2 Mart 2014 Pazar

Çeliktepe'de 'Organik Pazar' açıldı


Başkan Kılıç 2014 yılında da Kağıthane’nin en çok değer kazanan ilçe olacağını belirterek, “Çeliktepe, Büyükdere Caddesi’nde en prestijli mahalleye dönecek” dedi.



Kağıthane ilçesi Çeliktepe Mahallesi’ndeki Çeliktepe Kapalı Semt Pazarı’nın açılış törenine, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, belediye başkan yardımcıları, mahalle sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı. Törende ilk olarak Kağıthane Belediyesi’nin görev süresince yaptıklarıyla ilgili video gösterimi yapıldı. Ardından Organik Pazar’ın tanıtım videosunun gösterimi yapıldı. Gösterimlerin ardından törenin açılış konuşmasını yapan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, üreticilerin organik sertifikalı ve sürekli denetimi yapılan bağ ve bahçelerinden direkt olarak organik ürünlerini buradaki pazara getireceklerini belirtti. Başkan Kılıç, “Hem nasıl üretim yaptıklarını anlatacaklar hem de burada bu faaliyetlerini sürdürecekler. Böylece değerli Çeliktepeli, Ortabayırlı ve Kağıthane’nin değişik yerlerinden gelen komşularımız tercih haklarını kullanabilme imkanına sahip olacaklar. Eğer isterlerse diğer günlerdeki semt pazarlarından alışverişlerini yapacaklar. İsterlerse de organik pazardan alışverişlerini yapacaklar. Bu güzel bir çalışmadır, hayırlı olsun diyoruz” dedi.



“SİYASİ PARTİLERİN ADAYLARI MAHALLE MEYDANI’NA HERHALDE TEŞEKKÜR PANKARTLARI ASIYORLAR”



Çeliktepe Mahallemisindeki çalışmalarının geldiklerini günden beri dur durak bilmeden devam ettiğini ifade eden Başkan Fazlı Kılıç, “Çeliktepe Mahallemizin hemen merkezine Mahalle Konağı’nı mahalle meydanına oluşturduk. Çok da güzel oldu. Şimdi bu Mahalle Konağı’nın önünde mahalle meydanında diğer partilerin, diğer adayların pankartlarını görüyorum. Diyorum ki, herhalde diğer partiler ve adaylar bize bu mahallenin meydanına bir Mahalle Konağı yaptığımız için teşekkür pankartı astılar, sağ olsunlar. Tüm alan adayların, partilerin pankartlarıyla doludur. Biz alan üretelim, imkan üretelim. Tüm siyasi partilerimiz de buraları kullansınlar ve değerlendirsinler. Zaten esasta da tüm belediyelerimizin imkanlarını, binalarını, parklarını, bahçelerini, araç ve gereçlerini tüm siyasi partilerimizin, STK’larımızın ve tüm eğitim kurumlarının hizmetini sunuyoruz. Onlar kamuya ait alanlardır. Herkeste doğal olarak kullanacaklar. Önemli olan bu güzelliği ortaya çıkartmış olmaktır” ifadelerini kullandı.



“2014 YILINDA DA KAĞITHANE EN ÇOK DEĞER KAZANAN İLÇE OLACAK”



Mahalle’de çok önemli çalışma yaptıklarını vurgulayan Başkan Kılıç, “Sizlerle birlikte buranın da (Çeliktepe Kapalı Semt Pazarı) temel atma ve açılış törenini gerçekleştirdik. Çok fonksiyonel bir alan ve merkez oldu. Tabi önemli kaynak ayırdık ama işte gördüğünüz bu alanda otoparkımız ve semt pazarımız oluştu. Üzerinde de 3 bin 500 metrekarelik çocuk parkımız oluştu. Şimdi organik pazarı da burada kuruyoruz. Hemen pazarın arka tarafından çok önemli, güzel bir çalışma başlattık. 5-10 güne kadar inşallah bitecek. İnönü Caddesi’ni İETT Garajı’ndan oto çıkmazına, baca dibine bağlıyoruz. 20 metre genişliğinde bir yol açıyoruz. Yol medeniyettir ve yol gerçekten o bölgeye hayat veriyor. Yol çalışmasını başladık, yolun yarısına geldik. İETT Garajı’nda Çağ Sokağa geldik, orayı bağladık. Hemen buradaki arsa, emlak ve daire fiyatları hemen kendini gösterdi, farkettirdi ve hemen yükselmeye başladı. Biz çalışmanın yarısındayken, müteahhitler hemen buradaki bina sahiplerine yüzde 65 ile binalarını yapmayı teklif ettiler. Yapmaya da başladılar. Emin olun şurası (Çeliktepe Kapalı Semt Pazarı) ve açtığımız yol çok önemli bir yatırımdır. Büyükdere Caddesi’nde daha prestijli bir mahalle haline döneceğiz. Biz yıllardır söylerdik, Büyükdere Caddesi’nin öbür tarafı değerli bu tarafı neden değerli değil. Bakın çalışınca burası da değerli oluyor. 2013 yılında İstanbul’da en çok değer kazanan ilçe Kağıthane’dir. 2014 yılında da en çok değer kazanan ilçe Kağıthane olacaktır. Kağıthane’mizi ve mahallemizi ilgilendiren çok büyük yatırımlar devam ediyor” diye konuştu.



Konuşmasının ardından Başkan Fazlı Kılıç, Çeliktepe Kapalı Semt Pazarı’ndaki “Organik Pazar’ın” açılışını kurdela keserek yaptı. Daha sonra Başkan Kılıç, organik pazarı gezerek pazar sahiplerinin organik ürün sertifikalarını kontrol etti. Sebze ve meyveler hakkında da bilgi alan Başkan Fazlı Kılıç daha sonra pazardan ayrıldı.



Çeliktepe'de 'Organik Pazar' açıldı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder