında kullanılan yöresel malzemelerin satışını yapan esnaf Metin Uygur, fındık sepetini küçük boy 10 TL, orta boy 15 TL, büyük boy ise 20 TL’den sattıklarını söyledi. Hediyelik ürünler ise 2 ila 5 TL arasında alıcı buluyor.



ORDU



Fındık sepetleri pazara indi

Trabzonspor, Henrique konusunda anlaşma sağladı


Trabzonspor, Brezilyalı oyuncu Paulo Henrique’nin, Shanghai Greenland Football Club’a transferi konusunda anlaşma sağladı. Anlaşmaya göre Shanghai Club, Trabzonspor‘a, sözleşme fesih bedeli olarak 4 milyon Euro ödeyecek.Öte yandan Trabzonspor, Ferhat Yazgan’ın transferi konusunda, futbolcu ve kulübü VfL Wolfsburg ile görüşmelere başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.



GÖKMEN ŞAHİN

TRABZON



Trabzonspor, Henrique konusunda anlaşma sağladı

AK Parti TBMM Başkanlığı'ndan randevu istedi


AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı artık belli oluyor. AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı ATO düzenlenecek törenle yarın açıklanacak. AK Parti, cumhurbaşkanlığı adaylığı başvurusu için yarın öğleden sonrasına TBMM Başkanlığı’ndan randevu talep etti.



AK Parti TBMM Başkanlığı'ndan randevu istedi

Lokman Çağırıcı’dan o habere yalanlama


Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bazı medya organlarında “Seyyar satıcılara tokat attı ve hakaret etti” şeklinde yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. İddiaları yalanlayan Çağırıcı, “Her yerde olduğu gibi ilçemizde de seyyar satıcılara müsaade etmiyoruz. Ne sattıkları belli olmayan seyyar satıcılar maalesef uyuşturucu mafyalarına da aracılık etmekteler” dedi.



“Seyyar satıcılara tokat attı ve hakaret etti” şeklindeki yayınlanan haberin ardından Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya mahalleliden ve esnaftan teşekkür mesajları yağdı. 28 Haziran Cumartesi gecesi saat 12 sıralarda Bağcılar Meydanı’nda Ramazan etkinliği programından sonra Çarşı Caddesine giden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, seyyar satıcılardan sergilerini kaldırmasını istedi. Seyyar satıcılar, sergilerini kaldırmak istemeyince Başkan Çağırıcı yerdeki sergileri elleriyle toplamaya başladı. Olay yerine emniyet mensuplarının da gelmesi üzerine seyyar satıcılar sergileri kaldırdı.



Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı: “Her yerde olduğu gibi ilçemizde de seyyar satıcılara müsaade etmiyoruz. Ne sattıkları belli olmayan seyyar satıcılar maalesef uyuşturucu mafyalarına da aracılık etmekteler. İlçemizde uyuşturucu ile ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün çalışmaları bulunmaktadır. Bu çalışmalara zaman zaman Belediyemiz Zabıta ekipleri de katılmaktadır. Cumartesi gecesi Ramazan programı sonrası Bağcılar Meydanı ve Çarşı Caddesi’ni geziyordum. Çarşı Caddemizde çok sayıda seyyar satıcıların caddeden geçişi de engelleyecek şekilde kümelendiğini görünce sergilerini kaldırmalarını istedim. Olumsuz cevap alınca bir iki tanesini ellerimle kaldırdım. 5-10 dakika sonra gelen emniyet mensuplarının da ikazları ve müdahalesiyle seyyar satıcılar sergilerini kaldırdıkları gibi olay yerinden ayrıldılar. Bazı basın yayın organlarında yer aldığı gibi tokat, hakaret gibi hususlar gerçeği yansıtmamaktadır. Biz, görev yaptığımız ilçede esnafımızın ve vatandaşımızın huzurundan sorumluyuz. İlçemizde bundan sonra da seyyar satıcılara ve uyuşturucu satılmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.



Konuyla ilgi açıklama yapan ÇESAD (Çarşı Caddesi Esnafları Derneği) Başkanı Halil Şahin Kucur şunları söyledi:

“Seyyar satıcılarla ilgili zaman zaman problemler yaşıyoruz. Derneğimize üye 200 esnafımız var. Belediyemizin bu konudaki duyarlılığını bütün esnaf arkadaşlar olarak takdir ediyoruz. Biz kesinlikle seyyar satıcı istemiyoruz. Mahalle sakinlerinden de zaman zaman seyyar satıcılarla ilgili şikayetler alıyoruz. ÇESAD yönetimi ve esnaf arkadaşlarımızla birlikte olay günü buradaydık. Belediye Başkanımız seyyar satıcılardan sergilerini kaldırmalarını isteyince ağır hakaretle karşılaştı. Buna rağmen herhangi bir müdahalede bulunmadı. Yaklaşık 500 kişinin saldırısına uğradı. Emniyet mensuplarının gelmesi ve müdahalesi üzerine seyyar satıcılar sergilerini kaldırarak olay yerinden ayrıldılar. Burada sadece seyyar satıcıların yer almadığını adeta 2. Gezi olayının tezgahlandığını düşünüyoruz. Biz esnaf olarak Başkanımız Lokman Çağırıcı’nın bu dik duruşu nedeniyle çok memnunuz. Ve Çarşı esnafları olarak Başkanımızın yanındayız ve kendisine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.



Lokman Çağırıcı’dan o habere yalanlama

Patenle kayarken hayatınız kaymasın!


Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Murat Erdoğan, uygunsuz zeminde, uygun olmayan patenle yapılan kontrolsüz kayışlarda özellikle ayak bilek bölgesinde yumuşak doku ve kemik yapıda yaralanmalar meydana gelebildiğini söyledi.



Türkiye’de gün geçtikçe sokak aralarında bilinçsiz şekilde yapılan paten sporunun sakatlanmalara yol açtığı belirtildi. Buz pateni ile karasal patenin ayakta neden olduğu sakatlanmalar konusunda önemli açıklamalar yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Erdoğan, “Batı toplumunda yıllardır kullanılmakta olan gerek buz pateni gerekse karasal patende özellikle çocuk ve genç yaştaki grupta travmalar görülmekteydi. Fakat ülkemizde son birkaç yıldır popülerlik kazanmış olan bu sporda bizler de artık acil servislerde bu tür yaralanmalarla karşılaşmaktayız. Gerek karasal patende gerekse buz pateninde özellikle ayak bilek ve ayak kemikleri travmanın ve travmanın getirdiği şiddetin etkisi altındadır. Dolayısıyla gerek karasal patende gerek buz pateninde ayak bilek travmalarına bağlı yumuşak doku travmaları, tendon yaralanmaları ve aynı zamanda ayak bloğunu oluşturan kemik yapıda çatlaklar hatta kırıklar görülebilmektedir” diye konuştu.



Sokak aralarında paten kullanımıyla ilgili uyarılarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Murat Erdoğan şöyle devam etti:

“Sokak ve caddelerde son zamanlarda popüler olan ve karne tatili ile birlikte artan sayıda paten kullanan çocuklara rastlamaktayız. Bu nedenle uygunsuz zeminde, uygun olmayan patenle yapılan kontrolsüz kayışlarda özellikle ayak bilek bölgesinde yumuşak doku ve kemik yapıda yaralanmalar gelişebilmektedir. Bu nedenle bu sporu yapan kişilerin, öncelikle eğitimden geçmeleri ve uygun paten ile birlikte uygun zeminde ve trafiğe kapalı alanlarda bu sporu yapmaya özen gösterilmelidir.”



Ortopedisyen ve acil servis çalışanlarının bu tür yaralanmaları konusunda bilinçlenmelerinin şart olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Murat Erdoğan, “Bilinçlenmenin ötesinde bir takım toplumsal programlar ve korumaya yönelik önlemler alınarak bu tür yaralanmaların önüne geçilebileceği inancındayım. Tramvayla uğraşan bir hekim olarak benim tavsiyem özellikle bu sporu yapan çocuklar ve gençlerin bu spora başlamadan önce bu sporun nasıl yapılacağı konusunda eğitim almaları şarttır. Aynı zamanda bu sporun yapıldığı pistlerin kontrollü bir şekilde gözden geçirilmesi ve travmaya yatkınlık oluşturan her türlü etkenin ortadan kaldırılması da önemli olan noktalardan bir diğeridir. Kullanılacak olan patenin ayak bileğini sarması, uygun sıkılıkta olması ve birkaç ayda bir gözden geçirmesi ayak bileği travmasının engellenmesinde uygulanması ve alınması gereken tedbirlerden bir diğeridir” şeklinde konuştu.



OSMAN YILMAZ

SAMSUN



Patenle kayarken hayatınız kaymasın!

Vergi cezalarından vazgeçiliyor mu?


Şimşek, “Tasarı ile sadece ve sadece gecikme faizi ile enflasyon farkı kadar olacak” dedi.TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, İş Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülüyor. Maliye Bakanı Şimşek, kanunun içinde yer alan vergi cezalarının af edilmesine yönelik olarak Plan ve bütçe Komisyonu üyelerini bilgi verdi.Şimşek, mali içerikli düzenlemelerin toplamda 47 adet olduğunu söyleyerek, düzenlemenin yeni olmadığını ifade etti. Şimşek, AK Parti grubu tarafından getirilen düzenlemenin Maliye Bakanlığı tarafından yapılmadığını aktardı.



Şimşek, 6111 sayılı kanunu düzenlemesiyle ilgili olarak taksit ödemeleri sona erdiğini belirterek, “Uzatılması yönünde talep gelmiş olabilir. 2. Taksit ödemelerini yapamayanların sürenin uzatılması yönünde talep olabilir. Bu defa düzenleme kesinleşmiş alacakları kapsayan bir düzenleme yapılması kanaati olmuş olabilir. Burada partimizin sahiplendiği teklif. Bu tür düzenlemeleri olumlu bulmuyorum. Vergide uyum önemli husustur. Vergide uyumu bozabileceği kanaatim var” ifadelerini kullandı.



Şimşek, Komisyon’da görüşülen Kanun Tasarısı ile ana paradan vazgeçilmediğini belirterek, cezaların silinmesinin cezaların caydırırcılığını azalttığını ifade etti. Şimşek, şunları kaydetti:



“Toplam vergi gelirleri 67 milyar TL. Bunun 17.6 milyar Gelir Vergisi, yaklaşık 5.8 milyar bakaya, Kurumlar Vergisi 5.85 milyar TL, motorlu taşıtlar vergisi yaklaşık 7.5 milyar lira, özel tüketim vergisi 4.7 milyar lira, dahilde alınan katma değer vergisi 23.5 milyar lira, diğer vergi alacakları ise 7.9 milyar lira.”



Şimşek, 0-1000 TL arasında vergi borcu olan mükellef şahsının 6 milyon 195 bin 833 olduğunu belirterek, “Bin ila 5 bin lira arsında da 2 milyon 2998 bin 580 mükellef yaralanacak. Yaklaşık 8,5 milyon mükellef yararlanacak. Toplam mükellef sayısı 9 milyon 858 bin 761. Önemli bir kısmı aslında çok düşük alacaklar. 5 bin ila 20 bin lira 967 bin 537 mükellef söz konusu. 20 bin ile 50 bin 247 bin 459 mükellef söz konusu” şeklinde konuştu.



Vergi ile toplam alacağın 67 milyar olduğunu söyleyen Şimşek, bunun ana para, ceza ve gecikme faizi olduğunu açıkladı. Düzenleme ile cezadan vazgeçmeyeceklerini aktaran Şimşek, gecikme faizi yerine enflasyon ile güncelleneceklerini ifade etti. Şimşek, “Tasarı ile sadece ve sadece gecikme faizi ile enflasyon farkı kadar olacak” dedi.



AHMET UMUR ÖZTÜRK



Vergi cezalarından vazgeçiliyor mu?

Bu da sol görüşlü saat


Artık saat yönünün tersine dönen saatin aynı zamanda üzerindeki rakamlar da tersine çevrildi. Bunun amacının sömürgeciliğin izlerini silmek olduğu ifade edildi.



Bolivya Dışişleri Bakanı David Choquehuanca, meclis binasındaki saatin terse çevrilmesini “Güney’in saati” olarak nitelendirdi. Choquehuanca saatin değiştirilmesinin amacının Bolivyalıları kendi geçmişlerinin sahip çıkmaları konusunda bilinçlendirmek ve sabitleşmiş normlardan kendilerini kurtararak farklı düşünmeye teşvik etmek olarak ifade etti. Bununla birlikte saati değiştirmenin diğer amacının sömürgeciliğin izlerini silmek olduğu belirtildi.



Choquehuanca düzenlediği basın toplantısında gazetecilere, “Kim saatin hep aynı yönde döndüğünü söylemiş? Neden hep itaat ediyoruz? Neden üretken olamıyoruz?” şeklinde sorular sordu. Daha sonra açıklamasına devam eden Choquehuanca, “İşleri komplike hale getirmemize gerek yok. Sadece kuzeyde değil güneyde yaşadığımızın farkına varmamız lazım” şeklinde açıklama yaptı. Bolivya Dışişleri Bakanı ayrıca, Bolivya’nın Santa Cruz kentinde düzenlenen G77 zirvesine katılacak yabancı delegeler için hazırlanan saatlerin de ters çalıştığını ifade etti.



Yabancı delegeler için hazırlanan saatlerin Bolivya haritası şeklinde olduğu ve bu haritanın şuan Şili’ya ait olan ama Bolivya’nın kendi toprağı olarak gördüğü kısımları da kapsadığı bildirildi.



Bu da sol görüşlü saat

Federasyona kızdı boksu bıraktı


8 yıldır boks yapan ve son iki senedir üst üste genç bayanlarda Türkiye Şampiyonu olan Naile Portakal kendisinin haksızlığa uğradığını söyledi. Bugün son antrenmanını yaptığını söyleyen nPortakal, “İtalya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’na beni almadılar. Ben buradayım arkadaşlarım orada. Üzülüyorum, takıma seçilemedim. Geçen senede bu tür sıkıntılar yaşadık ve siyasileri devreye sokmak zorunda kaldık. Eski şevkim kalmadı artık. Hedefim için uğraşıyorum. Sonuçta ben Türkiye şampiyonu oldum ve hakkım olan bir şeyi istiyorum. Bana verilen cevap tam takım gitmiyormuş ve federasyonu zarara uğratıyormuşum. İkinci ve üçüncü gidiyor, birinci gidemiyor. Ben boşu boşuna şampiyon olmuşum ve boşu boşuna ter dökmüşüm. Artık boksu bırakmayı bile düşünüyorum” dedi.



ANNE PORTAKAL: “FEDERASYONU BİR TEK BENİM KIZIM MI ZARARA UĞRATIYOR”

Kızının 8 senedir emek verdiğini anlatan gözü yaşlı anne Nuray Portakal ise, “Emeğinin karşılığını alamadığı için üzülüyorum. İki senedir Türkiye Şampiyonu oluyor ve emeği çalınıyor. Federasyonu bir tek benim kızım mı zarara uğratıyor. Böyle söyledikçe bir çocuktan ne kadar derece beklersin. 1 haftadır kızımla beraber çok yıprandık. Federasyondan bize daha yaşının küçük olduğu ve önünde çok uzun yolu olduğunu söylediler. Bir de ‘Bu sene götürmeyelim de ona ders olsun’ denildi. Ben de ‘Ders alması gereken bir yaramazlığı mı var’ dedim. Bu devirde Avrupa’ya gitmek için yarışmanıza gerek yok. Babanız antrenör olsun yeter bence” diye konuştu.



ANTRENÖR ÇAĞ: “FEDERASYONUN TEREDDÜT ETMESİNİ ANLAMIYORUM”

Genç boksörün antrenörü Ayhan Çağ, konunun Nail Portakal meselesi olmadığını ifade ederek, “Türkiye’nin genci 8 yaşından beri hedef seçmiş ve 15 yaşına kadar gelmiş. 15 yaşına kadar okulla beraber sporunu yapmış ve bu büyük bir yüktür. O yükü o yaşta bir çocuğun sırtlayıp buraya kadar gelmesi ve Türkiye şampiyonu olması basit bir şey değil. Bu bilgisayar ve televizyon başında kazanılmıyor. Arkasında büyük emekler var. Türkiye şampiyonu olduğunda benim milli takım önüm açıldı diyorsun ama seni oraya almıyorlar. 2020 olimpiyatlarını hedeflemiş bir kişi 2014’te Türkiye şampiyonu olduysa bir şey var demek, başarı vardır demektir. Avrupa şampiyonasına giderken federasyonun tereddüt etmesini anlamıyorum” diye kaydetti.



YASİN ERDEM



Federasyona kızdı boksu bıraktı

CHP’li muhaliflere çağrı


CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Parti aidiyeti genel teamülleri çerçevesinde partinin gösterdiği partinin göstereceği ve destekleyeceği 12. Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili söylemler parti camiasında hoş karşılanmaz” dedi.



TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Altay, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Altay, bir gazetecinin çatı aday İhsanoğlu’na karşı muhalif milletvekillerinin toplantıda olduğunu söyleyerek, ‘Bu milletvekillerine disiplin cezası olacak mı?’ sorusuna Altay, “Partinin politikalarına yönelik itham töhmet altında bırakıcı söylemleri olmadığı sürece milletvekillerimizin halkla ilişkiler binasında bir araya gelmeleri değerlendirme yapmaları çok normal. Ama Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurultaydan sonra, kurultaydan yetki alan ve kurultay iradesini kullanma ehliyetinde olan Genel Başkanı’nın açıklamalarından sonra Cumhurbaşkanlığı adayı ile ilgili imza vermemeleri çok normaldir, kişisel tercihleridir. Ancak gerek adayla gerek partinin politikalarıyla ilgili itham edici, ağır eleştiri söylem ve eylemleri bizim parti geleneklerimizde çok hoş karşılanmaz. Parti içişleri, parti organlarında, grup toplantısında konuşulmuştur, Genel başkanımız milletvekillerimizin tek tek görüşlerini almıştır. Arkadaşlarımızın adayla ilgili çekinceleri olabilir. Parti aidiyeti genel teamülleri çerçevesinde partinin gösterdiği partinin göstereceği ve destekleyeceği 12. Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili söylemler parti camiasında hoş karşılanmaz” dedi.



21 milletvekilinin imza vermemesinin CHP’nin ikinci bir aday çıkaracağı intibalarına yol açtığını belirten Altay, “21 arkadaşımızın hepsinin imza atma gerekçesi farklı farklı ve kişisel tercihleridir, saygı duyuyoruz ancak bazı medya organlarında milletvekillerinin partinin genel başkanını ve partinin adayını ve parti politikalarını eleştirmeleri parti tabanında kabul görmez, partimizin gelenekleriyle örtüşmez, parti kural ve kaideleriyle de örtüşmez” diye konuştu.



Altay, disiplin mekanizmasını işletmek istemediklerini kaydederek, “Milletvekilleri elbette özgürdür ama temel politikalarda partinin kararlarına uymak da milletvekillerinin görevidir. Cumhurbaşkanı adayına imza vermemek kişisel tercihtir, buna saygı duyarız ama bununla beraber partinin desteklediği adayı yerden yere vurmak CHP’lilik değildir” şeklinde konuştu.



CHP emir komuta zinciri içinde çalışan parti hiç olmadığının altını çizen Altay, “Partimizin içinde değişik kanaatler olmuştur ama asıl olan gövdedir ve o gövde ve kanatlara hükmeden beyindir, kanatların özgürce çırpmasında hiçbir sakınca yok, iş ki gövdeyi sevk ve idare eden beyne halel gelmesin. CHP’de bir sorun beklemesin kimse. 3 ya da sayıları 4’ü geçmeyen arkadaşımız başka bir siyasi partinin milletvekili gibi fiili bir davranış içindedirler, bunu parti tabanımız hoş görmeyecektir” ifadelerini kullandı.



Altay şunları kaydetti:



“Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin nasıl bir cumhurbaşkanı formatını oluşturmaya yönelik projenin ürünü olarak İhsanoğlu milletimizin takdirine sunulmuştur. Bir proje varsa, bu Kılıçdaroğlu ve Bahçeli projesidir. Dış proje olduğu iddiaları komplo teorileridir.”



CHP’li muhaliflere çağrı

Olur’da 'su' tepkisi


Ramazan olması nedeniyle sıkıntılarının daha da arttığını dile getiren ilçe sakinleri, Belediye Başkanı’nın ilçe ile ilgilenmediğini öne sürerek, Bakan ve Başbakan’dan Olur’a hizmet beklediklerini söyledi.İlçenin eski belediye başkanlarından Reşat Yıldırım, yaşanan sıkıntının asıl kaynağının ilçedeki içme suyu ve kanalizasyon alt yapısının yetersizliğinden kaynaklandığını söyledi. İlçe merkezi nüfusunun 3 bin olduğu yıllarda da aynı şebeke ile hizmet verildiğini öne süren Belediye eski Başkanı Reşat Yıldırım, “Yaşadığımız bu sıkıntı, geçen zaman içerisinde bozulan ve eskiyen alt yapının bir an önce yenilenmesiyle aşılır. Olur ilçesinde susuzluk diye bir sorun olamaz. Ancak eskiyen şebeke hatları artık ilçeye yeterince hizmet veremiyor. Bunun çaresine bakmak lazım. Vatandaş marketlerden hazır su alıyor. Alan var alamayan var. Yazık, günahtır” şeklinde konuştu.



Olur ilçesi Merkez Mahallesi Muhtarı Vedat Ergün, ilçe halkının yaklaşık bir haftadır beden gücüyle su taşıdığını kaydetti. Nazım Karagül’e ait bahçedeki kuyudan ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan ilçe sakinlerinin büyük sıkıntı yaşadığını aktaran Muhtar Ergün, ilçede neredeyse hayatın durma noktasına geldiğini söyledi.



DURSUN MURAT AYDIN

ERZURUM



Olur’da 'su' tepkisi

Grevleri ertelenen işçiler yarın bakanlığa yürüyecek


Yarın sabah saat 08.00 Eskişehir‘den 8 otobüs ile Ankara’ya hareket edecek olan sendika üyeleri, Türkiye’den birçok il ile birlikte eş zamanlı olarak Bakanlığa yürüyeceklerini belirttiler.Konuyla alakalı olarak sendika binasında açıklama yapan Kristal-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı, mücadelelerinin süreceğini söyledi. Anayasa ve yasalar çerçevesinde yapılan mücadelenin önüne çıkan, engel koyan AK Parti’nin grev ertelemeyi bir alışkanlık haline getirdiğini öne süren Akyazı, “Bu oynanan oyunu bozmak bu kara düzeni yıkmak için yılgınlığa düşmeden mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.Erteleme kararanı karşı Danıştay’a yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtıklarını anımsatan Akyazı, “Cam işçisi hukuksuz ve gayri meşru grev erteleme kararına karşı meşru ve demokratik tepkisini ortaya koymak için sendikamızın örgütlü olduğu bölgelerden hareket ederek 1 Temmuz Salı günü sağır kulaklara sesini duyurmak için Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yürüyecektir” diye konuştu.



Grevleri ertelenen işçiler yarın bakanlığa yürüyecek

Porsuk Çayı'nda ilginç manzara


Eskişehir’in sembollerinden olan içerisinde sazan, kaya balığı, İsrail sazanı ve çakıl balığı gibi bir çok balık türünün yaşadığı Porsuk Çayırnda, bugünlerde sıra dışa bir olay yaşanıyor. Henüz kesin olarak anlaşılamayan bir sebepten dolayı balıklar özellikle günün sıcak saatlerinde su yüzeyine yakın bölgede yüzüyorlar. Su yüzeyine çıkan balıkların hareketleri, çevredeki vatandaşların da dikkatini çekiyor. Bazı balıklar su içinde hareketsiz dururken, bazı balıkların ise yavaş hareket etmesi dikkati çekti.



Yaşanan bu durum, çevrede yaşayan veya bölgeden geçen vatandaşlar arasında farklı yorumlara sebep oldu. Çaydaki balıkları dikkatle inceleyen bazı vatandaşlar, sadece bu dönemde ortaya çıkan manzarayı da farklı yorumluyorlar. Bazı vatandaşlar, Porsuk Çayı’nın hızlı sirkülasyonunun olmamasından dolayı sudaki balıkların oksijensiz kalıp su yüzeyine çıktıklarını belirtirken, bazıları ise, bu durumun sıcaklığın artması ve sudaki kirlilikten kaynaklandığını iddia ettiler.



Bu arada İHA muhabirinin telefonla ulaştığı uzmanlar, ortaya çıkan durumun ancak suyun her açıdan incelenmesi sonrası belirlenebileceğini belirttiler.



Porsuk Çayı'nda ilginç manzara

Beylikdüzü’nde ‘Hasan ile Zübeyde’ tiyatro gösterisine büyük ilgi


Yakın tarihe alışılmışın dışında bir bakış açısı getiren tiyatro oyunu, izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Beylikdüzü Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında Tiyatro Balans tarafından sahnelenen “Hasan ile Zübeyde” adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde sahnelenen Refik Erduran’ın yazdığı Zafer Kayaokay’ın yönettiği oyun, izleyicilere zaman zaman duygu dolu anlar yaşattı. Cumhuriyet döneminde yaşanmış gerçek olayları yansıtan oyunda, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet döneminin unutulmaz Maarif vekillerinden Hasan Ali Yücel, Zübeyde Hanım ve Cumhuriyet döneminin tarihi şahsiyetleri konu edildi. Yakın tarihe alışılmışın dışında bir bakış açısı getiren tiyatro oyunu, izleyenlerden büyük beğeni topladı.Atatürk’ün Mehmet Tokat, Zübeyde Hanım’ın Sema Aras, Maarif vekili Hasan Ali Yücel’in Metin Karaman, Tunç’un Ömür Akkan ve Kevser’in ise Reyhan Aydıntel tarafından canlandırıldığı oyun sonunda usta oyuncular dakikalarca ayakta alkışlandı.



İSTANBUL



Beylikdüzü’nde ‘Hasan ile Zübeyde’ tiyatro gösterisine büyük ilgi

Hac ve umre yolcuları bu habere dikkat


Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doktor Hasan Selçuk Özger, şiddetli solunum yolu hastalığına neden olan ve 2012 yılının Eylül ayında ilk defa Suudi Arabistan’da ortaya çıkan ölümcül MERS-COV virüsüne karşı hac ve umre yolcularını uyardı.



Dünya üzerinde 30 Nisan 2014 tarihi itibariyle MERS-COV virüsü nedeniyle hastalanmış 424 kişiden 131’i hayatını kaybetti. Özellikle; şeker, kronik akciğer, böbrek yetmezliği ve immün sistem yetmezliği hastalarında MERS-COV virüsü daha şiddetli hastalık yapabiliyor. Hastaların yüzde 80’i Suudi Arabistan’da tespit edilirken, Türkiye’de şu ana kadar MERS-COV virüsüne rastlanmadı.



Türkiye’den her yıl binlerce insan hac ve umre ibadetini yerine getirmek amacıyla Suudi Arabistan’a gidiyor. Suudi Arabistan’da görülen virüsün develerden insanlara bulaştığı tahmin ediliyor. Uzman Doktor Hasan Selçuk Özger, hac ve umre ibadeti için Suudi Arabistan’a gidecek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.



“Bu hastalık bir virüs hastalığıdır” diyen Uzman Doktor Özger, şu bilgileri paylaştı:



“Bu hastalık yeni ortaya çıkan bir hastalık ama bu virüs ailesini daha önceden biliyoruz. Bu virüsü 2013 yılındaki SARS salgını ile hatırlıyoruz. Bu hastalık aslında bir solunum enfeksiyonudur. Solunum yolu enfeksiyonu olarak başlayıp daha sonrasında alt solunum yolu enfeksiyonuna dönüşebiliyor. Bir grup hastada hafif belirtilerle atlatılıp herhangi bir ölüme neden olmazken, bazı grup hastalarda ölüme neden olabilecek zatüre ve onun sonrasında gelişen organ yetmezliği sonrasında ölüme neden olabilecek bir hastalıktır.”



MERS-COV virüsünün şu an için Türkiye’de görülmediğini aktaran Özger, “Bu hastalık şu an için Türkiye’nin problemi değil. Ancak bunu şu anlamada söylüyorum; bugüne kadar Türkiye’de yapılan 500’ün üzerindeki şüpheli vakalarda yapılan testlerde hastalığa dair bir pozitiflik saptanmamış durumda. Ülkemizde, şu an için görülen bir vaka yok. Ancak hastalık nerelerde görülüyor kısmına baktığımızda bizim için önemi belirginleşiyor. Vakaların büyük bir çoğunluğu Suudi Arabistan’da görülüyor. Özellikle önümüzdeki dönemlerdeki hac ve umre ziyareti nedeniyle bu bölge ile toplumsal temasımızın artacağı düşünüldüğünde ülkemizde de vakaların görülebileceği düşünülüyor” açıklamasını yaptı.



Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın konuyla ilgili çalışmalarına değinen Hasan Selçuk Özger, şuan için gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.



Virüsün develerden bulaştığına ilişkin güçlü tahminler yürütüldüğünü belirten Uzman Doktor Özger, şunları söyledi:



“Hala belirsizlikler ve bilinmezlikler olmakla birlikte hastalığın ilk kaynağının develer olduğu kabul edilmiş durumda. Bu nedenle Suudi Arabistan’a gidecek vatandaşların hayvanlarla ve özellikle develerle temaslarını en aza indirgemeleri gerekiyor. Temas sonrası özellikle ellerin yıkanması, alkolle ellerin mutlaka dezenfekte edilmesi gerekiyor. Hayvan teması sonrasında göze, ağza, buruna, virüsün girebileceği alanlara eller yıkanmadan temasın yapılmaması gerekiyor. Özellikle pişmemiş, pastörize edilmemiş hayvansal gıdaların ki burada ön plana çıkan şey deve sütü içilmesi, deve sütünde hastalığa karşı antikor bağışıklık hücreleri gösterilmiş durumda. Bu nedenle özellikle deve sütünün çiğ olarak tüketilmemesi gerekiyor. Ateş yüksekliği, öksürük, eklem ağrısı nefes darlığı gibi şikayetlerin çıkması durumunda da mutlaka sağlık personeli ile iletişime geçilmesi gerekir. Suudi Arabistan’a gidecek sağlık personeline bu konuda eğitim veriliyor. Kafiledeki diğer insanlardan gerekirse maske takılarak hasta insanların ayrılması gerekiyor. Bu hastalığın insandan insana da sınırlı bir bulaşı var. Çok fazla hızla yayılan bir virüs değil ama özellikle hasta olanlarla yakın temas durumunda hastalık insandan insana geçebiliyor. Bu yüzden de çeşitli önlemlerin alınması gerekiyor. Hastalığın maalesef bir tedavisi yok. Hastalığa özgü bir tedavi yok.”



Suudi Arabistan’a gidecek sağlık personellerine de uyarıda bulunan Uzman Doktor Hasan Selçuk Özger, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:



“Özellikle öksürük, ateş yüksekliği şikayeti, zatüre bulguları ile kendilerine gelen kişilerde özellikle hacca gidip gitmeme ya da giden bir kişi ile temas öyküsünün sorgulanması lazım. Hastalık genelde 2 haftalık bir dönem içerisinde kendini gösteriyor. Bu sorgulamayı yapmak, hastalığı akla getirmek ve gerekli önlemleri alabilmek için önemlidir.”



Hac ve umre yolcuları bu habere dikkat

Pistorius’un cinayet sırasında akıl sağlığının yerinde olduğu açıklandı


Bir aylık aranın ardından tekrar başlayan davada 1 psikolog ve 3 psikiyatristin oluşturduğu rapor hakim Thokozile Masipa’ya sunuldu. Raporda Pistorius’un kız arkadaşını öldürdüğü sırada yaptığı eylemin suç olduğunu anlayabilecek akli yeteneğe sahip olduğunu açıklandı. Davaya bakan savcı Gerrie Nell ise bu karar sonrası Pistorius’un ‘cezai ehliyeti yoktur’ şeklinde savunulamayacağını belirtti. Mahkeme hakimi Masipa, geçtiğimiz ay bir psikoloğun Pistorius’un kaygı bozukluğu hastalığı yaşadığını belirtmesi üzerine mahkemeye ara vermişti. Verilen arada psikolog ve psikiyatristler olayın gerçekleştiği sırada Pistorius’un akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair araştırma yapacağı duyurulmuştu.Ampüte atlet Oscar Pistorius geçtiğimiz yıl 14 Şubat’ta manken sevgilisi Reeva Steenkamp’ı evine giren hırsız zannederek 4 el ateş ederek evinin banyosu önünde öldürmüştü. Olay sonrası gözaltına alınan Pistorius kız arkadaşını kasıtlı vurmadığını ifade etmişti. Sevgilisini korumaya çalıştığını ve bu yüzden eve giren birisine ateş açtığını belirten Pistorius nisan ayında görülen davasında manken sevgilisinin ailesinden de özür dilemişti.



Pistorius’un cinayet sırasında akıl sağlığının yerinde olduğu açıklandı

Çetinkaya’dan Kırkpınar’da derece yapan güreşçilere altın


Ata sporu yağlı güreşlerin olimpiyatı olarak kabul edilen Kırkpınar yağlı güreşlerinde, boylarında derece giren Kumluca’lı güreşçiler Ömer Yasir Gökkayave Yusuf Yıldırım, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.

653’ncü Kırkpınar yağlı güreşlerinin ardından Kumluca’da baba ocağına dönen minik bir boyu birincisi Ömer Yasir Gökkaya ile deste orta boy üçüncüsü Yusuf Yıldırım, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı da ziyaret etti. Boylarında birincilik ve üçüncülük derecelerini yapan güreşçileri ve yakınlarını tebrik eden Başkan Çetinkaya, güreşçilerin gelecek yıllarda üst seviyelerde başarılar elde edeceğine inandığını söyledi.Ziyaretin sonunda Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, her iki güreşçiye de Cumhuriyet altını taktı.



RAMAZAN SARIKAYALI

ANTALYA



Çetinkaya’dan Kırkpınar’da derece yapan güreşçilere altın

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, TÜRK-İŞ’İ ziyaret etti


CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ı ziyaret etti. İhsanoğlu ve Atalay, yaklaşık yarım saatlik görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundular.



Konuşmasına çok önemli ve verimli bir görüşme yaptıklarını belirterek başlayan İhsanoğlu, şunları söyledi:



“Kendilerine cumhurbaşkanlığı makamıyla ilgili düşüncelerimizi anlattık. Cumhurbaşkanlığı makamının anayasanın 104.maddesine göre, devletin başı olarak milletin ve cumhuriyetin bütünlüğünü temsil eden, anayasanın uygulanmasını gözeten ve devlet kurumlarının ahenkli bir şekilde çalışmasını sağlayan bir makam olduğunu, birlik ve beraberliğin temsil edildiği, bütün vatandaşların 76 milyon insanın kucaklandığı, ötekileşmediği, devre dışı bırakılmadığı ve ayrımcılık yapılmadığı bir yer olarak, bir tek siyasi görüşün temsilcisinin değil bütün siyasi görüşlerin temsilcilerine açık olan, onların arasında milli menfaatleri maksimize eden bir anlayışla onların ahenk içerisinde çalışmasını sağlayan, parlamenter sistemde kuvvetlerin ayrılığı prensibine sadakatle bağlı olan ve halktan aldığı gücü bütün halkı temsil ederek. Çünkü bu seçimler ilk defa tarihimizde doğrudan doğruya vatandaşlarımızın oylarıyla sandığıyla gitmek süratiyle yapılacağından dolayı halk tarafından seçilecek cumhurbaşkanını halkın verdiği güçle bu makama gelecektir. Halkın verdiği güçle bu makama gelecek cumhurbaşkanının bütün siyasi taraflara karşı tercih hakkını Meclis’teki dengelere göre fakat aynı zamanda toplumdaki taleplere göre de göz önünde bulundurarak, ahenkli bir şekilde yürüten ve toplumu kucaklayan bir cumhurbaşkanı, birliği ve beraberliği temsil eden bir cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz.”



İşçilerin taleplerine ilişkin ise İhsanoğlu, “İşçi camiasının meşru taleplerinin servetin hakça bir dağıtımı, insan hak ve hürriyetlerine ve onuruna yakışır bir şekilde ILO’nun standartlarına uygun bir şekilde insan haklarına, hürriyetine uygun bir şekilde yürütülmesi. Bu arada işçi camiasının haklı taleplerini dinleyen, onların uygulanması için ve onlarla ilgili yasamaların çıkması için Meclisi teşvik eden ve onu yönlendiren fakat onu etkilemeyen bir cumhurbaşkanı bu konuda elbette önemli bir rolü oynayacaktır” şeklinde konuştu.



“HERKES ÖZGÜR İRADESİYLE CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE SANDIĞA GİTSİN OYUNU KULLANSIN”



TÜRK-İş Başkanı Atalay ise bugün ikinci cumhurbaşkanı adayının belirlendiğini yarın ise üçüncüsünün belirleneceğini hatırlatarak, “Ülkemizin de bizimde toplumsal barışa ihtiyacı olduğu dönemdeyiz. Herkes özgür iradesiyle cumhurbaşkanı seçiminde sandığa gitsin oyunu kullansın. Bu oyunu kullanırken kimse bizim işimize karışmasın. Ülke dışındakiler herkes kendi işine baksın. Bu ülkedeki vatandaşlar özgürce kimi seviyorlarsa güveniyorlarsa ona oy versin. Biz Türk-İş olarak öyle yapacağız” ifadelerini kullandı.



PELİN ÜZEK



Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, TÜRK-İŞ’İ ziyaret etti

Hurdaya dönen otomobil sürücüsü yaralandı


Kaza, saat 13.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi 1. Organize Sanayi Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Otogar’dan şehir merkezi istikametine giden 42 AT 693 plakalı otomobil sürücüsü Hacı E. (24) direksiyon hakimiyetini kaybederek refüje çıkarak ağaçlara çarptı. Yan yatan otomobilin sürücüsü araçta sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri ağır yaralı sürücüyü sıkıştığı yerden çıkardı. İlk müdahalesi olay yerine sevk edilen ambulansta yapılan sürücü Konya Numune Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sürücünün hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.Yaşanan kazanın ardından polis trafiği kontrollü şekilde sağlarken hurda halinde dönen otomobil çekici yardımıyla kaldırıldı.Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.



SELMAN AYAS

KONYA



Hurdaya dönen otomobil sürücüsü yaralandı

30 Haziran 2014 İHA WEB TV'de günün önemli gelişmeleri-3


“Halk olarak ilk defa Çankaya’ya adayız”



HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, “Biz kampanya sürecinde göstereceğiz ki biz tek başına kişi olarak Çankaya’ya aday değiliz. İlkelerimiz ile birlikte temsil ettiğimiz bütün kesimlerin duruşuyla savunduğu taleplerle birlikte halk olarak ilk defa Çankaya’ya adayız” dedi.



*



Ameliyatla biri kadın diğeri erkek oldu



Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Bölümü doktorlarının, birer gün arayla yaptıkları cinsiyet ameliyatlarında, kadın hasta erkek, erkek hasta da kadın oldu.



*



Hırsızlar 86’lık sert kayaya çarptı



Adıyaman’da bir eve giren iki kadın hırsız, ev sahibi 86 yaşındaki nine tarafından sopayla etkisiz hale getirildi.



*



25 yıldır oruç tutuyor



İslam aleminin Ramazan ayına başladığı şu günlerde, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yaşayan Osman Ay isimli vatandaş 8 bin 778 gündür oruç tutuyor.



*



İşte ihtilal tatlısı sütlü Nuriye



Türk mutfağı’ndan bir tatlı. İhtilal tatlısı sütlü nuriye. Süt, fındık, şeker ve un ile yapılan tatlının geçmişi, 12 Eylül’den sonrasına dayanır. Tatlının günümüze kadar nasıl geldiğini anlatan Güllüoğlu Baklavaları’nın sahibi Nejat Güllü de sütlü nuriyenin bir ihtilal tatlısı olduğunu söyledi.



30 Haziran 2014 İHA WEB TV'de günün önemli gelişmeleri-3

Ender Saraç: Sahurda fazla miktarda hamur tüketmeyin


Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç, Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan programına konuk oldu. Ramazan ayında sahurda ve iftarda hangi gıdaların ne kadar tüketilmesi gerektiği ile ilgili önemli uyarılarda bulunan Ender Saraç, tarçın ve nanenin kan şekerini düzenlediğinin altını çizdi. Aşırı şeker ve hamur tüketiminin kansere yol açacağı belirten Saraç, iftar veya sahurdan sonra rezene çayı, maden suyu içilmesi, zemzem, tarçın, nane, dereotu, yeşil çay tüketilmesi, papatya ve melisa çayı tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.



“SAHURDA HAMUR TÜKETMEYİN”



Ramazan ayının bir diyet ayı olmadığını anlatan Saraç, bilinçli oruç ibadetinin önemine dikkat çekti. Orucun beynin gelişmesine katkı sağladığını söyleyen Ender Saraç, “18 saat civarında oruç tutuyoruz. Sahur çok önemli. Sahurda fazla miktarda hamur tüketmeyin. Üç saat sonra acıkırsınız” dedi.



Yarım tatlı kaşığı tarçının harareti kestiğini ve kan şekerinin yükselmesine engel olduğunu da belirten Saraç, doğal organik beslenilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Ender Saraç, “Yumurta hem tok tutar hem de enerji verir. Katı haşlanmış yumurta önemli. Üç yumurta beyazı ve bir yumurta sarısıyla iki kaşık çökelek peyniri ile yapılan omlet protein deposudur. Sahurda omleti yediniz, iki dilim pidenizi yediniz. Yanında da iki tane naneyi yapraklarıyla çiğneyin. Ağızdaki diş iltihaplarına iyi gelir. Sizi serinletir uzun süre susamanızı önler. Salataları da kabuklarıyla tüketin. O da sizi ferahlatır ve tok tutar. Yine vişne kompostosu da faydalıdır. Gül, naneli, limonlu şerbet de faydalı olur. Sahurda peyniri mutlaka tüketin. Kasları güçlendirir. Ergenlik çağında oruç tutanlar yoğurt ve peyniri bolca tüketmelidir” şeklinde konuştu.

Yulaf ezmesinin erkeklik hormonunu yükselttiğini, kolesterolü düşürdüğünü, bağırsakları da çalıştırdığını anlatan Ender Saraç, “Ramazan’da soğuk algınlığına yakalanmamak için kahve fincanı kadar her gün yulaf ezmesini yoğurt veya sütle karıştırıp yemek çok faydalı olur. Hayvansal gıdaların içerisinde magnezyum ve bitkisel şeker var. Doğal yolla sizin enerjinizi karşılar. Daha sonra bir kase bakliyat ve sebze çorbası için. Bir bardak su için. 10 dakika ara verin. Akşam namazını kılmak için en iyi zaman bu zamandır. Böylece iftardan ağır kalkmış olmazsınız” dedi.



“TATLIYI YEMEKTEN HEMEN SONRA TÜKETMEYİN”



10 dakika sonra iştahın yükseldiğini kan şekerinin yükselmeye başlayacağını anlatan Saraç, namaz sonrası veya dik oturduktan sonra az yağlı et, tavuk, balık gibi protein içerikli besin ile yeşillik tüketilmesini tavsiye etti. Ender Saraç, “Asla tatlıyı yemekten hemen sonra tüketmeyin. Hızlı yaşlanırsınız, göbek ve bel yağlanır. Kilo alırsınız. Size önerim, biraz sabredin 1,5-2 saat sonra tatlı tüketin. Aşırı yağlı tatlı yerine güllaç, muhallebi, fırında muhallebi tatlıları veya kavun karpuz tüketin” diye konuştu.



Ender Saraç: Sahurda fazla miktarda hamur tüketmeyin

KİM Market yeni Genel Merkezi'nin açılışını yaptı


İstanbul Hadımköy’de 20 milyon TL yatırımla devreye sokulan lojistik merkezine Genel Merkezini de taşıyan KİM, tedarikçilerin yoğun katılımıyla açılış töreni düzenledi. Kim Market Tedarikçi Buluşmaları adıyla düzenlenen açılış programında davetlilere yeni yatırımlar hakkında bilgi verildi. Son teknolojinin kullanıldığı 26 bin metrekarelik merkez sayesinde mağazalaşma çalışmalarına da hız vereceklerini anlatan Genel Müdür Dr. Hamit Akçay, “Kim Grup olarak büyümemize tedarikçilerimizden aldığımız destekle devam edeceğiz. Bu nedenle açılış programımızı tedarikçi buluşması adıyla düzenledik. Yaptığımız yatırımları ve kat ettiğimiz mesafeyi tedarikçilerimizin de görmesini istedik. Önümüzdeki yıldan itibaren bu toplantıları geleneksel hale getirip, tedarikçilerimize farklı kategorilerde ödüller de vereceğiz” diye konuştu.



Türkiye geneli mağazalaşma hedefi kapsamında satın alma ve doğrudan yatırım çalışmalarına devem eden Kim Marketler Zinciri, Hadımköy’de Lojistik ve Depo merkezi yatırımını tamamladı. 20 Milyon TL yatırımla devreye sokulan tesis aynı zamanda KİM Grup’un yeni genel merkezine de ev sahipliği yapacak. Tesisin açılışı için düzenlenen törene Kim Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ersan, Genel Müdür Dr. Hamit Akçay, tedarikçi firmaların temsilcileri ve Kim Grup çalışanları katıldı. Programda konuşan Erol Ersan, “Kararlı ve sağlam adımlarla tedarikçilerimizin bize verdiği destekle büyümemize devam edeceğiz. Yatırımlarımız, geliştirdiğimiz projeler hep bu uzun vadeli vizyonun eseridir. Lojistik merkezimiz sayesinde yeni mağazalaşma çalışmalarımız için ciddi bir altyapı sorununu ortadan kaldırıp sektörümüzde büyük bir avantaj sağlayacağız” diye konuştu.



Açılışta konuşan Dr. Hamit Akçay, Türkiye’nin nüfusu ve toprak büyüklüğü bakımından yeterli büyüme rakamlarına sahip olamadığını belirterek, “Türkiye olarak yeterli yeraltı kaynaklarımız yok. Öyleyse bizim farklı ekonomik değerler markalar üretmemiz gerek. İstihdam sağlamak, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmak için farklılık ortaya koymamız lazım. Türkiye’nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşması için perakendeci ihracına öncelik vermeliyiz. Yerli marketlerimizi yurt dışına açarsak Türk ürünlerini de global pazarlarda daha fazla görmeye başlarız. Bu noktada Kim Marketleri olarak atılımcı ve kararlı politikalar üretmeye devam edeceğiz. Perakende sektörünün en büyük lojistik yatırımlarından birine imza attık. Yeni mağaza yatırımlarımız ve perakende sektöründe ilk 5 arasına girme hedefimiz doğrultusunda lojistik yatırımlarına büyük önem veriyoruz. Bundan 5 yıl önce yönetim toplantılarımızda ‘Perakende sektörünün en büyüğü Kim?’ sorusunu sorduğumuzda adımız listenin çok aşağılarındaydı. Fakat şu anda üst sıralara doğru ilerliyoruz. Şu anda 26 bin metrekareye ulaşan merkezimiz ek yatırımlarla yıl sonuna kadar 30 bin metrekareye ulaşacak. Aynı zamanda Hadımköy sanayisindeki işletmelere toptan satış yapacağımız Depo Satış Mağazamızla da bölge işletmelerine bir kolaylık sağlayacağız. Perakende sektörün içinde bulunduğu durgunluğa rağmen, yatırımlarımızda hız kesmedik. Yine önümüzdeki dönemlerde, İzmir bölgesinde çalışmaları devam eden lojistik merkezinin de açılışını yapacağız” diye konuştu.



KİM Market yeni Genel Merkezi'nin açılışını yaptı

Uruguay Devlet Başkanı Mujica FIFA'ya küfür etti


Uruguay’ın Colombia’ya 2-0 yenilgisinin ardından Dünya Kupasına veda etmesi üzerine açıklama yapan Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, Luis Suarez’in 4 aylık men cezasını “Faşist yaptırımlar” olarak değerlendirdi. FIFA’nın yaptırım uygulayabileceğini belirten Mujica’nın yaptığı açıklama sırasında, “FIFA’dakiler o… çocuğu bir çete” şeklinde küfür ettiği belirtildi. Küfürü azından kaçırdığını fark eden Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica’nın, önce ufak bir şaşkınlık yaşadığı sonra gülümsediği görüldü.



Mujica’nın Luis Suarez’i de başkent Montevideo’da bulunan havalimanında karşıladığı belirtildi. Suarez, takımından önce Cuma günü Uruguay’a gelmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Uruguay takım kaptanı Diego Lugano’da FIFA’nın kararını “Barbarlık” olarak nitelendirmişti.



Uruguay Devlet Başkanı Mujica FIFA'ya küfür etti

Şenol Güneş: ‘Takdir edilen bir takım ortaya çıkaracağız’


Bursaspor’un çok büyük bir camia olduğunu belirten Güneş, “Bursaspor’un ilkeleri, futbolunu büyüten, geliştiren, disiplinli, izleyenlerin gurur duyacağı bir takım olmak olacaktır. Fair-play önceliğimiz olacak. Hem takım olarak hem de taraftar olarak. Bunu daha önce başarmış bir camiayız. Bursaspor doğru ve adaletin yanında yer aldı. Temiz futbolu biz oynamak zorundayız. Futbolcularımız da sahada yüzde yüzünü verecek. Onları da zorluklar ve yorgunluklar bekliyor. Ama başarmak için buna katlanmak zorundayız” diye konuştu.



“SAHADA PATRON OYUNCU İSTEMİYORUM”



Oyuncuların hem patron hem de işçi olduğunu ifade eden Güneş, “Oyuncularımız hem işçi hem patrondur. İkisinin de hakkını vermeli. Ben sahada patron oyuncu istemiyorum. Sezon sonunda gülümseyen bir fotoğraf karesinde olmak istiyorsak elimizden geleni yapmak zorundayız. Bütün olursak çok şey başarırız. Birlik beraberlik ve takım olmak bizim için çok önemli. Geçmişten ders alıp, geleceğe öyle adım atacağız. Bu kulüp şampiyonluk da küme düşmeyi de gördü. Kısır çekişmeler, sen-ben kavgası olmamalı. Kulübe takıma zarar vermemeli. Hepimiz gelip geçiciyiz. Taraftar takımın gururu sembolüdür. Hafta sonları onlara keyifli anlar yaşatmak zorundayız. Yerel medyanın gücü belli. Bursaspor’un lehine olmalılar. Tempolu, hızlı, rakibi oynatmayan herkesin takdir ettiği, gurur duyduğu bir takım ortaya çıkartmak istiyorum. İyi oynayıp başarı kazanan takım istiyorum. Zorla kurtarılmış maçlar istemiyorum. Sadece başarıda değil, zaman zaman başarısız olduğumuzda da bizimle olacak taraftara ihtiyacımız var. Futbolcularımız saha içinde bocaladığımız zaman onları olumluya çevirecek bir ortam oluşturmamız lazım. Hepimizin ortak değeri Bursaspor. Kalite en büyük hedefimiz” açıklamasını yaptı.



“SOL BEK VE STOPERDE SIKINTIMIZ VAR”



Bir gazetecinin “Transfer çalışmalarınız ne durumda?” sorusuna Güneş, “Daha önce de izlenip alınan oyuncularımız var. Emre Taşdemir, Aydın Karabulut ve Bakaye Traore. Pinto, Bangura, Civelli, Frey ve Taiwo’nun da gitme durumları var. Pinto ve Bangura’yı hiç düşünmüyorum. Diğerlerini de ekonomik anlamda en az zararla atlatmamız gerek. Ama şu ana kadar halledilmiş bir konu yok. Civelli’nin durumu yüzde 50, Taiwo ise gelmeyecek. Bangura ve Pinto’nun durumu büyük ölçüde halledildi. Frey’de henüz bitmiş bir şey yok. Kaleci konusunda Türk kaleciden yanayım. Harun geçtiğimiz sezon ikinci kaleciydi. Şu an itibariyle Harun birinci, Frey ikinci olacak. İki Türk kaleciyle ligi taşıyabileceğimizi düşünüyorum. Defansın sol tarafında sol bek ve stoperde sıkıntımız var” dedi.



“AVRUPA’DAKİ HEDEFİMİZ GRUPLARA KALABİLMEK”



Güneş, bir gazetecinin, “Colin Kazım ile ilgili düşünceniz nedir? Bursaspor Avrupa’ya katılacak. Bu konudaki görüşlerinizi alabilir miyiz?” şeklindeki sorusuna ise şöyle cevap verdi:“Kazım bizim gündemimiz olmadı. Ama eski halini biliyorum, beğendiğim bir oyuncuydu. Ancak Bursaspor’da bekleneni verememiş. Kazanılabilir mi? Aldığım izlenim olumsuz. Bu görüşmeleri başkan yapıyor. Frey mesela çok iyi kaleci ben de seyrettim ama bekleneni vermedi. Bekleneni vermeyince takımda tutmanın bir manası kalmıyor. Kazım da bunlardan bir tanesi. Cevap vermeyen öğrencilerle uğraşırken hem taraftara hem kendimize saygısızlık yaparız. Bursaspor son yıllarda hep Avrupa’ya gitti. Bu bir başarıdır. Şampiyon takım olduk ama şampiyonluğu tam yaşayamadık. Ufak tefek yanlışlarımız var. Böyle çekişmeler yanlış. Tabii kızacağız başkana, yönetime ve bana ama kulübe zarar verecek şekilde değil. Bursaspor, şike sürecinde adaleti, temiz futbolu savunan takımdı. O zaman dik durmuştu. Kendisi şikeyle alakası olmamasına rağmen bunu yapmıştı. Bugün bizden önce gelen takımlar hak etmişken böyle bir şey yaşandı. Ama buna biz karar vermedik UEFA ve TFF tarafından bize görev verildi. En iyisini yapmaya çalışacağız. Muhtemel rakiplerimiz konumları itibariyle küçük gibi gözükse de futbol bu. Antrenmana bile konsantre olacağız. Turu geçmek istiyoruz. Gruplara girersek ilk hedefi gerçekleştirmiş olacağız. En azından Ocak ayına kadar Avrupa’da yer alacağız. Bunu yapacak gücümüz var mı? Var. Eksik bölgeleri tamamladığımız zaman da bunu yapabiliriz.”



“KAMP KADROMUZDA FUTBOLCU SAYISI 30’U GEÇMEYECEK”



Bir gazetecinin “A takımda 40 civarında futbolcu var. Hepsi antrenmana çıkacak mı? Kartepe kampına götürecek misiniz? Yerli oyunculardan gönderilecek olan var mı?” sorularına da Güneş, “Şu anda 22-23 oyuncumuz vardı. Frey ve Civelli’nin durumları belli değil. 5 de genç oyuncu arkadaşımız var. Yetenekli, mevki olarak bize lazım olanları aldım. A takım havasını teneffüs etsinler. Tecrübe kazansınlar istiyoruz. Oynayabilirler de. Ama bazı mevkiler fazla. Benim idealim 25 oyuncunun kadroda yer alması. Şu anda 30’un altında sayımız. 40 olmayacak merak etmeyin. Çok acele etmeyin. Takımdan kiralık olarak gidenler vardı. Benim tanımadıklarım var. En az hata yaparak takıma almak istiyoruz. Aldıklarımız dışında kalanlar da oldu. Aziz diye bir çocuk var. Onu görmek istiyorum mesela. Geçtiğimiz sezon Avustralya’da sol bek oynamış. Görmekte fayda var. Niye kazanmayalım? Civelli ve Frey geçen sene oynayan oyunculardı. Ama daha sonra Harun oynadı. Harun’un oynadığı yerde biz Frey’i yedek tutarsak çok ağır bir yük olur. Çok saygı duyup beğendiğim de bir kaleci. Onu da söyleyeyim. Ama şu an fayda sağlanamıyor. Civelli biraz daha farklı. Alabileceğimiz oyuncu ondan daha iyi değilse kalmasında fayda var. Geçen sene İbrahim’in ve Serdar’ın sakatlıkları Civelli’nin de bocalaması oldu. Defansif anlamda sıkıntı yaşadık. Alacağımız oyuncuları mevcutlardan daha fazla fayda sağlasın diye alıyoruz zaten” ifadelerini kullandı.



“SERDAR, ŞENER ve ENES’İN GİTMESİNE TARAF DEĞİLİM”



Şener, Serdar Aziz ve Enes gibi oyuncuların akıbeti ile ilgili sorulan sorulara tecrübeli teknik adam, “Ben bu oyuncularımızın gitmesine taraf değilim. Normalde beğendiğim oyuncuyu niye bırakayım? Enes belki daha az oynuyor ama bir basamak daha çıkmaya ihtiyacı var. Oyuncu olarak söylemiyorum yaş ve fizik olarak biraz daha büyümesi lazım. Bazen çok iyi oynayabilir. O zaman abartmamak lazım. Bazen de performansı düşebilir, üstüne gitmemek lazım. Ama Şener, Serdar bunlar benim için çok önemli oyuncular” diye konuştu,



“DÜNYA KUPASI’NDA 2 İSİM BEĞENDİK”



Bir gazetecinin “Brezilya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda Bursaspor’dan bir izleme ekibi var mı?” sorusuna Güneş, şu açıklamada bulundu:“Hayır gitmedik. Ben daha önce Arjantin’e gitmiştim. Bursaspor ile anlaşmadan önce öyle bir durum vardı ama ülkedeki olaylardan dolayı pek istemedim. Brezilya çok dağınık bir ülke. Avrupa gibi değil. Oyuncu olarak bir iki oyuncu var fiyatları da uygundu. Her iki futbolcu da elenen takımlardan. Ne olacak bilemiyorum. Tartışılır. Mehmet hoca Adil ile birlikte idari kadroda olacak. Saha içindeki ilk yardımcım Şeref olacak. Ersel ve Murat diğer ekipteki isimler. Bir de yabancı olacak. Yönetimle görüşüyoruz.”



“EN İYİ 11’İ ÇIKARMAK İSTİYORUZ”



Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında kiralık olarak oynayan Sercan Yıldırım ile ilgili bir düşüncesinin olup olmadığının sorulması üzerine Güneş, “Volkan, Sercan ve Ozan İpek’in eski hallerini baktığımızda hepimizin hayal ettiği üçlüydü. Ama belli sıkıntılar var. Gerçekleri saklamak doğru değil. Şu an için Sercan’ı kadroda düşünmüyorum. Volkan ve Ozan çok şey beklediğimiz oyunculardı. Bu şehir onları seviyor. Sorumluluk onların. Yaparsalar biz onları taşırız. Gerçi tüm oyuncularımızı taşırız. Hiçbir ayrım yapmayacağız. Biz sahaya en iyi 11’i çıkarmak istiyoruz. Zorluklar yaşayacağız. Ben de henüz alışmış değilim. Birbirimizi tanıyacağız. Konuştuğumuzu anlayacağız. Biraz zamana ihtiyacımız var. Birbirimize yardımcı olmamız anlayışlı olmamız gerekiyor. Bir süre sonra hataları düzeltip, doğrusunu buluruz diye düşünüyorum” şeklinde cevap verdi.



AHMET FARUK ÇABUK



Şenol Güneş: ‘Takdir edilen bir takım ortaya çıkaracağız’

Babasına ait av tüfeğiyle oynarken kendini yaraladı


Edinilen bilgilere göre, Sarız ilçesi Akoluk mahallesinde meydana gelen olayda 9 yaşındaki O.G. babasına ait av tüfeği ile çadırda oynadığı sırada tüfeğin ateş alması sonucu kolundan yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 acil sağlık ekipleri O.G.’yi Sarız Devlet Hastanesine kaldırdı. İlk tedavisi burada yapılan küçük çocuk, hava ambulansı ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı.O.G.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.



KAYSERİ



Babasına ait av tüfeğiyle oynarken kendini yaraladı

200 dereceye varan sıcaklıkta oruç aşkı


Bu yıl Ramazan ayının yine yaz mevsimine denk gelmesi ve 30 dereceye varan sıcaklarda vatandaşlar zorlanarak oruç tutarken, taş fırın ustaları ise adeta hava sıcaklıklarını çalıştıkları fırınların önünde hissetmiyorlar. Yaklaşık olarak 10 yıldır taş fırında ekmek ve unlu mamuller yaptığını kaydeden Ali İhsan usta, taş fırının önünde deyim yerindeyse dayanılmaz şekilde sıcaklıkta oruç tutmaya alıştığını söyledi.



10 yıldan beridir orucunu aksatmadan tutmaya gayret ettiğini kaydeden İhsan, sıcakta yaratanın kendisine sabır verdiğini ve orucunu bu şekilde tutabildiğini belirtti. Çalışırken arada bir soluk almak için dışarı çıktığını ve dışarıda 30 dereceye varan sıcaklığı, 200 derecelik mekandan çıktığı için kendisi için fazla bir anlam ifade etmediğini dile getiren İhsan, “Ramazan farklı bir şey, farklı bir ay dayanıyoruz. Dayanmaya çalışıyoruz yani. Çok sıkıntı çekmiyorum, artık alışkın olduğumuz için. Yaklaşık 10 yıldır bu işi yapıyorum. 200 derecelik yerden dışarı çıktığım zaman hava sıcaklığı benim için fazla bir anlam fark etmiyor” dedi.



Öte yandan, ekmek yada pide almak için fırına giren müşterilerin kendisinin haline görünce sürekli sabırlar dilediğini de kaydeden İhsan, herkese hayırlı ve sabırlı Ramazanlar dileğini de iletmeden edemedi.



GÖKTEN CEYLAN



200 dereceye varan sıcaklıkta oruç aşkı

Ceyhan’da Uğur Işılak rüzgarı esti


Ramazan’ın ikinci gününde Uğur İşılak Ceyhanlılara müzik ziyafet verdi.Konser alanını dolduran Ceyhanlılara bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, “Bu güzel günde sizlerle birlikte olmanın hazzını yaşarken başı rahmet, ortası mağfiret sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayının ülkemize, milletimize memleketimize, hanemize hayırlar getirmesini rabbil aleminden niyaz ediyorum” dedi.



Havai fişekler eşliğinde konserine başlayan sanatçı Uğur Işılak’a Başkan Alemdar Öztürk ve eşi Kübra Öztürk tarafından çiçek ve plaket verildi.Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Işılak, Ceyhan’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Bizleri sevgili Ceyhanlılarla buluşturan başta Ceyhan Belediye Başkanımız Alemdar Öztürk bey olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi



Ceyhan’da Uğur Işılak rüzgarı esti

İsrail'den lolipoplu mesaj


Batı Şeria’nın en büyük şehirleri olan Nablus ve Ramallah’da İsrail tarafından Ramazan sebebiyle şeker dağıtıldığı açıklandı. Dağıtılan lolipop şeklinde şekerlerin özelliği ise içerisinde Hamas’ı kötüleyen mesajlar bulunması. Lolipoplardaki mesajda, “Yüce Ramazan’da biraz tatlı çünkü Hamas hayatı acılaştırıyor” deniliyor.Yapılan hareket Filistinliler tarafından “psikolojik savaş” olarak nitelendirildi. İsrail’in amacının Filistin halkını Hamas’a karşı durmaya teşvik etmek olduğu ifade edildi.



İsrail tarafından dağıtılan lolipopların Hamas’a karşı yapılan ilk hediye dağıtımı olmadığı belirtildi. Geçtiğimiz günlerde Nablus’ta yapılan bir askeri baskın sırasında İsrail Güçleri üzerinde Arapça olarak, “Dikkat! Hamas Batı Şeria’yı alevlendiriyor” yazan kibritler dağıtılmıştı.

Geçtiğimiz haftalarda kaybolan 3 İsrailli genç yüzünden Batı Şeria’da 1350 askeri baskın düzenlenmişti. Olaylarda 7 Filistinli hayatını kaybederken 130’u kişi de yaralanmıştı. Olaylarda 600 kişi tutuklanırken, İsrail kayıp gençleri Hamas’ın kaçırdığını iddia etmişti.



İsrail'den lolipoplu mesaj

Mehmet Şimşek: 'Çamur at izi kalır'


Maliye Bakanı Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, “Taraf gazetesi, birkaç gündür şahsım ve temsil ettiğim Bakanlığıma yönelik ‘çamur at izi kalır’ anlayışıyla kamuoyu üzerinde algı operasyonlarına devam etmektedir. Gazetenin, defalarca açıkladığımız ve tekzip ettiğimiz hususları geçirdikleri vergi incelemeleri nedeniyle tekrar tekrar ön sayfalardan yayımlamasını manidar buluyorum. Bu algı operasyonu ve karalama kampanyasına karşı milletimizi dikkatli olmaya davet ediyorum” dedi.



Mehmet Şimşek: 'Çamur at izi kalır'

Hastanenin yanındaki inşaat toprak kaymasına neden oldu


Hastanedeki hasta ve hasta yakınları ile çalışanlar hastaneden tahliye edildi.Adıyaman Gölbaşı İlçesi Devlet Hastanesi yanına yapılacak olan 75 Yataklı Devlet Hastanesi kazı sırasında zemin kayması yaşandı. Mevcut hastane binasıyla yeni yapılan temellerin olduğu bölge arasına güçlendirme kazıkları çakıldı ancak zeminde kayma meydana geldi. Mevcut bina ile kazılan temel arasında kayma meydana gelmesi üzerine yetkililer olası bir facia yaşanmaması için hastaneyi boşalttı. Hastanedeki hastalar Besni Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken, çalışanlar tahliye edildi. Hastane binasına giriş ve çıkış yasaklandı.



Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hüseyin şen, olayın meydana gelmesinin hemen ardından Gölbaşı ilçesine giderek, hastanede incelemede bulundu. Beraberinde teknik heyetle incelemede bulunan Hüseyin Şen, “75 yataklı yeni Gölbaşı Devlet Hastanesi inşaat çalışmaları devam ediyor. İnşaat çalışmaları sırsında eski binanın kuvvetlenmesi için polet kazıklar çakılmıştı. Bu çakılan kazıklarda kırılma meydana gelmiş. Bu kırılma zemin kaymasına neden olmuş. Bunun için hem firmayla görüşmelerimizi yaptık, hem de Adıyaman’dan mühendis arkadaşlarımız geldiler. Bu konuyu nasıl çözebiliriz çalışmasını yapıyorlar. Ola ki herhangi bir aksaklığa karşı eski bina boşaltıldı. Hizmetlerimiz diğer hastanede verilecek. Bazı hizmetlerimizi de Besni Devlet Hastanesine kaydırdık. Problemi çözmeye çalışıyoruz. Hiçbir hasta ve hasta yakınının mağdur olmasını istemiyoruz” dedi.



KÜRŞAT AKTAŞ



Hastanenin yanındaki inşaat toprak kaymasına neden oldu

Doğumda ihmal iddiası


Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doğum doktoru yerine stajyerlerin gerçekleştirdiği iddia edilen doğum sonrası sakat kalan bebeğin babası Adem Ayazoğlu, doktor ve doğum ekibinden şikayetçi olduğunu belirterek, “Bu ihmal cezasız kalmamalı” dedi.Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 16 Haziran günü Adem Ayazoğlu (25) ve Kübra Ayazoğlu (18) çiftinin ‘Niyazi’ adını verdikleri bir erkek bebekleri dünyaya geldi. Bebeğin 4 kilogram olarak dünyaya geldiği doğumda ailenin tüm ısrarlarına rağmen sezaryen yapılmayarak suni sancı uygulanıp vakum yöntemi ile doğum gerçekleştirildi. Baba Adem Ayazoğlu’nun (25) stajer doktorların girdiği iddia ettiği doğumda, bebek vakumla alınırken, başının arka kısmında kanama meydana geldi. Ayrıca bebeği çıkarırken de boyunla omuz arasındaki kemik kırıldı.



Doğar doğmaz kuvöze alınan bebeğin durumu kritik bir hal alınca yeni bir hastane arandı. Bölgede bebeği hiçbir hastanenin kabul etmediği iddia edilirken, bebeği Medical Park Ordu Hastanesi kabul etti. Burada yapılan müdahale ile tedavi altına alınan ve kuvözde tutulan bebeğin yaşaması halinde sakat kalacağı öğrenildi.Bebeklerinin Ordu’daki Medical Park Hastanesi’nde tedavisinin sürdüğünü kaydeden baba Adem Ayazoğlu doğumda ihmali bulunduğu iddia ettiği doktor ve stajyerlerin tümünden davacı olduğunu ve Rize Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Kübra Ayazoğlu ile bir yıllık evli olduğunu ve ‘Niyazi’ ismini verdikleri bebeğin ilk çocukları olduğunu belirten baba Adem Ayazoğlu, “Biz Of’ta ikamet ediyoruz. Bu bizim ilk çocuğumuz olduğu için daha güvenilir olacağını ve ilçemize de yakın olduğunu düşünerek Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni tercih ettik. Ancak bu olayı yaşadık. Bebeğim şu anda ağır bir şekilde solunum cihazlarına bağlı durumda. Çocuğumu kaybetmek istemiyorum. Tüm doğum ekibinden ve doktorlardan şikayetçi oldum. Haklarımı sonuna kadar arayacağım” dedi.Öte yandan Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Hasan Türüt konu ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe de babanın iddialarını araştırdıklarını söyledi.



Doğumda ihmal iddiası

Beşiktaş Belediyesi’nden Ramazan’da yetişemeyenlere ‘çorba çeşmesi’


Beşiktaş Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla ilçenin çok sayıda noktasında gerçekleştirdiği iftar ve ramazan etkinlikleri ile vatandaştan tam not aldı. Ramazan boyu 3 ayrı noktada kurulan çadırlarda Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, vatandaşlarla bizzat kendisi ilgileniyor. Bu kapsamda, Barbaros Meydanı’nda vatandaşların oruçlarını açabilmeleri için özel bir çadır kuruldu. Ortaköy Meydanı’nda ise kurulan masalarda vatandaşlar boğaz manzarası eşliğinde iftar yapabiliyor. İftar sonrasında ise meydanda kurulan sahnede orta oyunları, tiyatrolar gibi çeşitli Ramazan eğlenceleri de Beşiktaşlılar tarafından büyük beğeni topluyor.



EVLERİNE YETİŞEMEYENLERE ‘ÇORBA ÇEŞMESİ’

Beşiktaş Belediyesi, bu yıl ilk defa gerçekleştirilen bir uygulamayla Zincirlikuyu Metrobüs çıkışı, Levent Metro çıkışı ve Barbaros Meydanı’na yerleştirilen çorba çeşmeleri ile evlerine yetişemeyen vatandaşlara kolaylık sağlıyor. Beşiktaş Belediyesi ayrıca 9 Temmuz’dan itibaren sırayla Beşiktaş’ın her mahallesinde sokak iftarı düzenleyecek.



İSTANBUL



Beşiktaş Belediyesi’nden Ramazan’da yetişemeyenlere ‘çorba çeşmesi’

Ağlatan Dans sezon finali yapıyor


Farklı kültürlerden iki gencin aşkını konu edinen dizi hakkında açıklama yapımcı Yasemin Nak dizi ile hedeflerine ulaştığını belirterek, ’’Ağlatan Dansa başlarken ilk amacımız tüm ailelerin birlikte bir diziyi rahatsız olmadan izlemeleri idi. Ayrıca Çerkes toplumuna ait sosyal bir farkındalık yaratmaktı. Bu iki madde benim için vazgeçilmezdi ve piyasa şartlarında zor olandı . Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinden aldığım duygusal mesajlar ile istediğim yüreklere ulaştığımı gösterdi. Çerkes olmayan oyuncularım, yönetmenim ve bir çok insanın Çerkes müziği, dansı ve minnacık bile olsa gördüğü kadar gelenekleri sevmesi beni daha mutlu etti. Ağlatan Dans romantik ve imkansız bir aşk hikayesini işlerken diğer taraftan babalar ve oğullarının birbirlerine duygusal olarak asla yakınlaşamadığını anlatıyor’’ dedi.



SEZON FİNALİ BİZİ ÜZDÜ



Çerkes aktivistlerden ve aynı zamanda İstanbul Çerkes Derneği’nin yönetim kurulu üyelerinden Murat Yalçın ise dizi hakkında, ’’Severek izlediğimiz Ağlatan Dans’ın erken sezon finali gerçekleştirmiş olması bizi üzdü. Eylül ayı içerisinde yayınlanacak yeni bölümleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Ağlatan Dans ile tüm Türkiye’ye Çerkes kültürünü tanıtma şansı yakaladık.Bizleri ekran başına kilitlemeyi başaran Ağlatan Dans ekibini kutluyoruz’’ diye konuştu.



DENİZ KARA



Ağlatan Dans sezon finali yapıyor

BRC'liler BP'de kazanıyor


BP ile BRC arasında başlayan işbirliği çerçevesinde BRC müşterileri, BP istasyonlarından her otogaz alımlarında %2 hediye otogaz kazanma fırsatına sahip oluyor. BRC logolu BP Club Card sahipleri, kazandıkları hediye puanları otogaz alımlarında kullanabilecekler. 26 Haziran 2014 tarihinde başlayan işbirliği 31 Temmuz 2015 tarihine kadar devam edecek. Araç plakalarına bağlı olan BRC logolu BP Club Cardlar ile otogaz alımlarında puan kazanabilmek için işlem yapmadan önce, 2802’ye BRC yazıp bir boşluk bırakıp BP Club Card üzerinde yer alan 16 haneli kart numarasının, bir boşluk bırakıp ad ve soyadı bilgilerinin, bir boşluk bırakıp kartın kullanılacağı aracın plakasının kısa mesaj olarak gönderilmesi yeterli olacak. Programdan kazanılan puanlar bir yıl boyunca geçerli olacaktır. BRC logolu BP Club Cardlar, sadece BRC yetkili servislerinden temin edilebilir. Detaylara http://www.2a.com.tr/mansetler/bpbrc-isbirligi linkinden ulaşılabilir.



BRC'liler BP'de kazanıyor

Kahire’de patlama: 1 polis ölü


Mısır İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin cumhurbaşkanlığı sarayı yakınlarındaki kavşakta bir bombayı imha ettikleri sırada ikinci bombanın patladığını ve bir polis memurunun hayatını kaybettiğini açıkladı.Saldırının birkaç gün önce kendilerini “Mısır’ın Askerleri” olarak adlandıran örgütün aynı bölgeye bomba yerleştirmesi ve daha sonra sivillerin hayatını kaybedebileceği nedeniyle eylemlerinden vazgeçmesi sonucu gerçekleşmesi dikkat çekti. Grup geçtiğimiz Ocak ayında Mursi’nin görevden alınması sonrası kurulan hükümete karşı savaşacaklarını duyurmuştu.



Kahire’de patlama: 1 polis ölü

Trabzonspor Henrique’yi KAP’a bildirdi


Bordo-mavili kulüp tarafından KAP’a yapılan açıklamada, “Profesyonel futbolcumuz Paulo Henrique Carneiro Filho’nun, Shanghai Greenland Football Club’a transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır” denildi.



Trabzonspor Henrique’yi KAP’a bildirdi

Samsunlu TIR sürücüsü İran'da hayatını kaybetti


Edinilen bilgiye göre, TIR sürücüsü olan ve İran’da kalp krizi geçiren Mahmut Cem Kırılmaz (29), hayatını kaybetti. Kırılmaz’ın cenazesi dün akşam Samsun’a getirilerek Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde otopsi yapıldı. Mahmut Cem Kırılmaz’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Samsun’un Ladik ilçesine gönderildi.



MUAMMER AY



Samsunlu TIR sürücüsü İran'da hayatını kaybetti

Milletvekili Tunç’tan İnan’a ziyaret


TTK Genel Müdürü İnan, Amasra müessesinde mekanizasyon çalışmalarını başlattıklarını ve bunu tüm ocaklarda gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Soma Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu Başkanvekili olarak görev yapan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, komisyonun çalışmaları kapsamında Zonguldak’ta yaptıkları inceleme ve araştırmalar sırasında TTK Kozlu Müessese Müdürü Kazım Erol’u makamında ziyaret etti.



Kozlu Müessesinde TTK Genel Müdürü Burhan İnan’la görüşen Milletvekili Tunç, Genel Müdür İnan’dan Amasra TTK’da gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgi aldı. Genel Müdür İnan, Amasra müessesinde mekanizasyon çalışmalarını başlattıklarını ve bunu tüm ocaklarda gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.



Şu anda klasik yöntemle 90 kişiyle yapılan günlük 208 tonluk kömür üretimini, 27 kişiyle 587 tona çıkaran mekanizasyon sisteminin kurumun tüm ocaklarında faaliyete geçirilmesini planladıklarını belirten TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Jeolojik şartların ağırlığı nedeniyle beden gücüyle kazma ve kürek kullanılarak kömür çıkarılan TTK ocaklarında mekanizasyon sisteminin denemesinin ilk olarak TTK Amasra Müessese Müdürlüğü ocağında yaklaşık 1 yıl önce kurduklarını sistemin ilk 8 aylık çalışmasında, klasik yöntemle yapılan üretimden 4 katı daha fazla verim alındığı söyledi.İnan, Mekanizasyon sisteminin kurumun 5 müessese müdürlüğündeki tüm ocaklarında yaygınlaştırılmasını planladıklarını belirtti.



MUSTAFA KURT



Milletvekili Tunç’tan İnan’a ziyaret

29 Haziran 2014 Pazar

Gaziantepspor’da başkan Kızıl güven tazeledi


Yeterli çoğunluğun sağlanmasıyla yapılan seçimde şu isimler yönetime getirildi:

“İbrahim Kızıl, Abdullah Sever, Bülent Konca, Ergün Çelebi, Erdoğan Süyür, Ergün Düzgün, Halil İbrahim Karataş, Hikmet Akay, Bülent Üzümcü, Mehmet Er, Mehmet İhsan Güney, Maruf Yeşilmen, Mehmet Özdemir, Metin Saltık, Mustafa Kızıl, Necmettin Polat, Mustafa Tutar, Sadettin Gün, Salih Yüksel ve Saliha Kübra Kabaali.”



HABİP DEMİRCİ



Gaziantepspor’da başkan Kızıl güven tazeledi

'Genel seçim süresi değişebilir'


10 Ağustos’ta ilk turu gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yaşanan son gelişmeleri 24 TV’de ‘Doğrusu Ne’ programında değerlendiren Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Erken seçim gündemimizde değil” dedi.Cumhurbaşkanı adaylarının birinci turda kazanacağı yönünde kuvvetli tahminleri olduğunu belirten Atalay, “Elimizdeki veriler de onu gösteriyor. Öyle görülüyor ki, bu seçimin tansiyonu bile çok yükselmeyecek. Bir de Ramazan ayı olması zaten tansiyonu daha da düşük tutacaktır” dedi.



Erken seçim iddialarına ise Atalay, “Erken seçim gibi bir konu bizim gündemimizde hiç olmadı. Hatta, değişik zamanlarda hepimizin açıklamaları vardır. Tayyip Bey’in açıklamaları vardır. Erken seçimi biz ilkesel olarak hiçbir zaman tasvip etmedik. Bütün ilkelerimizi çiğneyerek bir erken seçime gideceğimizi ben sanmıyorum. Şu anda öyle tahminler yapılabiliyor. Hatta bunun faydalı olabileceğini söyleyenler de var. Ama bizim yaptığımız çalışmalar içerisinde böyle bir alternatif bir değerlendirme söz konusu değil” cevabını verdi.

Genel seçimlerin süresiyle ilgili Atalay, “Seçim Şu anda seçim süresi için 4 yıl bile kısa. Zaten 5 yıldı, 4′e indirildi kazara. Tekrar 5 yıla çıkaralım şeklinde bir düşünce de var partimiz içinde” dedi.



ERDOĞAN KÖŞK’E ÇIKARSA BAŞBAKAN KİM OLACAK?

Erdoğan’ın Köşk’e çıkması halinde başbakanın kim olacağı sorusuna Atalay, “Başbakanlık’a kimin geleceği, Sayın Gül’ün kabul edip etmeyeceği konusunda henüz kararlaştırılan bir şey yok. Onun için bunlar için çok değerlendirme yapmak istemiyorum. Neticede bu konular görüşülecek, bunların kararı verilecek. O süreçler bellidir. Neticede Başbakanımız Köşk’e çıktığında yeni bir hükümet kurulacak. Milletvekili olması gereken birisi bir hükümet kuracak. Sonra 45 gün içerisinde partinin olağanüstü genel kurul kongresi yapılacak. Kongre genel başkan seçimi gündemiyle toplanacak. Partinin yeni Genel Başkanı seçilecek. Bu süreç yasal zemin içinde yürür. Ama diğer konular tehir ediliyor şu anda. Onu söyleyebilirim” karşılığını verdi.



'Genel seçim süresi değişebilir'

Otomobille çarpışan motosiklette iki kişi ağır yaralandı


Kaza, gece saat 23:30 sıralarında meydana geldi. Ömer Korkut kullandığı 07 K 8583 plakalı motosikletle Kiriş Caddesi’ne girerken karşı yönden gelen Fatih Kayışçı idaresindeki 06 ED 624 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışma sırasında motosiklet hurdaya dönerken motosiklet sürücüsü Ömer Korkut ve arkasındaki Uzak Doğulu 25 yaşlarındaki kadın otomobilin ön kaputuna çarptıktan sonra havaya fırlayıp asfalta savruldular.



KORKUT’TAN UMUT KESİLDİ

Ömer Korkut ve kız arkadaşı olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibi tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Kemer Özel Yaşam Hastanesi’ne kaldırılan burada nakil için hazırlanıp Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Ömer Korkut’un kafa içi kırıkları ve beyin dokusunda büyük harabiyet sebebiyle hayatından ümit kesilirken, ağır yaralanan kız arkadaşı da direkt olarak Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Bu yaralının da sağlık durumunun kritik olduğu öğrenildi.

Sürücü Fatih Kayışçı da Devlet Hastanesindeki muayenesinin ardından gözaltına alındı.



Otomobille çarpışan motosiklette iki kişi ağır yaralandı

İftar sonrası Cumhuriyet Caddesi kısmen trafiğe kapatılıyor


Önceki yıllarda gündeme gelen Cumhuriyet Caddesi’nin kısmen trafiğe kapatılması bu yıl ilk kez Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara’nın talimatı ile Öğretmenevi’nden Cumhuriyet Caddesi’ne kadar olan bölüm trafiğe kapatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü de, Cumhuriyet Caddesi üzerinde geniş güvenlik önlemi alarak olumsuzluk yaşanmaması için çalışıyor. Esnaflar ise caddenin trafiğe kapatılması nedeniyle ürünlerini kaldırımlara koyarak satış yapıyor.



MEHMET ALİ DAĞ

KİLİS



İftar sonrası Cumhuriyet Caddesi kısmen trafiğe kapatılıyor

Gaziantep'teki fabrika yangını gece boyunca sürdü


Yer yer patlamaların meydana geldiği fabrikaya 6 ayrı noktadan müdahale sürüyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Organize Sanayi Bölgesi itfaiyesi, Kahramanmaraş itfaiyesi, Orman İşletme Müdürlüğü itfaiyesi, Gaziantep Havalimanı itfaiyesinin katıldığı söndürme çalışmaları 6 ayrı noktada kesintisiz devam ediyor. Gaziantep’te bulunan ilçe belediyelerine ait su tankerleri de olay yerinde çalışan itfaiye araçlarına su taşıyor. İtfaiye ekipleri iş makineleriyle alevlere müdahale etmeye çalışıyor. Öğle saatlerinde başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden yangın sırasında yer yer büyük ve küçük ölçekli patlamalar da meydana geliyor. Yangının sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Öte yandan, itfaiye ekipleri özellikle fabrikada poliüretan malzeme bulunmasından dolayı söndürülmesi güçleşen yangının çevredeki diğer fabrikalara sıçramaması için büyük çaba sarf etti. Yanan fabrikaya yakın olan iki fabrikada çalışmalar durdurularak tahliye edildi.

Bu arada, olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekipleri, söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen itfaiye erlerine oksijen vererek müdahale ediyor.



HABİP DEMİRCİ



Gaziantep'teki fabrika yangını gece boyunca sürdü

Kosta Rika: 1 - Yunanistan: 1


Normal süresi 1-1 sona eren mücadelede Kosta Rika penaltı atışları sonunda Yunanistan’ı 6-4 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi ve Hollanda’nın rakibi oldu.

Arena Pernambuco Stadı’nda oynanan karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. Az pozisyonun yaşandığı ilk 45 dakikada gol sesi çıkmadı. İkinci yarının hemen başlarında Kosta Rika golü buldu. 52. dakikada Bryan Ruiz’in ceza sahası dışından yerden vuruşunda top herkesin bakışları arasında sağ köşeden filelerle buluştu. (1-0). 66. dakikada Kosta Rikalı futbolcu Oscar Duarte ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyundan atıldı. 10 kişi kalan rakibi karşısında baskısını artıran Yunanistan beraberlik golünü maçın uzatma dakikalarında buldu. 90+1. dakikada Sokratis Papastathopoulos’un kaydettiği golle karşılaşma 1-1 sona erdi. Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmayınca penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarında Gekas’ın penaltı kaçırmasıyla rakibine 5-3 üstünlük sağlayan Kosta Rika adını çeyrek finale yazdırdı ve Hollanda ile eşleşti. Yunanistan ise turnuvaya veda etti.



Kosta Rika: 1 - Yunanistan: 1

Otomobil Fabrika Duvarına Çarptı: 4 Yaralı


Kaza saat 00.30 sıralarında Karaman-Ereğli Karayolunun 1. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ereğli’den Karaman istikametine seyretmekte olan Mustafa Yılmaz (37) yönetimindeki 34 AL 0265 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak bir bisküvi fabrikasının duvarına çarptı. Kazada otomobilde bulunan Kevser Yılmaz (40) ile Ş.Y (12), B.Ş (9) ve Y.E.Y (6), yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla Karaman Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.



Otomobil Fabrika Duvarına Çarptı: 4 Yaralı

Başbakan Erdoğan, Erok Spor Tesislerini Ziyaret Etti


Spor tesisinde yaklaşık 20 dakika kalan Erdoğan, daha sonra dışarıda kendisini bekleyen vatandaşlarla bir süre ayaküstü sohbet etti. Vatandaşlarla hatıra resim çektiren Erdoğan daha sonra makam aracına binerek buradan ayrıldı.



Başbakan Erdoğan, Erok Spor Tesislerini Ziyaret Etti

İyi ve Kötü Yangın Merdiveni Firmaları

İyi ve Kötü Yangın Merdiveni Firmaları


 


İhtiyacınız anında binanız için yaptıracağınız yangın merdiveni firması seçiminde tercihinizi kötü firmalar yerine iyi firmalardan yana kullanmanız size çok büyük avantajlar sağlayacaktır. Fakat ilk olarak iyi ve kötü yangın merdiveni firmalarını tanımalısınız.


 


Kötü Yangın Merdiveni Firmaları


 


Bu yangın merdiveni firmaları insanlara piyasanın altında yangın merdiveni üretimi yapacaklarını vaad ederek hem insanların hayatıyla oynamakta hemde bina sahibini ilk etapta kurtarmış gibi görünselerde uzun vadede zor durumda bırakmaktadırlar. Binanız için kuracakları yangın merdiveninde kalitesiz malzemeler kullanarak, bilgisiz ve özen göstermeden montaj yaparak, binanızda yangın merdiveniyle beraber kurulması gereken alarm sistemlerini ve bu sistemlere bağlı olarak çalışacak yangın merdiveni çıkış kapılarını kurmayarak, binanızda yapılması yangın merdiveni yönetmeliklerine göre zorunlu olan bodrum kat merdivenlerini kurmayarak ve bunlara benzer yangın merdiveni kurulumunda birçok taviz vermektedirler. Ayrıca bu firmalar yangın merdiveni imalatı sırasında da birçok taviz vererek ürettikleri tüm yangın merdiveni aksanlarının çürük olmasına ve yanlış yapılmış montajlara sebep olurlar.


 


İyi Yangın Merdiveni Firmaları


 


Bu yangın merdiveni firmaları TSE standartlarıyla çalışan eğitimli ve kendini dünya çapına yapılan yangın merdiveni çalışmalarını yakından takip ederek sempozyumlara, araştırmalara katılan mühendisler ve uzman ekip arkadaşlarıyla donatmıştırlar. Ayrıca işçileri ve ustaları da yangın merdiveni yönetmeliklerini çok iyi şekilde bilen, yıllardır yangın merdiveni işi içinde olan, işinde hassas ve ince ayrıntılara özen gösteren kişilerden oluşmaktadır. Yangın merdiveni imalatını çok iyi şekilde bilgisayarlı sistemlerle yapmaktadırlar, ürettikleri her malzemenin her cm’ine ayrı bir özen gösterirler. Malzemelerinin kaliteli ve uzun yıllar kendini koruyacak bir yapıda olması bu firmalar için çok önemlidir. İyi yangın merdiveni firmaları tarafından yapılan yangın merdivenleri yönetmeliklerle tam uyumlu olur ve bina sahibi için ileri de hiçbir sıkıntı çıkarmayacağı gibi insanların can ve mal güvenliğini sağlama konusunda da son derece faydalı olacaklarıdır.


 


En İyi Yangın Merdiveni Firması


 


Piyasa da bulunan tüm yangın merdiveni firmaları arasında en iyi firma biziz çünkü biz bir piyasa firması olmayıp yangın merdiveni alanında bir dünya firmasıyız. Biz yangın merdiveni yaptırmak istediğinizde sizlere hem ekonomik, hem kaliteli, hem de son teknolojik donanımlara sahip yangın merdivenlerini hem yangın merdiveni yönetmelikleriyle tamamen uyumlu şekilde hemde binanızın estetik görüntüsene ayrı bir hava katacak yapılar inşa etmek için varız.



İyi ve Kötü Yangın Merdiveni Firmaları

Başkent'te trafik kazası: 1 ölü, 5 yaralı


Alınan bilgiye göre, kaza, saat 22.00 sıralarında Mevlana Bulvarı, otogara bağlantı yolunda meydana geldi. Serkan U. yönetimindeki 06 UZ 043 plakalı otomobil, Mevlana Bulvarı üzerinde Konya istikametine gitmekteyken, AŞTİ girişinde direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 3 yayaya ve 8 araca çarparak durabildi. Serkan U. yönetimindeki otomobil yol kenarına park eden ve aracından inen 06 ZCR 1794 plakalı otomobilin şoförü Ali Yazıcı, 06 EA 1794 plakalı araç sürücüsü Cahit Yıldız ve ismi öğrenilemeyen bir yayaya daha çarptı. Aracın vurduğu diğer araçlar da birbirine girdi.



Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen 06 ZCR 1794 plakalı otomobilin sürücüsü Ali Yazıcı olay yerinde hayatını kaybetti. Kazadaki diğer yaralılar ambulanslarla Ankara’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yazıcı’nın cansız bedeni olay yerine gelen cenaze aracıyla adli tıp morguna kaldırıldı.Konya yolunda trafik bir süre kontrollü verilirken, polis kazayla ilgili inceleme başlattı.



MUSA ERDOĞAN



Başkent'te trafik kazası: 1 ölü, 5 yaralı