3 Mayıs 2014 Cumartesi

Cizre'deki oturma eylemi devam ediyor


Cizre’de oturma eylemlerine devam eden kayıp yakınları 1994 yılında gözaltına alındıktan sonra kendisinden haber alınamayan Ebubekir Aras’ın akibeti anlatıldı.

Cizre’de doksanlı yıllarda yakınları faili meçhul cinayetlere kurban giden aileler Cizre Lisesi önünde oturma eylemi yapmaya devam ediyorlar. Yakınlarını faili meçhul cinayetlere kurban veren aileler faili meçhul cinayetlere kurban giden yakınlarının resimlerini taşıyıp kayıp olan yakınlarının bulunması ve faillerinin cezalandırılması için seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 1990′lı yıllarda kaybedilen ve faili meçhul cinayetlere kurban giden yakınlarının akıbetinin soran Kayıp yakınları Cizre Lisesi önünde 271′inci kez bir araya geldi. Kayıp yakınlarının fotoğrafların taşıyan annelere HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin de aralarında bulunduğu 14 bölge Baro Başkanı, BDP Cizre ilçe teşkilatı, Cizre Belediye Eş Başkanı Leyla İmret, İHD ve MEYA-DER üyeleri de destek verdi.

Yapılan konuşmaların ardından eylem bir dakikalık oturma eylemi olaysız bir şekilde noktalandı.



ABİDİN YEL



Cizre'deki oturma eylemi devam ediyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder