31 Mart 2014 Pazartesi

Menderes Türel: ‘Antalya’m nerede kalmıştık?


Türel, göreve gelmeleriyle birlikte Antalya’nın tekrar büyük hedeflere yürüyeceğini söyledi.

Antalya’da mahalli idareler seçimlerinde CHP’li Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Akaydın ile Menderes Türel arasında kıyasıya mücadele yaşandı. Açılan ilk sandıklardan Türel’in önde çıkması partilileri sevince boğdu. Partililer gece boyunca sonuçları il binasından takip etti. Sona ana kadar büyük çekişmeye sahne olan seçimleri resmi olmayan rakamlara göre 23 bin oy farkı ile Türel kazandı.



Türel’in zaferini ilan etmesinin ardından partililer il başkanlığına akın etti. İl binası önüne gelen parti otobüsleri ve kurulan platformdan seçim şarkıları yükseldi. Saat 13:30 ‘da alana eşi Ebru Türel ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci ve milletvekilleri ile gelen Türel, partilileri selamladı.



Alkışlar ve sloganlar eşliğinde kürsüye gelen Menderes Türel sözlerine, “Antalya’m nereden kalmıştık Antalya’m” diyerek başladı. Antalya’nın önemli bir seçim yarışını, önemli bir seçim gecesini arkada bıraktığını ifade eden Türel,

“Antalya artık aydınlık bir geleceğin sabahına uyanmıştır. Antalya büyük hedeflerle dolu yürüyüşüne başlıyor. Antalya yalancılara güle güle, dürüstlere hoş geldin demiştir. Antalya cumhuriyete sözde değil özde sahip çıktığını göstermiştir. Antalya demokrasinin kalesi olduğunu göstermiştir. Antalya yalan ve iftira siyasetine en güzel cevabı vermiştir. Millet sözünü söylemiş yalancılara güle güle dürüstlere hoş geldin demiştir. Bize inanan, güvenen baskılara boyun eğmeyen siz yiğit insanlara teşekkür ediyoruz. Bize oy vermeyen ama Antalyayı gerçekten seven, seçim ortamına, huzura katkı yapan bütün Antalyalılara teşekkür ediyorum” dedi.



HERKESE TEŞEKKÜR

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a desteklerinden dolayı teşekkür ettiğini söyleyen Türel, “Türkiye’ye göğsünü siper ettiği için teşekkür ediyorum. Bu seçimde Sayın Başbakan içeride ve dışarıda bir sürü cephede mücadele verdi.Recep Tayyip Erdoğan 7 düvele karşı durdu. O millete güvendi. Sizlere güvendi. Milletine güvendi. Oy sandıklarının üzerinde uyuyarak sabahlara kadar seçimin onurunu koruyan sandık görevlisi ütün arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Onlar bu kadar baskıya zulme boyun eğmediler. Dik durdular. Allah hepsinden razı olsun. Buradan ayrıca il seçim kurulunda hizmet veren hukukçu kardeşlerime, sandık başkanlarına, emniyete teşekkür ediyorum” diye konuştu.



“AİLEME YAPILMADIK HAKARET KALMADI”

Antalya’nın bu seçimlerde tarih yazdığının altını çizen Türel, “Antalya’nın yeni miladını siz yazdınız. Bu miladı yazıyorken işte burada bu davaya gönlünü veren kardeşlerimle beraber dava arkadaşlarımla beraber Antalya örnek bir çalışma gösterdi. Antalya’daki seçim kampanyası Türkiye’de örnek gösterilen bir seçim kampanyası oldu. Allah bütün kardeşlerimden razı olsun. Seçilmeden önce şunu söylemiştim. Ben belediye başkanıysam sizlerde başkanısınızdır. Sizin belediye başkanlığınız hayırlı olsun. Buradaki heyecan bize başarıyı getirdi. Sizler yalancıları, iftiracıları, takinyecileri seçim kazanmak için bu memlekete ihanet edenleri yendiniz. Seçim boyunca Antalya’ya yakışmayan yalan ve hakaret iftira kampanyası yürütüldü. Ben ve ailem bütün yakınlarım hakkında hakaret edilmedik söz kalmadı. Bize edilmedik ayıp kalmadı. Öyle ki geçen hafta bir televizyon konuşmamda (siyasetin bir manasının da terbiye olduğunu söyledim. Antalya insanlıktan çıkarak siyaset yapılacak bir yer değildir” demiştim. Antalya’da nezaket sınırları dışında bir seçim kampanyası yürütüldü. Aile bireylerime kadar atılmadık iftira kalmadı. İşte şimdi bu iftiracılara güle güle diyoruz, dürüst insanlara hoş geldin diyoruz” şeklinde konuştu.



“TÜREL’İN KİMİN ÇOCUĞU OLDUĞU SANDIKTA BELLİ OLDU”

İftiracıların dün akşam Sayın Bakan Çavuşoğlu’nun il seçim kurulu ziyaretine tekiler göstermesini eleştiren Türel, “Seçimlere bir gölge düşürme gayretinde oldular. Millet iradesine saygı duymayanlar yine bir takım işlere giriştiler. Ama Antalya teslim olmadı. Boyun eğmedik. Antalya’nın geleceğini çalmak isteyenlere teslim olmadık. Ne demiştik Antalya Yörük ateşini yaktı. Antalya göğsünü siper etti. İkinci Çanakkale savaşını kazandı Antalya. Antalya onurunu gururunu korudu. Antalya teslim olmadı. Antalya hayasızca akının karşısında demir gibi durdu. Antalya hayasızca akının karşısında Yörük ateşini yaktı. Antalya geleceğinin çalınmasına izin vermedi. Antalya az önce bu meyanda bulunan dostlarımın kardeşlerimin söylediği gibi Menderes Türel’in kimin çocuğu olduğunu sandıkta gösterdi” dedi.



“ANTALYA HEDEFLERİNE YÜRÜYOR”

Antalya’nın büyük hedeflere doğru yürümeye başladığını dile getiren Türel, “Yarın Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin gönderinde şanlı Türk bayrağı dalgalanacak. O gönderde devir teslim töreninde Türk bayrağını indirip, CHP asanlar gidecek yerine şanlı Türk bayrağını asanlar gelecek. Biz herkesi kucaklayacağız. Biz Antalya’nın çocuğuyuz. Antalya bizim sevdamızdır. Antalya bizim hayallerimizdir. Biz gerekirse Antalya için canımızı feda ederiz. Artık yarın kaybedilen beş yılı telafi etmek için iş başı yapacağız. Yarın bütün Antalya bütün ilçeleri için gün bir başka doğacak. Yarın Antalya’nın şahlanış günü olacak. Yarın Antalya için yeni bir gündür. Güzel bir gündür. Büyük Antalya, büyük yürüyüşüne yeniden başlayacaktır. Herkes bu güven ve ortamında rahat uyusun. Yarın Antalya hedeflerine yürümeye başlayacak” dedi.



AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ise arkalarında hiçbir zaman dış destek yada paralel yapı olmadığını ifade eden Köse, “Ama bizim arkamızda siz vardınız. Antalyalılar vardı. Menderes Türel kaldığı yerden hizmetlerine devam edecek. Antalya’nın tamamına hizmet götüreceğiz. Antalya önümüzdeki 5 yılda Antalya hizmete doyacak. Antalya belediyeciliği yeniden menderes Türel ile görecek” dedi.



İSA AKAR-ALPARSLAN ÇINAR



Menderes Türel: ‘Antalya’m nerede kalmıştık?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder