30 Haziran 2014 Pazartesi

Arınç: 'Türk vatandaşlarıyla ilgili yeni bir gelişme yok'




Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Arınç, Meclis’in tatile girme tarihinin, görüşülen tasarılar sebebiyle değişebileceğini söyledi.



Bakanlar Kurulu’nda Irak ve Suriye konularının ele alındığını belirten Arınç, Netenyahu’nun Kürt devleti ile ilgili sözlerini de değerlendirdi. Arınç, “İsrail çevresindeki devletler ne kadar küçük olursa İsrail o kadar rahat edecektir. Ancak bu İsrail’in tamamının görüşü değildir. Ayrıca onun böyle söylemiş olması bunun gerçekleşeceği anlamına gelmez. Irak’ta bir devlet var. Sadece Kerkük’te sıkıntı yok. Kerkük’te Türkmenlerle birlikte başka unsurlar da var. Biz Kerkük’ün aynı konumunun devamından yanayız” dedi.



Arınç, Selahattin Demirtaş’ın adaylığının beklendiğini kaydetti.



İşte Arınç’ın açıklamalarından satır başları;



Musul’da alıkoyulan yurttaşlarımızla ilgili olumlu bir gelişme yok, ümit ediyorumki Ramazan ayı içerisinde yurttaşlarımıza kavuşacağız.



Irak’taki gelişmeleri yakından takip ediyoruz, biz Irak’ta bölünme olmamasını temenni ediyoruz. Sıkıntılarımız sadece Kerkük’le ilgili değildir.



Netenyahu bu sözleri söylemiştir fakat onun söyledikleri sözler tüm İsrail’e mal edilemez.



HDP’nin adayının açıklanması beklenen bir şeydi, şu an cumhurbaşkanlığı için 2 aday vardır, bizde adayımızı yarın açıklayacağız



3 adaylı bir cumhurbaşkanlığı seçimine gideceğimizi düşünüyorum, ülkemiz için hayırlısı olsun



Çözüm süreci tasarısı Meclis’e sevk edildi, herkes düşüncesini söyledi. CHP açısından bir eleştiri olmamasını temenni ederim. Paket genel bir yol haritası çiziyor.



MHP’nin bu süreç için yeni bir eleştiri getirmediğini görüyorum, bu kanun Genel Kurul’dan büyük bir uzlaşıyla çıkmış olacaktır



Cumhurbaşkanı adaylığı için bütün görüşmeler yapılmıştır. Cumhurbaşkanı adayımız bütün dünyanın bildiği bir aday olacaktır.



Arınç: 'Türk vatandaşlarıyla ilgili yeni bir gelişme yok'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder