29 Mayıs 2014 Perşembe

Başakşehirli öğrenciler, 3 bin 460 kilo atık pil topladı


Başakşehir Belediyesi çevre bilincinin geliştirilmesi için ilçe okullarında gerçekleştirilen çalışmalara da destek oluyor. Bu çalışmalar kapsamında Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen atık pil toplama yarışmasında ilçe genelinde dereceye giren okullara ödüller verildi. Finale kalan, Başakşehir Ticaret Meslek Lisesi, Hikmet Uluğbay ilköğretim okulu ve Özel Ensar Koleji’ne ödüllerini Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın elinden aldı. Atık pillerin evsel atıklardan ayrı toplanarak geri dönüşümünün sağlanması için düzenlenen yarışmada öğrenci başına düşen atık pil miktarı esas alındı. Yarışma kapsamında 2013-2014 öğretim döneminde 3 bin 460 kilo atık pil toplanarak TAP derneğine teslim edildi.



Başakşehir Belediyesi okullarda atık pil toplanmasını teşvik etmek amacıyla ilçe genelinde en çok pil toplayan 3 okulu ayrıca ödüllendirdi. Başkanlık makamında düzenlenen ödül ve plaket törenine ilk üçe giren okulların öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, yapılan çalışmalardan söz ederek, Bu tür sosyal çalışmalarla ilgilenmeniz, gelecekte seçtiğiniz mesleklerle ilgili ufkunuzu açmanıza yardımcı olacaktır. Bütün öğrencilerimizin sizler gibi çevresine ve dünyaya karşı sorumluluk sahibi olması gerekir. Hepinizi tebrik ederim” dedi.

Törende tüm okullara plaket verilirken ayrıca birinciye dizüstü bilgisayar ve fotokopi makinesi, ikinci ve üçüncüye ise yazıcı verildi.



İSTANBUL



Başakşehirli öğrenciler, 3 bin 460 kilo atık pil topladı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder