31 Mayıs 2014 Cumartesi

İzmir Ekonomi’den ‘Keşfedilen’ moda


İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi 4. Sınıf öğrencileri hayalden gerçeğe tasarladıkları kıyafetlerle yıl sonu defilesine hazırlanıyor. Öğrenciler, ilk dönem gerçekleştirdikleri “keşif” temalı defilerinin devamını bu kez hazır giyime adapte ederek, vatandaşların beğenisine sunacak.



Sergi, 16 Haziran’da İEÜ Açık Hava Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilecek. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arzu Vuruşkan, Mezuniyet Koleksiyonu dersini bu yıl farklı şekilde kurguladıklarını belirtti. Vuruşkan, öğrencilerin koleksiyonlarında ilk ve ikinci dönem için birbirini takip eden bir bütünlük oluşturduklarını ifade ederek,“İlk dönem öğrencilerimiz trendleri araştırdı ve her öğrenci kendi trendini seçti. Böylece öğrencilerimiz deneysel bir koleksiyon hazırladı. İkinci dönem ise aynı çizgide devam etmek koşuluyla tasarımlarını sadeleştirmeleri ve hazır giyim koleksiyonu haline getirmeleri gerekiyordu. Giyilebilir giysiler üretmelerini istiyoruz ama tasarım ögesi çok önemli. Kumaşın renkleri, baskısı, işlemeler ve giysi yapım tekniklerinde de yenilikler ortaya koymalarını istedik” dedi.



“ŞOVDAN GERÇEK HAYATA GEÇİŞ”



İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi JörnFröhlich, öğrencilerin deneysel çalışmadan hazır giyime yöneldiğine işaret ederek, “Öğrencilerimiz, birinci dönemdeki keşif adlı projelerinin devamını yapıyor. İlk dönem deneysel çalışan ve şova dönük bir çalışma yapan öğrencilerimiz bu dönem hazır giyime yöneldiler” diye konuştu.



“BÜYÜK ARAŞTIRMALAR, YENİLİKÇİ KONSEPTLER”



İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Selin Dartar da, öğrencilerin büyük araştırmalarla belirlediği konseptlerini tasarımlarına yansıttığını söyledi. Dartar, öğrencilerin dikim aşamasından baskı desenlerinin hazırlanmasına dek bütün aşamaları kendilerinin yaptığına değindi.



İzmir Ekonomi’den ‘Keşfedilen’ moda

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder