3 Haziran 2014 Salı

Rus yanlıları kendi kendilerini vurdu


Bölgede bulunan güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntüde Rusya yanlısı muhaliflerin Kiev hükümetinin kontrolü sağlamak için saldırı emri verdiği uçakları düşürmek için parkta uçaksavar füzesini ateşlediği görüldü. Ateşlenen füzenin birkaç metre öteye düşmesi sonucundaysa bölgede bulunan birçok sivil yaralandı ve birkaç kişi hayatını kaybetti. Olay sonrası bölgeye gelen ilk yardım ekipleri ise yaralılara müdahalede bulundu.





Luhansk kentinde yaşanan bir başka patlama ise kentteki hükümet binasında yaşandı. Kiev hükümetinin doğu kentlerine müdahale kararı sonrası hareketlenen savaş uçakları muhaliflerin elinde bulunan hükümet binasına bomba yağdırdı. Saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti. Luhansk’taki Rusya yanlısı muhalifler ölenlerden üçünün kadın, ikisinin erkek olduğunu kaydetti. Görgü tanıkları saldırı sonrası binadaki tüm camların kırıldığını ve saldırının etkisiyle yıkılan binaya ait beton parçalarının metrelerce uzaklara saçıldığını ifade etti. Saldırı sonrası bina ağır hasar görürken ilk yardım ekipleri ve itfaiyeler olay yerine gelerek yaralılara yardım etti.





Ukrayna’da yeni kurulan hükümet yaptığı açıklamada doğu kentlerinde yaşanan çatışmalar sonrası bölgeye karadan ve havadan operasyonlar düzenleneceğini belirtmişti. Birçok kentin havadan vurulması sonrası Rusya yanlısı Ukraynalılar uçaklara uçaksavarlarla karşılık vermeye çalıştı. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada Kiev hükümetinin doğu kentlerinde yaptığı hava saldırılarını ‘uluslararası hukukun ihlali’ olarak yorumladı. Kiev hükümetinin kendi halkına karşı şiddet uyguladığını kaydeden bakanlık, Kiev hükümetinin yaşanan şiddete çözüm bulma konusunda isteksiz davrandığını kaydetti.



Rus yanlıları kendi kendilerini vurdu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder