26 Şubat 2014 Çarşamba

Tekstil, Polonyalı öğrencileri Bursa’da buluşturdu


‘Türk Dokumaları’ projesi kapsamında Bursa’ya gelen öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek tekstil şehri Bursa hakkında bilgi aldılar. Büyükşehir Belediyesi tarihi belediye binasında Polonyalı öğrencileri kabul eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak, her iki ülke arasında gerçekleştirilen projenin bir ayağının Bursa’da yapılmasının projeye önemli katkılarının olacağını belirtti. Şenocak, gelecekte tekstil sektöründe faaliyet gösterecek olan üniversite öğrencilerinin ‘tekstilde Türkiye’nin kalbi’ olan Bursa’yı ziyaretinin çok yerinde bir tespit olduğunu ifade etti.



Bursa’nın tekstil anlamında uluslararası düzeyde çok önemli bir konumda olduğunu ifade eden Şenocak, “Bursa, yıllık 15 milyar dolar ihracat hacmine sahip bir şehirdir. İhracatı yapılan sektörlerin içinde ise tekstil, otomotivden sonra 2. sırada yer alarak Bursa için büyük önem arz eder. Bursa’yı tarif ederken, ipliğin sanata dönüştüğü bir şehirdir demek, şehrimizin bu özelliğini anlatan en doğru cümlelerden birisi olur. Bu doğrultuda tekstil sektörüne yaptığı katkı yadsınamaz niteliktedir” diye konuştu.



Bursa’da yaptıkları incelemelerin öğrencilere önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Varşova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Magda Komar da gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirdi. Bursa’nın tekstil anlamında çok önemli bir şehir olduğunu belirten Komar, Bursa’nın tecrübelerinden yararlanmalarının da kendileri için bir fırsat olduğunu ifade etti. Ziyaretin ardından Şenocak, Komar’a çini plaket verdi.



BURSA



Tekstil, Polonyalı öğrencileri Bursa’da buluşturdu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder