27 Nisan 2014 Pazar

Avrupa'ya gidecek memurlar İngilizce öğreniyor


Adana’da valilik, büyükşehir belediyesi ve bir çok devlet kurumunda çalışan başta vali yardımcısı, şube müdürleri ve memurlar “Mesleki Eğitimde Kalite Güvencesi Konusunda Farkındalığın Geliştirilmesi” isimli proje hazırladı. Projeye 40 kişi katıldı. 1 yıl sürecek olan proje kapsamında mesleki eğitimde kalite güvencesi konusunda farkındalığın geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu amaç doğrultusunda Avusturya, Almanya ve Letonya’ya geziler yapılacak. Ancak projeye katılan 40 kişinin yeteri kadar İngilizcesi olmadığı için vali yardımcısı, şube müdürleri ve memurlar İngilizce öğrenmek için dil kursuna başladı. Haftada 3 gün kursa gelen memurlar AB ülkelerine gittikleri zaman yetersiz olmamak için ilerleyen yaşlarına rağmen var güçleriyle İngilizce öğrenmeye çalışıyor.



Kursa katılan Adana Büyükşehir Belediyesi Dışilişkiler Şube Müdürü Sait Altıparmak, İngilizcesinin iyi olmadığını bu nedenle kursa katıldığını belirterek, “Proje kapsamında Avrupa’ya gideceğiz ancak yeteri kadar İngilizcemiz yok bu nedenle kursa geliyoruz” dedi.

Adana Valiliği’nde görevli Saliha Yüce ise proje kapsamında Avrupa’da 3 ülke gezeceklerini burada kalite güvencesi konusunda bilgi alışverişinde bulunacaklarını anlatarak, “Buraya yeteri kadar İngilizce bilmediğimiz için geliyoruz. Avrupa’ya gitmeden önce İngilizcemizi daha da geliştirmek istiyoruz” diye konuştu.



FATİH KEÇE

ADANA



Avrupa'ya gidecek memurlar İngilizce öğreniyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder