30 Mayıs 2014 Cuma

Ahmet Gedik: 'Bu proje ile Türkiye turizmde atağa geçecek'


Eşsiz manzarada inceleme yapan bilirkişi heyetinin raporu, Avrupa’nın en gözde projeleri arasında gösterilen merkezin geleceğini belirleyecek. 2 milyar doları bulan dev proje ile köylerinin kalkınacağını ifade eden Dağyenice Muhtarı Rıdvan Burhan, “Bu sürünceme bitsin. Kimse bizim ekmeğimizle oynamasın” dedi.



Edinilen bilgiye göre, Mimarlar Odası Bursa Şubesi, 1/25000’lik planı tamamlanarak Kültür Bakanlığı onayından geçen Dağyenice Termal Tatil Köyü Projesi’nin iptali için Danıştay’a dava açtı. Yüksek mahkeme, dosyayı görevsizlikle Bursa’ya gönderdi. 1. İdare Mahkemesi, değeri 2 milyar doları geçen dev projenin akıbeti için keşif kararı verdi. Mahkeme hakimi, Mersin ve Adana’dan gelen toplam 3 kişilik bilirkişi heyeti ve davacı Mimarlar Odası Bursa Şubesi Avukatı Hulusi Tığlıoğlu ile davalılar Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Osmangazi Belediyesi ile davaya müdahil olan Bursa Valiliği avukatları, köye geldi. Büyüleyici manzarada inceleme yapan taraflar, görüşlerini bildirdi.



“BU PROJE İLE TÜRKİYE TURİZMDE ATAĞA GEÇECEK”

Keşifte hazır bulunan Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, projenin hayata geçirilmesiyle Bursa’nın turizmde atağa geçeceğini ifade ederek, “Her şey düşünüldü. Bursa’yı dünya ligine taşıyacak tatil köyü projemizin planlarında herhangi bir sıkıntılı durum olması kesinlikle mümkün değildir. Türkiye turizmde ilerliyor. Ülkemizin bu pastadan daha büyük pay almasını istiyoruz. Kültür Bakanlığı ve Bursa Valiliği, uzun araştırmalar ve çalışmalarla bu projeyi hayata geçirdi. Bölgenin turizm alanı ilan edilmesi, iyi niyetle ihtiyaçları karşılaması açısından yapıldı. Bursa‘nın bu projeye ihtiyacı var” diye konuştu.



“BİZ BÖLGENİN TURİZME KAZANDIRILMASINA KARŞI DEĞİLİZ”

Davacı vekili Avukat Hulusi Tığlıoğlu ise, projenin iptali için 4 ayrı itiraz yapıldığını hatırlatarak, “Biz bölgenin turizmde kalkınmasına karşı değiliz. Fakat imar palanlarında 5 kata kadar izin verilmesi bölgeyi beton yığınına çevirecektir. Biz 5 katlı değil de Avrupa’daki örnekleri gibi bölgeyle bütünleşmiş, doğayla iç içe, 2 katlı örnek bir proje olmasını istiyoruz. Ayrıca proje kapsamındaki 555 hektar orman alanının 95 hektarının imara açılmasını istemiyoruz. Bu oran, kentsel dönüşüm ve şehirlerde yakalanmaya çalışılan alana yakındır. Bir ormanlık alan için çok yüksektir. Termal turizm aslında bir sağlık turizmidir. Sağlık ihtiyaçları termal turizmi doğurur. Dolayısıyla hava değişikliği gibi unsurlar tedavinin en az kendisi kadar önemlidir. Burada tedavi için şehirden kalkıp gelen insanların yine küçük bir şehirle karşılaşmasını istemiyoruz” dedi.



“KİMSE EKMEĞİMİZLE OYNAMASIN”

Dağyenice Muhtarı Rıdvan Burhan, kendi köylerinin yanı sıra Doğancı ve Atlas köyleri arazilerini de içine alan proje kapsamında mahkemenin keşif yaptığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Dağyenice termal turizm köyü projesine neden itiraz edildi bilmiyorum. Ama biz bu projenin hayata geçirilmesini istiyoruz. Bu eşsiz doğal güzelliği herkes görmeli. Bu proje ile köyümüz ve çevresi kalkınacaktır. Bu sürünceme bitsin, ne olacaksa olsun. Bizim geleceğimizle kimse oynamasın”.



OSMAN AKIN – ONUR AKTAŞ

BURSA



Ahmet Gedik: 'Bu proje ile Türkiye turizmde atağa geçecek'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder