31 Mart 2014 Pazartesi

1 Nisan 2014 İHA WEB TV'de günün önemli gelişmeleri-1


Yarış faciayla bitti: 4 ölü



Kartal’da yarıştıkları iddia edilen iki sürücü kaza yaptı. Feci kazada 4 kişi hayatını kaybetti.




Fenerbahçe şampiyonluğa doğru



Spor Toto Süper Lig’de 27. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe ile Bursaspor karşı karşıya geldi.




Suriye füzesi Türk camisine isabet etti



Hatay’ın Yayladağı ilçesine Suriye tarafından geldiği değerlendirilen 3 adet top mermisi ve bir cami yakınına roket mermisi düştü. Olayda Suriyeli bir kadın yaralandı.



1 Nisan 2014 İHA WEB TV'de günün önemli gelişmeleri-1

Çocuk İç Giyimde Dikkat Edilecekler

Çocuk İç Giyimde Dikkat Edilecekler


Çocuk iç giyim esasında en çok dikkat isteyen ve alırken çok fazla incelemeniz gereke ürün gruplarındandır. Özellikle bebek iç giyim ve çocuk iç giyimlerde sizler nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?


Çocuk iç çamaşırı alırken mutlak olarak tüm ürünlerin yüzde yüz pamuklu olmasına dikkat ediniz.  Böylelikle çocuklarınız daha rahat edecek ve iç çamaşır ürünlerini giymekten mutlu olacaklardır. Genellikle çocuklar bu ürün gruplarını giymek istemez ve çıkarılması için ağlarlar. Oysa çocuk iç giyim ürünlerinde olabildiğince hareketli, renkli ve desenli modelleri tercih ederseniz sevmeleri ve onlara ısınmaları daha kolay olacaktır. Onları sıkmayacak bedenler olmasını da dikkat ediniz.


Çocuk iç giyim ürünlerinin sadece alınma aşaması değil sonrası da çok nemlidir. Mutlaka fazla yedek ile satın almalı ve sık sık değiştirmelisiniz. Aksi taktirde çocuk enfeksiyon kapabilir. Yıkadıktan sonra ise bir güzel ütülemeniz ve daha sonra dolaba kaldırmanız gerekir. Sizler bu konulara dikkat ettikçe daha içiniz rahat bir şekilde iç çamaşırlarını giydirecek ve aklınızda soru işareti kalmayacaktır.



Çocuk İç Giyimde Dikkat Edilecekler

ABD’li aktivistlerden Snowden’ın pasaportunun geri verilmesi talebi


Kamu Hassasiyeti Enstitüsü Kurucu Direktörü ve RootsAction.org sitesinin kurucu ortağı Norman Solomon, Washington’daki Ulusal Basın Kulübü’nde düzenlenen panelde gazetecilere yaptığı açıklamada, sunulan dilekçeler hakkında bilgi verdi. Solomon, “Dilekçeler, ABD’deki ve dünya etrafındaki insanlar tarafından imzalanmıştır. ABD hükümetini Edward Snowden’in pasaportunu geri iade etmesine teşvik eden 100 binden fazla kişi, eski NSA ajanının siyasi himaye elde etme çabasına müdahale edilmeyeceği sözünün verilmesi talebinde bulunmaktadır” dedi.



Dilekçelerin ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Başsavcı Eric Holder’e hitaben yazıldığını aktaran Solomon, ABD hükümetinin Snowden’i rahat bırakmasını ve ülkeye yaptığı katkıları tanımasını ümit ettiğini dile getirdi. Solomon,

“Snowden bize, NSA ve ABD hükümetinin, yalnızca Amerika içinde değil dünya etrafında da gözetleme açısından neler yaptığı konusunda bilgi verdi. Obama yönetiminin ve ABD hükümetinin bir bütün olarak Edward Snowden’e sıkıntı vermeyi durdurmalarını ve ortaya çıkarak, ‘Bu adam bize ülkemizdeki demokratik gerçeklerden haberdar olmamıza yardımcı oldu” demelerini umuyoruz” diye konuştu. Dilekçelerin Obama yönetimine bir takım değişiklikler yapma yönünde baskı uyguladığına inandığını söyleyen Solomon, ancak Obama’nın NSA’in programlarında yaptığı yeniden düzenlemeleri küçük değişiklikler olarak niteleyerek, “Dilekçelerimiz, son aylarda Obama yönetimine bir değişiklik yapması baskısında bulunan pek çok sesten yalnızca bir tanesi” dedi.



Obama yönetiminin, NSA’in ABD’deki bütün telefon verilerini toplamasının sonlandırılmasına ilişkin yasayı, direk onaylamak yerine 27 Mart’ta meclise sunmasını eleştiren Solomon, “Eğer Obama toplu halde gözetlemeyi bitirmek istiyorsa bunun için yeterince sıkı çalışmıyor. ABD Başkanı verilerin toplanmasına kendisi derhal bir son verebilir ancak bunun yerine, yoğun olduğunu ve bir yasanın tam haliyle geçme şansının düşük olduğunu bildiği meclise sorma yolunu seçiyor. Kendisi bir eylemde bulunmayı reddederek ve bu konuyu meclise taşıyarak, neredeyse NSA politikasında kayda değer bir değişiklik yapılması ihtimalini azaltmak istiyormuş gibi bir izlenim oluşuyor” şeklinde konuştu.



Devlet ve Adalet departmanından verilen desteğin yüksek olduğuna inandığını ve diğer ülkelerden de yardım beklediğini dile getiren Solomon, “Adalet departmanı tarafından dilekçelerimize cevap olarak yapılan açıklamada, ‘Sizinle aynı pozisyondayız. ABD hükümeti Snowden’in bir muhbir olmadığı ve aleyhinde dava açılması gerektiğini söylüyor’ denildi. Beyaz Saray bu pozisyonu koruduğu sürece, bu Edward Snowden’a yönelik bir zulüm süreci olacak. Umarım pek çok hükümet kapılarını açar ve Snowden’e siyasi himaye sağlar” dedi.



ABD’de Edward Snowden gibi muhbirlerin koruma altına alınması görevini üstlenen Hükümet Mesuliyet Projesi organizasyonunun Yönetici Müdürü Beatrice Edwards, kendisiyle yapılan röportajda Snowden ile sürekli temas halinde bulunduğunu dile getirdi. “Snowden’in pasaportu iade edilmeli mi edilmemeli mi” şeklindeki soruyu cevaplayan Edwards, “Snowden birkaç sefer, güvenli bir şekilde ABD’ye dönmek istediğini söylemişti. Pasaportunun iade edilmesi bir ABD vatandaşı olarak sahip olduğu haklara yeniden sahip olması yönünde atılan ilk adım olacaktır” dedi.



ABD Başkanı Barack Obama’nın Snowden’in ortaya çıkardığı NSA programını yeniden düzenlemesine gerek duymasının, hükümetin bu programın anayasaya uygun olmadığını kabul ettiğinin açık bir kanıtı olduğunu belirten Edwards, “Bunu göz önünde bulundurarak Snowden’e verilen cezanın hafifletilmesi ve nihai olarak sonlandırılması gerekiyor” ifadelerinde bulundu.



ABD’li aktivistlerden Snowden’ın pasaportunun geri verilmesi talebi

Kartal sahil yolunda kaza: 4 ölü


Yarış yaptıkları iddia edilen iki otomobil de kazanın ardından hurdaya dönerken, polis olay yerinde inceleme yaptı. Sahil yolunda Pendik istikametine ilerleyen 34 HL 4947 plakalı otomobil ile 34 VDL 61 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak kafa kafaya çarpıştı. İddiaya göre yarış yapan otomobillerden biri kontrolden çıkarak olduğu yerde döndü ve diğer araç ön kısmından çarptı. Kazanın ardından otomobillerde bulunan 3 kişi olay yerinde, yaralı olarak hastaneye kaldırılan Soner Turan ise hastanede hayatını kaybetti.



Olayın ardından kaza mahalline gelen itfaiye ekipleri otomobillerde bulunan cenazeleri çıkarmak için çalışma yaparken, polis de inceleme yaptı. Olay yerinde hayatını kaybeden şahısların kimlik tesbiti ve kazanın nedeni ile ilgili çalışmalar sürüyor.



MUSTAFA ESEN



Kartal sahil yolunda kaza: 4 ölü

Başbakanlık, İçişleri ve Maliye Bakanlıklarına ait atama kararları


Buna göre, Başbakanlık Başmüfettişliği’ne Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkan Yardımcısı Harun Tuncer, Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı’na Mehmet Haluk Uçkun, Maliye Bakanlığı Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeliğine aynı yer Genel Müdür Yardımcısı Şeref Çolak, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliklerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanı Ahmet Tüzemen atanırken, Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Dairesi Başkanı İsmail Oral başka bir göreve atanmak üzere görevden alındı.



MUSA ERDOĞAN

ANKARA (İHA)



Başbakanlık, İçişleri ve Maliye Bakanlıklarına ait atama kararları

Konya’da seçim kavgası: 8 yaralı


Olay, saat 20.00 sıralarında Taşkent ilçesi’ne bağlı Avşar Beldesinde meydana geldi. İddiaya göre, Pazar günü yapılan yerel seçimlerin sonrasında çıkan sonuçlarla ilgili iki grup arasında tartışma başladı. Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine M.U. ve çocukları ellerine aldıkları av tüfeği ile kahvede oturanlara rastgele ateş açtı. Olayda kahvede bulunan M.A. (69), B.K. (42), A.C. (59),M.Ö. (68), Ö.Y. (44), A.R.K. (68),E.Ö. (88) ve M.A. (64) av tüfeğinden çıkan saçmaların isabet etmesinden dolayı yaralandı. Olayı gören vatandaşlar Jandarma ve sağlık ekiplerini arayarak haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yaralılar ambulanslarla Hadim Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olaydan kısa bir süre sonra yapılan incelemeler sonrası şüpheliler M.U. ve çocukları jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.



Konya’da seçim kavgası: 8 yaralı

Çatıya çıkan genci polis ikna etti


Edinilen bilgiye göre, 19 yaşındaki İ.G., İstiklal Mahallesi’ndeki eski hal binasının çatısına çıkıp intihar etmek istedi.

Olay yerine gelen polis, çevrede güvenlik önlemi aldıktan sonra, İ.G.’ye alacağının tahsilatında yardımcı olacağını sözünü verdi.

Bunun üzerine ikna olan İ.G., çatıdan inerek polise teslim oldu.

İ.G., “Çalıştığım şirket defalarca istememe rağmen alacağını bir türlü vermedi.Açlıktan ölelim mi?” dedi.

İ.G., Gezgin, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.



Çatıya çıkan genci polis ikna etti

Önce soyup sonra öldürdüler


Ellerindeki silahlarla markete giren iki gaspçı, kadın kasiyerden paraları istiyor. Paraları aldıktan sonra marketten çıkan gaspçılardan biri daha sonra geri dönerek kadına ateş ediyor. Kafasına aldığı kurşunla yere yığılan genç kadın, hayatını kaybediyor.



Önce soyup sonra öldürdüler

Ersun Yanal'dan Mancini'ye cavap


Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Fenerbahçe, kendi evinde Bursaspor’u 3-0 mağlup etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, sezon başından beri oyuncularının takım olma adına sergiledikleri mücadeleyi kutladığını belirtti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan tecrübeli teknik adam Ersun Yanal, bu akşam alınan 3 puanın önümüzdeki haftalarda oynanacak olan 2 derbi maçı öncesi çok önemli olduğunu söyledi.



“KAZANMA ARZUSU İLE MÜCADELE ETTİK”

Yanal, bugün kendilerini kritik maçın beklediğini bildiklerini ve bunun bilinci ile sahaya çıktıklarını belirterek, “Bugün kritik bir maç bizi bekliyordu. Alacağımız galibiyetle puan farkını 13’e çıkaracaktık ve bundan sonra oynayacağımız 2 derbi maçının sonucu ile hesaplarımızı yapacaktık. Sezon başından beri oyuncularımızın takım olmak konusunda ki çabalarını kutluyorum. Çünkü Fenerbahçe’nin uzun zamandır saha dışında yaşanan olan olaylar sonrası bunu oluşturmak istiyordu. Bu akşam ikinci yarı bir süre rakibe şans versek de maçın tamamında iyiydik. Ligin sonunda şampiyonluk tavrımızı seyircilerimize bu akşamda göstermiş olduk” diye konuştu.



“DERBİNİN SKORUNU TAHMİN ETMEK İMKANSIZ”

Önümüzdeki hafta oynanacak olan derbi maçı ile ilgili de konuşan Yanal, şöyle devam etti:

“Lehimize sonuçlanmasını istiyoruz. Skoru tahmin etmek imkansız. O akşam çıkıp Fenerbahçe için en iyisini yapıp sonuç almaya çalışacağız.”



“MANCINI GÖNLÜNDEN GEÇENİ SÖYLEMİŞ”

İtalyan teknik adam Mancini’nin hafta içerisindeki ‘Belki de Fenerbahçe’ye 4 gol atarız’ sözleri ile ilgili de Yanal, “Mancini gönlünden geçeni söylemiş” dedi.

Yanal son olarak taraftarlarına her zaman teşekkür ettiğini kaydederek, “Biz başından beri şampiyonluk havasındaydık. Bugün de o hava ve taraftar desteği ile oynadık” ifadelerini kullandı.



SALİH UÇAN: “PUAN FARKI DA 13 OLDU”

Fenerbahçeli genç futbolcu Salih Uçan ise kendileri adına güzel bir maç olduğuna değinerek, “Çok güzel bir atmosfer oldu. Kendi sahamızda 3-0’lık da net bir skor aldık. Puan farkı da 13 oldu. Derbiyi de kazanmak istiyoruz. Şu anada kadar kazanmaktan asla vazgeçmedik. Her zaman kazanmak için sahaya çıktık. Puan farkının açılmasında da en büyük etken deplasmanlar da aldığımız son dakika galibiyetleri oldu” şeklinde konuştu.



WEBO: “DERBİNİN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ”

Fenerbahçeli futbolcu Webo da, maça iyi başladıklarını ve iyi pozisyonlar ürettiklerini belirterek, “Bizim için iyi bir karşılaşma oldu. Maça iyi başladık ve pozisyonlar ürettik. Yedek kulübesinde olduğum sürede maçın sıkıntıya girebileceğini düşünüyordum. Çünkü gol atmazsanız sıkıntı olabilirdi. Ancak taraftarlarımızın da müthiş desteği ile bu akşam galibiyetle ayrıldık. Uzun bir zamandan sonra taraftarlarımızın önünde oynama fırsatı buldum ve golle buluştum. Gerçekten çok mutluyum” diye konuştu.

Gelecek hafta oynanacak Galatasaray derbisi ile ilgili de konuşan Webo, şunları kaydetti:

“Biz bu maçın özel olduğunu ve önemini biliyoruz. Oraya kazanma duygusu ile gideceğiz ve bunu gizlemenin bir manası yok. Kazanmak için gideceğiz. Taraftarlarımızı bu akşam mutlu ettik gelecek hafta da derbiyi kazanarak mutlu etmek istiyoruz.”



BURSASPOR CEPHESİ

Bursaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, 3-0 mağlup oldukları için üzgün olduklarını ifade ederek, “İki farklı devre gördük. İlk yirmi dakika inanılmaz pozisyonlar yakalayan bir Fenerbahçe vardı. Biz buna karşılık veremedik. Üzücü bir devre oldu. 2. yarı kesinlikle bir reaksiyon göstermemiz gerekiyordu. Bunu da yaptık. Çıktık cesurca oynadık. Ancak ikinci golü yedik. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Ancak takımımı ikinci devre vermiş oldukları reaksiyondan dolayı kutluyorum. Büyük takımsan bunu 90 dakikaya yayacaksın. Biz de büyük bir takımız ve bunu yapmamız gerekiyor. Fenerbahçe’nin ligdeki durumu mağlum ve kendilerine güveni tam. Bu durumu perçinleştirmek için baskılı oynayacaklarını bekliyorduk” diye konuştu.



Bursasporlu futbolcu Ozan Tufan, özellikle ilk on dakikada maça iyi başladıklarına değinerek, “Zaman zaman maç içerisinde kopukluklarımız oldu. Bizim bir hatamızdan dolayı Fenerbahçe golü buldu. Güzel bir maç olmadı bizim açımızdan. Fenerbahçe iyi bir takım olduğu için iyi oynadılar ve galip geldiler. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Bursasporlu futbolcu Enes Ünal ise maça kötü başladıklarını belirterek, “Talihsiz bir gol yedik. Gol pozisyonlarımız da vardı ama olmadı. Fenerbahçe de yetenekleri olan bir takım ve golleri buldular” şeklinde konuştu.



KORAY USTABAŞI – GÖKHAN YARGICI



Ersun Yanal'dan Mancini'ye cavap

Silvan'da ‘muhtarlık’ kavgası: 1 ölü, 1 yaralı


Edinilen bilgiye göre, Dağcılar Köyü’nde mevcut köy muhtarı Kemal Uruc ve yeğeni olan muhtar adayı Kerem Uruc arasında dün seçimler esnasında tartışma çıktı. Köylülerle BDP Silvan İlçe Örgütü tarafından olay büyümeden engellenirken bugün akşam saatlerinde köyde karşılaşan aile üyeleri birbirleriyle yeniden tartışmaya başladı. Çıkan kavgada köy muhtar seçilen Kemal Uruc’un ismi öğrenilmeyen kardeşi, av tüfeğiyle muhtar adayının kardeşi Mikail Uruc’un ateş etti. Araya giren Mikail Uruc’un halası Hükümet Uruç da yaralandı Silvan Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Mikail Uruc (30) hastanede ölürken, ağır yaralı olan Hükümet Uruc (50) Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine Hastanesine kaldırıldı. Mikail Uruc’un cenazesi Silvan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.



EVLER ATEŞE VERİLDİ

İddiaya göre, Muhtar adaylarının kavgasının ardından ölen kişinin yakınları tarafından Kemal Uruc’un ve kardeşlerinin evi yakılırken köyde yaşanan gerginlik üzerine köye jandarma birlikleri gönderildi. Jandarma, muhtar adayı ve akrabalarının karşı karşıya gelmemesi için önlem aldı. Köyde güvenlik önlemleri arttırılırken, olaya karışan kişilerin belirlenmesine çalışmaların sürdüğü bildirildi.



İHSAN YILMAZ



Silvan'da ‘muhtarlık’ kavgası: 1 ölü, 1 yaralı

Yerel seçimler İsveç’te geniş yer buldu


İsveçli televizyon kanallarında çıkan haberlerde, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve partisi, Türkiye’de yapılan yerel seçimlerde güçlü bir sonuç elde etti. Bundan sonra Erdoğan Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde istediğine ulaşacak, ya da kuralları değiştirerek, gelecek yılki parlamento seçimlerinden sonra da Başbakan olarak kalacak” ifadeleri yer aldı.



EXPRESSEN



Expressen gazetesi Türkiye’de yapılan seçimlere ilişkin olarak şunları yazdı:



“Pazar günü Türkiye’ de 50 milyondan fazla kişi oy kullandı. Bu seçim Başbakan Erdoğan ve AK Parti için bir test olarak değerlendiriliyor. Erdoğan ve AK Parti için büyükşehirlerden İstanbul ve Ankara çok önemli. Her iki şehirde de AK Parti adayları kazandı. Erdoğan son konuşmasında ’Ankara ve İstanbul’u kazanan, Türkiye’yi kazanır’ demişti.”



DAGENS NYHETER



Dagens Nyheter gazetesinde ise şu ifadeler kullanıldı:



“Oyların yüzde 60’ı sayıldığında sonuçlar Başbakan Erdoğan ve AK Parti için belirgin bir zaferi işaret ediyordu. AK Parti’nin zaferi ABD’de yaşayan Fethullah Gülen yönetimindeki cemaat için kötü bir haberdi. Ocak ayındaki büyük temizlik öncesinde polis ve yargı sisteminde büyük etkiye sahip olan cemaat, Erdoğan ve partisi hakkında son dönemlerde gelen çığ gibi açıklamaların arkasında yer alıyordu. Erdoğan, telefon konuşmalarının yasadışı kaydedilmesi olaylarına karışan herkesi tek tek avlayacağına ve intikam alacağına yemin etti. Bu seçimler, yerel seçim olmasına rağmen Başbakan Erdoğan ve AK Parti için bir nevi güven oylaması oldu.”



Yerel seçimler İsveç’te geniş yer buldu

Kayseri dipten kurtulmaya çalışıyor


MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)



12. dakikada Bobo’nun ara pasına Musa yerde yatarak eliyle müdahale etti. Ceza sahası ön çizgisinden Biseswar’ın kullandığı serbest vuruşta top baraja çarparak taca çıktı.



14. dakikada Uğur İnceman’ın ceza sahası dışından sert vuruşunda top auta çıktı.



20. dakikada Serkan’ın ortasında topla buluşan Melih’in şutunda, kaleci Sinan topu kornere çeldi.



26. dakikada Serkan’ın pasıyla ceza sahasına giren Semih’in vuruşunda kaleci Sinan topu kontrol etti.



31. dakikada Murat’ın ceza sahasından sert vuruşunda kaleci Sinan topu güçlükle kornere çeldi.



36. dakikada Melih’in pasında ceza sahasında topla buluşan Uğur, kaleci Sinan’ın solundan topu ağlara gönderdi. 1-0



38. dakikada Bobo’nun ceza sahasının dışından çektiği şutta top auta çıktı.



MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)



51. dakikada Nobre’nin çektiği şutta defanstan dönen topu Biseswar ağlarla buluşturdu. 1-1



59. dakikada Biseswar’in kullandığı serbest vuruşta arka direkte topa iyi yükselen Nobre’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-1



60. dakikada Engin’in çizgiden ortaladığı top Bobo’nun ayağından sekti. Boşta kalan topu Nobre ağlara gönderdi. 3-1



81. dakikada Kayserispor Vanek’in düşürülmesiyle ceza yayı önünden serbest vuruş kazandı. Taner’in kullandığı serbest vuruşta top baraja çarparak kornere çıktı.



STAT: Kadir Has



HAKEMLER: Fırat Aydınus xx, Serkan Ok xx, Aleks Taşçıoğlu xx



KAYSERİSPOR: Sinan xx, Levent xx, Fonseca x, Abdullah xx, Bobo xx (Taner dk. 66 xx), Mijailovic x (Nobre dk. 46 x), Biseswar x, Tzıolis xx, Engin x (Sefa dk. 83 x), Vanek x, Ömer Bayram x



YEDEKLER: Ertuğrul, Cüneyt, Alper, Erdal



TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Seçme



MEDİCAL PARK ANTALYASPOR: Fornezzi x, Vederson x, Serkan x, Musa x, Uğur x, Melih x (İsaac dk. 58 xx), Emrah x, Giray x, Murat x, Semih x (Diarra dk. 44 xx), İbrahim x (Köksal dk. 66 xx)



YEDEKLER: Ozan, Zeki, Boum, Koray



TEKNİK DİREKTÖR: Fuat Çapa



GOLLER: Biseswar (dk. 51), Nobre (dk. 59 ve 60) (Kayserispor), Uğur (dk. 36) (Medical Park Antalyaspor)



SARI KARTLAR: Fonseca, Levent (Kayserispor), Giray, Uğur (Medical Park Antalyaspor)



Kayseri dipten kurtulmaya çalışıyor

Başkent’te seçim protestosu


Başkent’te gece saatlerinde toplanan 500 kişilik CHP’li bir grup, Ankara’daki seçim sonuçlarını protesto etti. YSK önünde bir süre bayrak sallayıp, Mansur Yavaş lehine sloganlar atan göstericiler olaysız bir şekilde dağıldı.



MUSA ERDOĞAN – ONUR EMRE DURAK



Başkent’te seçim protestosu

Gençler Es-es’i geçti


MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)



9. dakikada Eskişehirspor ceza sahasında topu önünde bulan Ermin Zec, bekletmeden topu kaleye gönderdi. Kaleci Boffin topu uzaklaştırırken tekrar Ermin Zec’e geri dönen topu Eskişehirspor savunma oyuncuları uzaklaştırdı.



30. dakikada Tosic’in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Stancu’nun bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.



36. dakikada Jorquera’nın pasında meşin yuvarlakla buluşan Necati’nin vuruşunda top auta çıktı.



MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)



62. dakikada ceza sahası içerisinde Stancu’nun pası ile buluşan Ermin Zec, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1



75. dakikada Özgür’ün serbest vuruşu sonrasında kaleci Ferhat meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.



80. dakikada Aytaç’ın pası ile buluşan kaleci Ferhat topu uzaklaştırdı.



90. dakikada Servet’in ceza sahasından kestiği topu Bienvenu dışarı gönderdi.



STAT: Atatürk



HAKEMLER: Suat Aslanboğa xxx, Alpaslan Dedeş xxx, Serhan Malkoç xxx



ESKİŞEHİRSPOR: Boffin xx, Dede xx, Sezgin xxx, Erman xx (Erkan dk. 46 xx), Kamara xx (Bienvenu dk. 63 xx), Hürriyet xx, Özgür xx, Kamil Ahmet xx (Aytaç dk. 74 xx), Servet xx, Necati x, Jorquera xx



YEDEKLER: Kayacan, Serol, Mehmet Erkut, Okan



TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam



GENÇLERBİRLİĞİ: Ferhat x, Tosic x, Ahmet Yılmaz xx, Nizamettin x (Deniz dk. 73 xx), Kulusic xx, Ermin Zec xx, Gosso xx (Ferhat Görgüllü dk. 89 ?), Jimmy Durmaz x (Uğur dk. 88 ?), Özgür xx, Stancu x, Hakan x



YEDEKLER: Ferhat Kaplan, Fatih Serkan, Yusuf Emre, Sedat



TEKNİK DİREKTÖR: Mehmet Özdilek



GOLLER: Ermin Zec (dk. 62) (Gençlerbirliği)



SARI KARTLAR: Erkan (Eskişehirspor), Gosso, Jimmy Durmaz, Ferhat Kaplan (Gençlerbirliği)



Gençler Es-es’i geçti

Başkan Acar’a silahlı saldırı girişiminde bulunan zanlı tutuklandı


Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ın evine silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği gerekçesiyle gözaltına alınan H.İ.Y, polisteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ı önceki gün evinin önünde silahlı saldırı girişiminde bulunan H.İ.Y , emniyetteki işlemlerinin ardından “Genel güvenliği tehlikeye sokmak, mala kasten zarar vermek,” suçunu işlemekten adliyeye sevk edildi. H.İ.Y, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak Muğla Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.



Başkan Acar evinden çıkmak üzereyken evine yedi el ateş eden zanlı H.İ.Y’nin 20 ayrı suçtan sabıkası bulunduğu ve saldırıyı gerçekleştirdiği aracı 15 gün önce kiraladığı ortaya çıktı. Suikast zanlısının dün gün boyunca gri araçla Başkan Acar’ı takip ettiği anlaşıldı.Saldırı olayına karıştığı belirlenen ikinci şüpheliyle ilgili araştırma devam ediyor.



VURAL EFECİK



Başkan Acar’a silahlı saldırı girişiminde bulunan zanlı tutuklandı

Çaycuma’da AK Partiden YSK’ya itiraz


Ak Parti Çaycuma İlçe Başkanı Av. Vedat Emeksiz 653 oy ve daha fazlasının kendi aleyhlerine geçersiz sayılmış olma durumu nedeniyle YSK’ya itiraz edeceklerini ifade etti. Emeksiz; “ 16400 vatandaşımızın oy kullandığı Çaycuma belediye seçimlerinde özellikle mühürün basılması ve oy pusulalarının zarflara yerleştirilmesi gibi ana konularda, ortaya çıkan gerekçelerle tam 653 oyun geçersiz sayılma ve çok daha fazlasının aleyhimize olarak geçerli sayılmış olma durumu nedeniyle ve aradaki fark sadece 28 oy olduğu için tüm oyların yeniden sayılması talebiyle İlçe Seçim kuruluna itirazda bulunduk. 1802 oyun kullanıldığı Karapınar Belediye seçimlerinde ise aradaki fark sadece 20 olması ve yine yukarıdaki gerekçelerle itirazda bulunuyoruz. 1648 oyun kullanıldığı ve aradaki farkın sadece 31 oy olduğu Perşembe Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili de yine yukarıdaki gerekçelerle itirazda bulunuyoruz. İtirazlarımız neticesinde seçim sonuçlarının değişeceğine dair umudumuz üst düzeydedir. Yine pazar günü gerçekleşen İl Genel Meclis seçimlerinde de 2009 seçimlerinde 27100 olan Çaycuma İl Genel Meclis oyumuz tam 1800 oy artarak 28900 oya yükselmiş ve yüzde 42 olan oy oranımız da yüzde 46′ya yükselmiş ve yine Zonguldak İl Genel Meclisine göndereceğimiz temsilci sayısı 3 olmuştur. 30 Mart pazar günü gerçekleşen yerel seçimlerde istikrar ve hizmetten yana bir şekilde Ak Partimize oy kullanan tüm vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımı ve saygılar sunuyorum.”



SELAHATTİN ADIGÜZEL



Çaycuma’da AK Partiden YSK’ya itiraz

Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault istifa etti


2012 yılından beri Fransa Başbakanlığı görevini yürüten Ayrault, dün Fransa’da yapılan yerel seçim sonuçlarının “hükümet için bir yenilgi olduğunu” itiraf ederek istifasını verdi. Böylelikle Fransa’nın 5. Cumhuriyeti yönetiminde yapılan yerel seçimler sonrasında ilk kez bir Fransız Başbakan istifa etmiş oldu.



Fransa Cumhurbaşkanı’nın, görevinden istifa eden Ayrault ile görüşme yaptıktan sonra bugün akşam saatlerinde yeni Başbakanı duyurması bekleniyor.



Fransa’da dün yapılan seçimler Hollande’ın liderliği için bir referandum niteliği taşıyordu. Sosyalistler’in ülke ekonomisini idaresine yönelik yaşanan hayal kırıklıkları, dün yapılan seçimlerde pek çok seçmenin muhafazakar veya göçmen karşıtı aşırı sağcılara oy vermesine sebep oldu.



Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault istifa etti

Fenerbahçe 1 - 0 Bursaspor


MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)



9. dakikada Salih’in ara pasında ceza yayında topla buluşan Emenike’nin vuruşunda kaleci Frey topu kornere çeldi.



11. dakikada hızlı gelişe Fenerbahçe atağında Emenike’nin ceza yayı gerisinden sert vuruşunda kaleci Frey topu kornere çeldi.



13. dakikada Salih’in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Kuyt’ın kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Frey’de kaldı.



16. dakikada Sow’un ceza sahası içinde iki futbolcuyu çalımladıktan sonra yaptığı vuruşta kaleci Frey topu kornere çeldi.



17. dakikada Gökhan Gönül’ün sol kanattan ortasında ceza sahası içinde kaleci Frey ile Basser arasındaki anlaşmazlık sonrası topu alan Kuyt meşin yuvarlağı boş kaleye bıraktık. 1-0



30. dakikada Salih’in pasında topla buluşan Caner’in ceza sahası sol çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yanda auta gitti.



49. dakikada topu ceza sahası çizgisine kadar süren Şener’in sol kanattan sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Volkan’da kaldı.



Fenerbahçe 1 - 0 Bursaspor

Bakan Yılmaz: 'Bingöl’ün girişimci potansiyeli var'


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Geçmiş tarihlerde devlet çok fazla bir şey yapmamış Bingöl’de. Bu aslında bir avantaj. Devletin çok fazla işletmecilik yaptığı illerde, girişimcilik kültürü gelişmiyor. Devlet iş yapınca kısa vadede iyiymiş gibi görünüyor ama uzun vadede girişimciliği öldürüyor” dedi.



Bingöl’de temaslarını sürdüren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bingöl şubesini ziyaret etti. Burada işadamlarıyla bir toplantı yapan Bakan Yılmaz, MÜSİAD’ın kalkınmadaki önemine değindi. Bakan Yılmaz, “MÜSİAD Türkiye genelinde güzel çalışmalara imza atıyor. MÜSİAD ile birlikte Konya’da kalkınma ajanslarını bir araya getirdik. Bingöl’de de MÜSİAD’ın Fırat Kalkınma Ajansı’yla birlikte çalışması gerekiyor. MÜSİAD hem araştırma yapan ve politika ortaya koyan, önemli iş yatırımları ve yatırım fırsatları ortaya koyan bir kuruluştur. Çok güzel araştırmalar, raporlar yayınlıyor” dedi.



“BİNGÖL GİRİŞİMCİLİK KÜLTÜRÜNE SAHİP”

Bingöl’de devlet işletme yatırım mantığının çok fazla gelişmediğini ve insanların bu nedenle kendi çarelerini aramaya yönelebileceğini vurgulayan Bakan Yılmaz, çok fazla devlet yatırımı görmeyen illerde girişimci potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, “Bingöl, Türkiye genelinde küçük bir il. Fakat girişimci potansiyeli olan bir il. Geçmiş tarihlerde devlet çok fazla bir şey yapmamış Bingöl’de. Bu aslında bir avantaj Devletin çok fazla işletmecilik yaptığı illerde, girişimcilik kültürü gelişmiyor. Devlet iş yapınca kısa vadede iyiymiş gibi görünüyor ama uzun vadede girişimciliği öldürüyor. Bazı illerde devlet geçmişte çok işletmecilik yapmış şimdi bakıyorsunuz o iller problemli hallerde. Ama Kayseri, Denizli, Antep, Malatya ve belli bazı illerde bakıyorsunuz girişimcilik kültürü daha fazla gelişiyor. Bingöl aslında girişimcilik kültürüne müsait bir il. Bingöl’de Devlet işletmeciliği mantığı çok fazla olmamış insanlar kendi çarelerini arayabilecek durumda. Bingöl çok dışa açılmış, Türkiye’nin birçok ilinde Bingöllü insanlar var. Kendi içine kapanmamış, dış tecrübelere sahip birçok insanımız var” ifadelerini kullandı.



Bingöl’de yatırımcıları desteklediklerini kaydeden Bakan Yılmaz, kentin geçmiş tarihlerde gelişememiştik nedenine de değindi. Bakan Yılmaz, “Son 30 yılda maalesef huzur ortamı, güven ortamı olmadığı için bunu değerlendiremedik. Ama son 10 yıldır ciddi altyapı yatırımları yapıp, ciddi teşvikler veriyoruz. 6. Bölge teşvikleriyle yatırımcıları destekliyoruz. Bu altyapı ile teşvik ve huzur ortamıyla Bingöl’ün de güçlü bir insan kaynağı var. İşte bunu istihdama çevirme zamanı” diye konuştu.



ÖZEL SEKTÖR ODAKLI POLİTİKA

Kentte birçok sıkıntıların devlet eliyle aşıldığını vurgulayan Bakan Yılmaz, önümüzdeki 10 yılda özel sektör odaklı politikalar izlenmesi gerektiğini belirtti. Önümüzdeki 10 yılın temel vurgusunun özel sektör yatırımı olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz 10 yılda kamu odaklı politikalar izledik çünkü, geçmişte çok ihmaller vardı onları giderdik büyük oranda. Daha yapacaklarımız var onları yaparız mesele değil. Fakat asıl önümüzdeki 10 yılın temel vurgusu bence bu bölgelerimizde özel sektör. İstihdam, üretim, ihracat artık bunları konuşmamız lazım. Artık önümüzdeki dönem Bingöl’de hangi alanlarda üretimi daha çok arttırırız. Nerelere ihracatlar yapar, nasıl bağlantılar kurarız. Yatırımcıları nasıl daha fazla buraya cezbedebiliriz işlerimizi nasıl daha profesyonelce büyütebiliriz. Bingöl’ün bu lojistik imkanlarını nasıl değerlendiririz. Hangi konularda uzmanlaşmalıyız. Bunlara bakmalıyız. Yani girişimciliği nasıl geliştiririz Bingöl’de? Yücel bey ile birlikte inşallah el ele vereceğiz bu istihdam ve üretim meselesine yoğunlaşacağız. Burada da sizlerden de daha kurumsal bir yaklaşım bekliyoruz işte.”



YILMAZ ATAR



Bakan Yılmaz: 'Bingöl’ün girişimci potansiyeli var'

Kent meydanında şüpheli çanta paniği


Kart54 dolum merkezinin hemen arkasındaki bankın altında bir çanta bulunduğunu gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen çok sayıda polis çevrede güvenlik önlemi aldı. Ardından fünye bağlanan çanta, bomba imha uzmanı tarafından imha edildi.

Poşetin içinden giyim eşyaları çıkarken, çevrede toplanan kalabalık da olan biteni büyük bir merak içinde izledi.



REMZİ ŞİMŞEK



Kent meydanında şüpheli çanta paniği

Balıkesir'in başkanları hizmet için kolları sıvadı


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Ahmet Edip Uğur, yarın Kocaeli’ye gidiyor. Başkan Uğur, beraberinde götüreceği ekiple Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ile ilgili incelemelerine devam ederken, Kocaeli’deki çalışmaların Balıkesir’deki projelerine örtüşen hizmetleri burada uygulamaya hazırlanıyor.



AK Parti adayı olarak girdiği yerel seçimlerde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Ahmet Edip Uğur, beraberinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Osman Sali, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da olduğu halde Kocaeli iline giderek burada belediye hizmetleriyle ilgili daha önce yaptıkları incelemeler ile fikir alışverişine devam edecek. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’e başta mahalle olan köylere ve diğer tüm ilçelere bir an önce hizmet etmek için kolları sıvadıklarını ifade etti. Bugün akşam saatlerinde AK Parti İl Başkanı Av. Mahmut Poyrazlı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Osman Sali, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Belediye Meclisi Üyeleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, kısa bir durum değerlendirmesi yaptı.



Büyükşehir Başkanı Edip Uğur ve ekibi, seçimin hemen ertesi günü Balıkesir’e hizmet için kolları sıvayıp çalışmaya koyuldu. Partili yetkililer, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’un AK Parti’nin seçimden önce verdiği söz ve vaatlerin kısa sürede yerine getirmeye kararlı olduğunu, Edip Uğur ve diğer başkanların projeleri bir bir hayata geçirmek için gerekli çalışmalara başladıklarını ifade ettiler. Edip Uğur ve ekibi yarın sabah erkenden Kocaeli’ye hareket edecek.



YILMAZ UZUN



Balıkesir'in başkanları hizmet için kolları sıvadı

Fenerbahçe 0 - 0 Bursaspor


FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Alves, Bekir, Caner, Kuyt, M.Topal, Meireles, Salih, Sow, Emenike



TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal



BURSASPOR: Frey, Şener, İbrahim, Civelli, Taiwo, Volkan, Şamil, Bekir, Basser, Belluschi, Sestak



TEKNİK DİREKTÖR: İrfan Buz



Fenerbahçe 0 - 0 Bursaspor

Dünya liderlerinden Başbakan Erdoğan'a tebrik telefonları


Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Nevaz Şerif’in de Başbakan Erdoğan’ı telefonla arayarak AK Parti’nin seçim zaferi vesilesiyle tebriklerini ilettikleri öğrenildi.



Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile haftalık olağan görüşme amacıyla bugün köşke çıkmadan önce AK Parti Genel Merkezi’nde bulunduğu sırada Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Pakistan Başbakanı Şerif ile telefonla görüştü.



Liderlerin, AK Parti’nin yerel seçimlerde net bir zafer elde etmesinden dolayı Erdoğan’ı kutladıkları ve başarı dileklerini ilettikleri öğrenildi.

Başbakanlık kaynakları, bugün öğle saatlerinde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik ettiğini belirtmişti.



TÜRKER BEKTAŞ



Dünya liderlerinden Başbakan Erdoğan'a tebrik telefonları

Siirt’te trafik kazası: 9 yaralı


Edinilen bilgilere göre, Siirt-Eruh Karayolu 10. kilometresinde Abdulhalim Işık yönetimindeki 72 AU 123 plakalı otomobil virajı alamayarak şarampole uçtu. Çevreden geçen araçların 112 Acil servis ekiplerine haber verilmesiyle kaza yerine gelen ekipler yaralılara ilk tedaviye olay yerinde yaptı. Araçta bulunan şoför Abdulhalim Işık (30), Nezahat Ertaş (29), Mülkiye Işık (30), Burhan Ertaş (18), Nisa Nur Işık (3), Sema Nur Işık (7), Siirt Devlet Hastanesi’ne, Gülistan Işık (4), Gülsüm Işık (3), Gülsüm Ertaş (4) Siirt’teki özel hastanelerde tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.



MEHMET NİYAZİ DENİZ



Siirt’te trafik kazası: 9 yaralı

AK Parti Ağrı İl Başkanlığı seçimlere itiraz etti


AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın, il başkanlığı binasında 30 Mart Mahalli idareler seçimleriyle ilgili basın açıklaması yaptı. AK Parti İl Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasına AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın ve parti üyeleri katıldı. Yüksek Seçim Kuruluna seçimle ilgili oyların yeniden sayılması konusunda itiraz edeceklerini belirten Aydın, “Biliyorsunuz biz 30 Mart itibariyle bir yerel seçim yaptık. Bu öğleden sonra Ağrı Belediye Başkanlığı için seçim sonucu açıklandı. Tabii ki yapılan seçim sonucuna göre AK Parti 20 bin 590, BDP 20 bin 600 oy almış. Sanırım yaklaşık 2 bin oy geçersiz sayılmış. Şimdi seçimi oldu bittiye getirmemek lazım. Seçim yasamız gereğince, mevzuatlarım gereğince bizim seçime itiraz hakkımız var. Biz yetkili organlarımızla itirazlarımız yaptık.



Bundan sonra da itirazlarımızı yapacağız. İlçe seçim kuruluna yapıldığı gibi ilçe seçim kurulundan sonra il seçim kuruluna, İl Seçim Kurulu’ndan sonra Yüksek Seçim Kurulu’na itirazlarımızı yapacağız. Burada son yaptığımız tespitlere göre seçimin sonucuna etki edecek bazı olaylar yaşandığını biliyoruz. Bunu İlçe Seçim Kuruluna ve İl Seçim Kuruluna itiraz dilekçemizle birlikte vereceğiz. Son saatlerde Ağrı ilimize bakıyorum sanki seçim kazanılmış gibi havayla hareket ediliyor. Ben şunu Ağrı halkının bilmesini istiyorum. Seçim henüz kesinleşmemiş evet 10 oy oranında bir fark var. Seçim sırasında, seçimin sonucunu etkileyecek derece de bazı olaylar gerçekleşti. Buna ilişkin gerek sandık görevlilerimiz, gerekse sandık kurulu ve İlçe seçim kurulundaki görevli arkadaşlarımız itirazlarını yapmışlardır. Bu itirazların değerlendirilme mercii İl Seçim Kurulu olacaktır. Dolayısıyla 10 oy gibi çok az bir oy farkıyla öndeler. Ama seçimi kazandık, kesinleşti gibi bir algının oluşmaması lazım. Ağrı halkının bunu bilmesini istirham ediyorum” dedi.



AHMET YILMAZ



AK Parti Ağrı İl Başkanlığı seçimlere itiraz etti

Zeybekci ekonomideki büyümeyi değerlendirdi


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Türkiye, ABD doları cinsinden 820 milyar dolarlık bir ekonomi olmuştur. Kişi Başına GSYH 2012 yılında 10 bin 459 ABD doları iken 2013 yılında 10 bin 782 ABD dolarına yükselmiştir” dedi.



Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre 2013 yılının dördüncü çeyreğinde Türkiye’nin Gayrisafi Yurtiçi Hasılası (GSYH) bir önceki yılın aynı dönemine göre reel olarak yüzde 4,4 oranında artışla beklentileri aştığını kaydederek, Türkiye ekonomisinin olumsuz küresel ekonomik koşullara rağmen 17 çeyrektir kesintisiz büyümeye devam ettiğini ve Türkiye’nin verisi açıklanan AB üyeleri içerisinde IV. çeyrekte en hızlı büyüyen ekonomi olduğunu hatırlattı.



Bakan Zeybekci, 2013 yılının tamamında Türkiye’nin GSYH büyüme oranı yüzde 4 seviyesinde gerçekleştiğini söyleyerek, “2012 yılı için yüzde 2,1 olarak revize edilen büyüme oranına göre önemli ölçüde artış göstermiştir. Böylece büyüme oranı Orta Vadeli Program’da 2013 yılı için öngörülen yüzde 3,6 düzeyini de aşmıştır. 2013 yılında yüzde 4 büyüyen Türkiye; verisi açıklanan AB üyeleri içerisinde, 2013 yılında Letonya’nın (yüzde 4,1) ardından en hızlı büyüyen ikinci ekonomi olmuştur” ifadeleri kullandı.



2013 yılında Türkiye ekonomisinin cari fiyatlarla 1 trilyon 561 milyar 510 milyon TL büyüklüğe ulaştığını belirten Zeybekci, şunları kaydetti:



“Türkiye, ABD doları cinsinden 820 milyar dolarlık bir ekonomi olmuştur. Kişi Başına GSYH 2012 yılında 10 bin 459 ABD doları iken 2013 yılında 10 bin 782 ABD dolarına yükselmiştir. 2013 yılında ekonomik büyümede iç talebin belirleyici olduğu görülmektedir. İç talep açısından en önemli katkı özel tüketim harcamalarından gelmiştir. Bununla beraber kamu yatırım harcamaları ve özellikle yılın ikinci yarısından itibaren özel sektör yatırım harcamaları da büyümeyi desteklemiştir.”



“2014 yılında iç talep artışını kontrol altına almaya yönelik tedbirlerin etkisinin de görülmeye başlamasıyla, büyümenin kompozisyonunda iç talep kaynaklı büyümeden dış talep kaynaklı büyümeye doğru bir değişim göreceğiz” diyen Zeybekci, “Son dönemde döviz kurunun daha yüksek bir seviyede istikrar kazanmış olmasının da katkısıyla, en önemli ihracat pazarımız olan Avrupa Birliği ekonomisinde toparlanmanın başlaması dış talebin büyümeye katkısı artacaktır. Yerel seçim sonuçları da Türkiye ekonomisinde istikrarın kalıcılığını teyit ederek siyasi risk algılamasını azaltan bir diğer olumlu gelişme olmuştur. 2014 yılının ilk çeyreğinden itibaren net ihracının büyümeye katkısının pozitif olmasını bekliyoruz. Nitekim bugün açıklanan dış ticaret verilerine göre yılın ilk iki ayında ihracatımız bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,2 artarken, ithalatımız yüzde 1,7 azalmış, dış ticaret açığımız yüzde 16,7 oranında gerilemiştir. 2014 Şubat ayında, tüm zamanların en yüksek Şubat ayı ihracat değeri kaydedilmiştir. 2014 yılının ilk iki ayında da ihracatta şimdiye kadar ilgili dönemlerde görülen en yüksek değer kaydedilmiştir” diye konuştu.



İhracattaki yükselişin tetiklediği üretim artışının 2014 yılında tüm ekonomiye olumlu katkıda bulunacağını kaydeden Zeybekci, “İç talebin yavaşlama ihtimalini ortadan kaldırarak ekonomide canlanmayı sağlayacak ve bunun sonucunda istihdam artışının kesintisiz olarak sürmesini destekleyecektir. 2014 yılında, artan ihracat-üretim-istihdam kurgusu yanında, ihracat artışına bağlı gelir artışı, iç tüketimi de artırarak büyümeyi tetikleyecektir. Bu sürece hizmet eden, ihracatçı için rekabetçi, ithalatı ise cazip olmaktan çıkaran bir döviz kuru seviyesini destekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.



En önemli önceliklerinin ihracata yönelik üretimde yerli girdi oranını artıracak politikaların olacağını kaydeden Zeybekci, şunları kaydetti:



“Bildiğiniz gibi ihracatımızı nicelik olarak artırmak yeterli değildir. Katma değeri yüksek ihracat yapmak zorundayız. Bu çerçevede yönlendirici ve destekleyici politikalarımızı sürdüreceğiz. Özellikle Ar-Ge’nin ve yerli girdi üretiminin desteklenmesine yönelik çalışmalara hız veriyoruz. 2014 yılında dış talep kaynaklı büyümeye geçişle birlikte kamu maliyesi ve finans sektörü zaten çok güçlü olan Türkiye ekonomisi, kendi kendisini besleyen yeni bir olumlu döngüye girecektir. Bu süreçle birlikte reform kararlılığımızı ortaya koyacak politikalarla ekonomide de ‘Yeni Türkiye’ diyoruz.”



Zeybekci ekonomideki büyümeyi değerlendirdi

Fenerbahçe Ülker: 77 - Galatasaray Liv Hospital: 52


Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da oynanan maçta ilk çeyrek 17-17′lik eşitlikle tamamlandı. İkinci çeyrekte daha etkili olan sarı-lacivertliler, çeyreği 42-25 üstün geçti.

Oyundan düşen Galatasaray Liv Hospital’a karşı arayı açmaya devam eden Fenerbahçe Ülker, üçüncü çeyreği de 61-37 önde kapattı.

Son çeyrekte baskılı oyununu sürdüren Fenerbahçe Ülker karşılaşmadan 77-52 galip ayrıldı.



Fenerbahçe Ülker: 77 - Galatasaray Liv Hospital: 52

Silahlı saldırı: 1 yaralı


Olay, İlkadım ilçesi Derebahçe Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, otobüs durağında silahlı saldırıya uğrayan Alperen M. adlı genç, bacağından yaralandı. Özel bir hastaneye kaldırılan yaralı, tedavi altına alındı. Silahlı saldırı sırasında kurşun isabet eden otobüs durağının camları kırıldı. Polis olay yerinde 1 adet boşkovan ele geçirdi.



Silahlı saldırıyı düzenlediği iddia edilen ve kapalı kasa kamyonet ile olay yerinden kaçan Gökhan A., Samsun Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma sürdürülüyor.



MUAMMER AY



Silahlı saldırı: 1 yaralı

Baba oğlun yarıştığı muhtarlık seçiminde baba galip çıktı


110 seçmenin bulunan Çayözü köyünde 75 seçmen sandık başına giderken, oyların 69’u baba Kazım Yıldız alırken, 6 oy ise oğlu Ünal Yıldız aldı. Oğlu ile demokratik ve huzur içerisinde bir seçim geçirdiklerini belirten Kazım Yıldız, “Karşımdaki oğlum da olsa, bu bir yarış. Ben de bu yarışın katılanı olarak bu seçimi kazanmak istiyordum ve kazandım. Böylelikle de oğluma bir ders verdim. Bundan sonra oğlum da köyümüzün sorunlarını çözme, geliştirip, güzelleştirme konusunda benimle birlikte çalışacak” dedi.



Seçimlerden bir gün öncesine kadar kendisinin ileride gözüktüğünü belirten Ünal Yıldız ise, “Babam seçmenlere ne vaatlerde bulundu bilmiyorum. Ancak, oylar sayılmaya başladığında gördüm ki, bana oy vereceğini söyleyenlerin birçoğu babama oy vermiş, doğrusunu isterseniz, bu kadar az oy alacağımı kesinlikle tahmin etmiyordum. Babama başarılar diliyorum” diye konuştu.



RUKİYE YILMAZ



Baba oğlun yarıştığı muhtarlık seçiminde baba galip çıktı

Yeliz Yeşilmen'den seçim sonucu açıklaması


Adana’da merkez Çukurova ilçesinde eşi, MHP’den belediye başkan adayı olan Yeliz Yeşilmen, seçim sonuçlarıyla ilgili olarak, “Kemikleşmiş fikirleler mücadele ettik, ancak bize oy vermeyenler bizim hizmetlerimizden mahrum kalmaya mahkum oldu” yazısını sosyal medyadan paylaştı.



Seçim çalışmaları boyunca attığı her adımı sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaşan Yeliz Yeşilmen, sonuçların belli olmasının ardından düşüncelerini dile getirdi. Yeliz Yeşilmen sayfasına “Arkadaşlar hayırlı güzel bir hafta diliyorum. Sizlere 10 gün bir şey yazmayacağım dedim ama sonucu açıklamam lazım. Büyükşehir’i kazandık çok şükür. Hüseyin Başkan sonuna kadar mücadele etti. Ama maalesef Çukurova’yı kaybettik. Bu bir yarış kazanmak da var, kaybetmek de var. Sadece Temmuz ayından beri eşim ve ben 7/24 dur durak olmadan çalıştık. Amacımız hizmetti. Ama kemikleşmiş fikirler ve başka partinin kalesi olan bir yerde mücadele ettik. Maalesef kişiye değil, partiye oy verildi. Ama Çukurova tarihinde en yüksek MHP oyunu alıp geçmişe göre oy oranını 4′e katlamışız. Bu da güzel. Oy veren vatandaşlara teşekkürler. Vermeyenler de bizim hizmetlerimizden mahrum kalmaya mahkum oldu. Hayırlısı canlar. Sizi seviyorum. Ayrıca şunu da söyleyeyim. Bizim hayatımızda hiçbir şey değişmez, yola devam. Düşmanca, sinsice bekleyen ve bu durumda utanmayan, mutlu olan tiplere bir şey söyleyeyim. Bizde ne proje, ne fikir ne de iş tükenir merak etmeyin” yazdı.

Yeşilmen’in eşi Ali Uğur Akbaş, resmi olmayan sonuçlara göre 60 bin 920 oy alarak CHP’li adayın arkasından ikinci oldu. 2009 yerel seçimlerin de MHP’li aday Çukurova’da 51 bin 738 oy almıştı.



FATİH KEÇE



Yeliz Yeşilmen'den seçim sonucu açıklaması

Gökçek: 'En az 70 bin oyumuz daha artar'


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını 5’inci kez kazanan Melih Gökçek, Büyükşehir Belediye Başkanlık Binasında konuşma yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ankara’da bu güne kadar alınan dualar ve destekler ile Allah ömür verirse 5 yıl daha Ankara’yı birlikte idare edeceğiz” diye konuştu.



7 düvelin birleştiğini ancak güçlerinin geri döndüğünü kaydeden Gökçek, “Özellikle İstanbul’da ki baronlar ve bu baronlar ile birlikte içerdeki iş birlikçileri hepsi bir araya geldiler bir sefer daha Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü karşısında, Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin gücü sayesinde mağlup oldular. Bu zafer Allah’ın yardımı ve milletimizin gücü sayesinde oldu. Milletimize şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyorum. Sözler verdik milletimize. O sözleri inşallah Rabbim 5 yıl içerisinde tutmayı nasip eylesin. Sizin gayretinizle de inşallah başarılı olacağımıza inanıyorum. Allah kendi rızası için hepinize hizmet etmeyi, birlikte mücadele etmeyi bizlere nasip etsin. Allah fitnecilere, fesatçılara fırsat vermesin. Bugün itibariyle devamlı olarak seçim durumlarına itiraz edecekler. Etsinler. Eğer bizim itirazlarımız kabul edilirse inanın en az 70 bin oyumuz daha artar. Allah’ın izniyle inşallah yolumuza aynen devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.



İLKER DURAK



Gökçek: 'En az 70 bin oyumuz daha artar'

Karabük’te 40 kişiden 9’u tutuklandı


Karabük Emniyet Müdürlüğü, haklarında çeşitli suçlardan yakalanma emri bulunan şahısları oy kullanacakları okullarda seçim sonrası gözaltına aldı. Emniyette sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 40 kişiden 9’u tutuklanarak Karabük T Tipi Cezaevine gönderildi.



YASİN ERDEM



Karabük’te 40 kişiden 9’u tutuklandı

Türkiye birincisine büyük ödül


25 yıldır alanında Türkiye şampiyonları çıkaran Sınav Dergisi Dershaneleri, Türkiye 1’incisi olan öğrencileriyle başarı geleneğini bozmuyor. 2014 YGS’de üç puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye 1’incisi olan Sınav Dergisi Dershaneleri öğrencisi Ertem Nusret Taş, büyük bir başarıya imza attı. Taş, Sınav Eğitim Kurumları tarafından eğitim bursu ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi. Ödül töreninde konuşan Sınav Dergisi Dershaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özer, Taş’ın başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “25 yıldır Sınav Eğitim Kurumları eğitim hizmeti yapmaktadır. Biz bu olayı her yıl yaşamaktayız, her yıl sadece bir iki öğrenci değil, her yıl onlarca öğrencide, bazen yüzü aşan öğrencimiz başarılı oluyor. Bunlara plaketler, ödüller veriyoruz. Tabi bir sınav klasiği Sınav Dergisi Dershaneleri, Türkiye’nin en büyük eğitim, dershane zincirinden biri. Şimdi de okullaşmaya başladık. Geçtiğimiz yıl okul olarak YGS’de birinci olduk, öğrencilerimiz derece aldılar. Ertem Nusret’in şöyle bir özelliği var; diğer çocuklara göre kişiliği ile karakteri ile beyefendiliği, çalışkanlığı ile öne çıktı. Vatana millete yaralı olacak bir evlat. Ben özellikle anne babayı burada huzurlarınızda tebrik etmek istiyorum. Böyle bir evlat yetiştikleri için, bize güvendikleri için. Çünkü Nusret bize 6’ncı sınıftan itibaren geliyor. Biz sadece kendisine bir öğretmen olmadık, bir eğitimci olmadık, ayrıca eğitim koçu, hayat koçu olmaya çalıştık” dedi.



Taş için 5 yıl boyunca karşılığı gelecek şekilde bir burs verdiklerini ifade eden Özer, 25 bin TL’lik çeki Taş’a hediye etti.



Ankara Fen Lisesi öğrencisi Taş ise, “Aileme, hocalarıma, arkadaşlarıma özellikle yanımda oldukları için bugünü anlamlı kılanlar aslında onlar. Sınava hazırlanma süreci lisenin başından beri başlıyor ama insan bunun çok bilincinde olmuyor. Düzenli çalışıyordum, genellikte okulda yazılılar için çalışıyordum ama bunların sınava çok önemli geri dönüşümleri oldu. Konular açısından bir alt yapı oluşturdu bende okul yazılılarına hazırlanmak. 12’nci sınıfta sık sık dershaneye geldim, burada tekrar ettim konuları, bilgilerimi pekiştirdim. Çok zor bir süreç olmadı açıkçası, her şey doğal olarak geliştiği için zorlandığımı hissetmedim” diye konuştu.



Sınava giren bütün arkadaşlarına geçmiş olsun diyen Taş, ilk sınavda kötü yapan arkadaşlarının kendilerini kötü hissetmemeleri gerektiğini belirtti. Taş, “Önlerinde daha büyük bir sınav var. Bu sınavın etkisi çok daha az diğerine kıyasla, hayatın kendisi de bir sınav, onu gözardı etmeden yaşamak lazım” dedi.



Sınavlara hazırlanmada dershanelerinin büyük katkısı olduğunu vurgulayan Taş, “Dershane bir nevi sınava odaklanmamı sağlıyor, ardından test çözme becerilerimi artırıyor” ifadesini kullandı.



Konuşmaların ardından ödüllerini alan Taş, ailesi ve öğretmenleri ile birlikte pasta keserek fotoğraf çekindi.



Türkiye birincisine büyük ödül

'Müzakereler memnuniyet verici'


Ara bölgede gerçekleşen ve yaklaşık 2.5 saat süren görüşme sonrası ilk olarak, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim liderlerle birlikte basının karşısına geçti. Buttenheim’in açıklamasında, iki liderin pozitif bir ortamda bir araya geldiklerini ve kısa bir süre sonra müzakerelerde bir sonuca ulaşma kararlılığını bildirdiklerini söyledi. Buttenheim, müzakerecilerin üzerinde konuştuğu maddeleri, liderlerin gözden geçirdiğini ve bu gözden geçirme sürecini devam ettireceklerini kaydetti. Özel Temsilci Buttenheim, bu gözden geçirme sürecinin tamamlanmasıyla görüşmelerde bir sonraki aşamaya geçilebileceğini sözlerine ekledi.



EROĞLU: “BUNDAN SONRAKİ ADIMIN NE OLACAĞINI ELE ALDIK”



Görüşmenin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise yaptığı açıklamada KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile müzakerecilerin yürüttüğü görüşmeleri değerlendirip, bundan sonraki adımların ne olacağını ele aldıklarını söyledi. Eroğlu, bugüne kadar meydana gelen gelişmelere göz atacakları ve tarama sürecinin tamamlanmasıyla, köprü kurucu önerilerin masaya konulacağı bir sonraki aşamaya geçilmesi konusunu görüştüklerini belirtti. Eroğlu açıklamasında ayrıca, “Verimli bir toplantı olduğunu söyleyebilirim” dedi.



“ÖNERİLERİ DETAYLI BİR ŞEKİLDE TARTIŞTIK”



11 Şubat’tan bugüne müzakerecilerin yaptığı görüşmeleri değerlendirip, bundan sonraki adımların ne olacağını ele aldıklarını kaydeden Eroğlu, süreç başladığında yapamaya karar verdikleri ve bugüne kadar meydana gelen gelişmelere göz atacakları tarama sürecinin de mümkün olduğu kadar kısa sürede tamamlanması ile bir sonraki aşamaya geçilmesi konusunu görüştüklerini söyledi. Eroğlu, bir sonraki aşamanın köprü kurucu önerilerin masaya konması olduğunu kaydetti. Eroğlu ayrıca, “Bizim bazı önerilerimiz oldu. Onların bazı düşünceleri masaya yansıtıldı” dedi. Güven yaratıcı önlemlerin daha ziyade Rumlar tarafından gündem konusu yapıldığına işaret eden Eroğlu, güven yaratıcı önlemlerin, her iki halkı da ilgilendiren konular olduğu zaman bir kıymet kazanabileceğine vurgu yaptı. Eroğlu, “Hem bizim masaya koyduğumuz önerileri, hem de onların düşüncelerini detaylı bir şekilde tartıştık” dedi.



Eroğlu, bugünkü toplantıda, daha önce ayda 1 toplanma kararı aldıkları Anastasiadis ile gerek görüldüğü sürece bir araya gelme konusunda bir mutabakata varıldığını söyledi. Eroğlu açıklamasında ayrıca, “Bugün yapılan görüşmede birbirimizi daha iyi tanıma, düşüncelerimizi biraz daha iyi okuyabilme fırsatı bulduk. İyi, samimi ve verimli bir toplantı olduğunu söyleyebileceğim bir toplantı gerçekleştirmiş olduk. Mühim olan bundan sonraki tarama olayı bittikten sonra özlü konularda ortaya koyacağımız önerilerimiz, mukabil öneriler ve bunların değerlendirilmesinin sonuçlanması. Esas müzakerelerin o zaman daha detaylı bir şekilde devam edeceğini tartışmış olduk. Bugünkü müzakerelerden memnun olduğumu söyleyebilirim” dedi.



BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim’in ilgisinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Eroğlu, “Bundan sonraki görüşmelerde özlü konular tartışıldıkça, daha geniş ve daha detaylı bilgiler verme durumunda olacağız” dedi.



'Müzakereler memnuniyet verici'

Valencia geleceğin yıldızlarını arıyor


16-21 Haziran tarihleri arasında Valencia antrenörleri, çocuklara futbol kampı vermek için İstanbul’a gelecek. 6 ile 16 yaş arasındaki kız ve erkekler çocukların katılabileceği futbol kampı 1 futbol sahası, özel futbol aktiviteleri için 11 suni çim sahası ve açık kondisyon aktivitelerinin gerçekleştirilebileceği başka alanları da olan Darüşşafaka Maslak’ta gerçekleşecek.

Program dahilinde her 20 çocuğa bir Valencia koçu verilerek, çocukların programın her gününde daha verimli olmasını sağlamak hedefleniyor. Kampı başarı ile tamamlayan 2 çocuk ise diğer yaz İspanya’ya götürülerek, 1 hafta boyunca futbol eğitimi alacak.



Valencia geleceğin yıldızlarını arıyor

Menderes Türel: ‘Antalya’m nerede kalmıştık?


Türel, göreve gelmeleriyle birlikte Antalya’nın tekrar büyük hedeflere yürüyeceğini söyledi.

Antalya’da mahalli idareler seçimlerinde CHP’li Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Akaydın ile Menderes Türel arasında kıyasıya mücadele yaşandı. Açılan ilk sandıklardan Türel’in önde çıkması partilileri sevince boğdu. Partililer gece boyunca sonuçları il binasından takip etti. Sona ana kadar büyük çekişmeye sahne olan seçimleri resmi olmayan rakamlara göre 23 bin oy farkı ile Türel kazandı.



Türel’in zaferini ilan etmesinin ardından partililer il başkanlığına akın etti. İl binası önüne gelen parti otobüsleri ve kurulan platformdan seçim şarkıları yükseldi. Saat 13:30 ‘da alana eşi Ebru Türel ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci ve milletvekilleri ile gelen Türel, partilileri selamladı.



Alkışlar ve sloganlar eşliğinde kürsüye gelen Menderes Türel sözlerine, “Antalya’m nereden kalmıştık Antalya’m” diyerek başladı. Antalya’nın önemli bir seçim yarışını, önemli bir seçim gecesini arkada bıraktığını ifade eden Türel,

“Antalya artık aydınlık bir geleceğin sabahına uyanmıştır. Antalya büyük hedeflerle dolu yürüyüşüne başlıyor. Antalya yalancılara güle güle, dürüstlere hoş geldin demiştir. Antalya cumhuriyete sözde değil özde sahip çıktığını göstermiştir. Antalya demokrasinin kalesi olduğunu göstermiştir. Antalya yalan ve iftira siyasetine en güzel cevabı vermiştir. Millet sözünü söylemiş yalancılara güle güle dürüstlere hoş geldin demiştir. Bize inanan, güvenen baskılara boyun eğmeyen siz yiğit insanlara teşekkür ediyoruz. Bize oy vermeyen ama Antalyayı gerçekten seven, seçim ortamına, huzura katkı yapan bütün Antalyalılara teşekkür ediyorum” dedi.



HERKESE TEŞEKKÜR

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a desteklerinden dolayı teşekkür ettiğini söyleyen Türel, “Türkiye’ye göğsünü siper ettiği için teşekkür ediyorum. Bu seçimde Sayın Başbakan içeride ve dışarıda bir sürü cephede mücadele verdi.Recep Tayyip Erdoğan 7 düvele karşı durdu. O millete güvendi. Sizlere güvendi. Milletine güvendi. Oy sandıklarının üzerinde uyuyarak sabahlara kadar seçimin onurunu koruyan sandık görevlisi ütün arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Onlar bu kadar baskıya zulme boyun eğmediler. Dik durdular. Allah hepsinden razı olsun. Buradan ayrıca il seçim kurulunda hizmet veren hukukçu kardeşlerime, sandık başkanlarına, emniyete teşekkür ediyorum” diye konuştu.



“AİLEME YAPILMADIK HAKARET KALMADI”

Antalya’nın bu seçimlerde tarih yazdığının altını çizen Türel, “Antalya’nın yeni miladını siz yazdınız. Bu miladı yazıyorken işte burada bu davaya gönlünü veren kardeşlerimle beraber dava arkadaşlarımla beraber Antalya örnek bir çalışma gösterdi. Antalya’daki seçim kampanyası Türkiye’de örnek gösterilen bir seçim kampanyası oldu. Allah bütün kardeşlerimden razı olsun. Seçilmeden önce şunu söylemiştim. Ben belediye başkanıysam sizlerde başkanısınızdır. Sizin belediye başkanlığınız hayırlı olsun. Buradaki heyecan bize başarıyı getirdi. Sizler yalancıları, iftiracıları, takinyecileri seçim kazanmak için bu memlekete ihanet edenleri yendiniz. Seçim boyunca Antalya’ya yakışmayan yalan ve hakaret iftira kampanyası yürütüldü. Ben ve ailem bütün yakınlarım hakkında hakaret edilmedik söz kalmadı. Bize edilmedik ayıp kalmadı. Öyle ki geçen hafta bir televizyon konuşmamda (siyasetin bir manasının da terbiye olduğunu söyledim. Antalya insanlıktan çıkarak siyaset yapılacak bir yer değildir” demiştim. Antalya’da nezaket sınırları dışında bir seçim kampanyası yürütüldü. Aile bireylerime kadar atılmadık iftira kalmadı. İşte şimdi bu iftiracılara güle güle diyoruz, dürüst insanlara hoş geldin diyoruz” şeklinde konuştu.



“TÜREL’İN KİMİN ÇOCUĞU OLDUĞU SANDIKTA BELLİ OLDU”

İftiracıların dün akşam Sayın Bakan Çavuşoğlu’nun il seçim kurulu ziyaretine tekiler göstermesini eleştiren Türel, “Seçimlere bir gölge düşürme gayretinde oldular. Millet iradesine saygı duymayanlar yine bir takım işlere giriştiler. Ama Antalya teslim olmadı. Boyun eğmedik. Antalya’nın geleceğini çalmak isteyenlere teslim olmadık. Ne demiştik Antalya Yörük ateşini yaktı. Antalya göğsünü siper etti. İkinci Çanakkale savaşını kazandı Antalya. Antalya onurunu gururunu korudu. Antalya teslim olmadı. Antalya hayasızca akının karşısında demir gibi durdu. Antalya hayasızca akının karşısında Yörük ateşini yaktı. Antalya geleceğinin çalınmasına izin vermedi. Antalya az önce bu meyanda bulunan dostlarımın kardeşlerimin söylediği gibi Menderes Türel’in kimin çocuğu olduğunu sandıkta gösterdi” dedi.



“ANTALYA HEDEFLERİNE YÜRÜYOR”

Antalya’nın büyük hedeflere doğru yürümeye başladığını dile getiren Türel, “Yarın Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin gönderinde şanlı Türk bayrağı dalgalanacak. O gönderde devir teslim töreninde Türk bayrağını indirip, CHP asanlar gidecek yerine şanlı Türk bayrağını asanlar gelecek. Biz herkesi kucaklayacağız. Biz Antalya’nın çocuğuyuz. Antalya bizim sevdamızdır. Antalya bizim hayallerimizdir. Biz gerekirse Antalya için canımızı feda ederiz. Artık yarın kaybedilen beş yılı telafi etmek için iş başı yapacağız. Yarın bütün Antalya bütün ilçeleri için gün bir başka doğacak. Yarın Antalya’nın şahlanış günü olacak. Yarın Antalya için yeni bir gündür. Güzel bir gündür. Büyük Antalya, büyük yürüyüşüne yeniden başlayacaktır. Herkes bu güven ve ortamında rahat uyusun. Yarın Antalya hedeflerine yürümeye başlayacak” dedi.



AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ise arkalarında hiçbir zaman dış destek yada paralel yapı olmadığını ifade eden Köse, “Ama bizim arkamızda siz vardınız. Antalyalılar vardı. Menderes Türel kaldığı yerden hizmetlerine devam edecek. Antalya’nın tamamına hizmet götüreceğiz. Antalya önümüzdeki 5 yılda Antalya hizmete doyacak. Antalya belediyeciliği yeniden menderes Türel ile görecek” dedi.



İSA AKAR-ALPARSLAN ÇINAR



Menderes Türel: ‘Antalya’m nerede kalmıştık?

Hırsız bu kez 20 çuval patates çaldı


Olay, kent merkezinde yaşandı. Müşteki M.T. isimli şahıs, evinden 250 kilogram patatesin çalındığını görünce polisi aradı. 750 TL değeri olan patatesleri geri isteyen şahıs şikayetçi oldu. Bunun üzerine asayiş ekipleri çalışma başlattı. Hırsızlık olayını gerçekleştiği öğrenilen M.K. isimli şahıs, akşam saatlerinde elinde siyah renkli poşet ve içerisinde 20 adet boş patates çuvalı ile yakalandı. Şüpheli M.K. hakkında, “Geceleyin evden hırsızlık, konut dokunulmazlığının ihlali ve mala zarar verme” suçlarından işlem yapılarak adliyeye sevk edildi.



BÜLENT VELİOĞLU

BOLU (İHA)



Hırsız bu kez 20 çuval patates çaldı

Kadın akademisyenlerin sorunlarına ışık tutulacak


Akademisyenlik ve kadınlık kimliklerinin ağır ve çelişen sorumluluklarını eşzamanlı olarak yerine getirmeye çalışan kadın akademisyenlerin yaşadığı zorluklar, 9 Nisan Çarşamba günü İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek sempozyumda masaya yatırılacak.

Türkiye’nin önde gelen kadın akademisyenlerinin katılacağı “Akademide Kadın” sempozyumu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin ilk kadın profesörü ve kürsü kurucusu Prof. Dr. Nermin Abadan Unat, kadın çalışmaları üzerine yoğunlaşan Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Üyesi Prof. Dr. Yeşim Arat ve akademisyen kadınlar hakkında çalışmalar yapan İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Hacıfazlıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek. Kadın akademisyenler, yaşam tecrübeleri ve akademik çalışmaları sonucu elde ettikleri öngörülerini katılımcılarla paylaşacak.



Kadın akademisyenlerin sorunlarına ışık tutulacak

Her şey oy kullanmak için


Samsun’un Ayvacık ilçesine bağlı Çamalan Mahallesi’nde yaşayanlar, kara rağmen baraj gölünü kayıklarla aşarak oy vermeye gitti. Çamalan Mahallesi Kozbük mevkisinde yaşayanlar kara rağmen sandığa giderek oylarını kullandı. İlçeye ulaşımın kayıklarla sağlandığı Kozbük’te yaşayanlar oy kullanmak için canlarını tehlikeye attılar. 30 Mart yerel seçimlerinde de ilçeye ulaşabilmek için kayıklar devreye girdi. Yoğun kar yağışı ve fırtınaya rağmen mahalleliler kayıklarla gölü aşıp sandığa giderek oylarını kullandı. Kayıkla vatandaşları gölün karşısına taşıyan İlker Zengin, “Mahallemizde yol olmadığı için Ayvacık’a gidip gelirken kayıkları kullanıyoruz. Mahallemizin yolunun yapılacağı konusunda yetkililer sözünü verdi. Bizler de zorlu olmasına rağmen vatandaşlık görevimizi yerine getirmek için yine kayıklarla ulaşım sağladık. Yol yapılana kadar kayıklarla gidip gelmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.



Her şey oy kullanmak için

Macar medyasından Başbakan’a övgü


Ülkenin ileri gelen televizyon kanalları, gazeteleri Erdoğan’ın büyük bir zafer kazandığını ifade etti. Macar Devlet Kanalı (MTV1), Türkiye’de gerçekleşen yerel seçimleri Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki Ak Parti’nin uzak ara kazandığını, Türk halkının Erdoğan’a güvencesinin tam olduğunu bir kez daha ortaya çıktığı yorumunda bulundu. Macar haber kanalı HİR TV ise, Türkiye’deki seçimlerin galibi yüzde 45 oy alan AK Parti başlığı attığı haberinde, başkent Ankara’da nefeslerin tutulduğu bir seçim yaşanırken, mevcut başkan Gökçek’in az farkla yeniden seçildiğini, Türkiye genelinde ise Ak Parti’nin büyük üstünlük elde ettiğini belirtti.



Günlük siyasi gazete Magyar Hirlap ise, ‘‘Erdoğan: ‘‘Bazıları yarından itibaren kaçacak’’ sözlerini başlığına taşırken, Türkiye’de yapılan yerel seçimlerin galibi Erdoğan’ın partisi Ak Parti oldu, Başbakan Erdoğan, kendilerinin yıkılması için yemin eden ve kendilerine savaş açan cemaatin bunun bedelini ödeyeceği sözlerini sayfalarına taşıdı.



Macaristan’ın en önemli haber internet sayfalarının başında gelen İndex ise, ‘‘Erdoğan Türkiye’deki yerel seçimlerde sildi süpürdü’’ başlığı atarken, Ak Parti’nin hakkında çıkarılan yolsuzluk ve rüşvet söylentilerine rağmen oyların yüzde 45’ni alan Erdoğan’ın partisi büyük bir zafer kazandı diye yazdı. Ülkenin önemli ekonomi haber sitesi HVG ise, ‘‘Türk Başbakan hesaplaşmaya gidecek’’ başlığı atarken, yerel seçimlerde ülke genelinde yüzde 45 oy alarak patlama yapan Ak Parti’nin lideri Erdoğan, 17 Aralık’tan bu yana kendilerine karşı kumpas kuran cemaatin bu kumpasın hesabını vereceğini söylediğini yazdı.



MEHMET BAŞARAN

BUDAPEŞTE (İHA)



Macar medyasından Başbakan’a övgü

Demirtaş: 'Koşullar çözüm süreci için uygun'


Dün yapılan yerel seçimleri partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla değerlendiren BDP Eşbakanı Selahattin Demirtaş, seçimlerde partisinin başarı elde ettiğini söyledi. Tartışmalı bir seçim dönemi yaşadıklarını aktaran Demirtaş, Türkiye’de keskin bir kamplaşmanın olduğunu dikkat çekti. BDP olarak, Ortadoğu’yu etkileyecek bir seçim kampanyası düzenlediklerini belirten Demirtaş, Gezi olayları ve 17 Aralık sonrası gelişmelerin kampanyayı etkilediğini söyledi. Demirtaş,



“Seçmen kitlesi ağırlıklı olarak görüşünüz ağırlıklı koruyor. Değişik bir seçmen kitlesi gözlemlemedik. Seçim öncesi BDP olarak yüzde 80’ine ulaştık. Çok daha büyük başarılar elde etme potansiyelimiz vardı. Medya desteği asla BDP’den yana değildi. Bariz bir ayrımcılık yaşadık. Anadolu Ajansı ve TRT özellikle ambargo uyguladı. 0 dakika BDP propagandası yaptılar. Sosyal medya ağır bir darbe aldı. Çok sayıda arkadaşımız da tutukluydu” diye konuştu.



“BELEDİYE SAYIMIZI ARTIRDIK”

BDP olarak AK Parti ile yarıştıkları her yerde AK Parti’yi gerilettiklerini anlatan Demirtaş, BDP’nin belediye sayısının da artırıldığını ifade etti. Bu sonucu elde etmek kolay olmadığını dile getiren Demirtaş,

“BDP bunu başardı. Bizler eksik kaldığımız düşük oy aldığımız yerel yönetimleri kaybettiğimiz yerler için araştırmamızı yapacağız. Halkın organik bir aklı vardır. Herkesin halkın iradesine saygı göstermesi lazımdır” şeklinde konuştu. Demirtaş, seçim öncesi verdikleri sözlerin tümünün arkasında olduklarını kaydederek, hayata geçirmek için adım atacaklarını dile getirdi. Demirtaş, “Anadilde eğitimden, sağlığa kadar adım atacağız. Verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız. Elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Yerel seçimler aslından genel seçimlerin ve Cumhurbaşkanlığı bir provası gibi oldu. Mümkündür ki genel seçim erkene alınabilir. Her ne olursa olsun hedefe bloke olarak daha kapsamlı olarak çalışacağız. Genel seçimlerde çok daha büyük bir başarı elde edeceğimizi tahmin ediyoruz. Bu seçimde BDP-HDP çok büyük başarı sağlamıştır. Bu sonuçlar kolay elde edilmiyor.

Bir muhalefet, bir halk hareketi olarak bu sonucu ortaya koymak kolay değil. Kadın arkadaşlarımız büyük çaba sarf ettiler.Genç arkadaşlarımız mutfakta isimsiz kahramanlarımız olarak çalıştılar. En ufak bir hükümet desteği yoktu, devlet desteği yoktu ama kösteği de yoktu bunu da belirteyim. Alnımızın akıyla çıktık, etkili sonuçlar aldık. Cezaevlerindeki arkadaşlarımız oylarını vererek destek oldular. Bu seçimin ortaya çıkan başarısı küçümsenecek bir başarı değil. Uzun yıllardır çalışma yaptığımız yerlerde belediye kazandık. Kaybettiğimiz yerde de kazandığımız yerde de halkın iradesine saygı duyuyoruz” ifadelerini kullandı.



“AK PARTİ’NİN OYLARINI ARTIRMASININ NEDENİ AK PARTİ KARŞITLIĞINDAN BAŞKA VASFI OLMAYAN CENAHTIR”



Demirtaş, AK Parti’nin aldığı oyları da değerlendirerek, “AK Parti’nin oylarını artırması, seçimi kazanması uçlarını, günahlarını temizlemez, suçlamaları ortadan kaldırmaz. Hırsızlıkla mücadele etmek için çalışmak lazım. AK Parti’nin oylarını artırmasının nedeni AK Parti karşıtlığından başka vasfı olmayan cenahtır. Kasetler yerine halka bel bağlansa daha iyi sonuç alınırdı İlkeli siyasete halk siyaset. Halk hırsıza sahip çıkar diye bir şey yok, hırsızlığın hesabı sorulacaktır, bunu da seçmen de istiyor. Kapsamlı değerlendirmeler yapacağız” dedi.



HDP-CHP GÖRÜŞMELERİ

Seçim öncesi Halkların Demokratik Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisinin ittifak görüşmelerini hatırlatan Demirtaş, bunun bir şans olduğunu dile getirerek, CHP’yi eleştirdi. Demirtaş,

“Bizim parti olarak iç potansiyelimiz çok büyüktür. Gerek tutuklanmalar, gerek maddi zorluklardan dolayı potansiyelimizi ortaya çıkarmada zorlandık. HDP-CHP görüşmeleri vardı. Bu da bir şanstı aslında ama CHP ilkeli bir ittifakı deneyip kendi ulusalcı unsurlardan arınıp demokratik bir birlik seçmek yerine daha ilkesiz bir ittifak seçti. Bunun da kayıplarda payı var” diye konuştu. Görev süresi bu dönem sona erecek olan Demirtaş, BDP’nin önümüzdeki günlerde olağanüstü kongre kararını alabileceğine anlatarak, “Araplardan Süryanilerden de oy aldık. Ana dilde eğitim, sağlık, kitap basılması bütün imkanları kullanacağız. Bütün bunların hepsi demokratik özerklik dediğimiz demokrasinin bir parçası. Partimiz yakında toplanıp olağanüstü bir kongre kararı alınacak. Eşbaşkanlık konuş ele alınacak, ancak o zaman belli olacak eşbaşkan olacak isim” şeklinde konuştu.



Demirtaş, bir basın mensubunun seçim sonuçlarının çözüm sürecini nasıl etkileyeceğini sorusunu şöyle cevap verdi:



“Seçimin sonuçların çözüm sürecini doğrudan etkileyeceğini tahmin ediyorduk. Ama şu haliyle çözüm sürecinin pozitif ilerleyebilmesi AK Parti’nin atacağı pratik adımlara bağlı kalmış durumda. Eğer AK Parti müzakere sürecine hızlı bir geçiş, yasal değişiklilikler konusunda ilerleme sağlarsa çözüm süreci ilerler. Yok eğer bunu gerçekleştirmezse seçim sonucu iyi de olsa kötü de olsa çözüm süreci AK Parti’nin ilerlemeye niyetine bağlı çökmüş olacak. Şuan koşullar çözüm sürecini ilerletmek için uygundur.”



“BİR CEMAATİN TAMAMINI SUÇLU İLAN EDİP, O CEMAATİN BÜTÜN ÜYELERİNİ LİNÇ EDEMEZSİNİZ”



Bir gazetecinin ‘Başbakan Erdoğan’ın seçim sonrasında Gülen cemaatine yönelik bir gerçekleştirme durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz’ sorusunu yanıtlayan Demirtaş, “Siz bir cemaate karşı, cemaat olmasından kaynaklı bir operasyon yapamazsınız. Suç kim tarafından işlenmişse, elinizde belgesi bilgisi varsa o kişiye dönük operasyon yapabilirsiniz. Yani bir cemaatin tamamını suçlu ilan edip, o cemaatin bütün üyelerini linç edemezsiniz. Bu durum bize yapıldığı için biliyoruz. KCK operasyonları adı altında on binlerce insan içeri atıldı. Fethullah Gülen Cemaati’ne sırf cemaatin üyesi olduğu için suçlar, tutuklanıp, operasyon yaparsanız, BDP olarak biz böyle bir yaklaşımı asla desteklemeyiz ve hoş görmeyiz” diye cevap verdi.



AHMET ÜN-AYDIN YORAT



Demirtaş: 'Koşullar çözüm süreci için uygun'

İnşaattan düşen şahıs yaralandı


Alınan bilgilere göre, Maltepe Mahallesi Uludağ Sokak’ta bulunan bir inşaatta çalışan Recep D. (60) isimli şahıs, dengesini kaybedince demirlerin üzerine düştü. Demirler vücudunu kesince yaralanan yaşlı adamı gören vatandaşlar durumu 112 Acil ekibine bildirdi. Sağlık ekiplerinin olay yerinde ilk müdahalede bulunduğu yaşlı adam daha sonra Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırarak tedavi altına aldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.



REMZİ ŞİMŞEK

SAKARYA



İnşaattan düşen şahıs yaralandı

Vali Vasip Şahin, YGS Türkiye birincisine laptop hediye etti


Malatya Valisi Vasip Şahin, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2014-YGS) Türkiye Birincisi Malatya Fen Lisesi Öğrencisi Oğuz Türk Yılmaz’ı makamında kabul ederek laptop hediye etti.YGS’de Türkiye birinciliğini elde eden Oğuz Türk Yılmaz’ ı makamında kabul eden Vali Şahin, kendisini ve öğretmenlerini başarılarından dolayı tebrik edip başarılarının devamını dileyerek, düzenli ve çok ders çalışmasıyla elde ettiği başarı sonucu diğer öğrencilere de örnek teşkil etmesi nedeniyle kendisine teşekkür etti.



YGS-3, YGS-4 ve YGS- 5 puanlarında birinci, YGS-1, YGS-6 puanında ikinci ve YGS-2 puanında da beşinci olan Oğuz Türk Yılmaz’a laptop bilgisayar hediye ederek, kendisini yetiştiren anne ve babası ile öğretmen ve yöneticileri de tebrik ederek teşekkür eden Vali Şahin, “Malatya olarak böyle bir başarıyı aslında hak ediyoruz ama yıllardır görmemiştik, evladımız bize bunu yaşattı, kendisine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki hayatında hep başarılar onu takip edecektir. Gördüğüm kadarı ile çok çalışkan olmasının yanında çok da beyefendi, kişiliği oturmuş değerlerine bağlı ve saygılı bir gencimiz. İdeal genç dediğimiz tip de bu olsa gerek zaten, Ölçüleri başarı ile değil aynı zamanda değerler manzumesi ile onu hazmetmesi ve onu hayatına yansıtmasıyla da örnek olacak bir nesil arzuladığımızı söylüyorduk.



Oğuz evladımızda bunların hepsi bir araya gelmiş durumda, inşallah ikinci aşamada da bu başarıyı yakalayacaktır. Bu başarıyı yakalasın veya yakalamasın Oğuz Malatyamızın, okulumuzun ve ailesinin gururu olmuştur, bu bizim için önemli bir kazanımdır. Malatya için güzel bir intiba olmuştur. Diğer arkadaşlarına da kendisinden sonra gelecek kardeşlerine de örnek olacak bir ufuk açacaktır” dedi.



Eğitim ile ilgili yürütülen projeler hakkında da görüşü alınan Vali Şahin, okul müdürleri ile yapılan değerlendirmeler de daha önceki yıllara göre gözle görülür bir artışın yakalandığı ancak sadece ölçülebilir bir başarının yakalanmasının yeterli olmadığını ifade ederek şunları söyledi:”Aynı zaman da gerçekten devletini, milletini, ülkesini seven, bir başkasından kendini sorumlu hissedebilen, değerleri ile barışık, tarihe karşı kendini sorumlu, geleceğe karşı ve istikbale karşı kendini borçlu hisseden, kendinden ve ülkesinden sorumlu bir nesil arzuluyor ve hedefliyoruz. Bu başarı da onun bir alt dalını oluşturdu. Kendimize olan güvenimizi sağladı. Malatya olarak bu işin yapılabileceğini ve başarılabileceğini, Türkiye’ye de örnek olunabileceğinin bir göstergesi oldu.”



Başarısını düzenli ve çok ders çalışmaya borçlu olduğunu belirten Oğuz Türkyılmaz ise hedefinin Hacettepe Tıp Fakültesi olduğunu söyledi.Emekli sınıf öğretmeni olan anne Türkan Türkyılmaz ve MTA’da Jeoloji Baş Mühendisi olan baba Bayram Türkyılmaz, çocuklarıyla Malatya ile birlikte gurur duyduklarını dile getirdi.



Anne Türkan Türkyılmaz, çocuk yetiştirilmesine annelerin önemine dikkat çekerek, Oğuz Türkyılmaz’ın 2,5-3 yaşlarında okuma ve yazmayı öğrendiğini bildirdi.İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk, Fen Lisesi Müdürü Murat Dönmez ve Rehberlik Öğretmeni Murat Gülpınar’ da öğrencileri ile gurur duyduklarını belirterek, bu tür başarıların ve öğrenci sayılarının artması temennisinde bulundu.



NİHAT ABACI



Vali Vasip Şahin, YGS Türkiye birincisine laptop hediye etti

Toprakkale'de seçim sandığı yakıldığı iddiası


Toprakkale ilçesinin Kışla Mahallesi’ndeki İbrahim Ergen İlköğretim Okulu’nda bulunan 1025 nolu sandıkta meydana gelen olayda, iddiaya göre AK Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Cavit seçimi CHP’nin kazandığını anlayınca partililerle birlikte okula gelerek, seçim sandıklarını tekmelemeye başladı. Bu sırada yanında bulunan bir grubun ise kırılan sandıktaki oyları alarak yakmaya başladığı öne sürüldü. Polis müdahale ederek olayı yatıştırdı. İlçeye takviye olarak gönderilen polis ekipleri, okul çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.



Kırılan sandıkları ve yakılan oyları toplayan yetkililer, tutanaklar tutarak, polis nezaretinde sandıkları İl Seçim Kurulu’na götürdüler. CHP Belediye Başkan Adayı İbrahim Demirci, CHP İl Başkanı Kemal Tabak ve bazı partililer de olay yerine gelerek yetkililerden durum ile ilgili bilgi aldılar. Demirci, olayı çıkaranlar hakkında şikayetçi olduklarını belirtti.Olayla ilgili bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş ise olayı öğrenince ilçeye gittiğini, olay yerinde yaptığı incelemede çok fazla abartılacak bir durumun olmadığını gördüğünü, birkaç tane oy pusulasının yandığını ifade etti. Arslantaş, partisinin belediye başkan adayının da olayla ilgisinin olmadığını, bunu adayı karalamak isteyenlerin söylemiş olabileceğini savundu. Arslantaş, olayın güvenlik güçleri tarafından mutlaka aydınlığa kavuşturulacağına inandığını kaydetti.



ALİ CELAL KAYMAK

OSMANİYE



Toprakkale'de seçim sandığı yakıldığı iddiası

10. Uluslararası Kar Film Festivali sone erdi


Festivalin kapanış konuşmalarını, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkaç, İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Suat Gezgin yaptı.



“Sürgün İnek” Film ekibinden Vildan Atasever, Tolga Güleç, Mine Teber, Serkan Öztürk, Ayhan Özen ve Fırat Paşayiğit de sinemanın ve oyunculuğun detayları hakkında güzel bir söyleşi gerçekleştirdi.Festivalde, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olup sektörde çalışan; Özgür Çakır, İbrahim Kaya, Suat Ergin ve Ömer Terzi öğrencilerle bir araya gelip öğrencilerin sektör ile ilgili merak ettikleri soruları yanıtladı.



Daha sonra Kar Film Festivalinin onur konukları olarak Yeşilçam’ın usta oyuncusu Selda Alkor ile tiyatro ve sinema oyuncusu Nihal Menzil öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşinin ardından konuklara plaket verildi. Plaket töreninin ardından Gerilla Film Yapım Yönetmeni ve Araştırma Görevlisi Hakan Ün’ün “Ekmeğim” adlı sinema filmi misafirlere izletildi. Programın son bölümünde ise Hababam Sınıfının sevilen oyuncusu Ahmet Arıman öğrencilerle bir araya geldi ve merak edilen soruları yanıtladı.Festival düzenlenen gala gecesi ile son buldu.



Festivalde ödüle layık görülen eserler ise şöyle oluştu:



Kurgusal: 1. Ayrılık – Ümit Tayam, 2. 4 Yapraklı Yonca – Hakan Berber, 3. Mama- Ahmet Bikiç



Deneysel; 1. Hafi – Vedat Coşkun, 2. Natürmorg – Bilgi Diren Güneş, 3. Puset – Mine Sarahan




Belgesel; Elazığ Fırat Üniversitesi`nden 1. Kardeşlik Uykusu – Savaş Keskin, 2. Zen – Özer Kesemen, 3. Zarok- Muhamet Beyazdağ.



Animasyon; 1. Kafa – Koray Sevindi, 2. Toplu Ulaşın – Elif Sevda Demircan, 3. Evrim- Arınç Arısoy.”



E.MEHMET YILMAZ



10. Uluslararası Kar Film Festivali sone erdi

ASO başkanı Özdebir: 'Artık işimize bakalım’


4’üncü çeyrek ve 2013 yılı ekonomik büyümesinin beklentilere uygun geldiğini belirten Özdebir, “2013 yılı büyümesi, Orta Vadeli Program’da belirtilen yüzde 3,6’yı geçmiştir. Bu yılın hedefi de yüzde 4’tür. Bu yılın ilk çeyreğinde büyümenin çok zayıf kalacağını düşünüyoruz. Ancak yılın geri kalan kısmında bu tablo değişebilir ve hedefe yaklaşılabilir. 4’üncü çeyrekte iç talebin büyümeye katkısında 3. çeyreğe göre bir artış olmuştur. Diğer yandan ihracatta yılın 3’üncü ve 4’üncü çeyreğindeki düşüş, dış ticaretin büyüme üzerindeki olumsuz etkisini artırmıştır. Bu veriler, 2013 yılında büyümenin iç talep artışından kaynaklandığını göstermektedir. Alınan tedbirler nedeniyle iç talep artışının bu yıl geçen yıla göre daha sınırlı kalacağını söyleyebiliriz. Yılın ilk iki ayına ilişkin dış ticaret verileri, bu yıl dış talebin büyüme üzerindeki etkisinin geçen yıla göre daha olumlu olacağı beklentilerini güçlendirmektedir” ifadesini kullandı.

Yılın son iki çeyreğinde imalat sanayiindeki büyümenin genel ekonomik büyümenin üzerinde olduğuna dikkat çeken Özdebir, şunları dedi:

“Bu durum, sanayiciler olarak bizleri memnun etmiştir. Sanayi Türkiye’de yeniden ekonomik büyümenin lokomotifi haline gelmiştir. Bunun devam etmesi için başta ekonomi yönetimi olmak üzere herkesin yeniden üretime ve yatırıma odaklanması gerekmektedir.”



ASO başkanı Özdebir: 'Artık işimize bakalım’

Kosovalı Türk liderlerden Erdoğan’a kutlama mesajları


Türkiye’de yapılan yerel seçimlerin barış ve huzur içinde geçmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Bakan Yağcılar, seçimlerin demokratik hava içinde geçmesinin Türkiye için olduğu kadar Balkanlar için de büyük önem arz ettiğini dile getirdi. Yağcılar,



“Türkiye Cumhuriyeti’nde düzenlenen seçimlerde demokrasi ağır basmıştır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Ak Parti’nin bu seçimlerden zafer ile çıkması beklenen bir sonuçtu. Ak Parti camiası ve Başbakan Erdoğan’ı cani yürekten kutluyorum. Seçimler AK Parti’nin güçlü ve örgütlü, halka hizmet eden bir parti olduğunu kanıtlamıştır. Ak Partili belediyelerde halka verilen hizmet mükafatlandırılmıştır” ifadesine yer verdi. KDTP ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, açıklamasında, Kosova ve Türkiye arasında başarıyla gelişen ilişki ve işbirliği kapsamında Kosova Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti belediyeleri arasında gelecekte de işbirliğin daha da ileriye taşınacağına inandığını belirtti.



KTAP VE MAMUŞA BELEDİYE BAŞKANI BÜTÜÇ’TEN ERDOĞAN’A KUTLAMA MESAJI

Kosova Türk Adalet Partisi (KTAP) Genel Başkanı ve Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, AK Partinin zafer elde etmesi sonucu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a kutlama mesajı gönderdi. Kosova Türk Adalet Partisi (KTAP) Genel Başkanı ve Kosova’nın tek Türk Belediyesi Başkanı olan Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a kutlama mesajı gönderdi. Bütüç, mesajında yerel seçimlerde elde ettikleri başarılardan dolayı başta Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Belediye Başkanlığı’nı kazanan belediye başkanlarını kutladı. Arif Bütüç, kutlama mesajında,



“Kosova’nın dostu ve Mamuşa’nın ‘Fahri Vatandaşı’ olan T.C. Başbakanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın bu başarısı bütün Kosova’yı mutlu ettiği gibi Mamuşa Belediyesini ve bütün Mamuşa vatandaşlarını ayrı bir şekilde sevindirmiştir. T.C. Başbakanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve bütün AKP teşkilatının elde etmiş oldukları bu başarılarını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.



ERCAN KASAP

PRİŞTİNE (İHA)



Kosovalı Türk liderlerden Erdoğan’a kutlama mesajları

Fenerbahçe'den Fernandes yalanlaması


Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Kulübümüz, Fernandes ile hiçbir şekilde ilgilenmemekte; bu isim, transfer çalışmalarımızda kesinlikle yer almamaktadır. Bahsi geçen haberlerin doğru olmadığını başta Beşiktaş camiası olmak üzere tüm kamuoyuna duyururuz” denildi.



Fenerbahçe'den Fernandes yalanlaması

Kemal Kılıçdaroğlu: Beklediğimiz oranda oy almadık


Seçim sonuçlarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Beklediğimiz oranda oy almadık” dedi.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basın mensuplarının karşısına geçti. Kılıçdaroğlu, “Biz seçimlere girdik. Önce halkın büyük oranda katılımı bizim açımızdan son derece mutluluk verici. Her oya saygımız var. Oy kullanan yurttaşların tamamını kutluyorum. Tek şey istemiştim. Sandığa giderken vicdanınız sesini dinleyin. Bizim eleştirmeye hakkımız yoktur” dedi.



İstifa edeceği söylentilerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hiç kimse unutmasın. Güçlenerek geliyoruz. Tüm seçim sonuçlarına bakın. Beklediğimiz oranda oy almadık. Kararlılıkla gidiyoruz. Ağır ağır gidiyoruz. Biz halkın yanındayız” diye konuştu.



Bir kaç bölgede seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Ankara dahil bir çok yerde itirazlarımızı yapacağız. Elimden geleni yaptım. Bu benim görevim görevimi yaptım. Eksiğim olabilir ama görevimi yaptım. Cemaatle işbirliği uydurma” ifadelerini kullandı.



Kemal Kılıçdaroğlu: Beklediğimiz oranda oy almadık

Polisin sandık operasyonunda 211 kişi yakalandı


Polis kayıtlarında arama kaydı bulunan şahısların TC kimlik nosu ile birlikte oy kullanacakları sandıklar belirlenerek arama kaydı bulunan kişiler oy kullanmaya geldiklerinde ekipler tarafından yakalandı. Yakalanan kişiler direk adli makamlara sevk edildi. Muğla’da seçim süresince Seydikemer, Datça ve Kavaklıdere ilçeleri haricindeki tüm ilçelerde toplam 211 kişi polis tarafından oy kullanma işlemlerinin ardından yakalandı.



BODRDUM’DA 69, FETHİYE’DE 58 KİŞİ YAKALANDI

Seçim günü TC kimlik numaraları ve oy kullanacakları sandıklar tespit edilen ve haklarında yakalama kararı bulunan şahıslar üzerinde yapılan çalışmada en fazla yakalama işlemi Bodrum’da gerçekleşti. Bodrum’da 69 kişi polis tarafından oy kullanma işleminin ardından yakalandı. Bodrum’u Fethiye takip etti. Fethiye’de 58 kişi, Ortaca’da 31, Marmaris’te 20, Milas’ta 16, Dalaman’da 10, Yatağan’da 4, Ula’da 2 ve Köyceğiz’de de 1 kişi olmak üzere toplam 211 kişi yakalandı.



BEKİR TOSUN

MUĞLA



Polisin sandık operasyonunda 211 kişi yakalandı

Ardahan’da seçim sonuçları


Ardahan’ın Posof ilçesinde Ak Parti adayı Cahit Ulgar 698 oy ile kazandı. Göle İlçesinde Ak parti adayı Akın İsmailoğlu 1035 oy ile kazandı. Damal İlçesinde CHP adayı Ergin Önal 620 oy ile kazandı. Çıldır İlçesinde DSP adayı Kemal Yakup Azizoğlu 489 oy ile kazandı. Son olarak Hanak ilçesinde CHP adayı Ayhan Büyükkaya 830 oy ile seçimi kazanan isim oldu.



Ardahan’da seçim sonuçları

30 Mart 2014 Pazar

Seçim sonuçları doları düşürdü


Doların seçime ilk tepkisi düşüş yönünde oldu. Hafta kapanışını 2.1890′dan yapan dolar, seçim sonuçlarının belli olmaya başladığı dakikalarda önce 2.1788 TL’ye gerilerdi şu dakikalarda 2.1860 TL’den seyrediyor.



Seçim sonuçları doları düşürdü

MHP’li Ergün’den balkon konuşması


Manisa’da kesin olmayan sonuçlara göre Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde MHP yarışı önde tamamladı. Merkezde bulunan Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde AK Parti ve MHP başa baş yarışırken henüz sonuçlar kesinleşmedi. MHP’liler ise Manisa’da gece yarısı saatlerinde kutlamalara başladı. Manolya Meydanı’nda toplanan yüzlerce partili bir süre burada MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün lehine tezahüratlar attı. Partililer atılan tezahüratların ve kutlamaların ardından yaya ve araçlarla konvoy halinde Ergün’ü karşılamak üzere Manisa Malta Parkı Tesislerine ilerledi. Evinde seçim sonuçlarını takip eden Ergün ise Malta Parkı’nda kalabalık bir grubun kendisini beklediği haberini alması üzerine partilileriyle buluşmak üzere Malta Parkı’na geldi. Burada partililere balkon konuşması gerçekleştiren Ergün, kesin olmayan sonuçlara göre partisinin yarışı önde sürdürdüğünü söyledi. Ergün,



“Sonuçta bunca emek bunca çalışma sonunda Manisa hemşehirlerimden Allah’a binlerce kez şükürler olsun ki bize bunu nasip ediyor. Biraz buruk bir sevinç yaşıyorum. İlçeler içerisinde kesinleşen 6 ilçemiz var. Ancak merkezle ilgili veriler yeni geliyor. Son sandığa kadar verileri bekleyeceğiz. Şu ana kadar kıl payı ilerleme var. Sandık başında kazandığımız seçimi bilgisayar oyunlarına kaybetmeyeceğiz. CHP sadece Gölmarmara’da belediye elde etmiş gibi gözüküyor. 8 tane de AK Parti’nin belediyesi var gibi gözüküyor. Nasıl ki 5 senedir hesapverebilir bir şekilde Manisa Belediyesi’ni yönettiysek son 3-4 günde bütün karalamalara rağmen yine de birinciliği aldık.” dedi. Ergün konuşmasının ardından seçim sonuçlarını takip etmek üzere Manisa Adliyesi’nde bulunan Seçim Kuruluna hareket etti.



AYKUT YENİÇAĞ – SADIK CANGEL

MANİSA (İHA)



MHP’li Ergün’den balkon konuşması

Antalya’da seçim sonrası adliye önünde gerginlik


Dün akşam CHP‘li grubun Antalya Adliyesi’ne geldiğini öğrenen ve otobüslerle adliyeye gelen AK Partili grup ile CHP’liler arasında gerginlik yaşandı. Polis, grupların karşı karşıya gelmemesi için TOMA ve panzerlerle güvenlik çemberi oluşturdu. Çemberi yaran AK Partili ve CHP‘li grup birbirine saldırdı. Polis grubu engellemek için araya girdi. Tekme ve yumrukların havada uçuştuğu kavga polisin müdahalesiyle son buldu. Polis CHP‘li grubu tekrar adliye bahçesine alırken, AK Partili grubu adliye bahçesinden çıkartarak yolun karşı tarafına çekti. AK Partili grup, daha sonra otobüslerle ayrıldı. Çıkan arbedede yaralanan bir kadın ise, ambulansla hastaneye kaldırıldı.



Antalya’da seçim sonrası adliye önünde gerginlik

çukurova'da Soner Çetin başkan seçildi


1968 yılında Adana‘da dünyaya gelen Çetin, ilköğrenimini İnkılap İlkokulu’nda orta ve lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi ve Adana Erkek Lisesi’nde tamamladıktan sonra yükseköğretimini 1988-1992 yılları arasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. 1992 yılında avukatlık stajına başlayan Çetin, 1993 yılından beri Adana Barosu’na kayıtlı serbest avukatlık yapıyor.



2009 yılında CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildi. Bir hafta sonra adaylıktan alınan Çetin, Mayıs 2010′da yapılan 33. Olağan Kurultayda CHP Parti Meclisine seçildi.



Çetin evli ve 4 çocuk babası.



çukurova'da Soner Çetin başkan seçildi

Bartın’da seçim sonuçları belli oldu


Bartın’da Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre MHP adayı Cemal Akın yeniden kazandı. AK Parti adayı Dr. Seyfettin Kalay ikinci olurken, CHP adayı Rıza Yalçınkaya ise üçüncü sırada yer aldı. Cemal Akın parti önünde sevinç gösterileri ile karşılandı. Akın ve il yönetimi seçim sonuçlarını pasta keserek kutladı. Akın yaptığı açıklamada, Bartın’a hizmet edip, hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.



Bartın’da seçim sonuçları belli oldu

Muğla’da kayıp sandık kavgası


Burada yaşanan arbedede AK Parti Yatağan kurucu İlçe Başkanı Mehmet Şener darp edildi. Mehmet Şener Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.Edinilen bilgiye göre, İlçe Seçim Kurulu bulunmayan Kavaklıdere ilçesinde kullanılan oylar Kavaklıdere ilçesine getirildi. Gelen sandıklardan birisinin kayıp olduğu iddiası üzerine, kayıp seçim oy pusulalarının Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü binasına saklandığı ileri sürüldü.



Olayın duyulmasının ardından CHP ve MHP’liler Orman İşletme Müdürlüğü binasının çevresinde toplandı. Kalabalığın artması üzerine jandarma ve polis bina çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Kayıp olduğu ileri sürülen sandığın aranması için Orman İşletme Müdürlüğü kapısı açılarak CHP ve MHP’liler Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü binası odalarında tek tek sandık aradı. Kayıp olduğu ileri sürülen sandık bulunamazken, Orman İşletme Müdürlüğü’nün santral odasında bulunan AK Parti Yatağan Kurucu İlçe Başkanı ve geçen dönem İl Genel Meclis üyesi Mehmet Şener CHP ve MHP’lilerin tepkisini çekmesi üzerine ortam gerildi.CHP ve MHP’li grup Mehmet Şener’i dışarıda darp ettikleri öğrenildi.



Olayların büyümesi üzerine Muğla Emniyet Müdürlüğü’nden Yatağan’a takviye ekipler geldi. Jandarma ve Polisin aldığı geniş güvenlik önleminin ardından ortam sakinleşti. CHP İl başkanı Mustafa Öztürk, kayıp seçim sandığı bulunmadığını, sadece Yatağan’da sayım işlemlerinin devam ettiğini belirterek herkesin dağılmasını istedi.



BEKİR TOSUN – MEHMET KÜÇÜK

MUĞLA (İHA)



Muğla’da kayıp sandık kavgası

Kışanak’a göre seçimin galibi BDP


Yerel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları seçilen Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, BDP Diyarbakır Başkanlığı’nda sonuçları değerlendirdi. Sonuçları halkın zaferi olarak değerlendiren Kışanak, seçimin galibinin BDP olduğunu ifade etti. BDP’nin bu seçimlerde oyunu önemli bir boyutta artırdığına dikkat çeken Kışanak, “Bugün halk son sözü söyledi. Ortaya çıkan sonuçlar da halkın zaferidir. Bu sonuçların tüm Kürt halkına hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra bizler Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları olarak, bu kentteki herkesin hizmetinde olacağız. Her şey Amed ve halkımız için diyoruz. Diyarbakır bir dünya kentidir. Misyonu son derece önemli bir kenttir. Halkın ortaya çıkardığı bu sonuçta Diyarbakır’ın geçmişine, tarihine kültürel ve siyasal misyonuna uygun bir yönetim anlayışıyla halkımıza ve kentimize hizmet edeceğiz. Bize oy vermeyenlere de seslenmek istiyorum, Diyarbakır, halkımız, çocuklarımız, gençler, kadınlar, bu şehirde yaşayan herkes bizim için önemlidir. Bizim için artık BDP’ye oy veren vermeyen diye bir ayrım kalmamıştır. Diyarbakır tek yürek olacak, bizlerde bu kente hizmet etmek için gece gündüz bir seferberlik ruhuyla çalışacağız. Ortada çok açık bir tablo var, seçimin galibi BDP’dir. Genel tabloya baktığımızda BDP’nin oyunu, belediye sayını arttırdığını ve önemli yerlerde başarılar elde ettiğini görüyoruz” dedi.



Daha sonra söz alan Fırat Anlı ise, ortaya çıkan sonucun çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Anlı “Binlerce insanın aylardır sürdürdüğü emek var. İsmi bilinmeyen çok sayıda kişinin emeğiyle bu seçimler gerçekleşti. Biz dördüncü dönemde Diyarbakır halkının kendi siyasal iradesine sahip çıkmasını son derece önemli görüyoruz. İnsanlarımız kime oy verirmiş olursa olsun, bizim için artık Diyarbakırlılar esastır” diye konuştu.



Kışanak’a göre seçimin galibi BDP

Oy kullanılan okulu sopalarla bastılar




Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Namık Kemal Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Ziyapaş Ortaokulu’nda kullanılan oyların sayımı yapılırken mahallede oyların çalandığı dedikodusu çıkarıldı. Bunun üzerine bir grup, ellerine sopaları alarak okulu basmaya gitti. Okulun bahçesinden içeri giren şahısları polis engelledi. Bu kez de polise sopayla saldırmak isteyen şahıslar zorla okula girmek istedi. Olayın büyümesi üzerine Çevik Kuvvet ekipleri okula geldi. Çevik kuvvet grubu kısa sürede etkisiz hale getirerek ellerindeki odunları aldı. Grubun elinden toplanan odunlar, görenleri şaşırttı.



FATİH KEÇE



Oy kullanılan okulu sopalarla bastılar