1 Mart 2014 Cumartesi

Aydınlı 5 ton hamsiyle şölen yaptı


Aydın Belediyesi ve Aydın Karadenizliler Derneğinin işbirliği ile düzenlenen 1. Geleneksel Hamsi Şöleni geniş bir katılımla yapıldı. Eski otogarda yapılan şölene TBMM İdari Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Karadenizliler Derneği Başkanı Rasim Kılıç, dernek üyeleri ve binlerce Aydınlı katıldı.Şölen için özel olarak Giresun’ndan getirilen 5 ton hamsi, alana kurulan dev kazanlarda pişirilerek vatandaşlara ikram edildi. Yoğun ilgi nedeniyle 1-2 kilometreye ulaşan kuyrukların oluştuğu şölende, dağıtılan ekmek arası hamsiden alabilmek için sıraya giren vatandaşlar bazen izdihama neden oldu.



1. Hamsi Şöleni’nde Aydın ve Karadeniz yöresine özgü halk oyunları gösterileri, renkli görüntüler oluşturdu. Kemençe eşliğindeki seslendirilen Karadeniz ezgileriyle coşan kalabalık, yağışlı havaya rağmen Horon teperek günlük yaşamın stresinden uzak eğlenceli bir gün geçirdi.

Hamsi şöleni için hazırlıkların uzun süredir devam ettiğine işaret eden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Belediyesi ve Aydın Karadenizliler Derneğinin işbirliği ile 1. Geleneksel Hamsi Şöleni’ni düzenlemenin sevinci yaşadıklarını söyledi. Çerçioğlu, “Karadenizli hemşerilerimizin hepsi burada. Aydın’ın dört bir yanından hatta komşu illerden bile gelen Karadenizli kardeşlerimiz var. Biz bu organizasyonu uzun süredir dernek yöneticileriyle birlikte yapmayı planlıyorduk. Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize bu kadar çok ilgi gösterilmesi bizleri de çok mutlu etti. Büyük bir coşku ve şölen içerisinde gerçekleşiyor. İnşallah önümüzdeki yıllara daha büyük coşku ve daha büyük organizasyonlarla bu şöleni geleneksel hale getirmeyi arzuluyoruz” dedi.



“TÜRKİYE MOZAİĞİ BURADA”

Kendisinin de Aydın Karadenizliler Derneği’nin bir üyesi olduğuna dikkat çeken Çerçioğlu, şunları söyledi: “Ben sadece bir belediye başkanı olarak değil, aynı zamanda Karadenizliler Derneği’nin bir üyesi olarak burada bulunuyorum. Birlik ve beraberliğin anlamı, Aydınlıların hoşgörüsü, Türkiye’nin bir kültürü ve mozaiğini bu gün burada yaşıyoruz. Bu tabloyu ortaya çıkarabildiğimiz için çok mutluyuz. Halkımız bizden bu etkinliğin sürmesini istedi ve bizde onlara söz verdik”



MEHMET BARLAS – MEHMET SARIKAYA

AYDIN



Aydınlı 5 ton hamsiyle şölen yaptı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder