1 Şubat 2014 Cumartesi

Beylikdüzü Belediyesi’nden çocuklara karne hediyesi


Karnelerini alan çocuklar 1-9 Şubat tarihleri arasında devam edecek şenlik kapsamında ücretsiz tiyatro ve sinema filmleri izleyecek.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından 1-9 Şubat tarihleri arasında düzenlenen karne şenliği bugünkü etkinliklerle başladı. Şenlik kapsamında Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘çevreyi temiz tutma’, ‘ağaçları ve yeşil alanları koruma’ konularının işlendiği ücretsiz ‘Barış Çiçek ve Bizim Ağaç’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Tiyatroda Barış ve Çiçek adlı iki karakterin ağaçların kesilmesine ve çevrenin kirletilmesine karşı verdiği mücadele anlatılırken, iki karakterin haylazlıkları çocukları gülmekten kırıp geçirdi. Okulları tatil olmasıyla birilikte Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği tiyatroda soluğu alan çocuklar, sahnede Barış ve Çiçek ile birlikte ağaçların korunması için verilen mücadeleye katılırken, çevredeki çöpleri de birlikte temizlediler. Çocuklar, tiyatro oyununda çevreyi koruma, temiz tutma alışkanlığı edinirken bir yandan şarkılar ve müzik eşliğinde tatilin keyfini çıkardı.



Yeşil alanların kalmadığı, beton binaların bütün çevreyi kapladığı dünyamızda küçücük bir mahallede yaşayan Barış ve Çiçek karakterleri çevreyi korumayan,kendi çıkarları için ağaçları kesmeye çalışan büyüklere karşı verdiği mücadelenin anlatıldığı tiyatro oyunu sona erdi.

Öte yandan çocuklar, oyunun ardından kültür merkezinin sinema salonunda oynanacak Buz Devri filmi için sinema salonuna geçti.



İLYAS KAÇAR

İSTANBUL



Beylikdüzü Belediyesi’nden çocuklara karne hediyesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder