28 Şubat 2014 Cuma

Piezocerrahi yöntemi diş operasyonlarındaki ağrıları engelliyor


Piezocerrahi yöntemi ile dokulara verilen zararı en aza indirerek operasyon sonrası ağrı oranının azaltıldığını belirten İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Burcu Karaduman, kişilerin tedavi sonrası ağrılardan korkmaması gerektiğini söyledi.



İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Burcu Karaduman, “Gömülü yirmi yaş dişleri çekimi sonrası ağrı, şişlik ve ağız açmada güçlük gibi şikâyetler olabilir. Hastalar arasında bu şikâyetler kulaktan kulağa yayılarak korkuya sebep olmakta ve birçok hasta yirmi yaş dişi ağrıdığı veya şiştiği halde çektirmek istememekte. İnsanlar gömülü yirmi yaş dişlerini klasik cerrahi yöntemlerle çektirdikten sonra okullarından, işlerinden ve sosyal hayatlarından geri kalabiliyor” dedi. Karaduman, yeni geliştirilen teknolojilerden biri olan ve İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde de aktif olarak kullanılan piezocerrahi yöntemi ile operasyonlardan sonra bu şikâyetlerin daha az olduğunun gözlemlendiğine değindi. Piezocerrahi’nin ultrasonik mikro titreşimlerle çalışan oldukça hassas bir sistem olduğunu belirten Karaduman, bu mikro titreşimlerin hassas bir şekilde kemiği kesmeyi ve aşındırmayı sağladığını ve yumuşak dokulara zarar vermediğini de söyledi.



Cihazdan çıkan sıvının içindeki şok dalgalarının yara bölgesinde bakteri sayısını azaltarak temizlediğini söyleyen Karaduman, “Operasyon sonrası iyileşmenin daha rahat olduğu gözlemlenmekte ve bahsedilen şikâyetlere daha az rastlanmaktadır. Piezocerrahinin sadece diş çekimi işlemlerinde değil aynı zamanda sinüs kaldırma ve implant operasyonlarında da kullanılabilir” şeklinde konuştu.



Piezocerrahi yöntemi diş operasyonlarındaki ağrıları engelliyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder