28 Nisan 2014 Pazartesi

Bağcılar halkı okuyor


Bağcılar Belediyesi eğitim ve kültür faaliyetlerine kapsamında proje geliştirmeye devam ediyor. İlçede okuma yazma bilmeyenler için yeni projeler hayata geçirilirken, vatandaşlar için çok sayıda kütüphane inşa edildi. Kütüphaneleri ikinci evleri gibi gören öğrenciler ödevlerini sakin ve güvenli ortamda yaparken ev hanımları da bolca kitap okuyarak sosyal ve kültürel hayata katılıyorlar. Bilgi Evleri, Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Kadın ve Aile Kültür Merkezi’nin de aralarında bulunduğu kütüphanelerden geçtiğimiz yıl toplam 55 bin 669 kişi faydalandı.

Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde açılan okuma-yazma kurslarına katılan her yaştan ve her kesimden vatandaş okuma yazma öğreniyor. Aralarında 80 yaşına ulaşmış kursiyerlerin de bulunduğu Bağcılarlı kadınlar, gazete, dergi ve kitap okuyabiliyor.



“KADINLARIMIZ DÜNYA REKORU KIRDI”

Binlerce kitabın bulunduğu kütüphanelerin sayısını arttırdıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın fon desteği sağladığı ‘Benim İçin Benimle Oku Anne’ kapsamında yarışma düzenlediklerini belirtti. Çağırıcı, “Geçtiğimiz yıl proje kapsamında farklı okullardan 4 bin öğrenci ve anneleri 72 bin kitap okudu. Olimpik Spor Salonu’nda düzenlediğimiz programda anneler çocuklarıyla birlikte kitap okuyarak, ‘En Çok Anneyle Kitap Okuma Rekoru’nu kırdılar. Rekor, Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Tescil ve Hakem Heyeti tarafından tescillendi’ diye konuştu.



İSTANBUL



Bağcılar halkı okuyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder