1 Şubat 2014 Cumartesi

Çağlayan: ‘Bu kardeşinizi Türkiye’ye kurban etmeye çalışıyorlar’


17 Aralık operasyonu sonrasında istifa eden eski Ekonomi Bakanı ve Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, “Zafer Çağlayan ne ailesini ne partisini ne çalışanlarını. Ne de canı kadar sevdiği siz Mersinlilerin başının önüne eğecek hiçbir şey yapmamıştır” dedi.



AK Parti Mersin İl Başkanlığı, ilçe belediye başkan adaylarının da belirlenmesinin ardından “Belediye Başkanları Aday Tanıtım Toplantısı” düzenledi. Edip Burhan Spor Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Mersin Milletvekili Çağlayan da katıldı. Çağlayan, istifasının ardından ilk kez geldiği seçim bölgesi Mersin’de sevgi gösterileriyle karşılandı. Çağlayan’ı salonda partililer “Türkiye seninle gurur duyuyor”, “Gönlümüzün bakanı Zafer Çağlayan” sloganlarıyla karşıladı. Partililer, “Bakanım ilimize hoş geldiniz” pankartı açarken, salonu baştanbaşa dolaşan Çağlayan da partilileri selamladı. Aday tanıtım toplantısına Çağlayan’ın yanı sıra AK Parti Mersin Milletvekilleri Nebi Bozkurt, Ahmet Tevfik Uzun ve Çiğdem Münevver Ökten ile İl Başkanı Mekin Merter Salt, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever ve 13 ilçenin belediye başkan adayları katıldı.



Milletvekilleri ve Sever’in ardından “Mersin’in zaferi” , “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganları ile kürsüye çıkan Çağlayan, “Şunu hep birlikte gördük, yaşadık, kim ne yaparsa yapsın, kimin niyeti ne olursa olsun evvel Allah bugün Mersin’de olduğu gibi milletvekillerimiz, teşkilatlarımız ve tüm ülkemiz ile aramıza nifak sokmaya kimsenin gücü yetmedi, yetmeyecektir de” dedi.



Son zamanlarda Türkiye ve AK Parti Hükümeti üzerinde bir oyun oynanmaya çalışıldığını belirten Çağlayan, “Ama şunu herkesin bilmesi gerektiğini söylüyorum ki, kimin amacı, düşüncesi ne olursa olsun, kefenimizle çıkmış olduğumuz bu yoldan asla bizi bir milimetre geriye hiç kimse götüremeyecektir. Biz gücümüzü yüce Yaradan’dan alıyoruz. Biz AK Parti olarak belli bir zümrenin, belli kulüplerin, belli STK’ların partisi değiliz. Biz gücünü milletinden alan milletin ta kendisi, milletin partisiyiz. AK Parti’yi çekmeyenler önümüze çeşitli zamanlarda önümüze engeller koydular. 27 Nisan muhtırasını verdiler, partimizi kapatmaya çalıştılar. Zannettiler ki, Recep Tayyip Erdoğan da geçmişteki liderler gibi şapkasını alıp kaçacak. Gücünü milletten alan bir başbakanımız var. Millet bizi getirdi, ancak bizi millet götürür. Bundan başka hiç kimse bunu başaramayacaktır” diye konuştu.



“TÜRKİYE’DE ELDE ETTİĞİMİZ EKONOMİK BAŞARILARDAN BİRİLERİ RAHATSIZ OLDU”

Oynanan oyunun, Türkiye’nin geleceği üzerine oynanan bir oyun olduğunu ileri süren Çağlayan, hiç kimsenin, AK Parti’nin 11 yılda getirdiği kazanımları bir adım daha geriye götürmesine asla tahammülleri ve izinleri olmayacağını kaydetti. Çağlayan, “Çünkü gelişmiş bir Türkiye’den, büyük, refah seviyesi gelişmiş, dik duran, bölgesinde, nerede zulüm varsa orada olan, zulme karşı olan bir Türkiye’den birileri rahatsız oldu. Türkiye’de elde ettiğimiz ekonomik başarılardan birileri rahatsız oldu. İstediler ki, geçmişte olduğu gibi borç aldığı için talimat alan bir başbakan olsun. Kendi içine kapalı olan bir Türkiye olsun istediler. Türkiye elde ettiği kazanımlardan bir milimetre dahi geri gitmeyecektir. Türkiye faizleri, enflasyonu düşürdü, insanlarımızın yaşam kalitesini arttırdı. Bundan rahatsızlık duyanlar Türkiye üzerinde oyun oynamaya çalışıyor. Ama biliyoruz ki, sizler buna asla izin vermeyeceksiniz. Biz sizlere güveniyoruz. Milletimizin bize verdiği destek devam ettiği müddetçe yolumuza 24 saat devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



“KİRLİ BİR OYUN TEZGAHLANIYOR”

Şu anda hukuki bir sürecin devam ettiğini söyleyen Çağlayan, operasyona ilişkin şunları söyledi:

“Sadece başbakanımız değil ben dahil olmak üzere bazı bakan arkadaşlarımız, evlatlarımız ve çalışanlarımız üzerinde kirli bir oyun tezgahlanıyor. Siz beni Mersin’de tanıdınız, ben sizleri tanıdım. Bu kardeşiniz, Zafer Çağlayan, 27 yıl ülkede sanayicilik yapmış, sıfırdan gelmiş, yokluğu görmüş, varlığı görmüş ve yüzlerce insana burs vererek okutan, yüzlerce insanın çalıştığı fabrikalar kuran, 13 yıl Ankara Sanayi Odası Başkanlığı, uzun yıllar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanvekilliği yapmış, 6,5 yıldan fazladır da bakanlık yapan bir kardeşiniz olarak, 20 yıldır objektifler önünde, kamuoyunun önünde, basının önünde olan bir kardeşinizin asla gizli saklı bir işi olabilir mi? Soruyorum sizlere.”



“ZAFER ÇAĞLAYAN SİZLERİN BAŞINI ÖNÜNE EĞDİRECEK HİÇBİR ŞEY YAPMAMIŞTIR”

Konuşmasında kimsenin başını önüne eğdirecek hiçbir şey yapmadığının altını çizen Çağlayan, şunları kaydetti:

“56 yaşına gelmiş, 11 yıl önce kalp krizi geçirmiş, kalbi durmuş, tekrar hayata döndürmüş olan bir kardeşiniz olarak, Allah’tan başka hiç kimseden korkusu olmayan ve Allah’tan başka kimseye verecek hesabı olmayan bir kardeşiniz olarak şunu söylüyorum; Zafer Çağlayan ne ailesini ne partisini ne çalışanlarını ne de canı kadar sevdiği siz Mersinlilerin başının önüne eğecek hiçbir şey yapmamıştır. Geçen Başbakanımızın söylediği gibi abdestimizden de namazımızdan şüphemiz yok. Allah’a bir can borcumuz var.”



“FAİZ LOBİSİNİN AYAĞINA BASTIK”

“Bu kardeşiniz ne yaptı, suçu ne?” diye soran Çağlayan, ekonominin en iyi şekilde olması için faiz lobisinin önünde aslanlar gibi durduğunu ve durmaya devam edeceğini ifade etti. Bugüne kadar ülkeye yaptıklarıyla birilerinin ayağına bastığını vurgulayan Çağlayan, “Türkiye’nin kanını sömürmeye alışmış olan faiz lobisinin ayağına bastık. Ama şunu bilin ki, bu kardeşiniz, hangi görevde olursa olsun, Allah can verdiği müddetçe faiz lobisinin bırakır ayağını damarlarına basmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.



“ZAFER ÇAĞLAYAN’I KURBAN ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Kurban olması gerekiyorsa kurban olacağını söyleyen Çağlayan, “Zafer Çağlayan kardeşinizi Türkiye’ye kurban etmeye çalışıyorlar. Bu kardeşiniz var ya Zafer Çağlayan, bu ülke üzerinde oynanan oyunlara karşı durmak için, bu ülkeyi faiz lobisine teslim etmek isteyenler için, Türkiye’nin geleceği için eğer kurban olması gerekiyorsa Zafer Çağlayan Türkiye’ye de sizlere kurban olsun. Ülkeme, milletime yaptığım hizmetlerden dolayı başıma ne gelirse hepsine razıyım. Çünkü her gecenin bir sabahı var ve milletimiz bu oyunu bozacak” dedi.

Çağlayan konuşmasının sonunda Mersin milletvekilleri ve tüm belediye başkan adaylarıyla birlikte partililere selam verdi.



KIYMET GÖKÇE-KORAY ÜNLÜ



Çağlayan: ‘Bu kardeşinizi Türkiye’ye kurban etmeye çalışıyorlar’

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder