30 Haziran 2014 Pazartesi

200 dereceye varan sıcaklıkta oruç aşkı


Bu yıl Ramazan ayının yine yaz mevsimine denk gelmesi ve 30 dereceye varan sıcaklarda vatandaşlar zorlanarak oruç tutarken, taş fırın ustaları ise adeta hava sıcaklıklarını çalıştıkları fırınların önünde hissetmiyorlar. Yaklaşık olarak 10 yıldır taş fırında ekmek ve unlu mamuller yaptığını kaydeden Ali İhsan usta, taş fırının önünde deyim yerindeyse dayanılmaz şekilde sıcaklıkta oruç tutmaya alıştığını söyledi.



10 yıldan beridir orucunu aksatmadan tutmaya gayret ettiğini kaydeden İhsan, sıcakta yaratanın kendisine sabır verdiğini ve orucunu bu şekilde tutabildiğini belirtti. Çalışırken arada bir soluk almak için dışarı çıktığını ve dışarıda 30 dereceye varan sıcaklığı, 200 derecelik mekandan çıktığı için kendisi için fazla bir anlam ifade etmediğini dile getiren İhsan, “Ramazan farklı bir şey, farklı bir ay dayanıyoruz. Dayanmaya çalışıyoruz yani. Çok sıkıntı çekmiyorum, artık alışkın olduğumuz için. Yaklaşık 10 yıldır bu işi yapıyorum. 200 derecelik yerden dışarı çıktığım zaman hava sıcaklığı benim için fazla bir anlam fark etmiyor” dedi.



Öte yandan, ekmek yada pide almak için fırına giren müşterilerin kendisinin haline görünce sürekli sabırlar dilediğini de kaydeden İhsan, herkese hayırlı ve sabırlı Ramazanlar dileğini de iletmeden edemedi.



GÖKTEN CEYLAN



200 dereceye varan sıcaklıkta oruç aşkı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder