29 Haziran 2014 Pazar

Uğur Hazırlık’tan Türkiye üçüncülüğü ve 35 derece


ÖSYM tarafından 14-15 ve 21-22 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS)açıklanmasının ardından Uğur Hazırlık Grubu, düzenledikleri iftar organizasyonunda değerlendirmelerde bulundu. Uğur Hazırlık Yönetim Kadrosu, Akademik Kurul üyeleri ve basın mensuplarının hazır bulunduğu iftarda, LYS sonuçlarını kendileri açısından olumlu şekilde değerlendiren Uğur Hazırlık Genel Müdür Yardımcısı Lokman Durak, “Uğur Hazırlık olarak kendi şubelerimizden dereceye giren öğrencilerimizin bilgisini aldık. Türkiye genelinde MF-4 puan türünde Zeynep Bayram isimli öğrencimiz Türkiye üçüncüsü oldu. Aldığımız verilere göre Türkiye genelinde ise 35 derece yaptık. Bu yılı başarılı bir şekilde geçirdik. Ayrıca Bakırköy ve Hatay’da bulunan Uğur Hazırlık Liseleri de bu sene mezun verdi. İlk mezunlarımız olmasına rağmen onlar da oldukça başarılıydılar” ifadelerini kullandı.



Tercih ofisi adaylara rehberlik yapacak

7-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek tercih döneminin öğrenciler için heyecanlı bir süreç olduğunu ancak öğrencilerin takıldıkları her soruyla ilgili Uğur şubelerinde ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde bulunan tercih ofislerinden yardım alabileceklerini söyleyen Uğur Hazırlık Rehberlik Koordinatörü Nazik Kösegil, “Öğrenciler, bu süreçte meslekleri araştırıp kendi kararlarını vermeliler. Devam etmeyecekleri bir bölüme yerleşmemeleri için isteklerine göre bir tercih listesi yapmaları gerekiyor. Bu süreçte aileler ve öğretmenler, bölümler ve mesleklerle ilgili şeyler söyleyecekler ama önemli olan kendilerinin nasıl istedikleri. Uğur şubelerinde ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde tercih ofisleri bulunuyor. Öğrenciler takıldıkları her soruyla ilgili yardım alabilirler” ifadelerine yer verdi.



Üniversitelerin kontenjanlarındaki artışı da değerlendiren Kösegil, “Kontenjanlarda yüzde 10 oranında bir artış görünüyor fakat bu artışların büyük bir bölümü meslek lisesi öğrencilerinin sınavsız geçişle girdiği meslek yüksek okulu programlarında oldu. Dolayısıyla lisans bölümlerinde geçen yıla oranla büyük bir artış yok. Bu da yarışın hızlı bir şekilde devam ettiğini gösteriyor” diye konuştu.



Uğur Hazırlık’tan Türkiye üçüncülüğü ve 35 derece

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder