28 Şubat 2014 Cuma

Projelerini ardı arkasına sıraladı


Pankart ve tezahüratlar ile karşılanan Topbaş, projelerini ardı arkasına sıraladı. Cuma namazını Sultangazi Merkez Camii’nde kılan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ardından cami önünde bulunan vatandaşlara hitap etti. Kadir Topbaş’ı binlerce vatandaş adeta bağrına bastı. Tezahüratlarla karşılanan Topbaş, vatandaşlara el sallayarak cevap verdi. Kadir Topbaş’a Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da eşlik etti.



Ne aldatan ne aldanan olacaklarını ifade eden Topbaş, “Sözü namus bildik. Sözü yere asla düşürmeyiz. Milletimiz bizi, partimizi hizmetlerimizi gayet iyi biliyor. Biz milletimizin vefa duygusunu biliyoruz. Milletimiz bizim yürüyüşümüzde en yakın dostumuz. Birileri başka yerlerden güç alabilir. Biz şehrimize hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.



“HALİÇ METRO KÖPRÜSÜ YAPTIK, BİZİ DÜNYAYA ŞİKAYET ETTİLER”



Haliç metro köprüsünü yaptıklarını hatırlatan Topbaş, “19 yıl aradan sonra yaptık. Bizi UNESCO’ya şikayet ettiler, dünyaya şikayet ettiler. Önümüze engeller koydular. On binler üzerinden geçiyor ama birileri, ‘Biz geleceğiz yıkacağız’ diyorlar. Düzeni bozup, ‘Bozuk düzen’ diyorlar. Dünya hızla gelişiyor, onlar gelişmiyorlar. Tünelin ortasında kaldılar, iki ucu karanlık. Nereye gideceklerini bilmiyorlar” diye konuştu.



Cahit Altunay’ın Sultangazispor’a top sahası istediğini belirten Topbaş, “Tamam dedik. Yer bulup stat yapacağız. Bir tramvayınız var, bir kısmını yeraltına aldık yetmedi, olmadı. Bu tramvayı Vezneciler, Beyazıt’tan Habiplere kadar metroya çeviriyoruz. Arkadaşlara, ‘Hemen çalışmaya koyulun, ihalesini hazırlayın’ dedik. Paramız var çok şükür. Bu sıkıntı bitecek inşallah. Habipler’den sonrasını da Ulaştırma Bakanımız ile görüştük, Arnavutköy üzerinden 3. havalimanına devam edecek. Sultangazi nereye gidiyor, nasıl gelişiyor. Adım adım ne gerekiyorsa. ‘Kültür Merkezi’ dedi, en moderni. ‘Buz pisti’ dedi, ‘Orası Sultangazi ne gerek var demedik’” şeklinde konuştu.



AVRUPA’NIN EN BÜYÜK 4. HAYVANAT BAHÇESİ



Sultangazi’ye Avrupa’nın en büyük 4. büyük hayvanat bahçesi için çalışmalarının olduğunu müjdeleyen Kadir Topbaş, “Bir hayvanat bahçesi problemi var. Davalardan dolayı çözemedik. Planlarda var olan bir proje. Başkanın hayata geçirmek istediği önemli bir proje. ‘Çözüm için yardımcı ol’ dedi. Projeler hazır. Sultangazi’nin yarını dünden daha güzel olacak” dedi.



Birilerinin proje aradığını ifade eden Topbaş, “Şimdi proje arıyorlar. Bulunduğunuz yerlerde ne yaptınız. 10 tane iş sayın. 3-5 tane sanatsal aktivite. Yeni ilçe Sultangazi’ye gelsinler, Kadıköy’den ne kadar gelişmekte olduğunu görsünler. Bakırköy’den gelip, dünün Sultangazi’sinin nasıl geliştiğini, işi bilmeyenin elinde Bakırköy’ün, Kadıköy’ün nasıl grileştiğini görsünler. 30 Mart gecesi birilerinin yüzünün nasıl renk alacağını göreceğiz. Sandığın başına gidince bütün oyunları bozacak olan sizlersiniz. Biz milletten başka güç tanımıyoruz” diye konuştu.



“GARİP GUREBA İÇİN BİN 400 KONUTA BAŞLIYORUZ”



KİPTAŞ Genel Müdürü’ne alt gelir grubuna tahsis edilmek üzere konut yapılması talimatı verdiğini hatırlatan Kadir Topbaş, “Fakir fukara, garip gurebaya 10 bin adet konut yapacağız. Bin 400’üne başlıyoruz. Biz artık garip gurebayı ev sahibi yapacak projeyi hayata geçireceğiz. Ev hayali dahi olmayanlara ev imkanını programa aldık. Hazırlığınızı buna göre yapın. Arkası gelecek. Görevde bulunduğumuz sürece istiyoruz ki, biz bu insanların duasını alalım” şeklinde konuştu.



“NASREDDİN HOCA’NIN GÖLE MAYA ÇALMASI GİBİ”



İstanbul’un su problemi olmadığını söyleyen Topbaş, “Yağmur yağmasın diye dua edenler var. Böyle siyaset olur mu? Zamanında yağmur yağsın diye tohumlama yaptılar ama oda tutmadı. Kim akıl verdiyse. Nasrettin Hoca’nın göle maya çalması gibi. Sayın başbakan geldi barajlarda su bitmiş. ‘Tayyip’in işi Allah’a kaldı’ diye manşetler attılar” dedi.



Konuşmasının ardından Kadir Topbaş ve Cahit Altunay vatandaşlara karanfil dağıttı. Topbaş ve Altunay, daha sonra bir hayırsever tarafından yaptırılan Sultangazi İlçe Müftülüğü’nün yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.



Konuşmasına başlamadan önce ‘Kadir Topbaş’ım Başbakanımdan it gibi yılıyorlar’ pankartını gören Topbaş, pankartı açan vatandaşı uyararak, “Şu sarı pankartı kaldırın, bize yakışmaz. Biz siyaset yaparken değerlerimizi sarsacak hiçbir söz ve davranışta bulunamayız” dedi. Topbaş’ın bu sözleri üzerine vatandaş pankartı yırttı.



Projelerini ardı arkasına sıraladı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder