1 Mart 2014 Cumartesi

MÜSİAD girişimcilik kursu sona erdi


Törene, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Muğla Müdürü Uygar Köse, MÜSİAD Şube Başkanı Sayim Akdeniz, MÜSİAD Muğla Şubesi Yönetim kurulu üyeleri ve kursiyerler katıldı.MÜSİAD Muğla Şube Genel Sekreteri Nurhan Keleş tarafından verilen kurs 70 saat sürdü. Yaklaşık 20 kursiyerin katıldığı kurs sonunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerler, sertifikaları ile birlikte KOSGEB’e yapacakları başvuru ile kendi işlerini kurabilecek. Girişimcilere KOSGEB tarafından ödenecek 100 bin TL kredinin 30 bin TL’si hibe, 70 bin TL’si ise kredi olarak verilecek.



MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Sayim Akdeniz sertifika töreninde yaptığı kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada, “Siz kendinizi yetiştirebilirseniz, farklı olabilirseniz öne çıkarsınız. İş hayatında önemli olan sabır ve sürekliliktir. Ortaca ’da, Köyceğiz’de, Dalaman’da, bölgede avukat sayısı çok yüksek, İnşaat Mühendisi çok yüksek ama belli bir seviyede olan kişi sayısı çok az. Bu nasıl oluyor, kendini geliştirmekle olur. Bundan sonrası çok önemli ve kendinizi yetiştireceksiniz, farklı olacaksınız. İşinizi ve kendinizi yenilemek zorundasınız. Yerinizde saydığınız zaman birileri gelip sizi geçiyor. Çok zirvede dahi olsanız, bir süre sonra bakıyorsunuz ki, birileri sizi geçmiş orta sıralarda bile değil, altlarda kalıyorsunuz. Bu şekilde ticari hayatını sonlandıran çok fazla firma var. Kendini yenileyemediği için ticarette geriye düşen ticari hayatını bitiren, sıkıntı yaşayan çok fazla insan var. Çok basitte olsa kendi işinizde küçük yenilikler, ARGE çalışmaları yapmanız gerekiyor. Bunlar bir araya geldiği zaman başarı ortaya çıkıyor” dedi.



KOSGEB Muğla Müdürü Uygar Köse, sertifika alan kursiyerlere her zaman kapılarının açık olduğunu belirterek, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi KOSGEB Girişimcilik Destek Programı’nın en önemli ve birinci ayağı ve sizler de bu amaçla bu kursa katıldınız. Bu eğitimden yeterince yararlandıysanız, önemli bilgiler aldıysanız, KOSGEB Girişimcilik Programı’nın en önemli ayağı da zaten bu. Buradan aldığınız bilgiler sadece ticari hayatınızda değil, bütün hayatınızda size yol gösterici olacaktır. Bu bilgileri hayatınızın her alanında kullanabilirsiniz. Bizim amacımız tabi ki işinize yansıtmanız yani girişimcilik yönünüzü yapacağınız işler bambaşka, yeni, hiç duyulmamış işler olmayabilir, piyasadaki var olan işleri yapacaksınız ama işinize mutlaka bir girişimcilik ruhu bir yenilik koymanız, o ruhla hareket etmeniz gerekiyor. Yoksa başarılı olmanız mümkün değil. Bunu istatistikler de gösteriyor. Yeni açılan işletmelerin, %70, %80’i ilk 2-3 yıl içerisinde tekrar kapanıyor. Bu çok yüksek bir rakam. Oraya yapılan masraflar tamamen ekonomimizin kaybı. Belki dışarıdan bakan insanlar 70 saatlik bir eğitim ne olacak, 10 gün git gel sertifikayı al bu şekilde değil. Buradan aldığınız bilgileri işinize mutlaka yansıtmanız gerekiyor ve işinize yenilik, girişimcilik anlamında bir ruh katarsanız 20 yıl, 50 yıl, 100 yıl gibi çocuklarınıza, torunlarınıza bırakabileceğiniz işletmeler ortaya çıkarabilirsiniz. İşinize başlarken, mutlaka girişimcilik ruhunu, yenilikçi yönünü yansıtmanız gerekiyor” dedi.Konuşmaların ardından MÜSİAD Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nu tamamlayan kursiyerler sertifikalarını KOSGEB Müdürü Uygar Köse ve MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Sayim Akdeniz’in elinden aldı.



BEKİR TOSUN

MUĞLA



MÜSİAD girişimcilik kursu sona erdi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder