28 Haziran 2014 Cumartesi

Bugaighis’in hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı


Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Libya 2011 Devriminin önde gelen isimlerinden, insan hakları savunucusu ve avukat Salwa Bugaighis’in 25 Haziran 2014 tarihinde Bingazi’de uğradığı saldırıda hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduk.

Libya Devriminin ilk döneminde Ulusal Geçiş Konseyi’nin üyesi olarak görev yapan ve ulusal diyalog için çaba göstermekte olan Salwa Bugaighis’e yönelik bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine ve kardeş Libya halkına başsağlığı diliyoruz.

Libya’da sorunların diyalog yoluyla çözülmesinin ve şiddetin reddedilmesinin ülkede istikrar, refah ve demokrasinin egemen olması bakımından büyük önem taşıdığına inanıyoruz.”



DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN, LİBYA’DAKİ TEMSİLCİLER MECLİSİ SEÇİMLERİ İÇİN AÇIKLAMA



Dışişleri Bakanlığı, Libya’da Temsilciler Meclisi seçimlerinin başarıyla gerçekleştirilmesinden, Türkiye’nin memnuniyet duyduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Seçimlerin adil ve şeffaf biçimde düzenlenmiş olmasından dolayı Libya makamlarını tebrik ediyoruz. Gerçekleştirilen seçimlerin Libya’nın demokratik geçiş sürecinin tamamlanması yönünde önemli bir adım olduğunu değerlendiriyoruz.

Temsilciler Meclisi’nin sorunların diyalog yoluyla çözümü için yeni bir zemin oluşturmasını ve Libya halkının hak ettiği refah ve istikrara ulaşmasına katkı yapmasını temenni ediyoruz. Türkiye, istikrar, refah ve demokrasi mücadelesinde dost ve kardeş Libya halkının yanında olmaya devam edecektir” denildi.



ONUR EMRE DURAK



Bugaighis’in hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder