27 Şubat 2014 Perşembe

AFAD başkanı Oktay New York’ta temaslarda bulunacak


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Dr. Fuat Oktay ve beraberindeki heyet, HOPEFOR Girişimi ve 2016 Dünya İnsani İşler Zirvesi çerçevesinde 27 Şubat-1 Mart tarihleri arasında ABD’nin New York kentinde uluslararası temaslarda bulunacak.



AFAD‘tan yapılan açıklamada, afet yönetimi ve insani yardım faaliyetleri alanında Türkiye’nin küresel gücü olan AFAD‘ın bu kapsamda uluslararası kurum ve kuruluşlarla olan ilişkilerine ve ortak yürüttüğü çalışmalara büyük önem verdiğine dikkat çekilerek, bunun bir göstergesi olarak Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban-Ki Moon’un da açıkladığı üzere Türkiye AFAD önderliğinde dünyada ilk kez düzenlenecek 2016 Dünya İnsani İşler Zirvesi’ne ev sahipliği yapmaya hazırlandığı kaydedildi. Türkiye’nin Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, Katar Devleti ve Dominik Cumhuriyeti ile birlikte 2011 yılında HOPEFOR Girişimi’ni hayata geçirdiği ve konuyla ilgili öncü rol üstlendiği vurgulanan açıklamada şöyle denildi:



“Söz konusu New York ziyareti kapsamında 2016 Dünya İnsani İşler Zirvesi’ne ilişkin ön değerlendirmeler yapılacak ve HOPEFOR’un Geleceği 1. Çalışma Grubu Toplantısı’na katılım sağlanacak. Bunlara ek olarak AFAD ile UNICEF arasında Myanmar’da yaşayan Arakanlı Müslümanların yaşadığı önemli sıkıntıları gidermek amacıyla Başkanlığımızca başlatılan kampanyada toplanan tutarlardan bir bölümünün yardım faaliyetleri için kullanılmasına yönelik ‘İnsani Yardım Antlaşması’ imzalanacaktır.”



AFAD Başkanı Dr. Oktay başkanlığındaki heyetin New York temasları çerçevesinde BM Türkiye Daimi Temsilcisi Yaşar Halit Çevik, BM Acil Durum Koordinatör Yardımcısı Kyung-wha Kang, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi üst düzey yetkilileri, HOPEFOR Girişimi üye ülkelerinin bakan yardımcıları ve dışişleri yetkilileri ve 2016 Dünya İnsani İşler Zirvesi temsilcileri ile bir dizi görüşmelerde bulunacağı ifade edildi.



ANKARA



AFAD başkanı Oktay New York’ta temaslarda bulunacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder