3 Nisan 2014 Perşembe

Öğrencinin cep telefonunu çalmaya dava


Adana’da yolda durdurdukları lise öğrencisinden ‘Şarjım bitti, kuzenimi arayabilir miyim?’ diyerek aldıkları telefonu çaldıkları iddia edilen 2 sevgili ile bir arkadaşları hakkında 7’şer yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.



İddiaya göre, kendilerine karı koca süsü veren ve Turgut Özal Bulvarı’nda otomobille gezen Emine K. (20) ve sevgilisi Ufuk E. (30), ellerinde pahalı telefon olanları gözlerine kestirdi. Emine K., özellikle erkeklerin yanına yaklaşıp, telefonunun şarjının bittiğini belirtip bazen annesinin hastanede yattığını bazen de kuzenini araması gerektiğini belirtip telefonlarını aldı. Sakin bir yere doğru konuşma bahanesiyle yürüyen Emine K., kendisini bekleyen sevgilisi Ufuk E. ve arkadaşları Mert O.’nun (23) bulunduğu otomobile binip kaçtı.

7 kez bu yöntemle cep telefonu hırsızlığı yaptıktan sonra yakalanıp tutuklanan Emine K., sevgilisi Ufuk E. ile tutuksuz arkadaşları Mert O. hakkında 15 yaşındaki lise öğrencisi A.Ş.’nin cep telefonunu ‘kuzenimi arayabilir miyim?’ diyerek çaldıkları için Adana 4’ncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.



‘Elde veya üstte taşınan eşyayı özel beceri ile almak suretiyle hırsızlık’ suçundan 7′şer yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istenen zanlılar hakkında 6 ayrı cep telefonu hırsızlığı suçundan da soruşturma sürdürüldüğü belirtildi.



FATİH KEÇE



Öğrencinin cep telefonunu çalmaya dava

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder