3 Mart 2014 Pazartesi

Emrullah İşler: Hedef Türkiye’nin büyümesinin engellenmesidir




Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, dershane bahanesiyle işin şantaja kadar götürüldüğünü belirterek, “Türkiye Cumhuriyetini tehdit edecek bir yapıya müsaade etmememiz lazım. Hedef Türkiye’nin büyümesinin engellenmesidir. Milletimiz olayın farkındadır, 30 Mart seçimleri bu tezgahın son değerlendirmesi olacak” dedi.



Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.



Bülent Arınç’ın “Paralel yapı Başbakan’a şantaj yaptı” açıklamasını değerlendiren İşler, “Dershane bahanesi ile işi şantaj kadar götürdüler. AK Parti’nin 2023 hedeflerinin gerçekleşmesini istemeyen bir takım işbirlikçiler 2011’de düğmeye bastılar. Sayın Başbakanımız’ı tehdide ve şantaja kadar götürmüşler olayı. 2011’de CHP’yi de tehdit etmişlerdi. O zaman CHP’nin genel başkanını koltuğundan etmişlerdi. Bu artık ülkenin beka sorunu haline geldi. Türkiye Cumhuriyetini tehdit edecek bir yapıya müsaade etmememiz lazım. Herkesin bu mücadelede yer alması lazım, aksi takdirde eğer bunlar bu operasyonlar ve her gün ortaya koydukları bir takım saçma sapan iddialarla sonuç alırlarsa Türkiye kaybedecektir. Hedef Türkiye’nin büyümesinin engellenmesidir. Milletimiz olayın farkındadır, 30 Mart seçimleri bu tezgahın son değerlendirmesi olacak” dedi.



CHP’nin bugüne kadar hiçbir proje açıklamadığını ifade eden İşler, ana muhalefet partisinin paralel yapıyla kol kola iktidara gelmeye çalıştıklarını belirtti.



SARIGÜL’E TEPKİ



Sarıgül’ün kendisini eleştiren bir vatandaşa yumruk atamasını eleştiren İşler, “Sarıgül’ün kendisini eleştiren bir vatandaşımıza yumruk atması çok önemli, aslında bu eleştiriye ne kadar tahammülsüz olduklarını gösterdi. Daha önce de Sarıgül Baykal’la girdiği mücadelede koltukların üzerinde atlayarak yumruklar atmıştı. O günden bugüne hiçbir şey değişmemiş” ifadelerini kullandı.



UKRAYNA MESELESİ



Ukrayna konusuna da değinen İşler, “Biz Türkiye olarak barışı, huzuru, istikrarı destekliyoruz. Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü korunmasından yanayız” ifadelerini kullandı.



CHP’NİN ANAYASA MAHKEMESİ’NE GİTMESİ



3. kez Anayasa Mahkemesi’ne giden CHP’yi eleştiren İşler, “CHP son günlerde enteresan bir tavır sergiledi. CHP cumhuriyet tarihinde bir ilk imza atarak Cumhurbaşkanı onaylamadan Anayasa Mahkemesi’ne gitti. Anayasa Mahkemesi bunu reddetti. Sonra evrak eksikliği nedeniyle reddedildi. Bugün yine gittiler. Bir Anayasa Mahkemesine başvurmayı beceremeyen bir ana muhalefet partisiyle karşı karşıyayız” dedi.



Emrullah İşler: Hedef Türkiye’nin büyümesinin engellenmesidir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder