31 Ocak 2014 Cuma

Uğur Mumcu tiyatro oyunuyla anıldı


Ocak 1993 yılında arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta uğrayarak hayatını kaybeden Gazeteci Yazar merhum Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümü nedeni ile Atatürkçü Düşünce derneği Çan Şube Başkanı Gökay Bulut tarafından organize edilen ”Söz Meclisten İçeri” dalı oyun, Çan Belediyesi Düğün salonunda sergilendi. Oyunu, Cumhuriyet Halk Partisi Çan İlçe Başkanı İmalettin Meriç, Cumhuriyet Halk Partisi Çan Belediye Başkan Adayı Turgut Çetin, Kadın Kolları Başkanı Gülşah Sezen Karadayı, Atatürkçü Düşünce Derneği Çan Şube Başkanı Gökay Bulut ve çok sayıda davetli izledi. Merhum Uğur Mumcu’ya ait makaleler derlenerek kaleme alınan, Semih Çelenk’in yazdığı, Ankara Ekin Tiyatrosu oyuncularının sahneledikleri oyun, geceye katılan vatandaşların büyük beğenisi topladı. Oyunun sonunda Gökay Bulut “Bu gün, Ankara Ekin Tiyatrosunu ilçemizde misafir ediyoruz. Ankara Ekin Tiyatrosu ekibine, davetimizi kırmayarak Çan’a geldikleri için teşekkür ediyorum. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, her zaman yanımızda olan vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.



GÜVEN ŞAHİN

ÇANAKKALE



Uğur Mumcu tiyatro oyunuyla anıldı

Maliye Bakanlığı’ndan Erdemir Vakfı’na 129 Milyon TL ceza kesildi


Edinilen bilgilere göre, bazı vakıf üyeleri, 2008 ile 2010 yılları arasında ERDEMİR Vakfı Yönetimi’nin para yönetiminde usulsüzlük yapıp vakfı zarara uğrattıkları iddiası ile Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne şikayette bulundu. Yapılan şikayet üzerine Maliye Bakanlığı’na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından ERDEMİR Vakfı hesapları tek tek incelenerek bazı usulsüzlüklere rastlandı. Yapılan inceleme sonrası ERDEMİR Vakfı’na 129 milyon TL para cezası kesildi.



5 bin 629 Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR) çalışanı, ERDEMİR’den emekli 3 bin 470 ve dışarıdan 470 olmak üzere toplam 9 bin 548 üyesi bulunan ERDEMİR Vakfı’nın toplam mal varlığı ise 800 milyon TL olarak açıklandı. Maliye Bakanlığı’nın kestiği cezanın ödenmemesi üzerine ERDEMİR Vakfı’nın mal varlığının yüzde 17’sinin bloke edildiği ifade edildi.



ERDEMİR Vakfı yönetimi kesilen ceza ve bundan sonra alınacak tedbirlerle ilgili olarak yetki almak için genel kurul toplantısı düzenledi. Genel Kurul toplantısı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Genel Kurul’da hukuki süreçle ilgili her türlü yasal takibin yapılabilmesi için yönetim kuruluna tam yetki verilirken, ERDEMİR emeklisi vakıf üyelerinin birikimlerini genel kurul kararlarının yasal hale gelmesinin ardından çekebilmesi yönünde karar alındı. Genel kurulda ayrıca yönetim kuruluna Maliye Bakanlığının kestiği ceza ile ilgili olarak uzlaşmaya gitmesi yönünde yetki verildi.



Erdemir Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mücteba Bekcan, vakıf tarihinde ilk defa böyle bir ceza ile karşılaştıklarını belirterek, bu sürecin üyelerle birlikte iyi yönetilmesi gerektiğini söyledi.Bekcan yaptığı açıklamada, “Buna yönelik her türlü görüşme ve çalışmalara devam edilmektedir. Üye olan emeklilerimizin bu süreçte serinkanlı ve sabırlı olması çalışmalarda mümkün olan en iyi sonucun alınmasında büyük önem taşımaktadır. Vakfımız bu dönemi de sizlerin güveni ve desteği ile sistematik ve titiz bir çalışma sürdürerek aşacak güçte ve konumdadır. Bundan sonra biz uzlaşma arayacağız” dedi.



VEDAT KILIÇ

ZONGULDAK



Maliye Bakanlığı’ndan Erdemir Vakfı’na 129 Milyon TL ceza kesildi

Suriye’de camiye ‘varil bombalı’ saldırı


Amatör kameralar tarafından saniye saniye kaydedilen görüntülerde helikopterlerin yere yağmur gibi varil bombası attığı dikkat çekti. Atılan bombalar sonrası birçok bölge yerle bir olurken bir bomda da camiye isabet etti. Saldırı sonrası cami ise yerle bir oldu.

Öte yandan Cenevre’de başlayan barış görüşmelerinden beri Suriye’de yaklaşık 1900 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Yetkililer ölenlerin 500’üne yakınının çeşitli bombalı ve silahlı saldırılar sonrası hayatını kaybettiğini açıkladı. Suriye’deki yerel kaynaklar ise özellikle Halep’te hükümet güçlerinin varil bombalı saldırılara devam ettiğini belirtti. Perşembe günü 16, cuma günü ise 5 kişinin varil bombalı saldırı sonrası hayatını kaybeden yetkililer saldırıların özellikle muhaliflerin etkin olduğu Halep bölgesine yapıldığını kaydetti.



Suriye’de camiye ‘varil bombalı’ saldırı

Enes’ten 15, Ersan’dan 10 sayı


Utah Jazz, evinde Golden State Warriors’a 95-90 mağlup oldu. Enes Kanter’in 15 sayı, 7 ribaunt ve 1 asistlik performansı galibiyet için yeterli olmadı.



Milwaukee Bucks ise, deplasmanda Orlando Magic’e 113-102 yenildi. Ersan İlyasova maçı 10 sayı,6 ribaunt ve 1 asistle tamamladı.



Diğer sonuçlar ise şöyle: (konuk takım-skor-ev sahibi)



Atlanta Hawks 125 – 99 Philadelphia 76ers



Memphis Grizzlies 94 – 90 Minnesota Timberwolves



Oklahoma City Thunder 120 – 95 Brooklyn Nets



Sacramento Kings 103 – 107 Dallas Mavericks



Toronto Raptors 100 – 90 Denver Nuggets



Charlotte Bobcats 110 – 100 Los Angeles Lakers



Enes’ten 15, Ersan’dan 10 sayı

Bahçeli:'Türkiye’nin kazanması için Başbakan sandıkta mağlup olmalıdır'


Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘’Türkiye’nin kazanabilmesi için Başbakan ve hükümeti kaybetmelidir.Türk milletinin varlığını ve birliğini koruyabilmesi için Başbakan ve hükümeti sandıkta mağlup olmalıdır’’ dedi.

MHP Genel Başkanı Denizli temasları kapsamında akşam da Anemon Otel’de sivil toplum örgütleri ve işadamları ile buluştu. Otelde bir süre dinlenen ve daha sonra yemek yiyen Bahçeli daha sonra bir konuşma yaptı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, Denizli’de kendisini gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Son günlerde yaşananların ekonomik kriz olduğunu belirten Bahçeli, ‘’İşçi, memur, esnaf, köylü ve emeklilerden oluşan mağdurlar, kendi kaderine terk edilmiştir. Yıllardır işsizlik önlenememiş, yoksulluk azaltılamamış, gelir dağılımı adaletli hale getirilememiştir” dedi.

Yerel seçimlerin hayati önem arz ettiğini kaydeden Bahçeli sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Türkiye’nin kazanabilmesi için Başbakan ve hükümeti kaybetmelidir.Türk milletinin varlığını ve birliğini koruyabilmesi için Başbakan ve hükümeti sandıkta mağlup olmalıdır.Ve Denizli’nin artık yeter diyeceğini ümit ediyor, bunun çok ehemmiyet arz ettiğini biliyorum. Önümüzdeki seçimde, Türk kimliği oylanacak, Türkiye’nin varlık ve bekası oylanacak,Türkçemiz oylanacak,Türk milleti oylanacak, Yolsuzluk ve rüşvet oylanacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi Denizlili kardeşlerimin ve büyük milletimin sayesinde başarıya ulaşacak, Türkiye’yi topyekûn temizleyecek ve ayağa kaldıracaktır.’’



Bahçeli:'Türkiye’nin kazanması için Başbakan sandıkta mağlup olmalıdır'

Belediye Başkanı böyle darp edildi


Beldedeki bir kahvehanede seçim çalışmaları sırasında tartışma yaşanınca, H.K. isimli kişi dışarı çıkarıldı. Duruma kızan H.K.’nın oğlu 34 yaşındaki M.K., olaydan sorumlu tuttuğu AK Parti’li Belediye Başkanı Abdullah Kumral’a belde merkezinde saldırdı ve kendisini darp etti. Sol kolu çıkan başkana hastanede 15 gün iş göremez raporu verilirken, gözaltına alınan zanlı ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



Belediye Başkanı böyle darp edildi

Yurtta hava durumu


Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Sinop, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ ile Kocaeli’nin kuzey çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yağışların; genellikle yağmur, Orta ve Doğu Karadeniz’in yüksek kesimleri, Gümüşhane, Artvin, Iğdır ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.



Hava sıcaklığı kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacak. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/s), Çanakkale çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:



Ankara: Parçalı bulutlu (Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor) 8



İstanbul: Parçalı bulutlu, hafif olmak üzere aralıklı yağmurlu 8



İzmir: Az bulutlu ve açık 14



Adana: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde hafif puslu 19



Antalya: Az bulutlu ve açık 19



Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 7



Trabzon: Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 7



Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı (İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor) -4



Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 11



Yurtta hava durumu

Çarpık tahliyeler tarlaları tehdit ediyor


Şanlıurfa Harran Ovası 1996’da sulu tarıma geçmesiyle birlikte bölgenin ekonomik ve refah seviyesi yükselmiş, sulama ve tahliye kanalların çarpıklığı tarlaları tehdit ederken çiftçiler bu gidişatın ne zaman sona ereceğini merak ediyor.Harran ilçesi Aydüştü köyü Muhtarı Abdulkadir Görgün, “Milli servet gözlerimizin önünde eriyip gidiyor ve bizler bir şey yapamıyoruz” dedi. Muhtar Görgün “Çarpık yapılaşmadan dolayı tahliye kanalları tarlalarımızı tehdit ediyor. Milli servet gözlerimizin önünde eriyip gidiyor. Tahliye kanallarının çarpık yapılaşmasından dolayı topraklarımızı ve tarlalarımızı tehdit ettiğini ve bu erozyona karşı bir şeyler yapılması gerektiğini söyledik ancak hiçbir şey yapamadık. Umarım yetkililer sesimizi duyarlar” dedi.Harran Ovası genelinde yapılan tahliyelerin kanallarının çarpık yapılaşması bölgede ciddi sorun olarak devam ederken, çiftçiler bu sorun için kalıcı önlemler alınmasını istiyor.



MEHMET DİKEÇ

ŞANLIURFA



Çarpık tahliyeler tarlaları tehdit ediyor

Kadıköy'de Çıkan Silahlı Kavgada Vatandaşlar Korku Dolu Anlar Yaşadı


Olay, Suadiye sahil yolunda bulunan bir eğlence mekânında 24. 00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre iki kişi arasında tartışma çıktı. Tartışmada bir kişi havaya ateş etti. Havaya ateş ettikten sonra olay yerinden uzaklaşmayan şüpheliyle birlikte 3 kişiyi polis gözaltına alarak aracındaki silahına el koydu. Müşterilerin büyük panik yaşadığı olayda eğlence merkezine kısa sürede çok sayıda polis ekibi geldi. İnceleme başlatan olay yeri inceleme ekipleri eğlence mekânında 6 adet kovan bulduğu bildirildi. Olay yeri ekipleri inceleme yaparken eğlence mekânın yanındaki otelde kalanlar korku dolu gözlerle olup biteni izledi. Kadıköy Asayiş Büro Amirliği’ne götürülen şüphelilerden H.B., tabancanın kendisine ait olduğunu ve tartışma sırasında havaya ateş ettiğini itiraf ettiği öğrenildi.



Kadıköy'de Çıkan Silahlı Kavgada Vatandaşlar Korku Dolu Anlar Yaşadı

Aydın’da ‘Kadınlar Kafesi’ beğeniyle izlendi


Aymelek Yaşlı Gündüz Bakım Evinde kalan yaşlıları ziyaret eden Yalçın Pekgüzel, yaşlılara karanfil dağıtıp sohbet etti, dertlerini dinledi ve beraberce çay içip kurabiye yedi. Yaşlılarla vakit geçirmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Pekgüzel, “Kısa bir süre de olsa yaşlılarımızla bir araya geldik. Onların dünyalarını paylaştık. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz oldu. Onlarla daha sık bir araya gelmeyi arzuluyoruz” dedi

Aymelek Derneği Kurucularından Yurdagül Altınbaş yaşlı vatandaşlara geniş kapsamlı hizmet vermek amacıyla gönüllü olarak hiç bir ücret talep etmeden çalıştıklarını, İçişleri Bakanlığının ayrıcalıklı yaşlılar projesi kapsamında dernek faaliyetlerini yürüttüklerini ifade etti.



Aydın’da ‘Kadınlar Kafesi’ beğeniyle izlendi

İnebolu Limanı'nın özelleştirilmesi için düğmeye basıldı


İnebolu liman sahasında bulunan 384 bin 382 metrekarelik alanın, işletme hakkının verilmesi yönteminin uygulanması yoluyla özelleştirilmesine karar verildi.

27 Ocak 2014 günlü Resmi Gazete’nin ilanına göre Özelleştirme Yüksek Kurulu İnebolu Liman sahasında bulunan 53 bin 521 metrekare alan, Et ve Süt Kurumuna ait 160 metrekare alan, sınırları devletin hüküm ve tasarrufunda bulunan 69 bin 161 metrekare dolgu alanı ve yaklaşık 261 bin 540 metrekare deniz yüzeyi olmak üzere toplam 384 bin 382 metrekarelik alanın işletme hakkının verilmesi yöntemi ile özelleştirilmesine karar verildi. Ayrıca özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2016 tarihine kadar tamamlanmasına karar verildi.



İnebolu Limanı'nın özelleştirilmesi için düğmeye basıldı

MHP Lideri Bahçeli:'Türkiye’nin kazanması için başbakan kaybetmelidir'


Otelde bir süre dinlenen ve daha sonra yemek yiyen Bahçeli daha sonra bir konuşma yaptı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, Denizli’de kendisini gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Son günlerde yaşananların ekonomik kriz olduğunu belirten Bahçeli, ‘’İşçi, memur, esnaf, köylü ve emeklilerden oluşan mağdurlar, kendi kaderine terk edilmiştir. Yıllardır işsizlik önlenememiş, yoksulluk azaltılamamış, gelir dağılımı adaletli hale getirilememiştir.Yolsuzluk ve yozlaşmalar AKP döneminde inanılmaz seviyelere gelmiştir.Merkezi ve yerel idarelerde kamu kaynakları haksız, hukuksuz, usulsüz şekilde yandaşlara dağıtılmış ve halen de devam edilmektedir.AKP iktidarı siyasi onur ve haysiyetini ayakkabı kutularıyla değiştirmiştir.Hükümet ölümcül rüşvet hastalığına baştan ayağa yakalanmıştır.Haneden mensupları, evlatlar, dünürler, hısımlar, yakınlar, uşaklar, piyonlar hepsi birden yolsuzluk kanalına düşmüşler, kutulara, para sayma makinelerine, para kasalarına sarılmışlardır.Denizlili kardeşimin bırakınız oturacak evini, bir göz yeri kiralamaya bile gücü yetmezken, bakan çocukları evlere banka şubeleri açmıştır. Denizli’nin sırtından geçinmekte, ürettiğinden çalmaktadır. Sizler gece gündüz çalışıp dişinizden tırnağınızdan arttırabildiklerinizle ayakta kalmaya çalışıyorsunuz.’’ dedi.



Yerel seçimlerin hayati önem arz ettiğini kaydeden Bahçeli sözlerini şöyle tamamladı:

‘’Türkiye’nin kazanabilmesi için Başbakan ve hükümeti kaybetmelidir.Türk milletinin varlığını ve birliğini koruyabilmesi için Başbakan ve hükümeti sandıkta mağlup olmalıdır.Ve Denizli’nin artık yeter diyeceğini ümit ediyor, bunun çok ehemmiyet arz ettiğini biliyorum. Önümüzdeki seçimde, Türk kimliği oylanacak, Türkiye’nin varlık ve bekası oylanacak,Türkçemiz oylanacak,Türk milleti oylanacak, Yolsuzluk ve rüşvet oylanacaktır. Ya AKP, PKK ve BDP kazanacak ve Türkiye’yi etnik mayınlarla patlatacak ve parçalayacaklardır. Ya da Milliyetçi Hareket Partisi Denizlili kardeşlerimin ve büyük milletimin sayesinde başarıya ulaşacak, Türkiye’yi topyekûn temizleyecek ve ayağa kaldıracaktır.’’



MHP Lideri Bahçeli:'Türkiye’nin kazanması için başbakan kaybetmelidir'

Eğitim desteğine vali teşekkürü


İzmir ve çevresindeki ilçelerde bulunan Halil Atila İlköğretim Okulu, Mustafa Kemal Ortaokulu, Cevdet Güçlüer İlköğretim Okulu, Hüseyin Sarı İlkokulu, Arpaseki Ortaokulu’nun pencereleri Egepen Deceuninck firması tarafından ısı yalıtımlı PVC pencere ve kapılarla değiştirildi. İzmir Valisi Mustafa Toprak, bu sosyal sorumluluk projesi nedeniyle Egepen Deceuninck adına Ege Profil Genel Müdürü Ergün Çiçekçi’ye teşekkür plaketi verdi.



Egepen Deceuninck, 2013 yılının ikinci yarısında hayata geçimeye başladığı, ‘Pencere ve kapıları kötü durumda olan okulların kaliteli, yalıtımlı ve dayanıklı pencere ve kapılar ile yenilenmesi’ kapsamında başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında bugüne kadar 5 okulun revizyonunu tamamladı. Egepen Deceuninck’in böyle bir projeyi hayata geçirmesi nedeniyle

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Egepen Deceuninck adına Ege Profil Genel Müdürü Ergün Çiçekci’ye teşekkür plaketi verdi. Ziyaret sırasında İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Ege Profil Genel Müdür Danışmanı Ernis Alca ve Egepen Deceuninck İzmir Bölge Müdürü Turay Geçioğlu da hazır bulundu. Firma yetkilileri Egepen Deceuninck’in başlattığı bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında, ihtiyacı olan okulların pencere ve kapılarının değişimlerine devam edeceklerini belirtti.



Eğitim desteğine vali teşekkürü

Aksaray'da polisten kaçan sürücü uzun süren kovalamaca sonucunda yakalandı


Olay Aksaray’ın merkeze bağlı Hasas Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hasas Mahallesinde aynı bölgeden defalarca geçen 17 EH 620 plakalı otomobil, mahalle sakinleri tarafından şüphe üzerine polise bildirildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri aracı incelemek isteyerek dur ihtarında bulundu. Sürücü Hüseyin Ö.(26) polisin dur ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Polis ekiplerinin durumu polis merkezine bildirmesi üzerine Hasas Mahallesi polis ekiplerince abluka altına alındı ve sürücü ile polis arasında kovalamaca başladı. Yaklaşık yarım saat süren kovalamacanın ardından sürücü Hüseyin Ö. yanındaki arkadaşı Y.Y. (25) ile yakalandı. Her iki şahısta gözaltına alınırken, sürücü Hüseyin Ö. polisin ‘neden durmadın’ sorusuna, ‘sizi görmedim’ diyerek cevap verdi. Otomobilde arama yapan ekipler her hangi bir suç unsuruna rastlanmadığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



Aksaray'da polisten kaçan sürücü uzun süren kovalamaca sonucunda yakalandı

Ödemiş’te patates üretiminde yüzde yüz artış


Büyükşehirler de 5 TL’ye kadar yükselen fiyatlar, tüketiciyi zor duruma sokarken, temel gıda maddeleri arasında yer alan patatesteki fiyat artışları, bölgedeki bahar patatesinin ekimine de yansıdı. Fiyat artışları nedeniyle Ödemiş ve çevresinde, patates ekiminde %100 artışın olduğu belirtildi.Kamuoyunda muzla yarıştığı doğrultusunda hakkında haberler yayınlanan patates, Ödemiş ve çevresinde yeniden gözde tarım ürünü olmaya başladı.Hala kimi tarlalarda sökümü yapılmayan kış mahsulü patatesin hasadı, fiyat artışları doğrultusunda gecikirken, söküm yapılan tarlalarda yeni yılın ekimi yapılıyor.

Kıştan kalan ürününü hasat ettiğini belirten Hayri Yasak, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu yıl patateste altın yıl yaşadık. Kimi dünya çapındaki krize bağlarken kimi de depolarda saklandığını iddia etti. Küçük üreticinin elinde patates kalmadı. Şu an varsa büyük firmaların ektirdiği patateslerin sökümü kalmıştır. Depolarda da bekletilen patatesler geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da var. Biz bu yıl istediğimiz parayı aldık ama gelecek sezon ne olur bilemem””



10 BİN TON BEKLİYOR

Ziraat mühendisi ve patates üreticisi Özkan Akgün de şu an küçük üreticinin elinde patates kalmadığını belirterek, “Fiyatlar tarlada 1,5 lira civarında seyrediyor. Tarlalarda ve depolarda hala patates var. Kış ürününden Ödemiş ve çevresinde 1000 dekarlık bir ürünün henüz hasat edilmediğini düşünüyorum. Bu da yaklaşık 10 bin ton eder” dedi.

Bahar patatesi olarak adlandırılan yeni sezon patates ekimlerinin de Aralık ayından beri devam ettiğini belirten Akgün, “Üretici, erken ekim yaparak erken hasat etmenin derdine düştü. Erken ekim yapan üretici için don tehlikesi var. Bu yüzden önümüzdeki günlerde tarlaların elyafla örtüldüğünü görürsek şaşırmayalım. Fakat bu da maliyeti arttırır” şeklinde konuştu.



RİSK PAYLAŞTIRILMALI

Üreticinin tüm umudunu patatese bağlamasının sakıncalı olduğunu belirten Akgün, riskin paylaştırılması gerektiğini söyledi. Sadece patates üretimi yapan üreticinin fiyat dalgalanması nedeniyle büyük risk aldığını belirten Akgün, “Ülkemizde tarım üretimi planlı yapılmıyor. Bu yüzden tarım üretimi büyük risk taşıyor. Üreticilerimiz mümkünse, farklı üretim alanlarına yönelip, riski dağıtılmalı” dedi.

Sertifikalı tohum fiyatlarının da %100 artış gösterdiğini belirten Özkan Akgün, “Şu an sertifikalı tohum bulmak zorlaştı. Kalmadı bile diyebiliriz. Tohumluk fiyatları kiloda 3.00-3.50 TL arasında. Bundan sonra ekim yapacak üreticiler, kontrollü üretim olarak tabir ettiğimiz kendi tohumlarını kullanacaklar.



İKİ YILDA BİR EKİM

Tarım üretiminin ülke genelinde planlı yapılması gerektiğine inandığını belirten Akgün, son olarak şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıllarda gündeme gelen iki yılda bir ekim planlamasının Ödemiş ve çevresi için haksızlık olduğunu düşünüyorum. Bitki pasaportuna dönüştürülen patates yönetmeliği, Ödemiş patates alanlarına daha az olumsuz etkileyecektir. Geçtiğimiz yıllarda Nevşehir ve benzeri ekim alanlarında ortaya çıkan hastalıklar yüzünden Ödemiş patatesinin de adı kirletildi. Oysa Küçük Menderes Havzası toprağı bu hastalığı yaşatmıyor. Yöremizde ciddi bir sıkıntı yaşanmamasına rağmen ‘iki yılda bir ekim yapacaksınız’ demek, üstüne üstlük alternatif ürün önerisinde bulunmamak Ödemiş’teki üreticiyi sıkıntıya sokabilir. Bu topraklar patates toprağı, üreticinin ürün değiştirmesi sanıldığı gibi kolay olmuyor”



Ödemiş’te patates üretiminde yüzde yüz artış

Çiğli'de afet gönüllüsü eğitimi başladı


Temel dağcılık, ilk yardım, kış koşullarında arama kurtarma gibi önemli eğitim aşamalarını başarıyla tamamlayan Çiğli Belediyesi’nin doğal afetlerde hayat kurtaracak Arama Kurtarma (ÇAK) ekibi tarafından, şimdi de doğal afetlerde bilinçli yurttaşlar oluşturmak için “Birey ve aileler için afet bilinci” eğitimleri veriliyor.Çiğli Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl oluşturulan 24 kişilik Çiğli Arama Kurtarma ekibi her türlü doğal afete karşı eğitimlerini tamamlamıştı.



ÇAK ekibinin uzmanları şimdi de doğal afet sırasında daha bilinçli yurttaşlar için eğitim çalışmalara başladı. Gönüllü olmak isteyenler Çiğli Belediyesi Çiğli Arama Kurtarma Birimi’ne gelerek kayıt oluyor ve belirlenen tarihte ücretsiz afet eğitimine alınıyor. Sivil Savunma Uzmanı Ümit Yıldız tarafından gönüllülere doğal afet ve ilk yardım gibi temel konularda eğitim veriliyor. Eğitimlerini tamamlayan gönüllülere ise radyo, fener, yelek, düdük, tişört, ilk yardım çantası ve sırt çantasından oluşan afet seti hediye ediliyor.



Aldıkları eğitimlerle ÇAK ekibinin her koşulda arama kurtarma yapabilecek düzeye geldiğini belirten Başkan Metin Solak, ekibin sürekli eğitimlerle profesyonelleştiğini belirtti. Gönüllülerin de katılımı ile büyüdüklerini ve verilen eğitimlerle Çiğli’de önemli bir farkındalık oluşturmaya başladıklarını belirten Başkan Metin Solak, şöyle konuştu; “Gönüllülerin kayıtları bir yandan devam ederken, bir yandan eğitimleri başladı. Dileyen herkes temel ilk yardım konusunda eğitimlerimize katılabilir. Gönüllüler, evlerinde ve çevrelerinde olası yaşanabilecek bir sorunda bilinçli hareket edecekler. Dilerim kimsenin ihtiyacı olmaz ancak ihtiyaç belirdiğinde bizim ekibimizin de hazır olması bizleri rahatlatıyor. Ekibimiz ihtiyaç duyulan her yere en kısa zamanda organize olarak ulaşacak konuma geldi.”



Çiğli'de afet gönüllüsü eğitimi başladı

Bilic: ‘Beşiktaş sadece ismi ile maç kazanmıyor’


Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında, Beşiktaş’ın Kayseri Erciyesspor’u 3-2 mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan siyah-beyazlı teknik direktör Slaven Bilic, “Beşiktaş sadece ismi ile maç kazanmıyor. Oyuncu gayreti maç kazandırıyor” dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, karışık duygular içerisinde olduklarına değinerek, “70 dakika iyi işler yaptık. Birbirinden güzel 3 gol attık. Canla başla mücadele eden bir takıma karşı yaptık bunu. Skoru alınca 70. dakikadan sonra aniden durduk. Rehavet ve konsantrasyon kaybı sebebiyle bunu yaşadık. Fiziksel halimizle bunun alakası yok. Farklı farklı pozisyonlarda canla başla koşanlarda bizim oyuncumuzdu. 3-0’dan sonra bizim rakibimizi oyundan düşürmemiz gerekiyordu. Ama tam tersi oldu. Konya maçında da aynısı oldu. Benzer durumlar geçen sezonda yaşanmış. Bunu kötü bir alışkanlık olarak görüyorum. Skor nasıl olursa olsun, Beşiktaş sadece ismi ile maç kazanmıyor. Oyuncu gayreti maç kazandırıyor. Büyük bir isminiz var ama oyuncularında yardımı lazım. Oyun 3-0 iken 4 ya da 5 getirecek karakterde oyuncularımız var. Özellikle şu kabul edilemez. O skoru aldıktan sonra rakibimizin bizden daha çok koşmasını ben kabul edemiyorum. 70 dakika takımımın gösterdiği performansı da takdir etmek lazım. Ama son 20 dakika iyi ders oldu ve bunun avantajı ile de buradan çıkıyoruz” diye konuştu.



“Bildiğim kadarıyla Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında ilişkiler şu aralar iyi değil” diyen, Bilic sözlerine şöyle sürdürdü:

“O maçtan sonra sorunlar yaşadık. Bugün burada çok rüzgarlı bir havada oynadık karşılaşmayı. Galatasaray, birkaç gün önce burada oynamasına rağmen zeminde gayet iyiydi. Kasımpaşa’da Stadı’nda daha yoğun bir atmosfer olabilirdi belki. Ama bizim önümüzde burası ya da İstanbul dışı tercihti. İstanbul dışına çıkmak istemedik tercihimiz bu stat oldu” şeklinde konuştu.

Bugün ofansif oyuncularla ilgili seçenekleri konusunda açıklamalarda bulunan Slaven Bilic, sözlerine şöyle devam etti:

“Hugo ile oynadık. Mustafa’yı yedekte tuttuk. Tercihlerden dolayı böyle bir seçim yaptık. Oyuncularımız iyi çalışmalı ve fırsat geldiğinde iyi değerlendirmeli. Jones, benim tercihim ya da başkasının tercihi diye konuşamayız. Oyuncuyu ben, yönetim ya da başka biri getirdi diyemeyiz. Gelen Beşiktaş’ın oyuncusudur. Jones’u bedelsiz aldık. Bu tebrik edilmeyi hak ediyor. Bütçemizi başka kulüplerle karşılaştırmak doğru olmaz. Salı’ya kadar başka hamlelerde yapabiliriz. Yapmasak da bu takımın iyi işler yapacağına inanıyoruz. Bugün gösterilen 70 dakikalık performans ile ligdeki her takımla başa çıkabiliriz.”



ÖZYAKUP: “BASKI ALTINDA BULDUK KENDİMİZİ”

Siyah-beyazlı takımın başarılı futbolcusu Oğuzhan Özyakup, ilk yarıya baskılı başladıklarını vurgulayarak, “İkinci yarı da iyi oyunumuzla goller bulduk. 3-0 sonrası takımdaki rahatlık sonrası arkaya çekildik ve baskı altında bulduk kendimizi. 3-0’dan sonra bu hataları yapmamız gerekiyor. Nitekim bu hatalar sonrası 2 gol yedik. Bu hafta bu hataları iyi görüp, bunları çalışıp gidereceğiz” açıklamalarında bulundu.



GÜLÜM: “70 DAKİKA İYİ OYUN SERGİLEDİK”

İlk yarının başlarında iyi oynadıklarını belirten Beşiktaş’ın başarılı defans oyuncusu Ersan Adem Gülüm, “Oyun başlarını iyi geçirdik. İstediğimiz baskıyı da kurduk ilk devrede. İkinci yarı ise direkten dönen pozisyonu oldu rakip takımın. Sonra toparlandık ve 2 gol bulduk. Son 20 dakikada kabus yaşadık diyebilirim. O anlardan ders çıkarmamız lazım. İlk 70 dakika iyi oyun sergiledik. Sonucunda 3 puan aldık” diye konuştu.



KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, ilk 45 dakika Beşiktaş’ın üstünlüğü ile geçtiğine vurgu yaprak, “Biz ilk yarı rüzgara karşı oynadık. 42. dakikada gol yedik. İlk yarı 0-0 bitse ya da berabere gitse oyun değişebilirdi belki. 3-0’dan sonra son 20 dakika takımımız iyi mücadele etti. Bir tarafta şampiyonluğa oynayan bir takım, bir tarafta ise küme mücadelesi veren bir takımın maçı vardı bugün. 3-0’ın altından 3-2’ye gelmek iyi motivasyon gerektirir. Önümüzdeki hafta oyuncuları maça hazırlayabilmek için iyi bir sebep bu. Kısacası, önümüzdeki hafta Rizesporla final maçına çıkacağız. Oyuncularımı verdiği mücadeleden dolayı kutluyorum. Beşiktaş ile aramızda kalite farkı var. Herkes gerçeği görecek. Ama mutlak suretle transfer olması lazım. Ben buraya niye geldim. Bugün takımım bir karakter gösterdi. Ama transferi biz değil, oyuncularda istiyor. Bize kendi takımında oynayan, hazırlık dönemini iyi geçirmiş, bizi yukarıya çıkaracak oyuncu lazım. İstediğimiz oyuncuları almakta zorlanıyoruz. Yönetimimizle de alakalı değil bu” ifadelerini kullandı.



AKGÜN: “BEŞİKTAŞ MAÇINA DAHA FARKLI DUYGULARLA GELDİK”

Geçen hafta beklemedikleri bir mağlubiyet aldıklarına değinen Kayseri Erciyessporlu futbolcu Mehmet Akgün, “Beşiktaş maçına daha farklı duygularla geldik. İlk yarı iyi başladık. Hatamızdan dolayı basit bir gol yedik. Devre arası hocamızın taktiklerini uygulamaya çalıştık. Ne yazık ki arkasından goller yedik. Biraz daha uzasaydı maç beraberliği yakalayabilirdik” dedi.



JORGACEVİC: “SKOR 3 FARK OLDUĞUNDA BİLE PES ETMEDİK”

Mavi-siyahlı takımın kalecisi Jorgacevic, karşılaşmayı kaybetmelerinin kendileri adına çok yazık olduğunu belirterek, “Bir sürü gol pozisyonundan yararlanamadık. Direğe çarpan top gol olsaydı karşılaşma farklı olurdu. Skor 3 fark olduğunda bile pes etmedik. Biraz daha süre olsaydı beraberliği yakalayabilirdik” ifadelerini kullandı.



DOĞAN GÜNDOĞDU – KORAY USTABAŞI



Bilic: ‘Beşiktaş sadece ismi ile maç kazanmıyor’

Remzi Aydın, Eyüp’e iddialı geliyor


AK Parti’nin 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan adaylarının belirlenmesinin ardından tanıtım toplantıları hız kazandı. Parti teşkilatlarının düzenlediği programların biri de Eyüp Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşti. 2014 yerel seçimlerinde aday gösterilen Remzi Aydın’ın tanıtım toplantısına çok sayıda partili katıldı. Toplantının yapıldığı salona gelen başkan adayı Remzi Aydın coşkulu bir kalabalık karşıladı.





Salonda partililere seslenen Ak Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın doğup büyüdüğü ilçede belediye başkanlığına aday olmanın heyecan verici olduğunu söyledi. Aydın, “İslam aleminin maneviyatı büyük Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra en mukaddes yerlerinden birinde başkanlığına aday olmak herkese nasip olmaz” dedi.

Belediye başkanlığı görevinin büyüklüğü ve ağırlığının farkında olduğunu ifade eden Aydın, şöyle konuştu: “Yüreğim çok rahat çünkü sizler gibi yıllarını bu vatana bu millete hizmet için adamış, gönlü bol yüreği tüm insanlığa yetecek kadar geniş, çalışkan, disiplinli, sevgi yüklü ve dürüst yol arkadaşlarım var. Sizlerin desteği ve duası ile hep birlikte her işin üstesinden geliriz, inşallah geleceğiz.”





Siyasette izlediği yol haritasını daha lise yıllarında çizdiğini ifade eden Remzi Aydın, AK Parti teşkilatında birçok birimde görev aldığını söyledi. Bugüne kadar Eyüp’te yapılan çalışmaların AK Partili bir belediye tarafından gerçekleştiğini söyleyen Aydın, 30 Mart seçimlerinden sonra devraldıkları hizmet bayrağını daha da yukarılara taşıyacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından plaket takdimleri yapıldı. Parti teşkilatı yoğun ilgi gösterdiği başkan adayı Remzi Aydın’la fotoğraf çektirme yarışına girdi.



Remzi Aydın, Eyüp’e iddialı geliyor

Evinde uyuşturucu kullandı, rahatsızlanınca 112 Acil Servisi yardıma çağırdı


Olay, önceki gece yarısı saat 01.00 sıralarında Sütlüce mahallesinde meydana geldi. 20 Yaşındaki F.Ş., evinde esrar kullandıktan bir süre sonra rahatsızlanınca 112 Acil Servis’i arayıp yardım istedi. Sağlık ekipleri ile birlikte polis de olay yerine gelerek inceleme başlattı. Şüpheli, tanımadığı bir şahıstan 20 TL karşılığında aldığı 1 ya da 2 gram esrarı evinde içince

rahatsızlanarak 112‘yi aradığını, üzerinde başka esrar maddesi olmadığını beyan etti. Şüphelinin hayati tehlikesinin olmadığı tespit edilirken, konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı.



Evinde uyuşturucu kullandı, rahatsızlanınca 112 Acil Servisi yardıma çağırdı

Terhisine 3 gün kala ölen askerin fotoğrafları


Tokat’ın Reşadiye ilçesinde terhisine 3 gün kala komutanının silahının ateş alması sonucu hayatını kaybeden kısa dönem asker Emrah Erdem’den geriye, olaydan bir gün önce sosyal paylaşım sitesinde nöbet tutarken paylaştığı fotoğrafı kaldı.



Terhisine 4 gün kala sosyal paylaşım sitesinde nöbet tutarken paylaştığı son fotoğrafının altına Erdem’in, “Daha 4 gün tutarım başka da yok” şeklinde yazdığı öğrenildi. Yaklaşık 6 ay önce kendisi gibi öğretmen olan Merve Erdem ile evlenen Emrah Erdem’in cenazesi, Tokat İl Jandarma Komutanlığı’nda yapılacak olan törenin ardından memleketi Kırklareli’nin Vize ilçesine gönderilecek.



Reşadiye İlçe Jandarma Komutanlığı’nda vatani görevini kısa dönem olarak yapan Emrah Erdem (27), Astsubay C.S.’nin tabancasından çıkan kurşunla ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Tokat Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak otopsisi yapılan Erdem’in cenaze işlemleri devam ediyor.



NURHAN İÇMEZ

TOKAT



Terhisine 3 gün kala ölen askerin fotoğrafları

Kalp krizi geçiren genç 30 dakika süren operasyonla hayata tutundu


Daha önce kalp hastalığı olmayan ve sigara içmediği belirtilen Sercan İnce (28) ani kalp krizi ile Bartın’dan Karabük’te bulunan Özel Medikar Hastanesine sevk edildi.Hastaneye ulaştırılan İnce’nin ilk muayenesini yapan Kardiyoloji Bölümü Uzm. Dr Cihan Şengül ve Uzm. Dr. Murat Erden tarafından yapılan koroner anjiografi de ana damarının pıhtıyla tamamen tıkandığı saptadı.



Normalde tedavisi yalnızca açık kalp ameliyatı ile yapılabilen damar açma Medikar Hastanesinin olanakları kullanılarak anjiografi ekibinin ameliyata gerek olmadan stent ve pıhtı emici cihazla yarım saat süren bir işlemle tedavisi başarı ile yapıldı.Uzm. Dr Cihan Şengül “ Günümüzde kalp krizleri için herhangi bir yaş sınırı ne yazık ki kalmamış olup, özellikle sigara içen ve ailesinde erken yaşta kalp hastalığı öyküsü bulunan kişilerin, rutin kontrollerini aksatmamaları ve göğüs ağrılarını çok önemsemeleri gerekmektedir” diyerek kalp krizine karşı uyardı.



YASİN ERDEM

KARABÜK



Kalp krizi geçiren genç 30 dakika süren operasyonla hayata tutundu

Beşiktaş’tan taraftara kötü tezahüratla ilgili önemli çağrı


Siyah beyazlı kulüp, yaptığı centilmenlik çağrısında şu ifadelere yer verdi:



“2013-2014 sezonu ikinci yarısında sahamızdaki ilk maçımızı Kayseri Erciyesspor ile bugün saat 20.00’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynayacağız. Beşiktaşımızı her şartta desteklemesiyle takdir kazanan büyük taraftarımızla el ele vererek, dostluk ve fair-play dolu ikinci devre bizleri bekliyor…



Türkiye Futbol Federasyonu’nun çirkin ve kötü tezahüratla ilgili aldığı kararların ciddiyetinin farkında olan büyük taraftarımızın,



“Stadyumlarda topluluk halinde söz veya hareketlerle ya da benzeri araçlar ile aşağılayıcı, tahrik veya taciz edici nitelikte tezahüratta bulunulması, devamlılık kıstası uygulanmaksızın yasaktır” şeklinde değiştirilen Futbol Disiplin Talimatının 52. maddesinin 1. fıkrasını dikkate alarak, tribünlerde centilmenlik gösterileri sergileyeceğine eminiz…



Aykırı eylemlerde bulunulması durumunda takımımızın sizlerin desteğinden mahrum olarak maçlarını seyircisiz oynaması, maddi ve manevi zarara uğraması gündeme gelecektir. Bu nedenle, maç esnasında sadece takımımızı destekleyici tezahüratlarda bulunulması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ederiz.



BİR HATIRLATMA



Atatürk Olimpiyat Stadı’nda devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle, Doğu Tribünü’ne seyirci alınmayacağını hatırlatır, bu tribünden kombinesi olan taraftarlarımızın maçı Batı Tribünü’nden izleyebileceğini belirtiriz. Büyük Beşiktaş taraftarına takımımıza verecekleri gönülden destek için şimdiden teşekkür ederiz. Sevgi ve saygılarımızla”



Beşiktaş’tan taraftara kötü tezahüratla ilgili önemli çağrı

ABD’li Diplomattan Ak Parti'ye ziyaret


ABD Büyükelçiliği Siyasi Bölüm Diplomatı Cassandra Carraway, AK Parti Samsun İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek Başkan Yardımcısı Alaettin Bayrak ile görüştü.Yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarına bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten ABD Büyükelçiliği Siyasi Bölüm Diplomatı Cassandra Carraway, Samsun’da bulunmaktan ve kendisine gösterilen misafirperverlikten mutlu olduğunu ifade etti.



AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Alaettin Bayrak ise ziyarette yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “Teşkilatçılığı iyi bilen, teşkilatın içinden gelen liderimiz, Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu AK Parti’de Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız, il ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte çok güzel bir uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Küresel bir parti haline gelen AK Partimizin bu başarılı çalışmaları da dünyanın birçok ülkesindeki siyasi partilerin, bu başarının nasıl oluştuğuna merak salmış durumda.



Dünyanın birçok ülkesinden siyasi partilerin, AK Parti’nin başarı hikayesini birinci ağızdan dinlemek ve deneyiminden yararlanmak için sık sık yabancı ülkelerden misafirlerimiz ziyaretlerde bulunuyorlar. AK Parti, son 10 yılda milletimizin büyük desteği ile her seçimi kazandı. Yine milletinden aldığı güçle de büyük işler başarıyor. Bu gerçekten dünyada büyük merak uyandırdı. Siyasi partiler, özellikle yeni kurulan partiler, hatta tecrübeli siyasi partiler, bizim bu tecrübemizi kendileriyle paylaşmamızı istiyorlar. Seçim nasıl kazanılıyor? Tüm teşkilat birimleri nasıl işliyor? Ekonomik, sosyal, kültürel tüm politikalarımızın başarılı olması herkes tarafından çok merak ediliyor. Bu anlamda AK Parti’nin başarı hikayesinin nasıl yazıldığını, birinci ağızdan dinlemek isteyen çok sayıda parti var.”

Alaettin Bayra, ziyaretlerinden dolayı ABD’li Diplomat Cassandra Carraway’a teşekkür etti.



SAMSUN



ABD’li Diplomattan Ak Parti'ye ziyaret

Gaziantep'te trafik kazası: 4 yaralı


İddiaya göre, Mustafa Bağlam yönetimindeki 27 P 9513 plakalı demir yüklü kamyonet aniden yola çıkan ve sürücüsünün ismi tespit edilemeyen 27 AJU 03 plakalı ticari araca çarptı.



Kazada, ikisi Suriyeli 4 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından devlet hastanelerine kaldırıldı. Yapılan incelemelerin ardından araçlar çekiciyle kaza yerinden kaldırıldı.Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.



HABİP DEMİRCİ

GAZİANTEP



Gaziantep'te trafik kazası: 4 yaralı

Beşar Esad hakkında suç duyurusu


Hukukçular Derneği üyesi yaklaşık 20 kişi, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamayı grup adına Hukukçular Derneği Başkan Yardımcısı Avukat Bilal Çoban okudu. İnsanların meşru talepleriyle başlayan halk hareketlerinin başarıya ulaştığı ülkelerde demokrasi adına ilk adım olduğunu söyleyen Çoban, “Ancak Mısır örneğinde görüldüğü üzere halkın büyük bir desteğiyle diktatörlüğü deviren ve demokratik usullerle iktidara gelen Mursi yönetimi, egemen güçlerin talepleriyle uyumlu icraatta bulunmadığı için 1 yılını dolduramadan iktidardan uzaklaştırılmıştır. Mısır ve diğer Arap ülkelerinde yaşanan meşru halk hareketlerinden umduğunu bulamayan egemen güçler, Arap halklarının iktidarda hak sahibi olmasından rahatsız olmuş ve bu demokratik taleplere destek olmak yerine engelleyici girişimlerde bulunmuştur” dedi.



On binlerce Suriyeli’nin sistematik işkencelerle katledildiğini belirten Çoban, “Masum kadınlar Esed’in askerleri tarafından tecavüze uğramış ve yüzlerce insan kimyasal silahlarla adeta bir böcekmişçesine imha edilmiştir. Yapılan işkence ve katliamlara ilişkin her gün yeni bir video, fotoğraf ve delil ortaya çıkmaktadır” diye konuştu.



Katliamlar, işkenceler, kimyasal silahlarla insanları öldürmek suretiyle Esad rejiminin Türk Ceza Kanunu’nun 77. maddesine göre ‘insanlık suçu’ işlediğinin sabit olduğunu ifade eden Çoban, “Bu sebeple başta Beşar Esed olmak üzere bu katliamda ortak olan tüm Esed rejimi yöneticileri ve askerleri hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.



Açıklamanın ardından grup üyeleri, savcılığa suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye giriş yaptı.



YUSUF MELİKOĞLU – ZAFER HALATÇI

İSTANBUL



Beşar Esad hakkında suç duyurusu

Çalışanların yüzde kaçı işinden memnun değil?


Türkiye’nin önde gelen insan kaynakları sitesi Elemanonline.net’in çalışanlar arasında yaptığı memnuniyet anketi çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor. 11 bin 350 kişinin cevapladığı ankette çalışanlara “Şu anda çalışmakta olduğunuz işinizden memnun musunuz?” sorusu soruldu. Anket sonuçlarına göre katılımcıların sadece yüzde 16′sı işini severken, yüzde 72′si işini sevmiyor ve değiştirmeyi düşünüyor. Anketi cevaplayanların yüzde 12′si ise işini sevmediği halde değiştirmeyi düşünmüyor. “Şu anda çalışmakta olduğunuz işinizden memnun musunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 72’si “Hayır, işimi değiştirmeyi düşünüyorum”, yüzde 16’sı “Evet, işimi seviyorum” derken, “Hayır, ama iş değiştirmeyi düşünmüyorum” diyenlerin oranı ise yüzde 12 oldu.



“ÜNİVERSİTE MEZUNLARI ARADIKLARI İŞİ BULAMIYOR”

Elemanonline.net Genel Müdürü Özlem Demirci Duyarlar, işini sevmeyenlerin oranının çok yüksek olduğuna dikkat çekerek, çalışan mutluluğunun iş performansı açısından önemini hatırlattı. Ankete katılanların büyük çoğunluğunun çalıştıkları işleri sevmemesinin nedeninin Türkiye’nin genel istihdam sorunu olduğuna işaret eden Duyarlar, şöyle devam etti:

“İstihdamdaki bu sorun eğitim aşamasında başlıyor. Türkiye’de özellikle meslek eğitimleri hala yetersizken, çok fazla lisans mezunu işsiz var. Üniversitelerden yeni mezun olan adaylar, uzun süren iş aramalarının ardından istedikleri gibi bir iş bulamayarak sevmedikleri işlerde çalışmak zorunda kalıyorlar. Bu da çalışanların memnuniyetsizlik oranını artıran en önemli etkenlerden biri.”



“TERSİNE GÖÇ İÇİN BİR FIRSAT”

İş değiştirmeyi düşünen çalışanların farklı şehirlerde daha iyi iş alternatiflerini tercih edebileceklerine değinen Özlem Demirci Duyarlar, bunun da İstanbul gibi büyük şehirlerdeki istihdam yoğunluğunu diğer illere dağıtmak için iyi bir fırsat olabileceğini belirtti. Duyarlar, “Küçük şehirlerde daha iyi iş alternatifleri yaratılarak hem çalışan memnuniyeti sağlanabilir hem de istihdamda daha dengeli bir dağılım mümkün olabilir. Burada en önemli konu illere göre ihtiyaç duyulan meslekleri belirlemek ve bu doğrultuda mesleki eğitimlerine ağırlık vermek” diye konuştu.



İSTANBUL



Çalışanların yüzde kaçı işinden memnun değil?

Cesur pompacı faciayı önledi


Gaz tankerindeki sızıntıyı fark eden cesur pompacı, hayatını tehlikeye atarak olası bir faciayı önledi.



Olay 24 Ocak’ta Rusya’nın Kaspiysk bölgesindeki bir benzin istasyonunda meydana geldi. Dikkatsiz sürücünün aracı ile yakıt tankerine çarpması sonucu, tankerden dışarı gaz sızmaya başladı.



ETRAFA YAYILAN YAKIT ALEV ALDI



Sürücü durmayarak olay yerinden uzaklaşırken, kahraman pompacı Arsene Fitsulaev tankerin patlama ihtimaline rağmen vanayı kapatarak sızıntıyı önledi. Etrafa yayılan yakıt ise kısa süre sonra alev aldı. Benzin istasyonunu saran alevler olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.



Çıkan yangında istasyon çevresinde park halindeki 7 araç küle döndü. Belediye yetkilileri, gösterdiği kahramanlık ve can kaybıyla sonuçlanabilecek bir faciayı önlendiği için Fitsulaev’in ödüllendirilmesine karar verdi.



Olay anını anlatan Fitsulaev ise, “Düşünmeden tankerin yanına koştum. Vanayı çevirmeye başladım. Tanker üzerindeki diğer vanaları da kapatıp, koşarak kaçtım” diye konuştu.



Cesur pompacı faciayı önledi

Sefa Kalya’ya meşaleli karşılama


Kalya, cezaevi çıkışında kalabalık bir taraftar grubunun meşaleli sevgi gösterisiyle karşılandı.Sefa Kalya, çeşitli kulüplerden çok sayıda taraftar grubu üyesinin gözaltına alındığı ’tribün operasyonu’ kapsamında tutuklanmıştı. Tahliye kararı üzerine Silivri Cezaevi önünde toplanan Genç Fenerbahçeliler, grup liderlerini slogan atarak ve meşaleler yakarak karşıladı. Kalya’nın avukatı İsmail Hakkı Tekay, tahliye kararıyla ilgili olarak, “Tutuklama tamamen tedbir mahiyetindedir. Savcılık makamı, mahkeme delillerin toplanması için bir süreç izlemiştir. Bu süreç içerisinde maalesef mevcut deliller dışında müvekkilimin tutukluluğunu devam ettirecek bir delil daha bulunamamıştır. Bazı failler de yakalanamamıştır. Bu sebeple tedbir mahiyetindeki tutukluluk sona erdirilmiştir. Bu da gelecekte müvekkilin beraatına gidecek bir sonuç doğuracağını pekiştirmiştir“ dedi.



“ZATEN İFTİRAYDI”



Sevinç sloganlarıyla karşılanan Sefa Kalya ise, “Zaten buraya iftira ile gelmiştik, Allah bizi burada güçlü bir şeklide çıkardı inşallah. Yüce adaletin takdiri, suçsuzluğumuz zaten belliydi de bize de imtihan oldu. Burayı görmek iyi oldu bize, içerdekinin halini içeri girmeyen anlamaz. Ben gördüm neyin ne olduğunu, Allah herkesin yardımcısı olsun” diye konuştu.



Kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaşıp öpüşen Kalya ve beraberindeki taraftarlar, Mustafa Eren’in daveti üzerine Silivri şehir merkezine geçerek bir çay bahçesinde çay içip sohbet ettiler. Taraftar grubunun ‘Reis’ lakaplı lideri Kalya ve beraberindekiler, daha sonra uzun bir araç konvoyu ile Silivri’den ayrıldılar.



Sefa Kalya’ya meşaleli karşılama

CHP’li aday eşinden bile oy alamadı


Konyaaltı Belediyesi Meclis Üyesi aday adayı Tahsin Çelik, yanlışlık sebebiyle eşinin bile kendisi yerine başka bir adaya oy verdiğini söyledi.



Oy pusulasının sol tarafındaki isimlerin işaretlenecek kutucuklarının sağ taraftaki isimlerin başına konması seçmenleri şaşırttı. Seçmenlerden bazıları oy pusulasındaki hatayı fark edip tekrar oy kullanmak istese de, böyle bir şeyin mümkün olmayacağı cevabını alınca mecburen işaretlemiş olduğu oy pusulasını kullanmak zorunda kaldı. Böylece seçmenlerin büyük bir çoğu tanımadıkları üyelere oy vermiş oldu.



EŞİM BANA OY VERMEDİ



Oy pusulasındaki hatadan dolayı eşinin bile kendisine oy vermediğini dile getiren Konyaaltı Belediyesi Meclis Üyesi aday adayı Tahsin Çelik, şöyle konuştu:



“Bizim oy pusulalarımız genel merkezden hazırlanıp geldi. Harf çekimine varıncaya kadar genel merkezimizden geldi. Oy pusulaları geç geldiğinden dolayı inceleme fırsatı bulamadık. Seçmenler bu şekilde oy kullanmaya gitti. Genel merkezden gelen hatalı kutucuklardan dolayı bütün vatandaşlarımızın yanlış oy kullandıkları anlaşıldı. Bunu incelediğimizde eşimin bile bana oy vermediği ortaya çıktı. Hani bir hikaye vardır ya ‘muhtar seçime gitmiş eşi bile oy vermemiş.’ Şimdi maalesef ağlanacak halimize güler olduk.”



“SAĞLIKLI SONUÇLAR ALINMADI”



“Genel Merkez bizim oy pusulamıza, harf çekimine varıncaya kadar bu işleri yapıyorsa, il örgütü ne işe yarıyor” diyen Çelik, o zaman il ve ilçe örgütlerinin kapatılması gerektiğini söyledi. Çelik, “90 yıllık çınarız diyoruz, 90 günlük parti gibi işler oluyor” ifadelerini kullandı. Alınan sonuçların sağlıklı olmadığını anlatan Çelik, “İnsanlar tanımadıkları adaylara oy vermişlerdir. Bize güvenmiyorlarsa biz halka nasıl güveneceğiz. Bizim genel merkezimizin yerel yönetimleri belirleyen komisyonumuz. 15 Şubat’ta karne alımında sınıfta kaldılar diye düşünüyorum. İnşallah hatalarını kontrol edip düzeltirler. Çünkü önümüzde Türkiye’nin kaderini belirleyecek üç önemli seçim var. Bizim bu tür olaylarla uğraşmamamız gerekiyor” diye konuştu.



“10 ADAY MAĞDUR OLDU”



Eğilim yoklamasında 10 adayın mağdur olduğunu belirten Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:



“Bizi üzen tek olay, bizi arayıp tebrik eden insanlara karşı ne söylememiz gerektiğini bilemiyoruz. Biz aşağı yukarı 10 aday mağdur olduk. Toplu olarak 10 arkadaşımız il ve ilçe başkanlığına gerekli itiraz faksımızı çektik. Bize henüz gelen bir açıklama olmadı.”



CHP’li aday eşinden bile oy alamadı

Erzurum’da 8 bin 293 paket kaçak sigara ele geçirildi


Edinilen bilgiye göre, Erzurum’un Gürcükapı semtinde durumundan şüphelenerek durdurdukları S.Ç. ve S.Ş.’ye ait valizlerde yapılan aramada bin 493 paket kaçak sigara ele geçirildi.



Polis ekiplerinin yol uygulamaları yaptıkları esnada Erzurum- Pasinler karayolunda 45 A… plakalı otomobilde yapılan aramada ise H.O., H.E., M.O., F.O. ve G.O.’ya ait 8 bin 293 paket kaçak sigara ele geçirildi.



Kaçak sigaralar muhafaza altına alınırken şüpheliler hakkında yasal işlem yapıldı.



ÖZGE BOZO

ERZURUM



Erzurum’da 8 bin 293 paket kaçak sigara ele geçirildi

Mustafa Sarıgül’den Nejat İşler’e ziyaret


Nejat İşler’in Acıbadem Maslak Hastanesi’ndeki tedavisi devam ediyor. Dün doktorları tarafından yapılan açıklamada İşler’in solunum cihazından ayrıldığı ve ailesiyle yorucu olmayan kısa konuşmalar yapmaya başladığı belirtilmişti.



CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül de bugün hastaneye gelerek, İşler’in durumuyla ilgili bilgi aldı. İşler’in annesi, babası ve ablasıyla görüşen Sarıgül, hastane çıkışı yaptığı açıklamada, “Kendisine acil şifalar diliyorum. Hastanede gerekli tedavilerin tamamı en üst düzeyde yapılıyor. Şu anda yoğun bakım süreci devam ediyor. Ama hocalarımızın verdiği bilgiye göre, her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Toplumun sevdiği, çok değer verdiği bir sanatçımız. İnşallah en kısa süre içerisinde tekrar sağlığına kavuşur” dedi.



Sarıgül, basın mensuplarının, “Siz Nejat İşler’i görebildiniz mi?” sorusu üzerine “Yoğun bakımda olduğu için zorlamak istemedim. Yoğun bakıma girmek ayrıca doğru değil. Annesi, babası ve ablasıyla çok güzel bir sohbetimiz oldu. Arzu ediyorum ki bir an önce sağlığına kavuşur ve tekrar sahnelere döner” ifadelerini kullandı.



OĞUZCAN YAZAR

İSTANBUL



Mustafa Sarıgül’den Nejat İşler’e ziyaret

Öğrenciler kanserde erken teşhisin önemini anlattı


Anadolu Öğretmen Lisesi Felsefe kulübü öğrencileri, ‘Geç Olmasın ki Güç Olmasın’ sloganıyla bölge halkını ücretsiz kanser taraması yaptırmaya davet etti. Öğrencilerin başlattıkları sağlık hareketi hakkında bilgi veren Felsefe öğretmeni Bahtışen Çay, “Amacımız vatandaşları kanserde erken teşhisinin önemini anlatmak. Dünyada tüm ölüm nedenleri arasında kanserin 2. sırada yer aldığını ve kanserin 2030 yılına kadar hızla artarak 1. sıraya yükselmesi bekleniyor. Bu nedenle kanserde erken tanı her geçen gün daha da önemli hale geldi.



Erken tanı ile tedavi edilebilir olduğu bilinen ve en sık görülen 3 kanser türüne karşı tüm halkımızı mücadelemize ortak olmaya davet ediyoruz. Meme ve rahim ağzı kanserleri erken tanı ile yüzde 100 tedavi edilebiliyor. Yine hem kadınları hem de erkekleri etkileyen kalın bağırsak kanserinin de dışkıda gizli kan tahlili ile erken tanısı mümkün.Hem taramalarınızı yaptırmak hem de konu hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için sizleri Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) ve Aile Sağlığı Merkezlerimize davet ediyoruz” dedi.



HUZEYFE YORUCU

KAHRAMANMARAŞ



Öğrenciler kanserde erken teşhisin önemini anlattı

Altınok Öz’e dönüşüm teşekkürü


Konaklar Sitesi sakinlerinden, Mehmet Dalmış, Hüseyin Eren, Nuran Armutlu, Hüsniye Arabul, Yılmaz Taşçı ve Kemalettin Korkmaz, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü makamında ziyaret etti. Kartal’da gerçekleştirilen deprem dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi alan site sakinleri, Konaklar Sitesi ile ilgili Başkan Altınok Öz’le görüş alışverişinde bulundu. Konaklar Sitesi sakinleri, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e, deprem dönüşüm ve yerinde dönüşüm alanında yaptığı çalışmalarda halkın yanında olduğu için teşekkür etti.



Başkan Altınok Öz, depremi depremden önce yenmek için öncellikle bu konuda vatandaşların bilinçlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Başkan Öz, “Görev yaptığım Erzincan’da tanık olduğum depremde şunu gördüm. Deprem insanı öldürmez. Tüm can kayıpları, binaların uygun inşa edilmemesinden oldu. Deprem kuşağında olan ülkemizde öncelikli olarak vatandaşın canının güvenceye alınması gerekir” dedi.Kartal’da dönüşümün hızla devam edeceğini ifade eden Başkan Altınok Öz, Kartal Belediyesi’nin, Kartal halkına dönüşüm konusunda destek olmaya devam edeceğini belirtti.



İSTANBUL



Altınok Öz’e dönüşüm teşekkürü

38 dolarlık tablet piyasayı kızıştıracak


ABD’de satışına başlanan Android işlemcili, 7 inçlik UbiSlate 7Ci modelinin fiyatı sadece 37.99. IPad ve Samsung Galaxy Note serisi gibi kendisinden 15 kat daha pahalı rakipleriyle aynı performansı göstermese de, fiyatından beklenmeyen çok sayıda özelliği ile dikkat çekiyor.



Cortex A9 (1GHz) işlemci ile iPad’le kıyaslanabilir özellik taşıyan UbiSlate, 4 GB’lık bellek ve 512 MB’lık RAM’e sahip. Üzerideki microSD kart yuvasıyla belleği 32 GB’a kadar çıkarmak mümkün.



Wi-Fi özelliğinin yanı sıra, 3G ile mobil iletişim imkanı sunuyor. Üzerinde ayrıca USB adaptor girişi bulunuyor. Tabletteki G-sensör, büyük rakiplerinde olduğu gibi ekranı dikey veya yatay pozisyonuna göre ayarlıyor.



7.2 inç uzunluk, 4.8 inç genişlik ve 0.4 inç inceliğe sahip olan tabletin ağırlığı ise sadece 310 gram. Oldukça hafif olduğu için uzun süre elde tutulsa da çok fazla yorgunluk vermiyor.



800 X 480 piksel çözünürlük ve TFT çoklu dokunmatik ekranı olan tabletin sadece ön yüzünde kamera bulunuyor. Talbette ayrıca 3.5 mm kulaklık girişi, ses düğmeleri, mikrofon girişi ve micro USB slotu yer alıyor.



UbiSlate 7Ci’nin yumuşak karnı ise bataryası. 3.7 volt Li-polimer şarjlı batarya, oyun oynarken sadece 3 saat dayanıyor.



Tablette, diğerlerinde olduğu gibi Google uygulamaları, Google Play mağazası ve diğer temel programlar bulunuyor.



38 dolarlık tablet piyasayı kızıştıracak

Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Van'daki çocuklara destek


Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Özlem Tokaslan ile Neslihan Akpınar’ın yapımcılığını üstlendiği belgesel, çocukların sanatın iyileştirici ve birleştirici gücüyle buluşmalarını sağlayan 11. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği’ni, bu şenlikte görev alan Van Devlet Tiyatrosu oyuncularıyla ve sanatla buluşan çocukların bu süreçte yaşadıklarını konu alıyor.

Şubat 2013’te Van’da galası gerçekleştirilen belgesel, 3 Şubat Pazartesi günü saat 20:00’de Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Trabzon, Diyarbakır, Erzurum, Konya, Sivas, Van Devlet Tiyatroları sahneleriyle aynı anda Haşim İşcan Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde ücretsiz olarak gösterilecek.



Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Van'daki çocuklara destek

Tedavi edilemezse ölecek


Adana’nın Feke ilçesinde yaşayan ve madenlerde geçici işçi olarak çalışan İshak (30) ile Zihniye İşler (27) çiftinin 2008 yılında Ezgi ismini verdikleri bir kız çocuğu oldu. 2010 yılında ise Halit ismini verdikleri bir erkek çocukları dünyaya geldi. Ancak ikinci çocuğun doğuştan beli su toplayınca, minik Halit’in belindeki su ameliyatla alındı. Baba bu duruma sevinirken, bu kez beyni su toplamaya başladı. Bu nedenle Halit’in beynine iki şant takıldı. Bu şantlar iki yıl sonra da değiştirildi. Halit 4 yaşına geldiğinde şantların olduğu yerde kist meydana geldi. Baba İşler işsiz olduğu için Adana’ya gelmek için emekli tanıdığından bin lira borç para alıp çocuğunu Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne getirdi. Muayene eden doktor kistin Balcalı Hastanesi’nde alınmasının riskli olduğunu, kapalı ameliyat yapılması gerektiğini, bunun da Hacettepe veya Acıbadem hastanelerinde yapıldığını söyledi. Baba ise, doktorla görüştükten sonra aradan 10 gün geçti ancak parası olmadığı için oğlunu bir türlü ameliyat ettirmeye götüremedi. Bu sürede Halit’in kistten dolayı gözleri kaymaya, konuşamamaya başladı. Doğuştan belinde su olduğu için belden aşağısı da tutmayan Halit İşler hayırseverlerden gelecek yardımı bekliyor.



“OĞLUM GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ERİYOR”



Baba İşler oğlu ameliyat olmadığı için gözünde şaşılık, konuşamama belirtileri başladığını söyleyerek, “Oğlum gözümün önünde eriyor, ama ben işsiz olduğum için elimden hiçbir şey gelmiyor. En çok da beni bu yıkıyor. Oğlumun belden aşağısı da tutmuyor. Ben beynini kurtarmak için mücadele ediyorum. Müdahale edilmezse kör olacak, sonra da ölecek bunu söylemeye dilim varmıyor ama sonu o olacak” dedi.



İshak İşler, Balcalı Hastanesi’ndeki doktorun kendisine verdiği doktor isimlerinin birinin Acıbadem Hastanesi’ne geçtiğini diğerinin ise Hacettepe Hastanesi’nde görev yaptığını belirterek, “Şu an 5 kuruş param yok. Acıbadem Hastanesi 18 bin lira ameliyat parası istiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Oğlum elimden kayıyor” diye konuştu.



FATİH KEÇE

ADANA



Tedavi edilemezse ölecek

Konut ödemesi yapanlar dikkat


Yaklaşık bir buçuk aydır ekonomide yaşanan gelişmeler inşaat sektöründe de maliyet artışlarına neden oldu. Özellikle döviz fiyatlarında görülen aşırı yükseliş nedeniyle kimi inşaat firmaları çalışmalarını duraklatırken, kimi de proje detaylarında değişikliğe gitmeye başladı. Yükselen maliyetler alım satım sözleşmelerinde belirtilen ithal markaların yerine alternatif ürünlerin projeye dahil edilmesine de yol açabilirken, bu durum konut sahiplerinde yanılgıya neden oluyor.



Beytepe’de büyük ölçüde tamamlanan Elit Royal Residence’i hayata geçiren Elit Yapı A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik, bu aşamada konut alacaklara çeşitli uyarılarda bulundu. Döviz fiyatlarındaki artışın çok sayıda firmayı olumsuz etkilediğini bildiren Çelik, döviz artışının konut sektöründe bir maliyet artışına neden olduğunu vurguladı. Ocak ayının ekonomi açısından oldukça hareketli geçtiğini hatırlatan Çelik, “Ekonominin lokomotifi olarak da bilinen inşaat sektörü ne yazık ki bu süreçte sarsıldı. Dövizdeki büyük yükselişin getirdiği maliyet artışı çok sayıda sektörü olduğu gibi inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi” dedi.



Bazı inşaatların durma noktasına geldiğini ifade eden Çelik, Elit Yapı’nın Beytepe’de hayata geçirdiği Elit Royal Residence projesinin ise bu gelişmelerden etkilenmediğini ifade etti. Projenin yüzde 80’inin bittiğini ve inşaatın hedefledikleri süreçte ilerlediğini kaydeden Çelik, mevcut ekonomik durumda konut almayı planlayanlara dikkatli olmaları uyarısında bulundu. Çelik, konut almak isteyenlerin firmanın “randımanına” bakmaları gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi:



“Kaliteli bir firma her zaman kazanır ve kazandırır. Arka planı sağlam olan, kaliteli ve doğru işler yapmış firmaların özellikle bu dönemde tercih edilmesi doğru bir yatırımdır. Bu nedenle konut almayı düşünenlerin firmaların geçmişlerini, yaptıkları ve yapmaya devam ettikleri işleri iyi incelemeleri gerekli. 1988 yılından bu yana Başkent’in neredeyse her bölgesinde binalar yapan bir firma olan Elit Yapı olarak, ekonomik belirsizlik dönemlerinde bile hedeflediğimiz doğrultuda ilerlemeyi başardık. Elit Royal Residence’da da bu çizgide ilerlemeye devam ediyoruz.”



“ALIM-SATIM SÖZLEŞMESİNE DİKKAT”



Çelik, konut alanların satış sırasında yapılan alım-satım sözleşmesini iyi okumaları gerektiğini vurgulayarak, “Sözleşmeye dikkat edilirse istenmeyen durumlar yaşanmaz. Çünkü bu sözleşmelerde konutlarda kullanılacak tüm malzemeler listelenmek durumunda. Maliyetin artması bu listede de değişiklik yaşanmasına neden olabilir. Konut alacakların alım-satım sözleşmelerini titizlikle okuması, ekonomik belirsizlik ortamında yaşanabilecek yanıltmaların önüne geçebilir” diye konuştu.



Başkent’in öne çıkan bölgelerinden biri olan Beytepe’de inşa edilen Elit Royal Residence, yaşam merkezlerine olan yakınlığı ve eşsiz Beytepe Ormanı ve Ankara manzarasıyla dikkati çekiyor. 17 katlı Elit Royal Residence projesinde 4+1, stüdyo ve dubleks olmak üzere toplam 35 daire ve 5 mağaza bulunuyor. “Akıllı ev” olarak tasarlanan daireleri ile dikkati çeken Elit Royal Residence, dünyaca ünlü markaları da evlere taşıyor. Elit Royal Residence’de depreme dayanıklı beton yapısı, jeneratör sistemi, 24 saat konsiyerj ve güvenilir personel hizmeti, katlarda ve residence dışında kapalı devre kamera sistemi bulunuyor. Ayrıca Elit Royal Residence’da konut sahipleri tek tuşla taksi ve güvenlik hizmetine ulaşabilirken, her daire için iki kapalı, bir açık otopark, misafirler için konuk otoparkı ve dairelere özel ayrılmış depolar bulunuyor. Elit Royal Residence konutlarının anahtar teslim tarihi ise Mayıs 2014 olarak bildirildi.



Konut ödemesi yapanlar dikkat

Ruslar neden erken ölüyor ?


Sağlık dergisi The Lancet’de yayınlanan araştırma, Rus erkeklerinin yüzde 25’inin, 55 yaşından önce hayatını kaybettiğini, bunların büyük bir çoğunluğunun da alkol kaynaklı ölümler olduğunu ortaya koydu. Aynı oranın İngiltere’de yüzde 7 olduğuna dikkat çekildi.



Rusya genelinde yürütülen en kapsamlı çalışmalardan biri olan araştırmaya göre alkol kaynaklı ölümlerin başında akciğer hastalıkları ve alkol zehirlenmesi geliyor. Alkolden kaynaklanan kazalar ve hatta kavgalarda hayatını kaybedenler de bu kategoriye dahil edildi.



Uluslararası Dünya Sağlık Teşkilatı Kanser Araştırmaları, Rusya Kanser Merkezi ve Oxford Üniversitesi araştırmacıları, 10 yıldan fazla süre, alkol alan 151 bin yetişkini düzenli olarak izledi. Bunlardan 8 bini araştırma devam ederken hayatını kaybetti. Araştırmacılar ayrıca, daha önce ölen 49 bin kişinin ailelerine,yakınlarının alkol alışkanlıklarının sorulduğu çalışmayı da inceledi.



Araştırmanın sonuç raporunu yazan Oxford Üniversitesi’nden Prof. Richard Peto, “Rusya’da, son 30 yıl içindeki ölüm oranları Gorbaçov, Yeltsin ve Putin dönemlerindeki alkol kısıtlamaları ve sosyal istikrara bağlı olarak sert iniş çıkışlar gösteriyor. Ölüm grafiğindeki sert dalgalanmaların ana nedeni de votka” şeklinde konuştu.



AŞIRI ALKOL TÜKETİMİ



Eski Sovyet lider Mihail Gorbaçov, 1985’de votka üretimini ciddi şekilde düşürerek, belli saatler öncesinde satılmasına yasak getirmişti.



Alkol tüketiminin, kısıtlamaların uygulandığı dönemde yaklaşık yüzde 25 gerilediğini belirten araştırmacılar, komünizmin çökmesiyle birlikte alkol tüketiminin ve bununla bağlantılı ölümlerin yeniden arttığına dikkat çekiyor.



Prof. Richard, “Yeltsin, Devlet Başkanlığını Gorbaçov’dan devraldıktan sonra, genç erkeklerdeki ölüm oranları iki katına çıktı. Bu, toplumdaki çöküşle birlikte yaşandı, votka çok daha rahat bir şekilde ulaşılabilir hale geldi” değerlendirmesinde bulundu.



Prof. Richard, “Alkol tüketiminde ciddi bir artış yaşandı. Vücutlarını tahrip edecek şekilde içiyorlardı. İçip sarhoş olduktan sonra yeniden alkol satın alıp daha fazla içiyorlardı. Bu da kaçınılmaz olarak ciddi ölüm riskini beraberinde getiriyor” dedi.



Araştırma, kadınlardaki alkol tüketim oranlarının da, siyasi gelişmelere bağlı olarak dalgalanmalar gösterdiğini ortaya koydu. Ancak kadınların tüketim miktarı düşük olduğu için ölüm oranları da çok daha aşağılarda kalıyor.



Araştırma, Rusya’da alkol alan erkeklerin aynı zaman da sigara tiryakisi olduğunu da ortaya koydu. Araştırmacılar, bunun yüksek ölüm oranlarını tetikleyen bir faktör olduğunu söylüyor.



Dünyanın en çok alkol tüketilen ülkesi olan Rusya’da, 2006’da alkol satışı ve tüketimine yönelik getirilen sert kısıtlamaların sonuç verdiğini söyleyen araştırmacılar, bu sayede alkol tüketiminin üçte bir oranında düştüğünü söyledi. Böylece 55 yaşını göremeden hayatını kaybeden erkeklerin oranı yüzde 37’den yüzde 25’e gerilemiş oldu.



Ruslar neden erken ölüyor ?

Atletizm takımı Portekiz’de Bursa’yı temsil edecek


Geçtiğimiz yıl İspanya’da yapılan kros şampiyonasında Avrupa ikincisi olan Büyükşehir Belediyespor Kulübü Baş antrenörü İshak Kaya, Portekiz’de yapılacak müsabakada madalya hedeflediklerini belirterek, geçen sene İspanya’da kaçırdıkları birinciliği Portekiz’de elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.Fethiyespor Tesisleri’nde Portekiz gidecek olan atletizm takımını ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, başarılar dilediği sporcuları bu ülkeye uğurladı.



BURSA



Atletizm takımı Portekiz’de Bursa’yı temsil edecek

Ruhsar Demirel'den Hollywood yıldızına eleştiri


TBMM Genel Kurulu’nda, bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun tasarısının görüşmelerinde söz alan MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Türkiye’nin tanıtımı için Hollywood yıldızı Julianne Moore’un düşünülmesini eleştirdi.



Demirel, eleştirilerini Komisyon sırasında oturan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a yönelterek, “Bu tür isimlerle, bu tür kadınların bedeni üzerinden Türkiye’yi tanıtmak size ne kadar akılcı geliyor? Bir kadın olarak, Türkiye tanıtımında bir Hollywood yıldızına avuç dolusu paralar verilip, Türkiye’yi sanki 19’uncu yüzyılda tanıtıyormuşuz gibi böyle bir figür üzerinden tanıtmayı nasıl buluyorsunuz?” diye sordu.



Ruhsar Demirel'den Hollywood yıldızına eleştiri

Osmaneli'de otomobil takla attı, 2 yaralı


Edinilen bilgiye göre Bilecik‘ten Osmaneli istikametine gitmekte olan H.B. (58) idaresindeki 11 EP 031 plakalı otomobil, karayolunun 5. kilometresine henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı takla attı. Sürüklenen araç yolun kenarında bulunan toprak yığınına çaparak durabildi.



Otomobilde bulunan sürücü ve yolcu İ.Ç. (59) kazada yaralandı. Olayı gören vatandaşlar 112 Acil Servis ve polis ekiplerine haber verdi. Sağlık ekipleri ve vatandaşların yardımıyla araç içinde sıkışan sürücü H.B. güçlükle çıkartıldı.



Olay yerinde yapılan müdahalenin adından yaralılar Bilecik Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Osmaneli jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.



Osmaneli'de otomobil takla attı, 2 yaralı

Ali İsmail Korkmaz için ‘Twitter eylemi’ yapılacak


Eskişehir’deki Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ı öldürdüğü iddia edilen şüphelilerin yargılanacağı davaya günler kala, üniversiteliler Kayseri’de görülecek davaya ‘davet’ çağrılarını sürdürüyor.



Üniversiteliler son olarak, davaya dikkat çekmek için bu akşam saat 22.00′de twitter üzerinden, #AliiçinKayseriye başlığıyla eylem yapacak.

Ali İsmail Korkmaz olayının davası 3 Şubat’ta Kayseri’de görülecek.



KADİR ÇETİN

ESKİŞEHİR



Ali İsmail Korkmaz için ‘Twitter eylemi’ yapılacak

Ali Kazgan: ‘Doğduğum ilçeye hizmet için aday oldum’


İstanbul Vali Yardımcısı iken istifa eden ve doğduğu ilçe Akçadağ’a Belediye Başkanlığı adayı olan Ali Kazgan, beraberinde AK Parti İlçe Başkanı Vahap Yücekaya ile birlikte Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata’yı makamında ziyaret etti.



Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak görev yaptığı kurum olan İl Genel Meclisi’ni ziyaret etmek istediğini kaydeden Ali Kazgan, “2006-2008 yılları arasında 2 yıl genel sekreterlik görevinde bulundum. Şimdi AK Parti’den Akcadağ Belediye Başkanlığı adayı oldum. Geçmişte çalıştığım bir kurumun Meclis Başkanı olan Naci Şavata’yı ziyaret etmek istedim” ifadelerini kullandı.



“İl Genel Meclisleri halkın içinden seçilen üyeleri temsil etmektedir. İl Özel İdaresi sekreteri iken İl Genel Meclisi ile birlikte hizmet ediyorduk. Naci Başkan ile Malatya’dan ayrıldığım günden itibaren e bir birini çok iyi anlayan tanıyan iki arkadaş olarak görüşmelerimiz sohbetlerimiz oldu. Bu güzel bir yakınlığa dönüştü bugünde kendisiyle bir görüşme ve selamlaşmak istedim oda sağ olsun bizleri kabul etti “ diyen Kazgan, doğduğu ilçeye hizmet için aday olduğunu söyledi.



İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise şunları söyledi:

“Sayın Ali Kazgan Bey ile Vali Yardımcısı olduğu dönemde de sürekli istişare halindeydik. Kendisi bu kuruma önemli hizmetler vermiştiniz bu hizmetlerinizden dolayı size teşekkür ederim. Şimdi Akçadağ ilçemize önemli hizmetler vermek üzere aday olmuştur. Akçadağ’a yararlı olacağına inanıyorum. Sizin gibi bir tecrübeli insanın olması Akçadağ için bir şans olarak kabul ediyorum ve başarılar diliyorum.”



AK Parti Akçadağ İlçe Başkanı Vahap Yücekaya da Akçadağ’da güçlü bir adayla seçime girdiklerini belirterek, AK Partililer olarak adaylarının yanında olduklarını dile getirdi.



Ali Kazgan: ‘Doğduğum ilçeye hizmet için aday oldum’

Yok artık Mustafa Topaloğlu!


Akşam yemeği için Etiler’deki Nusr-Et’i tercih eden Mustafa Topaloğlu, burada bir oturuşta tam 6.5 kilogram et yedi. Topaloğlu, daha önce aynı mekânda et yiyen Bülent Ersoy’un 2.5 kilogramlık rekorunu da tarihe gömmüş oldu.



Yok artık Mustafa Topaloğlu!

Borsa güne kayıpla başladı


Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi, güne yüzde 0,06’lık düşüşle 62 bin 666 puandan başladı. Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,32, holding endeksi ise yüzde 0,06 oranında değer kaybetti.



Borsa güne kayıpla başladı

İşçi otobüsü devrildi: 1 yaralı


Kaza, Çorlu – Çerkezköy yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Velimeşe Organize Sanayi’de bulunan bir fabrikaya işçileri götüren Sadık K. yönetimindeki 59 S 0327 plakalı servis otobüsü çorlu istikametine geldiği sırada kamyon garajı mevkiinde önce bariyerlere çarptı bir süre su kanalında sürüklendikten sonra devrilerek yola savruldu. Kazada sürücü Sadık K. yaralandı. Olay yerine gelen ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan sürücünün durumunun iyi olduğu belirtildi.Kaza nedeniyle Çorlu-Çerkezköy yolu, kaza yapan otobüsün olay yerinden kaldırılmasıyla 1 saat sonra tekrar trafiğe açıldı. Polis ekiplerinin olay yerinde yaptıkları incelemelerin ardından kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.



RAHİM TAŞKIN

TEKİRDAĞ



İşçi otobüsü devrildi: 1 yaralı

Uzman jandarmalardan özlük hakları talebi


Emekli Uzman Jandarmalar Derneği (EMUJAD) Genel Başkanı Adnan Oğuz, özlük haklarıyla ilgili sıkıntılara dikkat çekerek, “Personelin huzursuz ve sıkıntılı olduğunu biz Jandarma Genel Komutanlığı’na ilettik. Bundan 2 sene önce personel başkanımıza söyledik; ‘Bakın komutanım jandarmada sıkıntı var, personel huzursuz. Bir yerden patlak verecek telkinde bulunuyoruz’ dedik ama siz de üstüne düşün dedik. Düşmediler üstüne” dedi.



EMUJAD Genel Başkanı ve Emekli Gazi Uzman Jandarma Adnan Oğuz, astsubaylar ile aynı işi ve görevi yapmalarına rağmen uzman jandarmaların aynı ücrete tabi olmadığını, ordu evine alınmadıklarını ve okulda geçen sürenin fiili hizmetten sayılmadığını söyledi. TSK tazminatına yapılan yan ödemenin eşitlik ilkesine tamamen aykırı olduğunu ifade eden Oğuz, “Burada diğer kuvvet komutanlarının jandarmaya torpil yaptığı söyleniyor. Evet, jandarmaya torpil yapılmış ama jandarmaya değil, jandarmanın subaylarına torpil yapılmış. İl merkezinde görevli personele torpil yapılmış. Bizler Türk Silahlı Kuvvetleri’nin evladı değil miyiz? Neden bize sahip çıkmıyorlar. Burada çok büyük haksızlık var. Bizim en büyük sıkıntımız astsubaylar ile eşit olup, astsubaylar ile aynı eğitim ve öğretime tabi olup, aynı sürede mezun olup, eğitim kadrosu dahi aynıyken, sınavda çıkan sorularımız aynıyken bugün astsubay da 2004 yılına kadar 1 yıl okudu, bizlerde 1 yıl okuduk. 2004 yılından sonra astsubay okulu 2 yıla çıkartıldı. Uzman Jandarma Okulu 1 yıl kaldı. Astsubay okulunda gösterilen 19 adet ders, uzman jandarma okulunda gösterilen 19 ders, uzman jandarmaya 1 yılda gösterildi, astsubaya 2 yılda gösterildi” diye konuştu.

Bugün astsubayların orduevinden faydalandığını ve bitirdiği okulun fiili hizmetten sayıldığını kaydeden Oğuz, konuşmasına şöyle devam etti:



“Bugün en basit TSK yan ödeme kararnamesinde de yine bir aksaklık var. Komando timlerinde iki unsur vardır. Birinci unsur komutanı astsubay kadrosu, ikinci unsur komutan uzman jandarma kadrosudur. Astsubay kadrosuna 215 lira tazminat veriliyor, uzman jandarmaya 145 lira tazminat veriliyor unsur komutanı olduğu için. Kendi unsurunda görev yapan uzman erbaşa ise 145 lira veriliyor. TSK’nın olmazsa olmazı hiyerarşi kavramı neden sadece subay, astsubaya uygulanıyor da uzman jandarma ve uzman erbaşa uygulanmıyor. Nerede bu hiyerarşi. TSK’nın hak, hukuk, adaleti bu mu? Personelin huzursuz ve sıkıntılı olduğunu biz Jandarma Genel Komutanlığı’na ilettik. Bundan 2 sene önce personel başkanımıza söyledik; ‘Bakın komutanım jandarmada sıkıntı var, personel huzursuz. Bir yerden patlak verecek telkinde bulunuyoruz’ dedik ama siz de üstüne düşün dedik. Düşmediler üstüne. 2 ay sonra Jandarma Genel Komutanlığı’nın önünde uzman jandarma geldi havaya ateş açtı. Bu olayı tasvip etmiyoruz, iyi bir olayda değildir. Ama bunun daha da farklı boyutlara geleceğini söylüyoruz.”



İLKER TURAK

ANKARA



Uzman jandarmalardan özlük hakları talebi

Başkan Nevzat Bozkuş müjdeyi verdi


Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, geçen yıl yıllarca el vurulmamış Kasaplar Hali Bölgesi’nin kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu kanallarının yeniden yaptıklarını ve sıcak asfaltının tamamladıklarını belirterek burada geçimi sağlayan esnafların daha modern işyerlerinde vatandaşlara hizmet edebilmeleri için bu bölgede bulunan işyerlerinin yıkılarak kısa sürede modern işyerleri yapılması için proje hazırladıklarını belirtti.



Karslıların modern şehirlerde yaşayan insanlardan eksiğinin olmadığını hatta fazlasının olduğunu ifade eden Başkan Bozkuş, “Bizim esnafımızda sağlıklı ve modern binalarda vatandaşlarımıza hizmet verecektir” dedi.



“KASAPLAR BÖLGESİ’Nİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”

Kasaplar Bölgesi’nde bulunan işyerlerinin yıkılarak yeniden inşa edileceğini kaydeden Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Bu bölgede yıllarca bir şey yapılmamıştı. Burada esnafımız hizmete hasret kalmıştı. Biz bu bölgenin geçen inşaat sezonunda bütün sorunlarını çözdük. Yollarını ve kaldırımlarını yaptık. Ama bununla yetinmemiz söz konusu olamaz burada çay ocakları var. Kasaplar var, küçük esnafımız var. Bunlarda daha sağlıklı ortamda insanlara hizmet vermeyi arzu ediyor. Biz bu bölgede bulunan dükkanların yerine kapalı otoparklı, semt pazarı, şeytan pazarı ve küçük esnafın dükkanlarının da içerisinde olacağı çok amaçlı bir iş merkezi yapacağız. Burada vatandaşlarımız daha sağlıklı ortamda vatandaşlarımıza hizmet verecek. Amacımız Kars’ı daha güzele ve daha iyi noktalara taşımak. Bütün amacımız budur. Karslılara hak ettikleri hizmetleri vermektir. Bizde belediye olarak elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk ve çalışıyoruz” diye konuştu.



“KENT MERKEZİNDEKİ AHIR SAHİPLERİNE ÜCRETSİZ ARSA VERECEĞİZ”

Kars’ta hayvancılığın gelişi güzel mahalle aralarında sağlıksız olarak yapıldığını dikkat çeken Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, milletvekillerinin de destekleriyle Kars’ta ‘Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’ projesini hayata geçireceklerini kaydetti.

Kars’ta mahalle aralarında gelişi güzel yapılan hayvancılığın hem insan sağlığını olumsuz etkilediğini, hem de şehrin görünümü bozduğunun altını çizen Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Kars’ta bütün mahallerimizde gelişi güzel hayvancılık yapılıyor. Türkiye’nin hiçbir ilinde hayvancılık bu şekilde yapılmıyor. Her taraf hayvan dışkısı ve tezek yığınları, bu da şehrin görünümü olumsuz etkiliyor. Kars ya modern kent olacak. Ya da köy! Buna karar vermeliyiz. Onun için Biz Tarıma Dayalı İhtisas OSB’yi kuracağız. Burada hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza ücretsiz arsa vereceğiz. Hayvancılığın daha sağlıklı koşullarda yapılması için bu projeyi hayata geçireceğiz. Hayvancılık burada tam manada profesyonel olarak yapılacak. Hem insanlarımız tarım ve hayvancılık bölgesi olan Kars’ta modern ahırlarda, veteriner hekimler kontrolünde bilgilendirilerek tam anlamıyla hayvancılıkla uğraşacak. Hem de mahalle aralarındaki hoş olmayan görüntü giderilecek. Bu anlamda vatandaşlarımızda desteklerini bekliyoruz. Çünkü yapılan her şey onların daha iyi koşullarda yaşamlarını sürdürmeleri için yapılıyor. Biz Kars’ın gelişmesi için milletvekillerimizle, il teşkilatımızla belediyemizle bir bütün olarak gece-gündüz demeden çalışıyoruz” şeklinde konuştu.



IŞIK ÇAPANOĞLU

KARS



Başkan Nevzat Bozkuş müjdeyi verdi

30 Ocak 2014 Perşembe

Türkiye’nin korkutan antidepresan raporu


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz’ün, Türkiye’deki depresyon vakaları, antidepresan ilaç kullanımı ve alınan önlemlerle ilgili bir dizi soruyu içeren soru önergesini cevapladı. Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre Türkiye’de son 5 yılda antidepresan tüketiminin yüzde 56 oranında arttığını belirten Müezzinoğlu, 2008 yılında 16 milyon 537 bin 260 kutu olan antidepresan tüketiminin 2012’de 25 milyon 958 bin 725 kutuya yükseldiğini anlattı. Müezzinoğlu, “Söz konusu artışın birden fazla sebeplerinden biri de, bu ilaçların diğer branş hekimlerince de reçete ediliyor olması. Antidepresan tüketimindeki artış nedenleri; depresyon tedavisinin özelliği, antidepresanların başka rahatsızlıkların da tedavisinde kullanılması ve hizmette ulaşılabilirliğin artışı gibi etkenlere dayanmaktadır” dedi.



Türkiye’nin korkutan antidepresan raporu

Tarıma dayalı ekonomik yatırımların başvuru süresi uzatıldı


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarımsal sanayi yatırımlarına yönelik olarak uygulanan tarıma dayalı ekonomik yatırımların başvuru süresinin uzatıldığını dikkat çeken Köksal, “Yeni tesis, yarım kalmış tesis veya faal tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilemesine yönelik olarak, gerçek kişilere 150 bin TL, şirketlere ve tarımsal amaçlı kooperatiflere 400 bin TL karşılıksız destek verilmekte olup yatırımcılarımızın bu uzatma süresini çok iyi değerlendirerek Aydın’a yatırım yapmalarını ve proje tekliflerini ise en geç 11 Şubat tarihine kadar İl Müdürlüğümüze sunmaları gerekmektedir” dedi.



MEHMET SARIKAYA

AYDIN



Tarıma dayalı ekonomik yatırımların başvuru süresi uzatıldı

'Beni, Cumhurbaşkanını ve Meclis Başkanını da dinlemişler'


Başbakan Erdoğan, İran’a yaptığı bir günlük ziyaretin ardından dönüş yolunda soruları cevapladı. Demokratikleşme paketine ilaveten gerek yargıyı, gerekse İçişleri Bakanlığını ilgilendirecek bir paket üzerinde çalıştıklarını anlatan Erdoğan, “En önemlisi özel yetkili mahkemelerin kaldırılması. Diğer adım da TMK’nın süzülerek -belli maddeleri zaten ceza kanununda var- olması gerekenlerden oraya aktarılabilecek olanlar var. ÖYM’lerin yerine şu anda 133 ağır ceza mahkemesi var. Mevcut davaların hepsinin devri yapılacak. Ama bunların içerisinde düşenler olabilir” diye konuştu.



“CUMHURBAŞKANINI, BENİ, MECLİS BAŞKANINI DİNLEMİŞLER”



Telefon dinlemeleri konusunda yapılan düzenlemeye değinen Erdoğan, “Adli takibi bundan sonra rastgele herkes yapamayacak, kararı ancak ağır ceza mahkemesi verecek. Mahkeme bunu oy çokluğu ile değil, 3 üyenin oy birliği ile verecek. Artık ’rastgele dinleyelim’ yok. Dinlemenin süresi sınırsızdı, şimdi sınırsız olmayacak. 3 aylık bir süre veriyoruz. Ondan sonra bir artı bir artı bir olmak üzere toplam 3 ay uzatıyoruz. Yani hepsi 6 ay” dedi.



Bu konuda kendisinin de mağdur olduğunu anlatan Başbakan, “Yapılmadık iş kalmamış. Cumhurbaşkanı’nın dinlenmesinden bana, Meclis Başkanı’na varıncaya kadar, ailelerimize, çocuklarımıza varıncaya kadar herkesi dinlemişler. Böyle bir şey olabilir mi?” ifadelerini kullandı.



“Cumhurbaşkanını da mı dinlemişler, direkt mi dinlemişler” sorusu üzerine Erdoğan, “Direkt dinlemesi şart değil zaten. Mesela kalkıyor; Deniz’i dinliyor, ben de telefonla Deniz’le konuşuyorum, oradan takılıyor. Yolu çok” dedi.



Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:



“Böcekle ilgili çalışıyorlar. Kendilerine yeni yeni şeyler geliyor. Bazı şeyler yeni dökülmeye başladı. Herkes ürküyordu, baktılar ki şey yapmaya başladı. Artık bilgiler gelmeye başladı. Kimler neler çekmiş. İtiraf diyebileceğimiz şeyler geldi”



SEÇİM ANKETLERİ



Seçim anketlerine değinen Erdoğan, “Son anketlerde durumumuzu koruyoruz; yüzde 50-51’lerde. İzmir’de iyice makas daraldı. Binali Bey’i İzmir kabullenmiş durumda. Diyarbakır’da da makas daralıyor. Van’da gayet güzel gelişmeler var” dedi.



Başbakan Erdoğan, bir başka soru üzerine ise, gündemlerinde bedelli askerlik olmadığını söyledi.



'Beni, Cumhurbaşkanını ve Meclis Başkanını da dinlemişler'

Arif Peçenek, Kızılcahamam’da yaşatılacak


Kızılcahamam Yukarı Karaören Köyünde bulunan mezarı başında anılan Peçenek için Mevlid-i Şerif ve Kuran-ı Kerim okutuldu. Anma programına Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Yüce, ailesi ve sevenleri katıldı.

Kızılcahamam’da 1959 yılında doğan Peçenek, Ankara‘da Güneşspor ile Şekerspor formalarını giydikten sonra transfer olduğu Ankaragücü’nün kalesini 12 sezon koruduktan sonra futbolu bıraktı. Peçenek, uzun süre sarı-lacivertli Başkent ekibinin altyapı antrenörlüğünü yaptı. Peçenek, 2002-2003 Futbol sezonunda Türkiye Profesyonel 3. Lig 2. Gurup’ta mücadele eden Kızılcahamamspor’un Teknik adamlığını yaptı.



Kızılcahamam Belediye Başkanı Ünal, “Hemşerimiz Arif Peçenek’in ölümünün 1. yılında rahmetle anarken, hocamızın isminin yaşatılması için Jeotermal A.Ş.’ye ait Muhsin Yazıcıoğlu Spor Komplesinin içerisinde yer alan Kirmir Yarı olimpik yüzme havuzumuzun isminin “Kirmir Arif Peçenek Yüzme Havuzu” Olarak değiştirdik” dedi.



UĞUR DEMİRBAŞ

ANKARA



Arif Peçenek, Kızılcahamam’da yaşatılacak

"İhaleye fesat" iddiasıyla adliyeye sevk edilen 7 kişi serbest bırakıldı


Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan ihbar doğrultusunda, kamu kurum ve kuruluşlarının personel servisinin ihalesine fesat karıştırılması olayıyla ilgili düzenlediği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Polis tarafından ifadesi alınan 4 kişi savcının talimatı doğrultusunda serbest bırakıldı. Savcı tarafından ifadeleri Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde alınan servis firması sorumlusu S.İ., Ş,K., İ.K., K.E., H.B., E.Ü. ve E.K. dün akşam Samsun Adliyesi’ndeki nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemeye ifade veren 7 kişi, akşam geç saatlerde adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.



"İhaleye fesat" iddiasıyla adliyeye sevk edilen 7 kişi serbest bırakıldı

Türkiye ikincisi olan Ayşenur Altuntaş'a ödül


Ödül töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, ‘Ayşenur kızımız bir ilk gerçekleştirerek gururumuz olmuştur’ dedi.

Güneş, “Muhakkak ki bu bir ekip işidir. Spor Şube Müdürümüz Ramazan Bey’e, Atletizm İl Temsilcisi Harun Bey’e ve geldiği günden itibaren puanlı Atletizme farklılık katan Mine Gökkaya hocamızı tebrik ediyorum.İnşallah çalışmalarımız bu şekilde devam edecek daha nice başarıları birlikte yakalayacağız” şeklinde konuştu.



Yakalanan başarının mimarlarından atletizm hocası Mine Gökkaya ise İl Müdürü Şaban Güneş’e teşekkür ederek, “Bu başarıyı göreve geldiğinden bu tarafa bütün ihtiyaçlarımızı karşılayan ve her türlü sorunumuz ile yakından ilgilenen İl Müdürümüz Şaban Güneş‘e borçluyuz.

Bu başarı bir ilk daha önümüzde yarışmalar var yarışmalarda hem madalyanın rengi hem de sayısını artırmayacağımızı ümit ediyorum. Çünkü biz bu işi inanarak yapıyoruz ve başarılarımızın mutlaka arkası gelecektir” ifadelerini kullandı.

Türkiye derecesi yapan sporcu Ayşenur Altuntaş, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çeyrek altın ile ödüllendirildi.



Türkiye ikincisi olan Ayşenur Altuntaş'a ödül

Alkollü yolcu uçağı geciktirdi


Alkollü yolcu uçaktan alınırken, uçak ise bir saatlik gecikmeyle havalanabildi.Tunus Air’a ait TU 217 sefer sayılı yolcu uçağı saat 22.10’da hareket etmek üzere yolcu alımını tamamladı. Bu esnada uçakta bulunan Tunus asıllı İssam Yakoubi (28) adlı yolcu aldığı alkolün etkisiyle kabin ekipleriyle tartışmaya başladı. Kabin ekiplerinin uyarıların dikkate almayan ve taşkınlığına devam eden yolcu, diğer yolcuları da rahatsız etmeye başlayınca uçağın polis çağrıldı. Polisler tarafından gözaltına alınan İssam Yakoubi gazetecilere tepki gösterirken, uçak ise bir saatlik gecikmeyle saat 23.10’da havalandı.



KAMİL SELVİ



Alkollü yolcu uçağı geciktirdi

Sağlık Sen'den hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının ailesine yardım


Memur Sen’e bağlı Erzincan Sağlık Sen Şubesi tarafından ferdi kaza sigortası kapsamında Yusuf Uğur’un ailesine Erzincan İl Sağlık Müdürü Mesut Turan, Erzincan 112 Şube Müdürü Nizamettin Gül, Memur-Sen İl Temsilcisi Temel Çiçek’in de hazır bulunduğu toplantıda Erzincan Sağlık-Sen Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu tarafından 25 bin TL’lik çek Memur-Sen İl binasında Anne ve Babasına takdim edildi.Yusuf Uğur’un babası Murat Uğur, “Sağlık Sen Yöneticileri bu acılı günümüzde bizleri yalnız bırakmayarak hem acımızı paylaştılar. Hem de bu anlamlı yardımlarından dolayı teşekkür etmek istiyorum” dedi.



Memur Sen’e bağlı Erzincan Sağlık Sen Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu, konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada: “Trafik kazası sonucu hayatını kaybeden üyemiz Yusuf Uğur’un anne ve babasına ferdi kaza sigortası kapsamında 25 bin lira yardım çekini verdik. Hayatını kaybeden Yusuf Uğur’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Her bir Sağlık-Sen üyesinin zor günlerinde geride kalan aile fertlerine maddi ve manevi yardımcı olabilmek adına üyelerimizi ferdi kaza sigortası güvencesi altına almaya devam ediyoruz. Sorumlu ve ilgili tüm çevrelere hatırlatmak istiyorum. Sağlık hizmeti ciddi riskleri bünyesinde barındırmaktadır. Bu riskler hem sağlık hizmeti sunucuları hem de sağlık hizmeti alanlar için geçerlidir. Sağlık hizmeti alanlar adına düzenlemeler yapılmış olmakla beraber hayatını kaybeden memur ve aileler yeteri kadar güvence altına alınmıyor. Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen olarak hizmet sendikacılığını öne çıkarmaya çalıştık. Üyelerimizin çalışma şartlarının iyileştirilmesi mücadelesi verirken günlük hayat içerisinde karşılaşacakları risklere karşı da önlemler almayı sendikacılığın gereği saydık. İnancımız gereği ölümün gerçekliğine ve kadere teslim olmuş insanlarız. Ölümün ne zaman ve nerede geleceğini bilemeyiz. Sendikamızın üyesi olan genç kardeşimiz Yusuf Uğur’u elim bir kazada kaybettik. Ölüm haktır. Kendisine Allah’tan rahmet diliyor, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. İnancımız gereği konu metanetle karşılamak durumundayız. Sağlık-Sen’in hizmet sendikacılığına güzel bir örnek sayılabilecek bir uygulama gereği merhum kardeşimizin ailesine Memur-Sen’imizle anlaşmalı olan ferdi kaza sigortası kapsamında 25 bin TL’lik bir çek takdim ediyoruz. Yusuf kardeşimizin ailesine bundan sonraki hayatlarında sabır ve kolaylıklar diliyorum.” dedi.



Erzincan Sağlık-Sen Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu konuşmasının ardından merhum Yusuf Uğur’un ailesine çeki takdim etti.



Sağlık Sen'den hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının ailesine yardım

Başkan Süzen belediye çalışmalarını değerlendirdi


2013 yılının genel bir değerlendirmesini yapan Yalnızbağ Belediye Başkanı Zehni Süzen, 2013 yılında bir çok çalışmanın altına imza attıklarını söyleyerek çalışmaların yıl sonuna kadar hava şartlarına bağlı olarak devam ettiğini kaydetti.2013 yılı içerisinde ana caddelerde kanalizasyon çalışmasının yapıldığını belirten Belediye Başkanı Zehni Süzen, Beldenin büyük bölümünde ise içme suyu şebekelerinin yenilendiğini kaydetti. 2013 yılı içerisinde belde içerisinde yol genişletme çalışmalarının da yapıldığını ifade eden Yalnızbağ Belediye Başkanı Zehni Süzen, program dahilinde 2014 yılında da çalışmaların aralıksız olarak devam etmesinin hedeflendiğini söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2013 yılına ait nüfus oranlarının açıklandığını hatırlatan Yalnızbağ Belediye Başkanı Zehni Süzen, Yalnızbağ beldesinin açıklanan rakamlara göre büyümeye devam ettiğini söyledi. Yalnızbağ Beldesinin nüfusunun 2513 rakamına ulaştığını kaydeden Belediye Başkanı Zehni Süzen, Yalnızbağ Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar ile beldenin her geçen gün büyümeye devam edeceğini söyledi.



Başkan Süzen belediye çalışmalarını değerlendirdi

Torba Yasa Teklifi görüşmelerinde 3. günün sonunda toplam 59 madde kabul edildi


Torba Yasa görüşmelerinin 3. gününde, 30 ve 55. Maddeleri kapsayan 2. bölümde yer alan 25 madde ile 55 ve 83. Maddeleri kapsayan 3. Bölümden ise 4 madde görüşmeleri tamamlanarak kabul edildi. Buna göre 3 gündür yürütülen 126 maddelik Torba Yasa Teklifi görüşmelerinde toplamda 59 madde görüşülerek kabul edilmiş oldu.



Torba Yasa Teklifi görüşmelerinde 3. günün sonunda toplam 59 madde kabul edildi

Bekçi boğuşarak yakaladığı hırsızı polise teslim etti


Olay, saat 00.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Şükran Mahallesi Gevraki Sokak içerisinde bulunan pasajda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde lokantanın sahibi Refik K. İş yerini kapatarak evine gitti. Pasaj içerisinde kimsenin kalmadığını gören şüpheli Ferhat H. (32) lokantanın önüne gelerek eline aldığı sert bir cisimle camı kırıp iş yerine girdi. Pasaj içerisinde cam kırılma sesini duyan 62 yaşında bekçi Ali Ş. kontrol etmek için lokantanın önüne gitti. Bekçi lokantada arama yaparken gördüğü şüpheliyle boğuşmaya başladı. Kısa süren boğuşma sırasında darp edilen bekçi, şüpheliyi etkisiz hale getirerek çevrede bulunan vatandaşlardan yardım istedi. Bekçi polis ekiplerini arayıp hırsız yakaladığını söyledi. Olay yerine gelen polis, şüpheliyi polis otosuna alarak olay yerinde inceleme yaptı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli polis merkezine götürülerek gözaltına alındı.

Şüpheliyi yakalamak için boğuşan pasaj bekçisi Ali Ş. “ Ben az ileride köşe de bekliyordum. Cam kırılma sesini duyunca iş yerinin önüne gelerek baktım ki hırsız içeride, Kimsin sen dediğim zaman iş yerinin sahibi olduğunu söyledi. Ben 8 yıldır burada bekçilik yapıyorum, iş yerleri sahibini tek tek tanıyorum dedikten sonra benimle kavga etmeye başladı. Sonra bizi gören bir arkadaş polis ekiplerini aradı. Olay yerine gelen polis ekiplerine şüpheliyi teslim ettik” diyerek olay anını anlattı.

Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen şüphelinin alkollü olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



Bekçi boğuşarak yakaladığı hırsızı polise teslim etti

Sandıklı’da besihane yangını


Edinilen bilgiye göre yangın, Sandıklı Fatih mahallesi, Tepekent mevkinde meydana geldi. Adnan Yumak’a ait besihanede nedeni henüz belli olmayan şekilde çıkan yangında, büyükbaş hayvanlar bağlarından çözülerek yanmaktan kurtarıldı. Çok sayıda saman balyasının yandığı yangına, Sandıklı ilçe Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Besihanenin bulunduğu yer tarlaların ortasında olması nedeni ile itfaiye araçlarının zaman zaman müdahalede zorluk çektikleri gözlendi.

Besihanenin kullanılamaz hale geldiği yangının ardından soruşturma başlatıldığı bildirildi.



Sandıklı’da besihane yangını

Şanlıurfa’da töre cinayeti


İddiaya göre, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Tekmeli Köyü Sergen Mezrası’nda yaşayan ve yaklaşık 5 ay önce, 3.5 aylık hamile olduğu fark edilen H. G, şiddet gördüğü ve ölümle tehdit edildiği gerekçesiyle Diyarbakır Kadın Sığınma Evi’ne götürülerek koruma altına alındı. Amcaoğulları H. G ve C. G., temas kurarak olayın tatlıya bağlanacağını ve evine dönmesini istedikleri H. G., kadın sığınma evinden ayrılarak amcaoğulları ile birlikte köye yola çıktı. Bir daha kendisinden haber alınamayan H. G.’nin aile fertleri, kızlarının kayıp olduğunu söyleyerek, jandarmadan yardım istedi. 5 gündür kayıp olan H. G.’nin bulunabilmesi için köyde arama çalışmalarını yürüten jandarma ekipleri töre cinayetinden şüphelenerek, soruşturmayı derinleştirdi. Ekipler, H. G.nin sığınma evinden amcaoğulları tarafından alınarak, köye doğru yola çıktıklarını tespit edildi. H. G. Ve C. G, isimli iki kardeşin suçlarını itiraf etmesi üzerine olayı aydınlatan ekipler, itfaiye ekiplerinin yardımıyla köyün 2 kilometre ilerisindeki yaklaşık 20 metre derinliğindeki kör kuyudan H. G.’nin cansız bedenini çıkardı. Otopsi yapılmak üzere önce Viranşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırılan H. G.’nin boğazında vücudunu farklı bölgelerinde şişlikler tespit edilirken, 8 aylık hamile olduğu belirlendi. G.nin cesedi, kesin ölüm nedenin belirlenmesi amacıyla Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Jandarma tarafından suçunu itiraf eden H. G. Ve C. G, isimli iki kardeş, gözaltına alındı. Kardeşlerin sorgularının tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.



Şanlıurfa’da töre cinayeti

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı yaşanan olayları kınadı


Diyarbakır’ın Lice ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyareti yaparken BDP ilçe binasından çıktığı iddia edilen bir grup tarafından HÜDA PAR konvoyuna yapılan taşlı ve sopalı saldırı, HÜDA PAR Diyarbakır İl Teşkilatı önünde toplanan HÜDA PARlılar tarafından kınandı.

HÜDA-PAR Bağlar Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut, parti olarak kuruldukları günden bu yana huzur ortamının bozulmaması için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini, fakat saldırgan ruhlu çetelerin huzuru bozmak için yoğun çabalarını devam ettirdiklerini söyledi. “Bu topraklarda saldıran, yakıp yıkan, kendisinden başkasına hayat hakkı tanımayanlar değil; sağduyuyla düşünce, siyaset ve hizmet üretenler kazanacaktır” diyen Turgut üyelerine yapılan saldırıyı kınadı.

HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Hüseyin Yılmaz ise, saldırıların HÜDA PAR’ın sürekli barış taraftarı olduğunu BDP’nin ise sürekli çatışma taraftarı olduğunu gösterdiğini illeri sürdü. Yılmaz, “Bu halk 30 Mart’ta sandıkta onlara günlerini gösterecek. Bugüne kadar hiçbir saldırıdan korkmadık bu saatten sonra da hiçbir şekilde korkmayacağız. Bu saldırılar bizim azmimizi artırıyor ve biz biliyoruz ki bu topraklara elbet İslam’ın sesi hakim olacaktır” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı



HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı yaşanan olayları kınadı