1 Mayıs 2014 Perşembe

Hasan Turan’dan Regaip Kandili ve 1 Mayıs mesajı


1-4 Mayıs tarihleri arasında Feshane Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen 8. Giresun Günleri’nin ilk gününün Regaip Kandili ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’na denk gelmesinden dolayı yaşadıkları mutluluğu dile getiren Hasan Turan, “Tüm İslam aleminin Regaip Kandili’ni ve 1 Mayıs’ı sükunet içinde kutlayan tüm kardeşlerimizin bayramını kutlarım. İstanbul’u vatan edinen Giresunluları 8. Giresun Günleri’nde buluşturuyoruz. İstanbul büyük bir şehir ve günlük meşgale içerisinde hemşehrilerimiz birbirlerini görmekte zorluk çekiyor. Bu nedenle Tuzla’dan Silivri’ye kadar İstanbul’da yaşayan kardeşlerimizin hepsini bir araya getiriyoruz. Kültürümüzü, tarihimizi, sanatımızı, geleneğimizi ve Giresun’a dair pek çok şeyi burada sergiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Regaip Kandili’ne özel program gerçekleştirerek hemşehri günlerinde yeni bir sayfa açtıklarını ifade eden Turan, “Giresun Günleri, diğer şehirler için rol model oldu. Bu hizmet diğer şehirlere ardı sıra yayıldı. Şu anda Feshane’de 20’nin üzerinde kurum, kuruluş, valilik ve sivil toplum örgütleri, şehir günleri yapıyor. Ama bu tür organizasyonlarda bizim kendimizden başka rakibimiz yok ve her sene çıtamızı yükseltmenin gururunu yaşıyoruz. Taksim’de gerçekleştirdiğimiz yürüyüşü de anıta çelenk koyma olayından çıkarıp bir karnavala dönüştürdük. Avrupa kentlerinde bile bu tür organizasyonlara rastlamak oldukça zor. Çünkü biz gelinlerin ata binmesinden, golan dokuyan kadınlara kadar yüzlerce detay çalıştık. Yöresel anlamda binlerce insanın katıldığı bir kültür yürüyüşü İstanbul’da yok” şeklinde konuştu.



1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nın huzur ve sükunet içinde kutlanması gerektiğini ifade eden Turan, “1 Mayıs, son yıllarda hükümetimiz tarafından Emek ve Dayanışma Bayramı olarak adlandırıldı ve resmi tatil ilan edildi. Türkiye’de bayram olarak adlandırılan bir günün böyle gerilim atmosferine dönüşmesi bizleri üzüyor. Biz istiyoruz ki milletimizin her günü bayram ve huzur içinde olsun. Milletimiz enerjisini kendi içinde değil, dışarıda tüketmelidir. Bu nedenle 27 Nisan’daki Taksim yürüyüşümüzde polisimize taş değil fındık attık. Devlet ve millet barış içinde bu ülkenin daha ileriye gitmesi için çabalamamız gerekiyor. 1 Mayıs’ı sükunet içinde kutluyoruz ve çalışan kardeşlerimizin yaşam standartlarının yükselmesini umut ediyoruz. Hak aramak hakka ve hukuka uygun olmalı. Hak ve hukuku aşındırarak hak mücadelesi verilmez. Bu ülkenin gemisi su alırsa, hepimiz batarız” dedi.



Hasan Turan’dan Regaip Kandili ve 1 Mayıs mesajı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder