31 Mart 2014 Pazartesi

Yerel seçimler İsveç’te geniş yer buldu


İsveçli televizyon kanallarında çıkan haberlerde, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve partisi, Türkiye’de yapılan yerel seçimlerde güçlü bir sonuç elde etti. Bundan sonra Erdoğan Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde istediğine ulaşacak, ya da kuralları değiştirerek, gelecek yılki parlamento seçimlerinden sonra da Başbakan olarak kalacak” ifadeleri yer aldı.



EXPRESSEN



Expressen gazetesi Türkiye’de yapılan seçimlere ilişkin olarak şunları yazdı:



“Pazar günü Türkiye’ de 50 milyondan fazla kişi oy kullandı. Bu seçim Başbakan Erdoğan ve AK Parti için bir test olarak değerlendiriliyor. Erdoğan ve AK Parti için büyükşehirlerden İstanbul ve Ankara çok önemli. Her iki şehirde de AK Parti adayları kazandı. Erdoğan son konuşmasında ’Ankara ve İstanbul’u kazanan, Türkiye’yi kazanır’ demişti.”



DAGENS NYHETER



Dagens Nyheter gazetesinde ise şu ifadeler kullanıldı:



“Oyların yüzde 60’ı sayıldığında sonuçlar Başbakan Erdoğan ve AK Parti için belirgin bir zaferi işaret ediyordu. AK Parti’nin zaferi ABD’de yaşayan Fethullah Gülen yönetimindeki cemaat için kötü bir haberdi. Ocak ayındaki büyük temizlik öncesinde polis ve yargı sisteminde büyük etkiye sahip olan cemaat, Erdoğan ve partisi hakkında son dönemlerde gelen çığ gibi açıklamaların arkasında yer alıyordu. Erdoğan, telefon konuşmalarının yasadışı kaydedilmesi olaylarına karışan herkesi tek tek avlayacağına ve intikam alacağına yemin etti. Bu seçimler, yerel seçim olmasına rağmen Başbakan Erdoğan ve AK Parti için bir nevi güven oylaması oldu.”



Yerel seçimler İsveç’te geniş yer buldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder