1 Mart 2014 Cumartesi

Edebiyatçı Bestami Yazgan minik öğrencilerle buluştu


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Merkez Halk Kütüphanesi, çocuklara kitabı ve kütüphaneyi sevdirmek için düzenlediği etkinliklerin ikincisini geçtiğimiz hafta gerçekleştirdi. Şubat ayının konuk yazarı, hem çocuk hem de yetişkin edebiyatçısı Bestami Yazgan oldu. 2013 Çocuk Edebiyatı Yazarı ve 2013 Yılın Şairi ödüllerinin sahibi olan Yazgan, çocuklarla bir saat boyunca eğitici ve eğlendirici bir sunum gerçekleştirdi. ‘’Kitaplarla Dost Olmak’’ konulu söyleşiye Yuvacık Sepetlipınar İlköğretim Okulu’nun 3. ve 4. sınıf öğrencileriyle öğretmenleri katıldı. Yazarın zaman zaman kendi şiirlerini okuttuğu çocuklardan biri, ‘Annem’ şiirini okurken duygu yoğunluğuna kapılarak gözyaşlarını tutamadı.



Yetmişe yakın yayınlanmış şiir ve öykü kitabı bulunan edebiyatçı Yazgan, çocuklarla onların diliyle konuşarak etkili bir iletişim kurdu ve kitabın çok değerli bir dost olduğunu anlattı. Öğrencilere, çok şanslı bir dönemde çocuk olduklarını hatırlatan Yazgan, ‘’Bizim çocukluğumuzda maalesef böyle imkanları bulmak bir kenara, hayal etmek bile çok zordu. Sizlerden başarılı ve vatana millete faydalı gençler olmanız dışında hiçbir beklentisi olmayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi beni bulup, İstanbul’dan alıp buraya getiriyor, sizleri okulunuzdan alıp kütüphaneye getiriyor ve bizi buluşturuyor. Bu büyük bir nimettir. Sizler de daha çok okuyup çalışarak, doktor, avukat, öğretmen, bilim adamı ve vizyon sahibi bireyler olarak topluma faydalı işler yapacaksınız. Sizlere değer veren ve geleceğimizin mimarı olarak gören Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür borçluyuz’ dedi.



Yazar söyleşi esnasında, ‘’Hepiniz özenle büyütülmeyi hak eden birer çiçeksiniz’’ diyerek ve çocuklara çiçek diye hitap ederek, gönüllerine girmeyi başardı. Gönüllü olarak şiirlerini okuyan çocukları da alnından öperek ödüllendirdi. Söyleşinin sonunda kütüphane sorumlusu Suna Bayram yazara çiçek takdim etti. Günün anısına yazara ait ‘’Kirazlı Şemsiye’’ adlı öykü kitabı çocuklara hediye olarak dağıtıldı. Yazar, dağıtılan kitapları tek tek imzalarken çocukların yüzlerindeki mutluluk ve heyecan görülmeye değerdi. Aldıkları kitaplar ile hatıra fotoğrafı çektiren çocukların görüntüsü rengarenk çiçek tarlasını andırdı.



KOCAELİ



Edebiyatçı Bestami Yazgan minik öğrencilerle buluştu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder