31 Mart 2014 Pazartesi

Macar medyasından Başbakan’a övgü


Ülkenin ileri gelen televizyon kanalları, gazeteleri Erdoğan’ın büyük bir zafer kazandığını ifade etti. Macar Devlet Kanalı (MTV1), Türkiye’de gerçekleşen yerel seçimleri Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki Ak Parti’nin uzak ara kazandığını, Türk halkının Erdoğan’a güvencesinin tam olduğunu bir kez daha ortaya çıktığı yorumunda bulundu. Macar haber kanalı HİR TV ise, Türkiye’deki seçimlerin galibi yüzde 45 oy alan AK Parti başlığı attığı haberinde, başkent Ankara’da nefeslerin tutulduğu bir seçim yaşanırken, mevcut başkan Gökçek’in az farkla yeniden seçildiğini, Türkiye genelinde ise Ak Parti’nin büyük üstünlük elde ettiğini belirtti.



Günlük siyasi gazete Magyar Hirlap ise, ‘‘Erdoğan: ‘‘Bazıları yarından itibaren kaçacak’’ sözlerini başlığına taşırken, Türkiye’de yapılan yerel seçimlerin galibi Erdoğan’ın partisi Ak Parti oldu, Başbakan Erdoğan, kendilerinin yıkılması için yemin eden ve kendilerine savaş açan cemaatin bunun bedelini ödeyeceği sözlerini sayfalarına taşıdı.



Macaristan’ın en önemli haber internet sayfalarının başında gelen İndex ise, ‘‘Erdoğan Türkiye’deki yerel seçimlerde sildi süpürdü’’ başlığı atarken, Ak Parti’nin hakkında çıkarılan yolsuzluk ve rüşvet söylentilerine rağmen oyların yüzde 45’ni alan Erdoğan’ın partisi büyük bir zafer kazandı diye yazdı. Ülkenin önemli ekonomi haber sitesi HVG ise, ‘‘Türk Başbakan hesaplaşmaya gidecek’’ başlığı atarken, yerel seçimlerde ülke genelinde yüzde 45 oy alarak patlama yapan Ak Parti’nin lideri Erdoğan, 17 Aralık’tan bu yana kendilerine karşı kumpas kuran cemaatin bu kumpasın hesabını vereceğini söylediğini yazdı.



MEHMET BAŞARAN

BUDAPEŞTE (İHA)



Macar medyasından Başbakan’a övgü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder