28 Şubat 2014 Cuma

CHP’den şok suçlama


TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin 26 Şubat’tan beri demokratik bir hukuk devleti olmadığını savunan Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 26 Şubat tarihinde HSYK Yasası’nı onaylamakla birlikte Türkiye’deki rejim değişikliğini sessizce tasdik ettiğini belirtti.



Kamu görevlilerine de uyarılarda bulunan Öztrak, “Hiçbir kamu görevlisi onun bunun fedailiğine soyunmasın. Herkes Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin memuru gibi davransın. Aksi taktirde üzülen kendileri olur” şeklinde konuştu.



Ekonomik gelişmeleri de değerlendiren Öztrak, Türkiye’nin en kırılgan ülkeler liginde başa yükseldiğini belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın İnsan Hakları Raporu’na da değinen Öztrak, raporun Türkiye’ye ilişkin bölümünde yolsuzluk kelimesine 18 defa atıfta bulunulduğunu söyleyerek, “Artık paranın nazlandığı bir dönemdeyiz. Para bolken tolerans da bol olur. Ekonomide, siyasette yapılan hata ve kusurlar çok görülmez. Önümüzdeki 1 yılda dünya piyasalarında ayda 20 milyar dolar çekmek zorunda olan Türkiye ile ilgili bu rapor yabancı yatırımcıların hemen dikkatini çekecektir” ifadelerini kullandı.



CHP’den şok suçlama

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder